به گزارش خبرداغ به نقل از تسنیم، رضا صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک درباره اولویتهای این کمیته در سال 98 اظهار داشت: سه نکته اساسی وجود دارد؛ اولین نکته این است که در سال 97 توانستیم برنامه استراتژیک کمیته را در یک دورنمای 5 ساله تصویب کنیم و این برنامه از ابتدای 98 تا پایان 1402 مبنای عمل کمیته ملی المپیک خواهد بود. تمام آنچه را لازم بود، در این نقشه راه دیده شده است، یعنی ما حوزههای مختلف از جمله حوزه بینالمللی، رابطه با فدراسیونها، کسب سهمیهها، منابع مالی و ... را تعریف کردیم و در یک چهارچوب قرار دادیم. خوشبختانه امروز که صحبت میکنم، ما دارای برنامه هستیم و از روزمرگی خارج شدهایم.
وی افزود: نکته دوم این است که در سال 98 باید همزمان برای کسب سهمیه المپیک توکیو، حداکثر آمادگی را برای فدراسیونها ایجاد کنیم. برای تحقق این موضوع باید دو، سه اتفاق رخ بدهد؛ اتفاق اول پشتیبانی مالی یعنی همان ارزی و ریالی است. تا الان که صحبت میکنم، انصاف آن است دولت و سازمان برنامه و مجلس در این باره کوتاهی نکردهاند. اتفاق دوم این است که باید اردوهای مستمر داخلی و خارجی داشته باشیم. اتفاق سوم هم آمادگی لازم برای رسیدن به سکو در 2020 است که این هدف آرمانی ما است.
رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: نکته بعدی توجه به مسائل فدراسیونها خصوصاً در سختافراز است. فدراسیونها نیازمند دائمی به تکنولوژی و ابراز بهروز هستند تا این موضوع بتواند به کسب آمادگی آنها کمک کند. متاسفانه بسیاری از این تولیدات را در کشور نداریم و لازم است واردات داشته باشیم. نکته بعدی هم بحث توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است. ورزش هدف عالی نیست، بلکه هدف متعالی ما تربیت انسانهای اخلاقی و انسانمدار است. هدف متعالی ما داشتن پهلوان است. وقتی سیل و زلزله میآید، یک قهرمان باید در کنار مردم قرار بگیرد. از این منظر ورزش را بستری برای توسعه انسانی و اخلاقی میدانیم. ما میبینیم که مردم در زلزله کرمانشاه و سیل در در کنار مردم بودند.
صالحیامیری در ادامه گفتوگو با رادیو ورزش عنوان کرد: نکته بعدی استفاده از همه ظرفیت موجود در ورزش است. ما امسال را با شعار «با انسجام و وفاق در ورزش به توسعه عالی در سکوهای کسب سهمیه خواهیم رسید» حرکت میکنیم. مفهوم انسجام یک سخنرانی نیست، در واقع برای رسیدن به قله باید تعامل و همیاری وجود داشته باشد. من این سیاست را دارم که هیچگاه وارد حاشیه نشوم. ارکان ورزش در کنار رسانه به هم کمک میکنند. همه رسانهها را دعوت میکنم که امسال را در وحدت و انسجام بدمیم و سال پرهیز از حاشیه قرار بدهیم. ما به همراه سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان در ابتدای سال تصمیم گرفتیم تحت شرایطی وارد هیچ حاشیهای نشویم. این بدان معناست که همه انرژی را برای رسیدن به قلهها آزاد کنیم. در واقع همه اینها مقدمهای برای این جمله است که اگر همه تلاشها به رضایت و شادکامی مردم منجر نشود، فاقد ارزش است.
وی درباره شرایط تیم فوتبال امید گفت: این مسئله تبدیل به یک مسئله بلندمدت و آزاردهنده شده است. آن چیزی که به نظرم نیازمند یک واکاوی است، این است که چرا در مسیر توجه به فوتبال، تیم امید دیده نمیشود؟ مجموعه بررسی ما نشان میدهد که تیم امید تبدیل به مسئله فوتبال کشور نشده است، یعنی باید در کنار تیم ملی و باشگاهها، تیم امید را به عنوان تیمی که ظرفیتساز تیم ملی است، ببینیم. متاسفانه در اینجا کاستیهایی داریم. قرار نیست چیزی را از مردم کتان کنیم؛ اگر باشگاهها همکاری میکردند، تیم امید وضعیت بسیار بهتری پیدا میکرد. البته باشگاهها هم مشکلات خاص خودشان را دارند. آنها وقتی هزینهها را میدهند، احساس میکنند که بازیکن باید تمام وقت در اختیارشان باشد و آزاد کردن بازیکن کمی برایشان سخت است. از طرف دیگر ما جلساتی داشتیم و از نزدیک هم با کرانچار و استیلی دیدار داشتیم. دوستان به ما قول دادند که این تیم را برای آن هدف آماده کنند. اگر بناست به آن نقطه برسیم، نیازمند یک بازنگری در نگاه به تیم امید هستیم. ما هیچ کوتاهی در این باره نخواهیم داشت. در دیداری که قبل از پایان سال 97 داشتیم، مسئولان تیم امید اعلام نیاز مالی کردند و ما بلافاصله 200 میلیون تومان شارژ کردیم. چه تاج، چه سلطانیفر و چه حوزه ما برای پشتیبانی از تیم امید کوتاهی نخواهیم کرد.