کد خبر: ۸۳۴۳۰۰
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱
تعداد بازدید: ۱۳۰
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: روز ۵ شنبه گذشته مانور اجرایی برگزار شد و میزان توانایی فرمانداران ارزیابی شد و افرادی که مشکلاتی داشتند بررسی شد

گفت‌وگوهایی با شورای نگهبان داریم/ باید نسبت به احراز صلاحیت‌ها با نگاه انبساطی وارد شویم/ آموزش انتخاباتی ۲ هزار نفر از فرمانداران و بخشدارانبه گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کل کشور در نشست خبر امروز ۹ آذرماه ۹۸ که در آستانه برگزاری ثبت نام نامزدهای انتخاباتی برگزار شد، گفت: زنگ انتخابات از ده اردیبهشت ماه با اعلام زمان ۷ ماه قبل از شروع ثبت نام زده شد. در این مدت آموزش همه عوامل اجرایی انجام شده است.

وی افزود: ما به ۲ هزار نفر از فرمانداران و بخشداران مسائل حقوقی و اجرایی را آموزش دادیم؛ دو سه استان خارج از این دوره‌ها بود که به صورت جداگانه‌ای آموزش دیده شدند، ما هیچ عاملی نداریم که آموزش ندیده باشد.

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه ما دنبال مربی هستیم که در سطح استان‌ها آموزش‌ها را دنبال کنند و همچنین بر اساس تقویم انتخابات به روز هستیم، گفت: ما در ۵ استان همزمان انتخابات خبرگان رهبری را هم داریم که سه نفر از آنها در تهران است بنا بود یک روز قبل از ثبت نام خبرگان ابلاغ ثبت نام صورت بگیرد که وزیر آن را به فرمانداران ابلاغ کردند و فردا هم سایر ابلاغ‌ها انجام خواهد شد.

وی اضافه کرد: روز ۵ شنبه گذشته مانور اجرایی برگزار شد و میزان توانایی فرمانداران ارزیابی شد و افرادی که مشکلاتی داشتند بررسی شد و با توجه به مجموعه مسائل تلاش داریم به سمت انتخابات امن با شور و شعور پیش برویم.

عرف اظهار کرد: ما و ناظران باید قانون را مدنظر قرار دهیم که البته آخرین اصلاحیه قانون انتخابات در سال ۹۵ انجام شده و به همه عوامل اجرایی ابلاغ شده است.

وی افزود: امیدوارم این انتخابات با شور و شعور برگزار شود تا به مجلسی کارآمد ختم شود تا بتوانند وظایف تقنینی و نظارتی خود را به خوبی ایفا کند.

رئیس ستاد انتخابات در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه در پس بگو مگوهای رسانه‌ای دولت و شورای نگهبان رایزنی میان این دو مرجع انجام شده است، بیان کرد: ما با شورای نگهبان جلسات مختلفی داریم وزیر با دبیر شورای نگهبان و معاونان سیاسی نیز با معاونان شورای نگهبان گفت‌وگوهایی داریم و همه روی یک نقطه اتفاق نظر داریم و آن قانون است.

وی تاکید کرد: توصیه و پیشنهاد ما این است که با توجه به شرایط امروز نسبت به احراز صلاحیت‌ها با نگاه انبساطی وارد بشویم اما قاعدتا من درباره وزارت کشور می‌توانم صحبت کنم اما تاکید روی قانون میان این دو مرجع است.

جمال عرف با تصریح اینکه قانون گفته ۴ مرجع مبنای و سابقه افراد را می‌بایست مورد بررسی قرار دهند و بحث‌های دیگر خارج از این ۴ مرجع نباید انجام شود، گفت: این مراجع هم به پرونده‌ها دسترسی دارند که هر کدام به صورت جداگانه مسائلی هویتی، امنیتی و قضایی را بررسی می‌کنند.

وی اضافه کرد: امیدواریم که یک عدد قابل توجهی که احساس می‌کنند می‌توانند برای کشور مفید باشند در انتخابات ثبت نام کنند.

