کد خبر: ۷۷۱۱۵۳
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴
تعداد بازدید: ۶۴۱
وزیر خارجه ایران با اشاره به ادعاهای وزیرخارجه آمریکا علیه کشورمان گفت: دولت کنونی آمریکا نه تنها زندانی تصورات و توهمات غلط خود هستند، بلکه زندانی گذشته و بدتر از آن زندانی گروه‌های فشار فاسدی هستند که هر روز کوس رسوایی یکی از آنها بر سر بازار افکار عمومی جهان بلند می‌شود.
محمد جواد ظریف: اظهارات پمپئو نشان‌دهنده ورشکستگی سیاست‌خارجی استیجاری آمریکا است

به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، محمد جواد ظریف در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در خصوص ادعاهای پومپئو علیه ایران گفت: همان‌طور که آقای لاریجانی هم گفت اظهارات پومپئو انقدر بی‌حساب و کتاب و خارج از نزاکت و بی منطق بود که ارزش پاسخگویی ندارد. 

وی افزود: باید این را تکرار کرد که ایشان و سایر مسئولان دولت کنونی آمریکا نه تنها زندانی تصورات و توهمات غلط خود هستند، بلکه زندانی گذشته و بدتر از آن زندانی گروه‌های فشار فاسدی هستند که هر روز کوس رسوایی یکی از آنها بر سر بازار افکار عمومی جهان بلند می‌شود. این نشان‌دهنده ورشکستگی سیاست خارجی ایالات متحده است که شده سیاست خارجی استیجاری؛ هر گروه فشاری که بتواند بیشتر هزینه کند بهتر می‌تواند این سیاست خارجی را به یک طرف منحرف کند.

وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه حرف‌هایی که پومپئو زده است همه خلاف واقع و بر اساس سیاست‌های شکست خورده قدیمی بود، گفت: هیچ یک از این حرف‌ها جدید نبود. منتها ایشان با وقاحت و شدت بیشتری مطرح کرد. اینها تصور می‌کنند سیاست‌های گذشته و به قول خود آنها تحریم‌های فلج کننده‌ای که حتی با اجماع جهانی علیه ایران دنبال کردند و نتوانستند باعث ایجاد شکاف در بین مردم و تردید در بین مردم شوند بار دیگر جواب می‌دهد.

ظریف با بیان اینکه تحریم‌ها تاثیر اقتصادی  داشت، گفت: اما آمریکا هیچ‌گاه نتوانست به اهدافش برسد؛ خیال می‌کنند الان که دنیا سیاست‌ها و حرکت‌های آنها را تقبیح می‌کند، می‌توانند همان تحریم‌ها یا کمتر یا بیشتر از آنها را علیه ایران به کار ببرند؛ اطمینان دارم مردم ایران محکم در برابر این‌ها می‌ایستند.

وزیر خارجه با اشاره به شعارهای توخالی آمریکایی‌ها درباره حمایت از مردم ایران گفت: این‌ها در حالی ادعای حمایت از مردم ایران را مطرح می‌کنند که حتی نام خلیج فارس را غلط می‌گویند و یا مردم ایران را از دیدن خانواده‌شان در آمریکا محروم می‌کنند؛ این افراد حرف‌هایشان برای مردم ایران نه جذابیتی دارد نه گیرایی؛ حتی باعث وحدت بیشتر در بین مردم ایران می‌شود. 

وی گفت: نکته دیگر اینکه در یک زمانی آمریکا توانسته بود اجماعی علیه ایران شکل بدهد، امروز مشخص است این اجماع علیه صحبت‌های آمریکایی‌هاست. 

