کد خبر: ۸۰۹۲۰۳
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۸
تعداد بازدید: ۴۰۴
مراسم بزرگداشت عطار نیشابوری با حضور گسترده شهروندان و گردشگران در جزیره کیش برگزار شد.
حضور پرشور شهروندان و گردشگران در آیین بزرگداشت عطار نیشابوری در کیشبه گزارش خبرداغ به نقل  از  روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، با حضور دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، دکتر پرویز عباسی داکانی، معاونان، مشاوران و مدیران سازمان منطقه آزاد کیش، مسئولان محلی و بیش از چهارصد نفر از اهالی فرهنگ‌ و هنر کیش آیین گرامیداشت عطار نیشابوری، شاعر پرآوزاه کشورمان 25 فروردین 98 در جزیره کیش برگزار شد.

این آیین با قرائت پیام مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش توسط سعید پورعلی معاون فرهنگی واجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش آغاز شد.

در بخشی از پیام دکتر غلامحسین مظفری آمده است: طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، حیرت، فقر و فنا، هفت وادی عشق هستند که عطار با سیمرغ اساطیری و با پای شور و وجد عارفانه در نوردید و یک‌ به‌ یک طی کرد تا به پاک‌ باختگی و حلول در عمق عرفان رسیده و توشه معنوی خود را بیابد.

او در ادامه پیام خود ابراز امیدواری کرد تا محافل علم و ادب کشور بیش از گذشته، معطوف به معرفی چهره‌ها و مشاهیر ایرانی - اسلامی باشد تا نسل جوان و آحاد جامعه درکنار آشنایی با مشاهیر بلند آوازه همچون عطار بر هویت خویش نیز آگاهی دوچندان یابند.

مظفری در ادامه پیام خود بر لزوم نشر فرهنگ و ادب کهن ایرانی تاکید کرد و افزود: در روزگاری که نیاز مردم به اندکی معرفت و خودشناسی است برگزاری صرفا یک مراسم برای شناساندن عطار و اشعار وی تنها به جامعه ایرانی کافی نیست و لزوم نشر فرهنگ و ادب کهن ایرانی در کنار برگزاری مراسم‌هایی برای بزرگداشت  شعرایی همچون عطار نیشابوری باید در قالب همایش‌های بین‌المللی در طول سال  صورت پذیرد، چراکه عطار یکی از ظرفیت‌های بزرگ نه تنها کشور ما بلکه جهان اسلام است.

در ادامه این مراسم مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این‌که عطار یکی از شخصیت‌های برجسته ادب و فرهنگ ایران اسلامی است گفت: برای شناخت گستره علم ومعرفت این شخصیت شهیر کشورمان باید بررسی کنیم عطار برای نسل امروز چه پیامی دارد.

دکتر محمود اسعدی ضمن اشاره به همایش‌هایی که با حضور اساتید مطرح عرفان، ادب، فرهنگ و فلسفه با هدف شناخت بیشتر آثار عطار نیشابوری برگزار می‌شود افزود: آثار عطار به‌دلیل غنای ادبی و عرفانی نه تنها از سوی هنرمندان و اهالی فرهنگ کشورمان بلکه خارج از مرزهای ایران و توسط کارگردانان، نویسندگان و هنرمندان دیگر کشورها نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: نگاه فراملی به شعرای بزرگ کشورمان زمینه‌ساز رویدادهای فرهنگی، هنری وگردشگری بسیاری برای جزیره کیش است لذا تلاش می‌کنیم از این ظرفیت‌ها در جزیره کیش استفاده کنیم که ازجمله اقدامات انجام شده در این زمینه راه‌اندازی دفتر موسسه فرهنگی اکو و برگزاری همایش مفاخر وچهره‌های ماندگار جزیره کیش است.

دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، فیلسوف، پژوهشگر واستاد دانشگاه نیز در آیین گرامیداشت عطار نیشابوری در جزیره کیش با بیان این‌که «هفت شهر عشق» عطار نمادی از جهانی ورای دنیای مادی و جهان پیش روی انسان‌ها است گفت: این شهرها شهر جغرافیایی نیست بلکه وی آفاق یا چشم‌انداز سیر و سلوک عرفا را هفت وادی درون انسان شامل طبع، نفس، روح، عقل ، سِر، خَفی و اَخفا معرفی کرده است.

