کد خبر: ۸۱۲۲۶۵
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۸
تعداد بازدید: ۳۰۲
رئیس جمهور آمریکا در روز چهارشنبه تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران اعلام کرد و در ادامه، این موضوع باعث افزایش قیمت‌های نفت تا سقف ۷۰ دلار برای هر بشکه شد. این در حالی است که ترامپ از امیدواری خود برای دیدار با مسئولان ایران و گفتگو با آن‌ها صحبت می‌کند.
انتخابات ۲۰۲۰، جنگ تجاری با چین، تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و قیمت نفت؛ ترامپ چه در سر دارد؟

به گزارش خبرداغ به نقل از انتخاب، العربی الجدید نوشت: رئیس جمهور آمریکا در روز چهارشنبه تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران اعلام کرد و در ادامه، این موضوع باعث افزایش قیمت‌های نفت تا سقف ۷۰ دلار برای هر بشکه شد. این در حالی است که ترامپ از امیدواری خود برای دیدار با مسئولان ایران و گفتگو با آن‌ها صحبت می‌کند.

در سایه تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا، تحلیلگران می‌گویند بازار‌های جهانی نفت همچنان از کمبود نفت رنج می‌برند. در این میان، دولت ترامپ امیدوار است که تحریم‌ها به تدریج باعث وارد شدن فشار معیشتی سختی به مردم ایران شود، که در نهایت منجر به اعتراض‌های گسترده ای، با هدف براندازی نظام فعلی در این کشور شود.

واشنگتن با ارسال ناو خود به خاورمیانه پیام واضحی را به تهران رساند. در ادامه، وزارت خارجه ایران به سفرای دولت‌های اروپایی حاضر در توافق هسته‌ای اعلام کرد که تهران برخی تعهدات خود در برجام را به حالت تعلیق در می‌آورد.

این تحولات باعث نگرانی زیادی در مجامع تجارت نفت و شرکت‌های بزرگی شده است که به تجارت نفت مشغولند. اما واشنگتن مدعی است توسعه صادرات نفت صخره‌ای می‌تواند به این مشکل خاتمه دهد. به گزارش تحلیلگران بین المللی، واشنگتن تسهیلاتی را ارائه داده است تا امکان ادامه فعالیت شرکت‌های نفت صخره‌ای که به دنبال بازار‌هایی برای خود در اسیا هستند، فراهم شود.

به این ترتیب، ترامپ قصد دارد بخشی از بازار صادرات نفت ایران در آسیا را به شرکت‌های نفت صخره‌ای آمریکا اختصاص دهد. در واقع واشنگتن به دنبال آن است تا علاوه بر محروم کردن ایران از درآمد‌های نفتی، مانع سرمایه گذاری ان در دو بخش گاز و نفت، تولید و سپس صادرات آن به اروپا شود. همانطور که رقابت با گاز روسیه می‌تواند نفوذ روس‌ها در اروپا را کاهش دهد و این هدفی است که بار‌ها در مناسبت‌های مختلف از سوی وزیر خارجه آمریکا مطرح شده است.

به نظر می‌رسد که ترامپ تصور می کند با بازگشت جنگ تجاری منجر به رشد اقتصاد جهانی شده و در ادامه، تقاضای جهانی نفت را کمتر می‌کند.

با تشدید تحریم‌های نفتی ایران، ترامپ با یک تیر دو نشان می‌زند: اجرای استراتژی سیطره بر انرژی جهانی و قدرت بخشیدن به آمریکا و حمایت از حاکمیت آن بر ذخایر جهانی نفت، قیمت و راه‌های حمل و نقل آن.

در صورتی که این هدف محقق شود، می‌تواند در مذاکرات تجاری با چین نیز به ایالات متحده کمک کند؛ به این دلیل که چین نیاز شدیدی به وارد کردن نفت از ایران و دولت‌های خلیج فارس دارد. همچنین بر هم پیمانان ان نظیر ژاپن، کره جنوبی و تایوان نیز فشار وارد می‌کند. با این فشار‌ها به ایران و پایبندی دولت‌ها به تحریم‌های جدید علیه تهران، دونالد ترامپ می‌تواند از یک برگ برنده مهم در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ برای خود استفاده کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: