به گزارش خبرداغ به نقل از مهر: مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: بنادر امارات اعلام کرده اند واردات میوه از ایران صرفا باید توسط کانتینرهای یخچال دار انجام شود که این امکان در لنج های سنتی ما وجود ندارد.
روانبخش بهزادیان درباره آغاز تجارت دریایی ایران و امارات متحده عربی اظهار داشت: تجارت شناورهای محلی با بنادر امارات آغاز شده است.
وی افزود: با آغاز شیوع ویروس کرونا، ارتباطات تجاری شناورهای ما با این کشور جنوبی خلیج فارس متوقف شده بود اما بر اساس پروتکلهای جدید بهداشتی، این ارتباطات تجاری از سر گرفته شده است.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی افزود: برخی از این پروتکلها شامل «اخذ گواهی بهداشتی از سوی مالکان لنجها و شناورهای محلی»، «صرفاً مواد خشک حمل شود» و «محل نگهداری محمولهها مرطوب نباشد»، میشود.
وی افزود: ما در سازمان بنادر و دریانوردی نیز برای کشتیهای ورودی به بنادر ایران برخی پروتکلهای بهداشتی را تدوین کرده ایم؛ بازرسان این سازمان به کشتیها و شناورهای تجاری وارد شده و در صورتی که مورد مشکوکی نبینند، اجازه تخلیه کالا را صادر میکنند.
به گفته بهزادیان، اماراتیها نیز چنین پروتکلهایی دارند و البته صدور گواهی بهداشتی از بندر مبدأ را هم به موارد مورد نظر، افزوده اند و باید در بندر مقصد، از سوی مالکان شناورها ارائه شود.
وی تصریح کرد: برای حمل مواد غذایی و میوه و تره بار که عمده صادرات ما به امارات است، مقامات بندری این کشور اعلام کرده اند که باید حتماً با کانتینر یخچال دار حمل شود.
مدیرکل بندری سازمان بنادر گفت: کویت هم اعلام کرده که به هیچ وجه شناور چوبی را نمیپذیرد و صرفاً شناورهای فلزی را میپذیرد که این تصمیم کویت به خاطر رطوبت پذیر بودن شناورهای سنتی چوبی است.
وی تأکید کرد: متأسفانه لنجهای سنتی و شناورهای تجاری کوچک ما امکان حمل تنها یک یا دو دستگاه کانتینر یخچال دار آن هم بر روی عرشه را دارند؛ ولی در کل چنین امکانی در لنجهای سنتی ما وجود ندارد؛ شاید لندی کرافت ها مجبور به حمل کانتینرهای یخچالی برای صادرات میوه و تره بار به امارات باشند.