کد خبر: ۷۸۱۰۲۵
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷
تعداد بازدید: ۳۲۹
رخسار پکجان وزیر تجارت ترکیه از آغاز فرایند دریافت 533 میلیون دلار تعرفه اضافی از کالاهای وارداتی تولید آمریکا به کشورش خبر داد.
ترکیه 533 میلیون دلار تعرفه اضافی بر کالاهای آمریکا وضع کردبه گزارش خبرداغ ، پکجان در افتتاحیه نشست بررسی روابط تجاری و اقتصادی ترکیه – آفریقا با بیان این که این تصمیم در پاسخ به اقدامات آمریکا اتخاذ شده است، افزود: علاوه بر این، از امروز تعرفه وارداتی 22 قلم کالای تولید آمریکا دو برابر افزایش داده شده است.
وی با تاکید بر دفاع دولت آنکارا از حقوق شرکت های ترک در مقابل اقدامات غیر قانونی آمریکا بیان کرد: برای دفاع از حقوق شرکت های ترک در مقابل اقدامات غیرقانونی آمریکا کوتاهی نکرده و به این اقدامات پاسخ مناسب را خواهیم داد.
وی با اشاره به آغاز دوره جنگ تجاری در جهان گفت: به همین علت مذاکره در باره همکاری های اقتصادی در دوره کنونی ضروری است.
وی تاکید کرد: در چنین فضایی، اقدامات یکجانبه آمریکا معادلات تجاری جهان را در معرض خطر جدی قرار می دهد.
وزیر تجارت ترکیه اضافه کرد: هر کشوری از جمله ایالات متحده، می تواند حساسیت ها و نیازهای ملی داشته باشد ولی این حساسیت ها و برنامه های ملی نباید تعادل و توازن موجود در جهان را بر هم بزند و آنها باید به امر امر توجه کنند.
وی ادامه داد: ایالات متحده آمریکا هم اکنون برای واردات فولاد و آلومینیوم را با تعرفه های سنگین وضع کرده و همه را علیه خود بسیج کرده و به هیچ کس توان و امکان اعتراض نمی دهد.
وی همچنین افزود: اکنون کشورهای کانادا و مکزیک به عنوان شرکای آمریکا علیه آن کشور در جهان سازمان تجارت جهانی شکایت کرده اند و اتحادیه اروپا، چین، نروژ، سوئیس و هند نیز از جمله دیگر کشورهای شاکی آمریکا در سازمان تجارت جهانی هستند.
وزیر تجارت ترکیه اظهار کرد: ایالات متحده آمریکا علاوه بر این از توافق هسته ای با ایران به صورت یکجانبه خارج شده و تحریمی دو مرحله ای را علیه ایران آغاز کرده ولی تنها ایران از این تحریم ها متضرر نخواهد شد.
وی همچنین گفت: کشورهای منطقه نیز از تحریم آمریکا علیه ایران زیان خواهند دید و این تحریم ها حتی به شرکت های آمریکایی هم آسیب خواهد زد.
پکجان با بیان این که آمریکا تنها شریک و طرف تجاری ترکیه نیست، اظهار کرد: ترکیه شرکای دیگر و تامین کنندگان جایگزین نیازمندی های خود را هم دارد.
وی اضافه کرد: آمریکا مثل برخی کشورها از حدود پنج ماه پیش تعرفه های 25 و 10 درصدی برای واردات فولاد و آلومینیوم وضع کرده بود ولی چند روز پیش دوباره این تعرفه ها را دو برابر افزایش داد و ما نیز امروز در اقدامی متقابل برای 22 کالای آمریکایی و به میران 533 میلیون دلار تعرفه وضع کردیم.
وزیر تجارت ترکیه با اشاره به لزوم جلوگیری از متاثر شدن روابط تجاری و اقتصادی از تحولات سیاسی کشورها گفت: وضعیت پیش آمده برای ارزش پول ملی ترکیه گذراست و اقتصاد ترکیه ظرفیت های بزرگی برای مقابله با این نوسانات دارد و اقتصاد ترکیه همانند سال های گذشته، به رشد بالای خود ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، زندانی شدن آندرو برونسون کیشش آمریکایی در ترکیه و اقدام متقابل دو کشور در تحریم وزرای کشور و دادگستری همدیگر و نیز اعلام دو برابر شدن تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از ترکیه موجب تیرگی روابط آنکارا واشنگتن در روزهای اخیر شده است.
این رویدادها همچنین موجب کاهش ارزش لیر ترکیه در برابر ارزهای خارجی شد به طوری که هم اکنون هر دلار آمریکا به قیمت 6.07 لیر و هر یورو نیز به قیمت 6.98 لیر به فروش می رسد.
مجموع افت ارزش پول ملی ترکیه در برابر دلار طی سال جاری میلادی به 61.8 درصد و در برابر یورو به حدود 52.2 درصد رسیده است.
آندرو برونسون کشیش آمریکایی که در شهر ازمیر ترکیه تحت محاکمه‌ بوده، به اتهام همکاری با کودتاگران ترکیه، همدستی با گروه های تروریستی، همکاری با گروه گولن و پ.ک.ک و نیز جاسوسی به نفع آمریکا به 35 سال زندان محکوم شده و از نهم دسامبر 2016 (19 آذرماه 1395) در بازداشت موقت به سر می برد.
جلسه بعدی دادگاه برونسون 50 ساله اهل کارولینای شمالی که از دو دهه پیش در ترکیه زندگی می کند، قرار است 12 اکتبر سال جاری(20 مهر ماه 97) برگزار شود و ممکن است به تحمل حداکثر 35 سال زندان محکوم شود.
دولت آمریکا در یک سال و نیم سال گذشته همواره خواهان آزادی این کشیش بوده و محاکمه وی در این مدت جزو اختلافات آنکارا و واشنگتن بوده است.
مقامات واشنگتن معتقدند که این کشیش به علت خودداری آمریکا از استرداد فتح الله گولن متهم کودتای دو سال پیش، گرو گرفته و با هدف فشار بر دولت آمریکا زندانی شده است ادعایی که مقامات آنکارا آن را رد کرده و پرونده ان را یک پرونده حقوقی عادی و قضایی اعلام می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: