کد خبر: ۷۷۰۷۴۵
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۸
تعداد بازدید: ۶۸۱
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی گفت:از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد 71 نفر در استان بر اثر مصرف قارچ خودرو که در طبیعت بدنبال بارشهای بهاری رشد کرده اند، دچار مسمومیت شده‌اند.
قارچ‌های مشکوکی که بلای جان دوستدارانشان شدند

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی گفت:از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد 71 نفر در استان بر اثر مصرف قارچ خودرو که در طبیعت بدنبال بارشهای بهاری رشد کرده اند، دچار مسمومیت شده‌اند.

به گزارش خبرداغ به نقل از  ایسنا ، باقر بهرامی  با اشاره به اینکه سم قارچ پادزهر ندارد و تنها راه حل جلوگیری از مسمومیت و نخوردن قارچ‌های موجود در طبیعت است، پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی، سمی بودن آن‌ها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، مصرف نکردن قارچ های خودرو موجود در طبیعت است.

بهرامی با بیان اینکه قارچ گیاهی است خوراکی که بعضی از انواع آن سمی هستند و مصرف چند لقمه از آن، کلیه، کبد یا حتی مغز را از کار می اندازد بیان کرد: از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان گفت که قارچ سمی است و تنها راه حل برای تشخیص مسموم نبودن قارچ ها، نمونه گیری در آزمایشگاه است.

وی افزود: بهتر است معده فردی که دارای مسمومیت با قارچ است تخلیه شود تا بدن بیشتر آسیب نبیند، در بعضی از مواقع باید فرد مسموم را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقی مانده خارج شود و از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری شود.

وی با بیان اینکه به افرادی که به مسمومیت با قارچ مشکوک هستند، توصیه می شود، بیمار را هر چه سریع تر به بیمارستان منتقل کنید اظهار کرد:روند درمانی، افراد مسموم با قارچ، ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقی مانده به بیمار مواد مسهل یا موادی که باعث ایجاد تهوع می شود داده شود یا برای درمان آن ها از موادی استفاده شود که با خوراندن آن به فرد به سموم موجود در روده متصل شود و در دفع مواد سمی کمک کند.

بهرامی تصریح کرد: برای جلوگیری از مسموم شدن با قارچ ها توصیه می شود از چیدن، خریدن و مصرف قارچ هایی که در طبیعت روییده پرهیز کنید، بهتر است از قارچ های خوراکی تولید شده در کارخانه های معتبر استفاده شود.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی تصریح کرد: قارچ هایی که در کارخانه ها رشد می کنند را باید تا دو روز بعد از چیده شدن مصرف کرد؛ چون این محصولات دارای حشرات و باکتری هایی هستند، قبل از مصرف باید به خوبی آن را شست.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی گفت: می‌توان نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را از نوع زودرس و دیررس عنوان کرد که در موارد زودرس این بیماری، بیمار دچار تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق می‌شود و گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری می شود.

وی ادامه داد: نشانه های دیررس این نوع مسمومیت شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: