کد خبر: ۷۸۹۶۶۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰
تعداد بازدید: ۳۱۶
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: ارز رمزها در سیستم مالی و پولی هر کشوری به نوعی کنترل‌گریز هستند اما در بُعد خارجی می‌توانند برای ما فرصت باشند.
شنود از تلفن روحانی/ دنبال ایجاد «ارز رمز ملی» برای مواقع ضروری هستیم

به گزارش خبرداغ به نقل از  ایلنا، سردار غلامرضا جلالی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: پدافند غیر عامل موضوعی سهل و ممتنع است زیرا همیشه تهدیدات در زندگی ما جاری هستند و از پیچیدگی های زیادی برخوردارند.

وی ادامه داد: تهدیدات به دو دسته طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شوند، طبیعی ها از طبیعت نشأت می گیرند و دشمنی در آنها وجود ندارد و دیگر اینکه از ماهیت ثابتی برخوردار است مانند زلزله وسیل. اما در تهدیدات غیر طبیعی ماهیت مشخص است به تعبیری ماهیت این دسته در تکنولوژی و دانش متغیر ریشه دارد. این عامل در انسانها هم یافت می شود. پس تهدیدات انسان ساخت، پویا و سیال و متحرک هستند و طبیعتاً در هر مقطعی نسبت به گذشته کمی متفاوتند.

سردار جلالی گفت: در کشورمان سازمان‌هایی که با تهدیدات بیشتری روبرو هستند، پدافند غیر عامل را جدی تر می دانند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشورمان گفت: شهرک های موشکی که به تازگی به نمایش درآمد را می توان از جمله دستاوردهای نظامی پدافند غیر عامل عنوان کرد. حوزه های رسانه ملی، انرژی و نفتی هم دیگر بخش‌های نفع برده از پدافند غیر عامل محسوب می شوند.

وی افزود: طبق مندرجات بندهای آمده در برنامه پنجم و ششم توسعه، همه پروژه های جدید ملاحظات پدافند غیرعامل را در بر می گیرند بر اساس آن عمل خواهند کرد. البته آن دسته از ارگان‌هایی که اعتبارات قانونی دریافت می کنند و یا از بخش‌های خصوصی خودنمایی می کنند معمولا امکان دَر رو از اجرای این پدافند را ایجاد می کنند.

سردار جلالی تصریح کرد: در خصوص صداوسیما باید اینگونه گفت؛ ما زمانی به حوزه ماهواره وابستگی جدی داشتیم و زمانی احتمال قطع شدن سیگنال‌های ماهواره ای وجود داشت اما صداوسیما این واقعیت را رد می‌کرد ولی در زمان تحریم‌ها دو مرتبه این اتفاق رخ داد و از همان زمان پیش بینی پدافند غیر عامل را مطرح و برای اجرای آن قرار دادی با صداوسیما منعقد کردیم. طبق این قرارداد، جغرافیای ۹۵ درصدی کشور را تحت پوشش قرار دادیم.

وی ادامه داد: در راستای تهدیدات که ایران را هدف گرفته، تهدیدات اقتصادی هم وجود دارد که از ساختارهای پولی و مالی و غیر بانکی و تجاری استفاده می کند، این تهدید غیر نظامی است اما در سطح ملی و بین المللی بوده و توانایی زمین زدن کشور را دارد دریغا که ایران در این حوزه از لایه های دفاعی­ بالای برخوردار است.

سردار جلالی از انواع دیگر تهدیدات موجود به تهدید ترکیبی اشاره کرد و افزود: این تهدید می تواند شامل یک عملیات روانی باشد مانند اقدامات رسانه ای و فضای مجازی. بخش دیگر این تهدید از جنس محتوا و پیام است که اثر بر فکر مخاطب را هدف قرار می دهد. در این میان شبکه های اجتماعی در بستر جامعه و مردم دنبال می گیرد و بسیار مورد هدف کشورهای غربی محسوب می شود.

وی گفت: قصد داریم با نگاه مثبت به سمت انسجام ملی و حمایت و پشتیبانی از دولت پیش رفته و اجازه ندهیم هیچگونه شکافی برای سوء استفاده و یا استفاده دشمن ایجاد شود. این اقدام می تواند به آرامش بخشی فضای داخلی کشور کمک کند. این اقدام سبب ایجاد وحدت ملی هم می شود.

سردار جلالی ادامه داد: طی ۲ ماه گذشته شیب شدیدی را برای رفع اشکال‌ها در حوزه سایبری و سیستم پدافند غیر عامل ایجاد کردیم و در قالب رزمایش این عیب یابی و رفع معایب را پیاده‌سازی می‌کنیم.

وی در خصوص قطعی اینترنت گفت: این موضوع بیشتر از سوی کشورهای بیگانه مطرح شده و تهدیدی برای ملت ایران تلقی شده است.البته نباید توانایی کشورهای غربی همچون آمریکا در راستای محدود سازی دسترسی های ما از فضای جستجوگر گوگل را دست کم گرفت.

سردار جلالی درخصوص ارز رمزها هم افزود: ارز رمزها شمشیر دو لبه ای هستند، ارز رمزها در سیستم مالی و پولی هر کشوری به نوعی کنترل گریز هستند و می توانند اختلالاتی را در حوزه پولی و بانکی کشور ایجاد کنند، اما در بُعد خارجی می تواند برای ما فرصت باشد. ما می توانیم با استفاده از ارز رمزها برخی تحریم‌ها را دور بزنیم و انجام بسیاری از عملیات‌های بانکی را صورت دهیم به این منظور بدنبال ایجاد ارز رمز ملی در داخل کشور هستیم تا در مواقع ضروری از آن استفاده کنیم.

وی در مورد سوئیفت گفت: مشکل عمده ما در این خصوص مرجعیت دلار آمریکاست زیرا آمریکا با اعمال قدرت از طریق پول ملی این کشور می تواند هر گونه اقدام کشورها در زمینه سوئیفت را کنترل کند پس باید وابستگی به دلار را کاهش و ارز دیگری جایگزین آن کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: ادامه تحریمهای آمریکایی وضعیت دلار آنها هم ایجاد مشکل خواهد کرد مانند کشتی گیری که حریف را روی پل برده و خودش هم اوضاع نامناسبی دارد.

وی تصریح کرد: زیرساخت‌های ایجاد نرم افزاری همچون سوئیفت را داریم اما بخش مهم داستان ایجاد هماهنگی و توافق با سایر کشورها بر سر استفاده کردن از آن است.

سردار جلالی درباره تولید گوشی‌های غیرقابل شنود برای مسئولین نظام، گفت: پس از شنود اخیری که از تلفن همراه رئیس جمهور روحانی انجام گرفت تصمیم گرفتیم تا گوشی غیر قابل شنودی از طریق تلفن های موجود ایجاد کنیم البته این اتفاق هنوز در دست اقدام است.

وی در خصوص تهدیدهای طبیعی اخیر همچون سیل های اخیر استان‌ها شمالی کشور گفت: در این خصوص بخش مدیریت بحران بهتر می تواند اظهار نظر کند اما سازمان پدافند غیرعامل در وزارت کشور با مرکز مدیریت بحران پروژهای مشترکی را در زمینه ایجاد امنیت ملی ترتیب داده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: