کد خبر: ۸۴۵۹۲۱
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۷
تعداد بازدید: ۲۹۳
رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار با معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جمعی از پژوهشگران و نخبگان حوزه سلامت ، بر لزوم داده کاوی و تحقیقات روشمند برای تحلیل تحولات کرونا به منظور پیش بینی و پیشگیری از این بیماری تاکید کرد.

جامعه علمی به پرسش‌ها درباره کرونا پاسخ دهد/ حمایت از تحقیقات روشمند برای کنترل کرونابه گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، علی لاریجانی،  مطالعه سیر شیوع و رصد اوج و فرودهای گسترش کرونا در کشور را لازمه مبارزه علمی با آن دانست و گفت:  باید با تلفیق مطالعات دو  حوزه آمار و سلامت، ، میزان تاثیر  رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و مهارت های خودمراقبتی در کنترل کرونا سنجش علمی شده و نتایج آن در اختیار مردم قرار گیرد تا رفتار جمعی را متاثر سازد.

وی با اعلام حمایت مجلس  از گسترش دانش در حوزه بهداشت عمومی و استفاده از نتایج  آن در رسانه ها، این اقدام  را نیاز امروز جامعه عنوان کرد و افزود: در باره ویروس کرونا فرضیه ها و پرسش های فراوانی وجود دارد که پاسخ به آنها جامعه را در غلبه بر این بیماری یاری خواهد داد.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که البته طبیعی است برخی پژوهش ها در کوتاه مدت به ثمر نرسد، تصریح کرد: در عین حال از جامعه علمی انتظار است که با نیاز امروز  مردم  هماهنگ شده و یافته های خود را در اولین فرصت در خدمت مدیریت درمان و کنترل کرونا قرار دهند.

 لاریجانی ، توسعه مدل ها و روش های نو برای  تحلیل اطلاعات بیماری های همه گیر  به ویژه ‌کرونا در مناطق در گیر و پرابتلا را راهکاری اساسی برای‌ پیش بینی و پیشگیری از شیوع آنها دانست و گفت: مجلس، آمادگی دارد تا از  مراکز پژوهشی کشور حمایت کند تا این مراکز  شناخت سیر کرونا و راه های علمی پیش بینی، کنترل  و پیشگیری از آن را   متناسب با وضعیت جمعیتی و اقلیمی هر استان دنبال کنند و در اختیار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار دهند.

 در ابتدای این دیدار،علی اکبر حقدوست، معاون آموزشی  وزارت بهداشت و رییس  کمیته اپیدمیولوژی کووید- ۱۹، گزارشی از بررسی های این کمیته درباره سیر گسترش کرونا در کشور  و فرضیه های احتمالی در خصوص آن ارائه کرد. همچنین جمعی  از پژوهشگران و نخبگان حوزه سلامت، نتایج بررسی های تحلیلی و  آماری خود را درباره شیوع کرونا بیان کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۵
0
0
دکتر یوسف داودی نماینده مردم شریف شهرستان سراب در مجلس دهم و منتخب مجلس یازدهم :
کوچک نمایی ابتلا به ویروس کرونا خطرناک است زیرا مردم خطر این ویروس را جدی نمی گیرند و بزرگ نمایی آن نیز خطرناک است زیرا مردم دچار استرس و التهاب می شوند .
زئونوزها ( بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات ) روزبروز در حال افزایش می باشد بطوریکه در چند دهه گذشته ، شاهد بروز بیماریهای نوپدید و بازپدیدی همچون بیماری سارس و بیماری مرس و تب هموراژیک کریمو - کونگو در انسانها بوده ایم که منشا آنها از حیوانات بود . این موضوع یکبار دیگر اهمیت همکاری مستمر بین پزشکان و دامپزشکان را در کنترل و مبارزه و پیشگیری بیماریهای عفونی مشترک تاکید می نماید. دامپزشکان کشور ، در طول سال هر روز با اپیدمی های شدید بیماریهای عفونی در دامها و حیوانات روبرو هستند که بسیاری از آنها منشا ویروسی دارند و تعدادی از آنها در شرایط خاصی قابلیت سرایت به انسان را داشته و می توانند بیماریهای خطرناکی را در انسانها ایجاد نمایند ؛ از جمله آنها ویروس کرونا است .در بررسی شیوع الودگی به کرونا ویروس کشنده در گوساله های استان آذربایجان شرقی که در طی 4 فصل بین سالهای 82 تا 83 توسط دکتر یوسف داودی در موسسه تحقیقاتی سرم سازی و واکسن سازی رازی صورت گرفت این نتیجه حاصل گردید که حداکثر میزان آلودگی به ویروس کرونا در فصل زمستان 28% و حداقل میزان آلودگی در فصل تابستان 4%در استان آذربایجان شرقی می باشد .
بروز بیماری نوپدید ناشی از ویروس کرونای مشترک بین انسان و حیوانات در چین و گسترش جهانی ابتلا به این ویروس خطرناک و کشنده فصل جدیدی از اهمیت روزافزون بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات را نشان می دهد و اگر در آینده ویروسهای بسیار منتشر شونده مثل ویروس FMD که آئروسل بوده و تا 100 کیلومتر می تواند در فضا بازپخش شود ( فعلا این بیماری زئونوز ضعیف است ) به جوامع انسانی حمله نماید بایستی بشر آمادگی برای مقابله با آنها را داشته باشد .
دکتر یوسف داودی 09144312098 dr_yosefdavodi@
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: