کد خبر: ۸۲۹۲۴۹
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۷
تعداد بازدید: ۱۳۹
یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: تصور اروپا این است که اگر ایران خودش دستخوش بحران شود و یا اگر روابط ایران با کشور دیگری دستخوش بحران شود پیامدهای این بحران در شکل‌های مختلفی مثل مساله مهاجرین، تهدید زیست محیطی و امنیت انرژی متوجه اتحادیه اروپا خواهد بود.
پیامدهای امنیتی هر مساله‌ای برای ایران متوجه اروپا است/ برجام برای قاره سبز از منظر استقلال و کسب اعتبار حائز اهمیت است/ اروپا بر سر یک دوراهی سختی قرار دارد

به گزارش خبرداغ، نوذر شفیعی در گفت‌وگو با  ایلنا، در پاسخ به سوالی در خصوص تهدید اروپا مبنی بر خروج از برجام در صورت اتخاذ تصمیم ایران برای برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات خود در چهارچوب برجام گفت: در روابط بین الملل کشورها همیشه به خاطر یک منفعت مادی اقدام نمی‌کنند؛ بلکه گاهی به خاطر اعتبار هم قدم‌هایی را بر می‌دارند. به عبارت دیگر گاهی در روابط بین‌الملل کشورها در پی کسب پرستیژ و اعتبار هستند به نظر می‌رسد که رفتار اروپا در قبال برجام هم یک رفتار مبتنی بر کسب دستاوردهای مادی و هم رفتاری مبتنی بر کسب دستاورد معنوی بوده است.

وی ادامه داد: مهمترین تلاش اروپا از منظر دستاورد مادی این بوده که تا جایی که ممکن است تهدیدهای امنیتی علیه اتحادیه اروپا کاهش پیدا کند و به نظر من از این منظر برجام برای این اتحادیه از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به هر حال تصور اروپا این است که اگر ایران خودش دستخوش بحران شود و یا اگر روابط ایران با کشور دیگری دستخوش بحران شود پیامدهای این بحران در شکل‌های مختلفی مثل مساله مهاجرین، تهدید زیست محیطی و امنیت انرژی متوجه اتحادیه اروپا خواهد بود. لذا هرگونه مسئله برای ایران می‌تواند پیامدهای امنیتی را برای اروپا به همراه داشته باشد و به همین علت است که اروپا تا امروز روی برجام تاکید داشته.

شفیعی افزود:  اما در خصوص دستاوردهای معنوی؛ اروپا حتی در زمان جنگ سرد به دنبال ایفای یک نقش فعال در عرصه روابط بین‌الملل بود و بعد از پایان جنگ سرد محور فرانسه و آلمان سعی کردند که اتحادیه اروپا را به عنوان یک قطب قدرت جدا از آمریکا مطرح کنند؛ بنابراین پدیده‌هایی مثل برجام برای اتحادیه اروپا از منظر استقلال و به تبع آن کسب اعتبار در عرصه بین‌الملل خیلی اهمیت دارد. 

این استاد دانشگاه گفت: متاثر از این دو دلیل اروپا تمایل دارد که برجام را از دست ندهد؛ اما واقعیت این است که اروپا بر سر یک دوراهی بسیارسخت قرار دارد؛ از یک طرف ایران قرار دارد و ملاحظات امنیتی و اعتباری که اروپا در ارتباط با بحث برجام با آن دست به گریبان است و از طرف دیگر می‌داند که اگرچه می‌تواند قدرت اقتصادی مهمی باشد ولی قدرت سیاسی و نظامی مهمی نیست. به علاوه این که هنوز هم از ناحیه روسیه احساس تهدید می کند یا حداقل آمریکا چنین تهدیداتی را برایش بر‌سازی می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی یک اتحادیه و حتی یک کشور در چنین وضعیتی قرار دارد ناچار است رفتار خاصی را از خودش بروز دهد. این اتحادیه از یک طرف نمی‌تواند جانب آمریکا را نگیرد که نیازمند چتر حمایتی این کشور است و البته نمی‌تواند وجه اعتبار و امنیت خود را نسبت به ایران نیز نادیده بگیرد چرا که مدت‌ها است که دنبال اعتبار گشته و لذا گزینه میان این دو رفتاری است که آقای امانوئل مکرون در راستای تلاش برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا انجام می‌دهد. 

شفیعی گفت: اینکه اروپا تهدید کرده که ممکن است از برجام خارج شود بستگی به ارزیابی دارد که این اتحادیه از روندهای موجود به دست آورده؛ یعنی خروج آمریکا از برجام به معنای ناتوانی اروپا در پیشبرد یک پروژه بود و انتخاب استراتژیک بین ایران و آمریکا؛ البته هنوز نمی‌توان نیت‌خوانی کرد و باید رفتار کشورها را بر اساس چارچوب زمانی که در آن قرار دارند تجزیه و تحلیل کرد. ما باید منتظر باشیم و ببینیم چه اتفاقات دیگری ممکن است حادث شود؛ شاید اروپا به این نتیجه برسد که علی‌رغم اینکه ایران گام چهارم را برمی‌دارد باز هم تلاش کند و در برجام بماند که این هم یک گزینه است.  البته اروپا عملاً تعهداتش را انجام نمی‌دهد و می تواند همین روند را ادامه دهد و تنها به لحاظ زبانی در برجام بماند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بابائی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
0
0
۱۳۹۸/۰۷/۱۵ ۱۳:۲۶
بمباران شیمیایی سردشت توسط ارتش تروریست صدام دیکتاتور، سند رسوایی آمریکا جنایتکار شماره یک، انگلیس جنایتکار شماره یک، فرانسه جنایتکار شماره یک، آلمان جنایتکار شماره یک، مدعیان دروغین حقوق بشر جنایتکار شماره یک و سازمان های بین المللی خیانتکار شماره یک بوده است.
بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس؛
بمباران شيميايي سردشت، سند رسوايي مدعيان دروغين حقوق بشر است

۱۳۹۸/۰۷/۱۵ ۱۴:۲۵
هدف قراردادن هواپیمای مسافربری ایران وکشتن 290 شهروند غیر نظامی و... توسط نیروهای تروریست آمریکایی درخلیج فارس جنایات جنگی وجنایت علیه بشریت است ولی متاسفانه دولتمردان آمریکا ازسال 1367 تاکنون درک نمی کنند و نمی فهمند/ ومجامع حقوق بشری هم تاکنون کاری نمی کنند، خفه خون گرفتند و سکوت اختیار کرده اند؟ شرم آوراست!
‫مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران با آمریکا و کشورهای اروپایی به مردم ایران اهانت و خیانت کردند. درموقع مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی از حق و حقوق مردم ایران و کشور دفاع نکردند.‬‎


۱۳۹۸/۰۷/۱۵ ۱۵:۰۹
اگر واقعا داشتن سلاح هسته ای تا این اندازه بد است پس چرا که مدعیان حقوق بشر هیچ اعتراضی به سلاح های هسته ای آمریکا، غرب و رژیم جعلی صهیونیستی نمی کنند و مجامع حقوق بشری خغه خون گرفتند وهیچ کاری نمی کنند.


رزمنده ایرانی آمریکا را به دلیل فروش انواع سلاح های ممنوعه و بمب های خوشه ای به حامیان اصلی تروریسم به نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت متهم کرد.


آمریکا جنایتکار شماره یک ازسال 1945 تاکنون ارزشی برای جان انسان ها قائل نیست.
آمریکا جنایتکار شماره یک مادر همه گروه های تروریستی است.
آمریکا جنایتکار شماره یک مادر القاعده - داعش - بوکرحرام و همه گروهای تروریستی جهان است.

آمریکا ازبزرگ ترین حامیان گروهک تروریستی منافقین است.
که اقدامات آمریکا همراه با چند کشور دیگرازسال 2001 تاکنون موجی بی‌ثباتی در منطقه شده است.
و سازمان های بین المللی هم ازسال 2001 تاکنون دربرابر آمریکا و متحدانش کاری نمی کنند، خفه خون گرفتند و سکوت کرده اند؟
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: