به گزارش خبرداغ، مصطفی آذرکیش (مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه و کاردانش) در گفتوگو با ایلنا در خصوص ارائه وام ۵۰ میلیون تومانی به دانشآموزان کارآفرین هنرستانی گفت: در حال حاضر این بستر و فضا برای دانشآموزان کارآفرین فراهم است و از این دانشآموزان استقبال میکنیم، البته آمار دقیقی که تاکنون چند دانشآموز برای دریافت وام طرح ارائه کردهاند را باید استانها اعلام کنند که تاکنون نیز آماری اعلام نشدهاست.
وی با اشاره به مشوقهای در نظر گرفته شده برای دانشآموزان کارآفرین گفت: بیشتر به دنبال ایجاد زیرساختها و مشوقها هستیم تا دانشآموزان حتی فارغالتحصیلان بتوانند از این شرایط بهرهمند شوند. این مشوقها چند نوع هستند از جمله مشوقهای مالی و ارائه تسهیلات است. یک سری مشوقها هم به استفاده از تسهیلات دستگاههای اجرایی برمیگردد تا دانشآموزان برای طرحهای تجاری و اختراعات خود با مشکل مواجه نشوند، البته برای پسران تسهیلاتی برای خدمت سربازیشان هم در نظر گرفته شده است.
او درباره تسهیلات خدمت سربازی توضیح داد و گفت: این مساله یک روال اداری دارد که باید طی شود، اما روندش به این صورت است که به عنوان مثال تعیین محل خدمت با خود شخصی است که مهارت دارد یا حتی میتوان از شخصی که مهارت دارد به عنوان مربی استفاده کرد. یک سری تشویقهای دیگر هم هست که در چرخه این طرح توسط ستاد کل نیروهای مسلح بعدها اعلام خواهد شد.
آذرکیش ادامه داد: برای اولین بار بحث دانش آموزی وارد صندوق کارآفرینی شده و ما تلاشمان این است که از همه ظرفیتهایی که در این زمینه وجود دارد، مثل قوانین حمایتی برای مهارتآموزی بیشترین استفاده را ببریم.
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه و کاردانش در پاسخ به این سوال که آیا تعداد دانش آموزانی که میتوانند طرحهای کارآفرینی خود را بمنظور دریافت وام ارائه دهند؛ چند نفر است گفت: اینها بستگی به میزان اعتبار تخصیص داده شده به استانهای مختلف دارد، ولی اولویت ما استانهای محروم و عشایرین هستند.
او ادامه داد: در این طرح یک سری از تسهیلات، خاصِ مناطق روستایی و محروم است و با شرایط راحتتری تخصیص پیدا میکند. ولی ما برای انسجام بخشی و توسعه فرهنگ کارآفرینی در حال تدوین یک تفاهم نامه با صندوق کارآفرینی هستیم که با امضای آن میتوانیم تسری این طرح را برای سایر بخشها نیز داشته باشیم. به طور کلی بیشتر توجه به محرومزدایی و کاهش نرخ بیکاری در مناطق روستایی و عشایری به خصوص در حوزه کشاورزی، صنایع کوچک، صنایع و مشاغل خانگی در حوزه مشاغل بومی است و ناگفته نماند که اعتبارات خوبی هم در بودجه سال۹۷ تخصیص پیدا شده است.
آذرکیش در پاسخ به این سوال که کل بودجه اختصاص یافته به این طرح چقدراست، گفت: بودجه مربوطه به تفکیک در اختیار بانکها است. همچنین ضمانتها عمدتا به بانک بستگی دارد، ولی برای اینگونه تسهیلات تلاش شده شرایط مناسبتری فراهم شود، بازگرداندن این مبلغ نیز تابع ضوابط و قوانین تسهیلات قرض الحسنه است.
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه و کاردانش در پایان اظهار داشت: دانش آموزان میتوانند در حین آموزش، کارهای تولیدی هم انجام دهند و برای آن برنامه ویژهای تحت عنوان "آموزش همراه با تولید" داریم.