به گزارش
خبرداغ به نقل از ایلنا، محمود صادقی در مخالفت با لایحه بودجه سال ۹۸ در صحن علنی مجلس عنوان کرد: دلایل مخالفت من این است که این لایحه بودجه، کشور را در شرایط ویژه نگاه نکرده است، ما الان در شرایط جنگ اقتصادی هستیم اما این لایحه برای پنهان کردن این شرایط موجود در کشور تدوین شده است.
وی تاکید کرد: به دلیل احتمال تشدید این فشارها در سال آینده انتظار میرفت دولت در بحث تدوین لایحه بودجه فراتر از یک سند حسابداری عمل کند، بهتر بود در این لایحه بر اساس تنظیم ارزی و درآمدی برای اصلاح بهره میگرفتیم و در حالی که دشمن فشار خورد را بر کاهش نفت تمرکز داده ما این را تبدیل به یک فرصت میکردیم.
نماینده مردم تهران گفت: در این لایحه منابع صادرات نفتی بسیار بیشتر از حد درنظر گرفته شده و در بحث هزینه به نظر میرسد ما سال آینده با کسری بودجه زیادی تا حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه واقعی مواجه شویم اما دولت در لایحه بودجه سعی کرده کسری بودجه را پنهان کند. اگر دولت سعی کرده حدود ۱.۵ میلیون بشکه برآورد فروش و صادرات نفت را داشته باشد، لازم بود با افزایش سهم صندوق توسعه ملی منابع ریالی را به رقم قابل توجه خود برساند.
این عضو فراکسیون امید گفت: این لایحه بسیار غیرشفاف است و عدم شفافیت در منابع اصلی بودجه به کل ارقام بودجه سرایت کرده است. در این وضع این بیش برآوردی باعث میشود در مصارف درج شود و اختصاص به منابع و مصارفی پیدا کند که پیشبینی میشود، آن منابع قابل تحقق نیست و این توجیه ندارد.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: دولت میخواهد در این لایحه بودجه دست خودش را باز بگذارد و از طریق تخصیصها را مدیریت کند اگر قرار بود مجلس دو ماه وقت صرف بودجه کند و دولت به صلاحدید خود به تخصیص منابع بپردازد،چه نیازی به تشکیل کمیسیون تلفیق و صرف زمان بود و این در گزارش مرکز پژوهشها آمده است.
وی ادامه داد: این لایحه بودجه بدنه اجرایی کشور را به اشتباه میاندازد و باعث میشود برای کاهش هزینهها تلاش نکنند، دولت کشور را در شرایط بحرانی ندیده است، این لایحه بودجه در سطح عموم جامعه هم مردم را به اشتباه میاندازد در لایحه بودجه اثری از اقدامات اصلاحی برای منابع و مصارف به چشم نمیخورد که حذف معافیتهای غیرضرور چندان جدی گرفتی نشده است.
صادقی یادآور شد: کنترل رفتارهای سوداگرایانه میتوانست مورد توجه قرار بگیرد. در حوزه بیمه و بازنشستگی اقدامات اصلاحی انجام نشده و در حوزه شرکتها و افزایش سرمایهها هیچ اقدامی صورت نگرفته و منابع در خزانه متمرکز نشده است، در حوزه هدفمندی یارانهها، بررسی منابع و مصارف یارانه نشان میدهد که به قانون هدفمندی یارانهها و ماموریت اصلی آن یعنی واقعی کردن قیمت حاملهای انرژی مورد توجه قرار نگرفته و از این مورد دور شده است. دولت از طریق صادرات فرآوردههای نفتی برای جبران آن استفاده کرده است.
این نماینده اصلاحطلب گفت: سهم صندوق توسعه ملی باید ۳۴ درصد باشد، بگذاریم منابعی که به اسم صندوق اختصاص پیدا کرده مورد استفاده قرار بگیرد. دولت ساز و کاری برای مدیریت هزینههای خود در نظر نگرفته است و در کشورهای دیگر وقتی قیمت نفت بالا میرود، در رفتار حاکمیت کاملا مشخص است اما در کشور ما چیزی از صرفهجویی دیده نمیشود. بحث انتشار اوراق مالی هم مطرح است که در لایحه بودجه اتکای زیادی به آن شده است لذا با توجه به مجموعه عوامل یاد شده به کلیات لایحه بودجه رای ندهید.