به گزارش
خبرداغ به نقل از آفتاب، در ایران ادویه های بسیاری روزانه برای تهیه انواع غذا و خوراکی های مختلف استفاده می شوند. این ادویه جات خواص بسیاری برای درمان های طبیعی داشته و می توانند به کم کردن وزن یا همان لاغری، کاهش چربی خون و فشار خون و موارد بسیار دیگری تاثیر گذار باشند. فواید درمانی ادویه ها در طب سنتی مبحث بسیار طولانی و خارج از حوصله این مقاله می باشد ولی سعی شده است چند ادویه پر فایده برای بدن معرفی و به خواص و مضرات آن بپردازیم.
تخم کتان
تخم کتان یا همان بذر کتان، در واقع همان دانه و بذر گیاه کتان هستند که به رنگ قهوهای و طلایی یافت می شوند. تخم کتان فواید و خواص بسیاری دارد و اطبا طب سنتی از این گیاه برای درمان زیاد استفاده می کنند. تخم کتان کلسترول خون را کاهش می دهد باعث پایین آمدن قند خون می گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان میتواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که میتواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین میتواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
فواید درمانی ادویهها در طب سنتی
فیبر بالای تخم کتان به دلیل قابلیت جذب فراوان آب و غیرقابل هضم بودن، به بهبود کارکرد سیستم گوارش و دفع بسیار کمک میکند. از این رو بذر کتان در کاهش مشکلات یبوست و بیماری سندروم روده تحریکپذیر بسیار مفید است. تخم کتان به صورت محلول در آب برای درمان های موضعی و به صورت خوراکی (دم کرده، پودر، روغن) مورد استفاده قرار می گیرد.
تخم کتان به طور چشمگیری به لاغری شکم کمک می کند، این دانه با اثرات معجزه گر به شما کمک می کند تا شکمی صاف داشته باشید و کاهش وزن خوبی را تجربه کنید، اثراتی مانند کاهش نفخ، پاکسازی معده، آب کردن چربی ها، برطرف کردن تورم سلولی و ورم بدن
زردچوبه
زردچوبه بومی هندوستان می باشد. این گیاه به غیر از استفاده به صورت پودری، می تواند به صورت خشک شده نیز مورد استفاده قرار گیرد. زردچوبه برای رشد به شرایط خاصی نیاز دارد، به طوری که به طور گسترده ای در سراسر جهان کشت نمی شود، بلکه فقط به دلیل مطلوبیت این گیاه است که به سراسر جهان صادر می شود. رنگ زرد و روشن پودر زردچوبه شاید مهمترین ویژگی آن باشد. مطمئنا تا به حال زردچوبه دیده اید، حتی اگر نمی دانید زردچوبه چه شکلی است و از خوردن غذاهای هندی لذت می بردید، به طور قطع آن را مصرف کرده اید. زردچوبه مانند خردل بوی مطبوعی دارد اما دارای یک طعم تلخ و تند و تقریبا مانند فلفل است که به غذاهای مختلف مانند سوپ ها، سس ها، کره ها، غذاهای گوشتی، بیسکویت، آماده سازی برنج و به عنوان یک ادویه ی طعم دهنده به غذاهای سنتی و خوشمزه اضافه می شود. علاوه بر استفاده های غذایی این گیاه فواید دارویی بسیاری هم دارد.
کرکومین مهمترین و فعالترین عنصر این گیاه فوق العاده است. آب زردچوبه، شاید شایع ترین شکل این گیاه در استفاده های پزشکی باشد، اما می توان آن را در سرم های موضعی و کرم ها نیز مخلوط کرد. اسانس زردچوبه نیز یک عامل قوی برای سلامتی بدن است. اکنون بیایید به مزایای زردچوبه برای سلامتی بپردازیم.
زردچوبه، سلامت پوست شما را تضمین می کند. این ماده جوش ها را با مهار رشد باکتری های ایجاد کننده ی جوش و کاهش ترشح روغن توسط غدد سباسه، از بین می برد. استفاده ی مداوم از زردچوبه باعث پاک شدن زخم های آکنه و عاملی است برای درخشانی پوست شما. خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی آن باعث بهبودی التهاب و برانگیختن پوست می شود. Curcumin جزء اصلی زردچوبه، حاوی آنتی اکسیدان ها، با علائم پیری مانند چین و چروک و لکه های پوست از طریق محدود کردن رشد رادیکال های آزاد مبارزه می کند.