ظریف با اشاره به سفر اخیر خود به پکن، مسکو و بروکسل گفت: بعد از این سفرها، همکاران من از دیروز مذاکرات را با اعضای اتحادیه اروپا شروع کردند. ما همچنین مذاکرات متناوبی را بعد از  پکن و مسکو با دوستان چینی و روسی در سطوح کارشناسی برای برنامه‌های گسترده‌تر داریم و روز جمعه جلسه کمیسیون مشترک برجام را منهای آمریکایی‌ها داریم.  آمریکایی‌ها از برجام خارج شدند و لذا عضو کمیسیون نیستند و مثل گذشته نمی‌توانند در این کمیسیون مانع تراشی کنند.

وی گفت: این کمیسیون برای بررسی اینکه چگونه اعضای باقیمانده برجام می‌توانند تعهدات برجامی را اجرا کند شکل می‌گیرد؛  ما صرفا حول برجام حرف می‌زنیم؛ نه خواسته‌ای بالاتر از برجام داریم نه حرفی بیرون از برجام در این جلسات زده خواهد شد. جلسات راجع به برجام است و طبیعتا خواسته‌های ما همان‌هایی هست که در برجام برای مردم ایران تضمین شده است.

وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه دستاوردهای سیاسی، حقوقی و امنیتی برجام با رفتن آمریکا تقویت شده گفت: دستاوردهای اقتصادی که با رفتن آمریکا متضرر شده، باید برای ما تامین شود. ما برنامه های قابل توجهی داریم و صحبت های خوبی شده، اما زود است که بگوییم آیا سایر طرف‌های برجام می‌توانند این تضمین‌ها را به جمهوری اسلامی بدهند یا خیر  و آیا ما خودمان روش‌هایی داریم که این تضمین‌ها را قطعی‌تر کنیم یا خیر؟  این ها را در روزهای آینده خواهیم دید.

ظریف در مورد ضرب الاجل ایران به اروپایی‌ها گفت: آنچه ما مشخص کردیم در صحبت‌های رئیس‌جمهور بوده است. روند داخل برجام هم چند هفته‌ای است که از روز جمعه شروع می‌شود و این روند را ادامه می‌دهیم.  همزمان دو روند را پی می‌گیریم؛ یکی روند برجامی هست. که از طریق کمیسیون مشترک دنبال می‌شود. یکی روند مذاکرات دوجانبه و چند جانبه با سایر اعضای برجام است. یعنی سفرهای اخیر.

وی با اشاره به بیانیه موگرینی بعد از دیدار با ظریف گفت: شما حاصل یکی از روندها را در بیانیه موگرینی و نه حوزه‌ای که اروپا گفته قرار است در این حوزه‌ها با ایران به راهکار عملی برسد، دیدید. حالا باید دید این حوزه‌ها را چطور باید عملیاتی کرد. این در ظرف همین دو سه روز که همکاران من دارند کار می‌کند مشخص می‌شود. البته اتحادیه اروپا یک مجموعه ‌۲۸ کشوری است و روندهایی یک مقدار زمان‌بر است؛ ولی تاکید کردیم زمان زیادی برای تصمیم‌گیری در این باره نداریم.

ظریف درمورد اینکه آمریکا به دنبال مذاکره مجدد با ایران است، گفت: آنکه خیالبافی بود، مذاکره نبود.  خیالبافی بود که پومپئو در سخنرانی خود مطرح کرد و من فکر می‌کنم هر کس که به آن واکنش نشان داد گفت این حرف‌ها مبنای مذاکره نیست و مبنای چیز دیگری است که در مورد هر کشوری بر اساس توهم است؛ به ویژه در مورد مردم ایران که نشان داده‌اند در برابر زورگویی و قلدرمآبی، مردم  مقاومی هستند و معمولا زورگوها را از روش خود پشیمان می‌کنند.

وی در مورد همراهی اروپایی‌ها با ایران و اینکه گفته می‌شد اروپایی‌ها بسته‌ای برای مذاکره جدید با ایران آماده کرده‌اند، گفت ‌: آن خبر که کاملا دروغ بود. اتحادیه اروپا خودش آن خبر را تکذیب کرد. این یک اتاق عملیات روانی از سوی رژیم صهیونیستی است برای اینکه اینجور حرف ها را پخش کند.

