در سیزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو ضمن تعیین آخرین تغییرات کنکور سالهای ۹۸ و ۹۹، وضعیت تاثیر سوابق تحصیلی داوطلبان تعیین تکلیف شد.
به گزارش خبرداغ به نقل از ایسنا، براساس مصوبات سیزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که امروز دوشنبه ۲۶ شهریور ماه برگزار شد در سال ۹۸ سازمان سنجش با دو آزمون جداگانه (دو مجموعه سوال) کنکور را برگزار خواهد کرد و از مباحث مشترک دو نظام آموزشی قدیم و جدید (۳-۳-۶)، سوال یکسان طرح خواهد شد. در واقع یک آزمون (یک مجموعه سوال) برای دانشآموزان نظام قدیم و یک آزمون نیز (یک مجموعه سوال) برای دانشآموزان نظام جدید (۳-۳-۶) برگزار میشود.
براساس این مصوبات، داوطلبان با توجه به اینکه فارغالتحصیل نظام قدیم یا نظام جدید آموزشی هستند لزوماً باید در آزمون مربوط به نظام آموزشی که در آن فارغالتحصیل شدهاند، شرکت کنند. ضمن اینکه نمرات دو گروه داوطلبان نظام قدیم و نظام جدید تراز شده و گزینش به صورت رقابتی براساس نمره کل نهایی در زیرگروه مربوطه و سایر شرایط و ضوابط آزمون سراسری انجام میشود. به عبارت دیگر ظرفیت مجزا برای داوطلبان نظام قدیم و نظام جدید تخصیص داده نمیشود.
همچنین در آزمون سراسری سال ۱۳۹۸، میزان تاثیر سوابق تحصیلی، حداکثر ۳۰ درصد است و ۲۰ درصد با تاثیر قطعی و ۱۰ درصد با تاثیر مثبت اعمال میشود به طوری که آن دسته از دیپلمههای ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی که دیپلم خود را سال ۱۳۹۸ و در نظام آموزشی جدید (۳-۳-۶) اخذ نموده و امتحانات دروس پایه دوازدهم آنها به صورت نهایی، سراسری و کشوری برگزار شده است، مشمول اعمال سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی موجود دیپلم (پایه دوازدهم- سال سوم آموزش متوسطه نظام جدید ۳-۳-۶) به میزان حداکثر ۳۰ درصد به نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب است که ۲۰ درصد به صورت تأثیر قطعی و ۱۰ درصد به صورت تأثیر مثبت در نمرهکل نهایی آنان لحاظ میشود.
در جلسه امروز شورای سنجش و پذیرش تصویب شد که آن دسته از دیپلمههای ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی که دیپلم خود را از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۷ اخذ نموده اند و امتحانات یک یا چند درس آنها به صورت نهایی، سراسری و کشوری برگزار شده است، مشمول اعمال سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی موجود دیپلم (پایه یازدهم-سال سوم آموزش متوسطه نظام قدیم) به میزان حداکثر ۲۵ درصد به نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب و داوطلبان دارای مدرک پیشدانشگاهی ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی و هنر که مدرک دوره پیشدانشگاهی خود را از سال تحصیلی ۹۰ تا ۹۱ اخذ نمودهاند و امتحانات یک یا چند درس آنها به صورت نهایی، سراسری و کشوری برگزار شده است، مشمول اعمال سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی موجود دوره پیشدانشگاهی (پایه دوازدهم سال آخر آموزش متوسطه نظام قدیم) به میزان حداکثر ۵ درصد به نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب است.
در مجموع میزان تاثیر سوابق تحصیلی حداکثر ۳۰ درصد است که ۲۰ درصد به صورت تأثیر قطعی و ۱۰ درصد به صورت تأثیر مثبت در نمرهکل نهایی آنان لحاظ میشود. به عبارت دیگر میزان تاثیر قطعی سوابق تحصیلی دیپلم حداکثر ۱۶.۶۷ درصد و میزان تاثیر قطعی سوابق تحصیلی پیشدانشگاهی حداکثر ۳.۳۳ درصد میباشد و در صورتی که سوابق تحصیلی تاثیر مثبت داشته و باعث افزایش نمره کل شود، به تفکیک برای دیپلم حداکثر ۸.۳۳ و برای پیشدانشگاهی حداکثر ۱.۶۷ افزایش خواهد یافت. در صورت عدم وجود تاثیر مثبت، ملاک نمره کل حاصل از آزمون و میزان تاثیر قطعی سوابق تحصیلی دیپلم و پیشدانشگاهی (حداکثر به میزان ۲۰ درصد طبق موارد مذکور) خواهد بود.
بنا بر اعلام سازملان سنجش آموزش کشور، اطلاعات بیشتر در خصوص میزان و نحوه تاثیر سوابق تحصیلی در دفترچه راهنمای ثبتنام آزمون سراسری ارائه میشود. همچنین وزارت آموزش و پرورش امکان جبران سوابق تحصیلی دیپلم و سوابق تحصیلی پیشدانشگاهی را برای فارغالتحصیلان دوره متوسطه نظام قبلی که حداکثر تا سال ۱۳۹۷، مدرک دیپلم یا پیشدانشگاهی خود را اخذ کردهاند، برای سال ۱۳۹۸ فراهم میکند.
در واقع عناوین دروس پایه دوازدهم دوره دوم متوسطه مرتبط با هر گروه آزمایشی آزمون سراسرس که وزارت آموزش و پرورش امتحان آنها را به صورت نهایی برگزار میکند، پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش، برای اعمال سوابق تحصیلی اطلاعرسانی خواهد شد. ضمن اینکه فهرست منابع سوالات آزمون برای داوطلبان نظام قدیم و نظام جدید (۳-۳-۶) متعاقباً اعلام خواهد شد.
در جلسه امروز تصویب شد، دانشآموزان دیپلم فنی و حرفهای و کارودانش میتوانند در آزمون سراسری شرکت کنند. این دانشآموزان در صورت تمایل به اعمال سوابق تحصیلی باید در امتحان نهایی دروس شاخه نظری گروه آزمایشی مربوط شرکت کنند، در غیر اینصورت مشمول اعمال سوابق تحصیلی نیستند و نمره آزمون سراسری ملاک عمل است. همچنین معیار پذیرش برای رشتههای صرفاً براساس سوابق تحصیلی معدل کتبی پایه دوازدهم برای دانشآموزان نظام جدید (۳-۳-۶) و معدل کتبی دیپلم (سال یازدهم) برای دانشآموزان نظام قبلی است.
همچنین دانش آموزان دارای دیپلم علوم و معارف اسلامی که در گروه آزمایشی علومانسانی آزمون سراسری شرکت میکنند، به جای پاسخگویی به سوالات دروس «تاریخ ۱، ۲، ۳» و «عربی ۱، ۲، ۳» دفترچه اختصاصی گروه علوم انسانی، به سوالات «تاریخ ۱، ۲، ۳ اختصاصی» و «عربی ۱، ۲، ۳ اختصاصی» که مربوط به دروس متوسطه دیپلم علوم و معارف اسلامی است، پاسخ میدهند. سوالات سایر دروس امتحانی همان سوالات گروه آزمایشی علوم انسانی خواهد بود.