این استاد برجسته دانشگاه در ادامه افزود: کتاب منطق‌الطیر عطار نیشابوری کتابی است که عرفا و حکیمان ادیان مختلف نیز باید بخوانند تا با محتوا و مفهوم طیران و پرواز روح آشنا شوند.

دکتر دینانی با اشاره به شب معراج رسول اکرم (ص) گفت: این هفت وادی  که عطار در منطق‌الطیر به آنها می‌پردازد، مراتبی است که حضرت محمد (ص) در یک شب از همه آنها گذر کردند و در آخرین مرحله که اخفا بود جبرییل امین نیز قادر به ورود و عبور از آخرین وادی نبود، رسول مکرم اسلام از مقام اخفا با حیرت گذر کرد و ازخداوند خواست براین حیرت بیافزاید.

وی در ادامه اظهار داشت: مولوی بلخی می‌گوید «هفت شهر عشق را عطار گشت» و در بخش دیگری از آثارش، خود را شاگرد کوچک مکتب عطار و ادامه طریقش را در مسیر معرفت از پی عطار و سنایی می‌داند که این بیانگر جایگاه والای عطار نیشابوری در عرفان، ادبیات و در بین شعرای بزرگ جهان است.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران سیر انسان در این عوالم درونی را به جهت شناخت قدر و منزلت واقعی انسان عنوان کرد و به تشریح هریک از این وادی‌ها پرداخت و در ادامه گفت: در بررسی ارتباط بین عقل و عشق، جایگاه عقل قابل احترام است اما این احترام به معنای نفی و انکار عشق نیست بلکه مبین این اصل است که عشق بدون بهره‌گیری از قدرت عقل راه به‌جایی نمی‌برد.

دکتر ابراهیمی دینانی، طیران عطار نیشابوری را پرواز براساس منطق دانست و افزود: در کتاب منطق الطیر عطار از سیمرغ سخن گفته، لغتی ایرانی که در ظاهر به معنای سی مرغ است اما ریشه کلمه به معنای پرنده عالم لاهوت و پرواز در دیار مقدس است.

دکتر دینانی با اشاره به دیگر آثار فریدالدین عطار نیشابوری گفت: کتاب منطق‌الطیر اثری پر رمز و راز است که پیام اصلی آن گذشتن راه خداشناسی از مسیر خود شناسی است.

وی در پایان آثار عطار نیشابوری را از نظر غنای ادبی بی‌همتا دانست و گفت: در دنیا تراژدی‌های معروفی از نویسندگان بزرگ وجود دارد، در این میان از شاهکارهای ادبی کشور ما، مصیبت‌نامه عطار را می‌توان نام برد که این اثر یک تراژدی الهی و معنوی است و برتر از آثار نویسندگانی مانند هومر است، باید برای معرفی بیشتر و بهتر این شخصیت شهیر کشور به دنیا تلاش کنیم.

دکتر پرویز عباسی داکانی، شاعر، پژوهشگر و مدرس دانشگاه که دیگر سخنران این مراسم بود با بیان اینکه گران‌سنگ‌ترین و ارزشمندترین متن فارسی، تذکره‌الاولیای عطار به‌لحاظ محتوا و فرم است گفت: زیباترین متن‌های ادبی را در نثر فارسی مدیون عطار هستیم .

وی در ادامه به معرفی کتاب رازنامه یا اسرارنامه عطار پرداخت که دارای ویژگی مشترکی با دیگر آثار عطار است و این وجه اشتراک جستجوی خویشتن است که درتمامی آثار او مشهود است.

دکتر داکانی افزود: آثار عطار تلاشی برای زدودن نقاب‌ها از چهره انسان و همانند آینه‌ای برای نگاه به درون انسان است.

وی تاکید کرد: بن‌مایه بسیاری از آثار سینمایی و هنری جهان که به نمایش وجوه عرفانی و فلسفی زندگی و سیر درونی انسان‌ها می‌پردازند آثار عطار است.

گفتنی است اجرای موسیقی سنتی و عطارخوانی بهراد بیدلی کودک خردسال از دیگر بخش‌های این مراسم بود که در هتل دریایی «ترنج» کیش برگزار شد .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: