به گزارش
خبرداغ به نقل از ایلنا، تحریمهای واشنگتن علیه تهران به طور جدی بر واردات اقلام بشردوستانه تاثیر گذاشته و شرایط درمانی ایرانیان را تهدید میکند.
دونالد ترامپ به طور یکجانبه از توافق هستهای با ایران در سال گذشته خارج شد و تحریمهای شدیدی را تحت عنوان سیاست فشار حداکثری علیه ایران اعمال کرد. به طور رسمی، تحریم نباید شامل غذا و دارو شود. اما اکثر شرکتها از ترس مجازات آمریکا مایل نیستند هیچ نوع تجارتی با ایران انجام دهند.
سارا لی ویتسون، مسئول خاورمیانه در دیدهبان حقوق بشر گفت: مقامهای دولت آمریکا ادعا میکنند که در کنار مردم ایران ایستادهاند، اما رژیم تحریمهای بیش از حد و سنگین علیه ایران اعمال میکنند در واقع با این کار به حق طبیعی حیات و سلامت ایرانیان و دسترسی به داروها آسیب میرسانند.
وی افزود: تحریمهای ایالات متحده باعث شده تا بانکها و شرکتها از تجارت بشردوستانه با ایران عقبنشینی کنند و ایرانیانی که دارای بیماریهای نادر یا پیچیدهای هستند نتوانند دارو و معالجه مورد نیاز خود را دریافت کنند.
واردکنندگان دارو نرخ ارز یارانهای را از دولت دریافت میکنند، اما داروهای خارجی و تجهیزات پزشکی همیشه در داروخانههای دولتی پیدا نمیشوند.
طبق گزارش سندیکای صنایع داروسازی ایران، ایران بیشتر داروهای مورد استفاده خود را تولید میکند اما بیش از نیمی از مواد اولیه را برای ساختن آنها وارد میکند. همچنین باید داروهای خاصی را که بیماران مبتلا به بیماریهای نادر به آن نیاز دارند را وارد کند.
به نقل از نیوزویک، دیدهبان حقوق بشر از ایالات متحده خواسته است تا در مورد آسیبهای ناشی از تحریمهای خود فکر کند و یک کانال اقتصادی را برای شرکتها، بانکها و گروهها ایجاد کند تا کالاهای انسان دوستانه را برای مردم ایران فراهم کنند؛ چراکه چنین تحریمهایی زندگی مردم ایران را نشانه گرفته است و حق ادامه زندگی را از مردم ایران سلب میکند.