ظریف درباره نحوه کار اتاق عملیات روانی علیه ایران گفت: همه می‌دانستند روز جمعه کمیسیون مشترک بدون آمریکا بر اساس درخواست ایران تشکیل می‌شود؛ از این رو شروع کردند به فضا سازی کردن که موضوع جلسه کمیسیون مشترک این است و آنها قرار است بسته جدیدی را با اضافه کردن موضوعات جدید به ایران ارائه دهند.

ظریف گفت: واقعیت این است که قرار است بسته جدید به ایران ارائه دهند ولی بسته درخواستی در قالب برجام نه موضوعات دیگر. دیدید که اتحادیه اروپا هم این خبر را سه بار رد کرد و حتی خبرگزاری رویترز که خودش این خبر را به نقل از یک روزنامه آلمانی تولید کرده بود، ناگزیر شد تکذیبیه این خبر را برود.

وزیر خارجه خطاب به مردم و رسانه‌ها گفت: متوجه باشید؛ این روزها یک اتاق جنگ روانی توسط رژیم صهیونیستی راه اندازی شده برای فضاسازی علیه ایران در داخل کشور و جامعه بین‌المللی. این نشانه استیصال است. سخنرانی پومپئو هم نشانه استیصال بود. به قول خودشان این «طرح دوم» آنها بود؛ طرح اول  این بود که با تندروی‌های ترامپ، جمهوری اسلامی اقدامی انجام دهد که باعث ایجاد یک اجماع جهانی علیه ایران شود. الان هم سعی می‌کنند همان هدف را دنبال کنند، چون معتقدند ناکامی عمده رژیم صهیونیستی و تندروها و برخی رژیم‌های مرتجع منطقه و اینکه هزینه‌هایی که طی سال‌های دراز برای ایجاد فضای ایران هراسی در جهان کرده بودند به ناگاه فروریخته است و باید این فضا را تجدید کنند.

وزیر خارجه کشورمان افزود: همین هست که سیاست جمهوری اسلامی این بوده که مانع از شکل گرفتن چنین فضایی شود، البته با احقاق حقوق مردم ایران. مبارزه با فضای ایران هراسی ضمن تضمین حقوق حقه مردم ایران خواهد بود.

وی در مورد خروج ایران از سوریه که از سوی لاورنتیف نماینده ویژه پوتین در امور روسیه مطرح شده بود، گفت: بعدا این صحبت اصلاح شد. ما همیشه موضعمان روشن بوده جمهوری اسلامی در هر جایی در عراق و سوریه که هست حضور مشورتی و مستشاری و بر اساس دعوت دولت آن کشور و با یک هدف و آن مبارزه بلا تروریسم است. در واقع تنها کشوری که در منطقه و جهان وارد مبارزه با تروریسم شده و در این زمینه شهید داده و هزینه کرده و آن هم با دعوت کشورهای منطقه نه مثل بقیه بدون درخواست و مجوز دولت حاکم ان منطقه به صورت تجاوزکارانه؛ ما با درخواتست کشورهایمنطقه عراق و شوره حضور مستشاری داریم برایث کمبارزه با تروریم تا زمانی که دولت های این کشورها مایل به ادامه کمکخها باشند در جهن منافع کل جهان. اینگروه های تروریشسی مخل امنیت همه جهان هستند. ما به این حضور ادامه میدهیم تا زمانی که نیاز باشد و دولت های منطقه این خواسته را از ما داشته باشند.

