به گزارش
خبرداغ ، دکتر «مهتاب شاهماری» در گفتوگو با
ایسنا با اعلام این هشدار، اظهار کرد: با توجه به اوضاع جوی و بارندگیهای
اخیر رویش قارچ خودرو طبیعتاً افزایش یافته و برخی از افراد ممکن است برای
تأمین معاش به چیدن قارچهای خودرو و فروش آنها اقدام کنند.
وی
با تأکید بر اینکه تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای اغلب
افراد دشوار بلکه ناممکن است، تصریح کرد: در واقع معیار تشخیص دقیقی بر
اساس ظاهر وجود ندارد و متأسفانه بخشی از قارچهایی که در طبیعت بوده و
افراد استفاده میکنند سمی است و هر ساله صدها نفر مسموم و متأسفانه تعدادی
از هموطنان مان در اثر مصرف این قارچها جان خود را از دست میدهند.
معاون
غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: توصیه میشود از قارچهای
خودرو و فلهای استفاده نشود و مردم از قارچهای دارای بستهبندی مشخص و
مجوز بهداشتی استفاده کنند و بدانند که مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر
جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست.
شاهماری
گفت: برخی از روشها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر
تماس با قارچ، وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و
صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
وی
تاکید کرد: هر چند در برخی موارد حرارت برخی از مواد سمی موجود در قارچها
را از بین میبرد، با این وجود برخی از سموم موجود در قارچها مقاوم به
گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ
کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.
معاون
غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی
از مصرف قارچهای سمی، تصریح کرد: تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد، کاهش
هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی و … از علائم این نوع مسمومیت است و در
صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی به صورت تأخیری بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از
مصرف خوراکی قارچ، فرد را باید هر چه سریعتر به مراکز درمانی منتقل کرد.