به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی در مراسم تجدید میثاق با امام راحل (ره) اظهار کرد: اگر ما ملحوظ بداریم مواردی مثل نزدیک شدن به عدالت و حل خصومت به صورت عادلانه را، از ابتدای انقلاب و تشکیل نظام جمهوری اسلامی دستگاه قضایی در سیر کمالی بوده زمانی میزان مراجعه مردم به دستگاه قضایی کمتر بود. الان بیش از ۱۶ میلیون پرونده وارد دستگاه قضایی شده و تعداد قضات ۱۱ هزار قاضی است. رسیدگی توسعه پیدا کرده و نظارتهای دستگاه قضایی فراتر و موسعتر از ابتدای انقلاب شده است.
وی در رابطه با بحث حقوق عامه، گفت: در حال حاضر حقوق عامه مورد توجه قرار گرفته است و به وظایف دستگاه قضایی به طور فزاینده توجه شده و نیروی بیشتری گذاشته شده است. سیر دستگاه قضایی به طرف کمال بوده است. گرچه از نقطه نهایی که امام راحل بر آن تاکید میکرد و اصول قانون اساسی تاکید دارد فاصله داریم.
رییس قوه قضاییه افزود: در جلسه روز گذشته رهبر معظم انقلاب مطالب مهمی بیان کردند و عمدهترین آن تاکید بر مساله عدالت و عرضه خدمات قوه به نحو اعتمادساز است. امیدواریم خدماتی که انجام میگرفت و اطلاع رسانی هنرمندانه آن خدمات اعتماد مردم را جلب کند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: نفس مراجعه فزاینده مردم به دستگاه قضایی نشان دهنده اعتماد است. نکته مهم این است که معلوم میشود مردم به نحو عقلایی فکر میکنند میتوانند حقوق خود را استیفا کنند و مراجعه کنند. اگر واقعا این طور باشد که برخی جاهلین داخلی و دشمنان خارجی ادعا میکنند مراجعه به دستگاه قضا کار لغوی بود. گرچه ما باید تلاش کنیم اعتماد مردم هر روز فزاینده باشد منتها نفس مراجعات وسیع مردم در جهات کیفری و حقوقی نشان دهنده اعتماد است.
وی در پایان گفت: سال ۹۶ قریب به ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار پرنده در دستگاه قضایی رسیدگی شده با قید تکرار. بیش از ۹۰۰ هزار پرونده از ۹۵ بیشتر بوده؛ این یعنی مردم نزدیکترین راه را برای استیقای حقوق مراجعه به دستگاه قضایی میدانستند. ما تلاش میکنیم به سمت عدالت مد نظر اسلام مورد عنایت رهبری برسیم.
اگر بخواهیم به همین سادگی نفس مراجعه مردم را اعتماد به قوه قضاییه است کمی ساده انگارانه بوده و نتیجه گیری به نفع خود است
در اینکه بعد از انقلاب شاهد کثرت پرونده های قضایی هستیم نشان از یک بیماری نهفته در بطن جامعه است که به هر بهانه ای اختلافاتشان سر از قضا در می آورد و یکی از عوامل آن بد اخلاقی جامعه و مشکلات معیشتی است.
در خور و شایسته حکمتی که داعیه اسلام را دارد نیست که شاهد قضاتی هر چند اندک باشد که ناعادل هستند و به فکر منفعت شخصی خاص رای به قضا می دهند.
در جامعه سوای بعضی از دلخوشی های رییس محترم قوه قضاییه دید مثبت نسبت به این قوه وجود ندارد بهتر است واقع بین بود.
تا حال چه کسی شاهد برخورد با یک قاضی متخلف بوده و چگونه است که این برخورد به اطلاع عموم نمی رسد.
مسیله غیر قابل انکار این است که افراد قوی در مقابل قوه قضاییه جری شده و افراد ضعیف ذلیل می گردند.
خواهشمند است که مراتب بهم اطلاع رییس محترم قضا برسد و به خدا قسم که هدف از این نگارش نه از روی کینه بوده بلکه دلسوزی اینجانب نسبت به اسلام است که وقتی قاضی توسط کارچاق کنی یک وکیل رای به ناعدالتی می دهد همه اش پای اسلام نوشته می شود.