به گزارش
خبرداغ به نقل از ایلنا، محمدعلی وکیلی نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با آسیبها و تحولات مورد نیاز دستگاه قضایی گفت: در راستای تحولاتی که باید در قوه قضائیه صورت گیرد باید بیان کرد که انتظار میرود شفافیت در رویههای قوه قضائیه حاکم باشد، به طوری که مردم احساس کنند که به رویه های حاکم دسترسی دارند.
وی گفت: نکته بعدی این است که در حال حاضر دادرسی ها بنا به هر دلیلی به صورت شکلی انجام میشود که گویا این پروسه برای تامین حقوق مردم کافی نیست، یعنی آنقدر که این پروسه دادرسی طولانی است که گفتمان حاکم جامعه، گفتمان حل و فصل مسئله جایی غیر از دستگاه قضائی است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چون پروسه دادرسی یک پروسه بسیار طولانی است لذا ما در قوه قضائیه نیاز به یک تغییر روش داریم. علی الاصول باید برای اینکه ذهنیت عمومی تغییر کند نیاز است قوه قضاییه به آن جایگاه پناهگاهی خود برای مردم برگردد و به عدالتخانه مردم تبدیل شود.
وکیلی افزود: یکی از نقاط قوت انتخاب آقای رئیسی به ریاست دستگاه قضایی اشراف وی به بدنه قوه قضاییه است؛ یعنی هم به آئین دادرسی اشراف دارد و هم اینکه ادبیات حاکم بر قوه قضائیه را به خوبی میشناسند و احتمالا بر آسیب های ساختاری آن هم تسلط دارد.
وی با بیان اینکه به نظر بنده اولین و مهمترین اولویت ریاست جدید دستگاه قضایی باید این باشد که سایه سیاست را از سر قوه قضائیه دور کند، گفت:. مخصوصا این موضوع برای دستگاهی که به لحاظ کارکردی دستگاه عدالت خانه است ضروری است و لذا سایه سیاست باید از سر این قوه کنار برود.
وی در ادامه به شخصیت حجت الاسلام رئیسی هم اشاره کرد و گفت: آقای رئیسی به فساد ستیزی شهرت دارند و البته یک شخصیت آرامی هم دارند. شخصیت آرام این فرد حتما در مدیریت وی موثر خواهد بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوه قضائیه نیاز به تصمیمات قاطع دارد که خوشبختانه آقای رئیسی انسان مقتدری است، خاطرنشان کرد: حتما این آرامش موجود در شخصیت آقای رئیسی و قدرت تصمیم گیری بهنگام وی با یکدیگر قابل جمع است و منافاتی با هم ندارد. ولی بالاخره قوه قضائیه باید در تلاءلو آن تبدیل به تکیه گاه و آرامش بخش برای ملت باشد.
وکیلی تصریح کرد: برای اینکه این اتفاق بیافتد، حتما نیاز داریم روشهای ساختاری و رویکردی و رفتاری را در این قوه تغییر دهیم. قوه قضاییه باید صلابت خود را در مبارزه با فساد آن هم مبارزه با دانه درشتها همچنان حفظ کند و قاطعیت خود را در خصوص مبارزه با فساد به رخ بکشاند. به گونه ای که مبارزه با فساد خط قرمز قوه قضاییه تلقی شود.
وی توضیح داد: اما برای اینکه این اتفاقات بیافتد باید سایه سیاست از سر قوه قضائیه کنار رود و قاضی به حکم آموزهها، در جایگاه قضاوت نه رنگ بشناسد نه نژاد و نه سیاست و فقط و فقط به لحاظ شکلی و به لحاظ محتوایی باید اجرای حق و عدالت جاری باشد و این سیاست باید منشور قوه قضائیه باشد