این ادویه ی طلایی، یعنی زردچوبه، باعث سرعت بخشیدن به میزان متابولیسم بدن شما شده و باعث می شود تا مقدار قابل توجهی از کالری های موجود در بدن شما از بین برود. به همین دلیل باعث کاهش وزن شما می شود. همچنین در کاهش حجم چربی و سم زدایی از کبد شما نیز مفید است. به همین دلیل اگر قصد کاهش وزن خود را دارید، وجود زردچونه در رژیم غذایی تان ضروری است. همچنین، با کورکومین، زردچوبه می تواند با کاهش سطح کلسترول مضر ، مسئول سرکوب پیام های التهابی در عضله، پانکراس و سلول های چربی باشد. بنابراین، اگر بدن تان با التهاب مبارزه نمی کند، می توانید با مصرف زردچوبه به آسانی روی کاهش وزن و التهاب بدن تان حساب کنید.
فلفل سیاه
فلفل سیاه، همان ادویه ای است که طی سالیان گذشته برای بدست آوردنش جنگ های بسیاری به وجود آمده است. امروزه می توان فلفل سیاه را از اولین مغازه تهیه و برای استفاده در تهیه غذا به خانه برد. فلفل ها را می توان به صورت کامل، خرد شده، یا پودر شده استفاده کرد. ترکیب فلفل تازه گیاهی، سرکه و روغن یا هر نوع چاشنی دیگری به یک اثر خوشمزه ی هنری تبدیل می شود. در حین آشپزی، می توانید این چاشنی را در آخرین مرحله برای خوشمزه کردن غذا به آن اضافه کنید.
تقریبا ۳۰ گرم از فلفل سیاه، سرشار از ۷۹ درصد ارزش توصیه شده ی منگنز، ۵۷ درصد ویتامین کا، ۴۵ درصد آهن و ۳۰ درصد فیبر است. درست است که در طول شبانه روز از مقدار زیادی فلفل استفاده نمی کنیم اما برای مثال ۶ درصد منگنز مورد نیاز برای بدن در طول شبانه روز در یک قاشق چای خوری فلفل موجود است.
فلفل سیاه به همراه مواد معدنی دیگری مانند پتاسیم به کنترل ضربان قلب و فشار خون و کلسیم برای تقویت استخوان ها و دندان ها کمک می کند. طبق تحقیقات انجام شده، "روی” باعث رشد سلول شده و یک آنتی اکسیدان خنثی است و از آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند. آهن، اکسیژن را از ریه ها به سایر اعضای بدن ما می برد و با استفاده از اکسیژن و ذخیره سازی آن به ماهیچه ها کمک می کند. پتاسیم، یکی دیگر از مواد معدنی فلفل سیاه به بهبود توانایی معده برای هضم غذا کمک می کند و تا حد زیادی باعث بهبود سلامت روده می شود. از آنجایی که فلفل سیاه یک ترکیب گیاهی است، از اختلالات روده جلوگیری می کند. همچنین لایه ی بیرونی فلفل قرمز به شکسته شدن سلول های چربی کمک می کند. این ماده ی گیاهی از این طریق بدن را گرم می کند تا با تعریق زیاد بدن، موجب دفع بیشتر سموم بدن شود.
طبق مطالعه ای که توسط موسسه McCormick در مورد خواص بالقوه ی سلامتی فلفل سیاه انجام شده، فلفل سیاه توانایی عملکرد دستگاه گوارش را افزایش می دهد. یک ترکیب به نام پایپرین، برای درمان نوعی اختلال پوستی به نام ویتیلیگو، در فلفل کشف شده است که برای درمان انگلی سمی که باعث مالاریا می شود بسیار مفید است. پایپرین، توانایی بدن را برای جذب بتاکاروتن ها، سلنیوم و ویتامین های B را افزایش می دهد (که در فلفل سیاه به معنای پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین و نیاسین است).
طبق مطالعات انجام شده بعد از اینکه فلفل سیاه شناخته شد، این موضوع مطرح شد که فلفل سیاه نه تنها ضد التهاب، آنتی اکسیدان، ضد باکتری و کاهش دهنده تب است، بلکه تقویت کننده ای قوی برای سیستم ایمنی بدن است.