معاون سیاسی وزیر کشور درباره تعداد پیش‌بینی شده ثبت‌نام کنندگان افزود: هفته آینده در پایان روز می‌توانیم عدد را به شما بگویم که چه میزان ثبت نام انجام داده شده است.

معاون سیاسی وزیر کشور درباره مشکلات قانونی که منجر به تعداد زیاد ثبت‌نام‌ها در انتخابات می‌شود، تصریح کرد:  امروز ما موظف به اجرای قانون هستیم. دولت با چند سال کار کارشناسی، لایحه جامع انتخابات را تهیه و به مجلس ارسال کرد که همزمان شد با طرح نمایندگان مجلس و لایحه کنار گذاشته شد، اما طرح مجلس هم فعلا مانده است و این طرح به انتخابات امسال نمی‌رسد. اگر مجلس لایحه را در دستور کار می‌گذاشت شاید بخشی از مشکلات فعلی اجرای انتخابات برطرف می‌شد. اکنون باید قانون فعلی را اجرا کنیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره روند ثبت نام از داوطلبان انتخابات، گفت: در دوره قبل مدارک افراد کامل نبود یا افراد در آخرین لحظات برای ثبت نام اقدام می‌کردند و این اقدامات وقت ما را می‌گرفت. کسانی که معیارهای اولیه برای ثبت نام را ندارند؛ مثل سن یا مدرک تحصیلی، برای ثبت نام رجوع نکنند، اما توصیه می‌کنیم  کسانی که شرایط ماهوی را داشته و می‌توانند به کشور خدمت کنند، در انتخابات ثبت‌نام کنند. تا پایان آبان ماه، براساس برآوردها حدود ۷ هزار نفر در سراسر کشور برای حضور در انتخابات شناسایی شده‌اند. ۲۶ درصد آن افراد اصلاح‌طلب،۴۳ درصد اصولگرا و ۴۰درصد هم مستقل هستند.

وی افزود: بر اساس قانون ما ۸ روز قبل از اخذ رای تا روز سکوت که یک روز قبل از روز رای‌گیری است زمان داریم و اگر کسی کاری انجام دهد به مثابه تبلیغات خواهد بود و ما آنها را رصد و برخورد خواهیم کرد بنابراین حدود ۸۳ روز تا انتخابات داریم که ۸ روز آن برای تبلیغات است.

جمال عرف درباره تحقیقات میدانی و محلی قبل از انتخابات و اینکه آیا وزارت کشور این کار را قانونی می‌‌داند، یادآور شد: آنچه که در هیات اجرایی مبنا قرار بگیرد چیزی است که مراجع چهارگانه می‌گویند اما در مواردی ممکن است در برخی موارد از معتمدان هیات اجرایی برای تحقیقات محلی به صورت خیلی محدود انجام می‌شود.

وی افزود: اینکه اصل این کار درست است یا نه به هیات اجرایی نظارتی برمی‌گردد که ما چنین نظارتی را خیلی خیلی کم خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه اجازه این تحقیقات در ماده ۵۰ اجازه داده شده این ماده را اینگونه تشریح کرد: هیات اجرایی و نظارتی موظف هستند که بررسی‌های لازم را در محل مورد بررسی قرار داده و نتیجه را به هیات نظارت ارجاع دهند که البته باید بر اساس مستندات متقن صورت بگیرد.

رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به نمودار زمانبندی انتخابات، گفت: بر اساس نمودار ما به صورت یک هفته ثبت‌نام را داریم و به موازات آن هیات‌های اجرایی و نظارتی شکل می‌گیرد، بعد از آن وارد مرحله اعتراضات می‌شویم که در نمودار به آن اشاره شده‌ است و بعد هیات نظارت است و بعد یک مرحله بیست روزه وجود دارد که در نهایت لیست نهایی ۷_۸ روز قبل برای هر حوزه‌ای اعلام می‌شود که این افراد می‌توانند تبلیغات کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: