به گزارش
خبرداغ ، کیامرث حاجی زاده در شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: استان خوزستان از سه سال گذشته تاکنون در شرایط بحران مدیریت میشود؛ بحرانها در یک یا دو سال اخیر ایجاد نشده اند بلکه ریشه در ۵۰ سال گذشته دارند. عملکرد و تصمیمگیری امروز مدیران خوزستان به طور قطع در وجود بحرانهای آینده تأثیرگذار خواهد بود به همین دلیل تا دیر نشده باید برنامه ریزی و اقدامات مناسب برای کنترل بحرانهای استان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه خوزستان در سه سال گذشته با چهار ابر بحران گرد و غبار، سیل، آتش سوزی و خشکسالی رو به رو بوده است، گفت: دلیل اصلی سیل در خوزستان توجه نکردن به مسائلی همچون فرسایش، لایروبی نشدن رودخانهها، استحکام بخشی نشدن، بازسازی نشدن سیل بندها و تجاوزهای صورت گرفته به بستر رودخانهها بوده است و مهمتر از همه اینکه سدهایی که در سه حوضه آبریز خوزستان باید احداث میشد کامل نشدند و هر کسی تریبون به دست گرفت و سدسازی را زیر سوال برد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان ادامه داد: در سیل اخیر شاهد بودیم که وجود سدها با وجود بارندگیها نعمت بزرگی برای خوزستان بود و نه تنها موجب جلوگیری از سیل میشوند بلکه آبی که با EC زیر هزار از کوههای زاگرس به سمت ما میآید را ذخیره میکنند و اجازه نمیدهند این آب هدر برود.
وی افزود: اگر سد بختیاری در حوضه آبریز دز احداث میشد به طور قطع مشکلات ما در سیل اخیر کمتر بود به عنوان مثال در حوضه آبریز کارون، سیلاب با وجود پنج سد احداث شده در این حوضه به راحتی مدیریت شد، ولی در حوضه کرخه و دز به دلیل کامل نبودن سدها و رسوبات درون مخزن سد دز، سیل موجب ایجاد بحران شد.
وی با اشاره به ابر بحران آتش سوزی در خوزستان گفت: در سال ۹۶ حدود ۵۰ درصد آتش سوزیهای کشور به ویژه آتش سوزی جنگلها، مراتع، بیشه زارها و بخش صنعت مربوط به خوزستان بود.
وی ادامه داد: قرار بود مخازن آبی در مناطق جنگلی احداث شود. این کار در بسیاری از استانها انجام شده اما هنوز در خوزستان چنین اتفاقی نیفتاده است و زمانی که آتش سوزی رخ میدهد برای مهار آتش امکانات مورد نیاز فراهم نیست.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: سال گذشته در برخی آتش سوزیها حتی بالگردهای آتش نشان برای برداشت آب مشکل داشتند و برای برداشت آب به دریاچه سدها میرفتند زیرا مخزنی در نزدیکی محل آتش سوزی وجود نداشت.
وی افزود: تاکنون حدود ۳۰ میلیارد ریال تجهیزات به منظور مهار آتش خریداری شده که در دو مرحله به فرمانداریهای شهرستانها تحویل داده شد. همچنین سال گذشته وسایل مورد نیاز برای راهاندازی اتاق مانیتورینگ مدیریت بحران در فرمانداریها تحویل آنها داده شد اما تاکنون غیر از شهرستان رامهرمز هیچ شهرستانی اتاق مانیتورینگ را راه اندازی نکرده که انتظار میرود تا پایان ماه مبارک رمضان در دیگر شهرستانها نیز راه اندازی شود.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش در حوزه مقابله با همه بحرانها گفت: آموزش همگانی بر اساس سند چهار ساله جامع مدیریت بحران ضروری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: با توجه به وضعیت زمینهای کشاورزی، جهاد کشاورزی باید این موضوع را مدیریت و کنترل کند و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان نیز جلساتی در حوزه زاگرس برای مهار آتش سوزیها برگزار کند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان با اشاره به موقعیت روستاهای واقع در حریم رودخانهها، گفت: این روستاها تعیین تکلیف میشوند.
مسعود انصاریان در جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده که امروز (۱۸ اردیبهشتماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در مناطق سیلزده ارزیابی شده است که یک هزار و ۵۵۲ واحد از این تعداد احداثی هستند و ۱۰ هزار و ۹۹ واحد نیز نیاز به تعمیر دارند.
وی با اشاره به ارزیابی معیشتی و آسیب رسیدن به ابزار و وسایل زندگی مردم، افزود: در این زمینه ۳ هزار و ۴۵۶ واحد ارزیابی شده که تا روز گذشته سه میلیارد تومان پرداخت خسارت انجام شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: با هماهنگی که با معاونت حفاظت و بهرهبرداری سازمان آب و برق خوزستان انجام شد، مقرر شد سریعاً اسامی روستاهای واقع در حریم رودخانهها اعلام شوند تا تعیین تکلیف شوند.
انصاریان با اعلام آمادگی جهت آغاز بازسازی، بیان کرد: برآورد خسارتی که به روستاها وارد شده، انجام شده و به سازمان مدیریت برنامهریزی استان تحویل داده شده است.
ایسنا