به گزارش خبرداغ ، در مقاله این رسانه آمریکایی آمده است: ماجرای زندان گوانتانامو سالیان زیادی مورد بحث بود و هزینه سنگینی را بر آمریکا تحمیل کرد.
این زندان که در خلیجی به همین نام در کوبا واقع است، هم به حسن شهرت بینالمللی آمریکا لطمه زده است و هم به اهداف کنونی جهانی آمریکا در جنگ با تروریسم.
در طول ۱۹ سالی که از واقعه ۱۱ سپتامبر میگذرد، داستان شکنجههایی که با عنوان «تاکتیکهای ضد تروریسم» در این زندان و در زندانهای مخفی سازمان سیا در نقاط مختلف جهان علیه زندانیان اعمال شده، بارها مطرح و به بحث گذارده شده اما همچنان این موضوع تکان دهنده است.
از میان ۷۸۰ زندانی این زندان، اکنون ۴۰ تن در آنجا نگهداری میشوند که از این تعداد، فقط دو تن در کمیسیونهای نظامی محاکمه شدهاند؛ هفت تن اتهامهایشان احراز شده است و محاکمه خواهند شد. سه تن مشمول محاکمه شناخته شدهاند. بقیه نیز هیچ اتهامی علیه آنها اثبات نشده اما انتقالشان به خارج از کشور بنابر دلائل امنیتی و دیگر مسایل، ناممکن تشخیص داده شده است.
بنابراین هنوز شمار بسیاری از آنها زندانیاند و سرنوشتشان نامشخص است.
نویسنده مقاله با تاکید بر اینکه «نه در سطوح بالای کنگره و نه در سطوح بالای قوه مجریه، کمترین توجهی به این موضوع نشده است»، افزوده، ترامپ پیش از به قدرت رسیدن گفته بود که اگر انتخاب شود، زندانیان بیشتری را به گوانتانامو خواهد فرستاد و به روشی بدتر از شیوه «تخته آب» آنها را شکنجه خواهد کرد.
شهادت دلسرد کننده هفته گذشته او در جلسه استیضاحش در کنگره نیز به ما یادآوری کرد که هنوز کارهای زیادی در ارتباط با ۱۱ سپتامبر باقیست که به انجام نرسیده و نیازمند توجه است.
به تازگی یک روانشناس بازنشسته نیروی هوایی آمریکا کتابی را در این زمینه منتشر کرده و مصاحبههایش با تعدادی از زندانیان گوانتانامو را در آن منتشر ساخته است.
به نوشته او، یکی از روشهای شکنجه در گوانتانامو «تخته آب» بوده، این شکنجه به اندازهای قوی بوده که بدن زندانی بعد از تحمل آن دچار تشنج میشده است.
جورج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۲۰۰۱ کمیسیونهای نظامی را راهاندازی کرد و به حکم آنها، زندانیانی که تروریست شناخته میشدند به گوانتانامو منتقل میشدند.
بوش معتقد بود که هدف از شکنجه زندانی، اعتراف گرفتن از اوست. اما معلوم نیست آیا زندانی حتی زیرشکنجه نیز حاضر به اعتراف هست یا نه. بعد از بوش، هیچیک از دولتهای آمریکا موافق اعمال شکنجه برای اعتراف گرفتن از زندانی نبودهاند.
در ادامه مقاله واشنگتنپست آمده است: دولت اوباما دستور تعطیل شدن گوانتانامو را داده بود اما به دلیل دشواریهای کار، تعطیلی آن به صلاح دیده نشد. زیرا معلوم نبود با تعطیل شدن گوانتانامو، زندانیانی که آزاد بودنشان به صلاح نیست باید کجا نگهداری شوند.
این زندانیان، جنایتکار جنگی شناخته میشدند. زندانیانی نیز خطرناک تشخیص داده میشدند و آزاد شدنشان به صلاح نبوده و محاکمهشان با مشکلاتی همراه بوده است. برخی زندانیان نیز وضعیت مبهمی داشتند.
کنگره در سال ۲۰۱۱ با اعمال محدودیتهایی، جلوی انتقال زندانیان را از گوانتانامو گرفت و به اوباما اجازه نداد زندانیان را به زندانهایی در داخل آمریکا منتقل کنند.
سرانجام تصمیمگیری به وزارت خارجه سپرده شد تا به صلاحدید خود هریک از زندانیان را که صلاح بداند با توافق به کشورهای متبوعشان بازگرداند.
ایرنا