ظریف در مورد فضایی که در داخل علیه دستگاه دیپلماسی شکل گرفته نیز گفت: من فکر میکنم خروج آمریکا از برجام نشان داد دستگاه دیپلماسی و مجموعه نظام کار عاقلانه ای کرده بود؛ برجام منافع جمهوری اسلامی را تامین میکرد. آمریکایی ها در دولت قبل بدعهدی کردند و در دولت کنونی تلاش کردند برجام را به هزینه ایران برهم بزنند. نتوانستند. نهایتا مجبور شدند خودشان خارج شوند و انزوای بین المللی را بپذیرند. این دستاورد دیپلماسی است.

وزیر خارجه افزود: همان طور که امام گفت: «همه فریاد ها باید بر سر آمریکایی ها باشد»؛ یعنی آمریکایی ها بدعهدی کردند و مقررات بین المللی را نقض کردند. شما کسانی را که یک جاده ای را ساختند به خاطر دو تا ماشین که می روند داخل این جاده و خلافی را مرتکب می شوند و تصادف میکنند محکوم نمیکنید؛ بلکه ماشینی که خلاف کرده محکوم میکنید. امریکا نه تنها برجام را زیر پا گذاشته بلکه توافق پاریس و تی تی پی و توافق های دوجانبه و مربوط به سازمان تجارت جهانی را نیز زیر پا گذاشته و قطع نامه های شورای امنیت، قطع نامه هایی که خود امریکا در واقع بانی شده بود؛ را هم نقض کرده.

ظریف با اشاره به نقض قطع نامه های متعدد شورای امنیت درباره قدس شریف  توسط آمریکا گفت: آمریکا در این زمینه وقاحت کافی را هم دارد که برود و این کارها را انجام دهد. نگاه کند به کشتار مردم غزه و در مقابل از رژیم صهیونیستی دفاع کند و با لبخند در حین قطع نامه های قدس شریف، سفارتش را در این مکان دایر کند.

وی با بیان اینکه آمریکا همه مقررات بین المللی را نقض کرده و لذا نشان داده متعهد به تعهداتش نیست گفت: ما این را در برجام دیده بودیم و در واقع همه برجام بر اساس این بود که ما به آمریکایی ها اعتماد نداریم؛ البته طرف مقابل هم به ما اعتماد نداشت. لذا کارهای لازم دیده شده و ما بر اساس منافع ملی انتخاب های گسترده ای داریم و با اجماع در نظام عمل خواهیم کرد و این مسیبر بر اساس مجموعه نظرات نظام است و نتیجه را گزارش خواهیم داد.

ظریف افزود: مهمترین عامل همان عاملی است که همیشه آمریکا را شکست داده و آن انسجام ملی و قدرت مردم است و امیداورم همه گروه های سیاسی فارغ از دیدگاه ها و نظرات و اینکه معتقدند برجام چه بوده و چه مقداری موفق بوده، الان در برابر این عهد شکنی امریکا متحد باشند. این اقدام آمریکا را جهان منزوی کرده و فقط رژیم صهیونیستی و سه دولت مرتجع از این عمل حمایت کرده اند؛ همان هایی که هزینه های صدهای میلیونی برای لابی در آمریکا داده اند که به این نتیجه دست پیدا کنند . بگذارید فقط آنها باشند که از آمریکا حمایت میکنند و مردم ما منسجم در کنار دنیا با آمریکا مبارزه کنند.

وی در مورد پاسخ اتحادیه اروپا و اینکه گفته اند به حمایت آمریکا نیاز دارند، گفت: در اینکه اروپا میخواهد نه از ما بلکه از برجام که یک دستاورد همه دنیاست حمایت کند شک نداریم؛ اینکه چقدر توانایی دارند، باید نشان دهند؛ ما نمیتوانیم جای اتحادیه اروپا تصمیم بگیریم. اما تصمیمی که میگیرد تنها به برجام ختم نمیشود، بلکه روند جهانی را میسازند درباره اینکه چطور میتواند دنیا با این زیاده خواهی ها برخورد کند. اینکه چقدر اروپایی ها آمادگی و تمایل و قدرت دارند، باید ببینیم. ما هم این فرصت را دادیم که معلوم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: