کد خبر: ۷۶۹۵۳۳
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۴
تعداد بازدید: ۱۳۱۰
رئیس سازمان میراث‌فرهنگی در نشست هم‌اندیشی سمن‌های استان گلستان تأکید کرد
نشست هم‌اندیشی سمن‌های فعال حوزه‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گلستان امروز پنجشنبه 20 اردیبهشت 97 با حضور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی در مجتمع پذیرایی بین راهی گلریزان شهرستان کردکوی برگزار شد.
استفاده از اقتصاد شب در حوزه گردشگری/ تسریع در کاوش دیوار دفاعی گرگان
به‌گزارش خبرداغ به نقل از  میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این نشست گفت: «یکی از موضوعاتی که سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بر روی آن تمرکز کرده اقتصاد شب در حوزه گردشگری است. این اتفاق در رشت رخ داده در چند شهر دیگر نیز پیگیری می‌شود، امیدواریم گلستان نیز در این زمینه کار کند. بافت‌های تاریخی نیز می‌توانند به اقتصاد شب کمک کنند.»

او افزود: «از مردم استان دعوت می‌کنم با همکاری صندوق احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی در امر مرمت و تبدیل بناهای تاریخی به مراکز پذیرایی و اقامتی ورود پیدا کنند. سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در هر تعداد پروژه‌ای که استان در زمینه مرمت، بهره‌برداری و تبدیل بناهای تاریخی به اقامتگاه‌های گردشگری اعلام آمادگی کند مشارکت خواهد کرد.»

مونسان با اشاره به مطلوب عمل نکردن در حوزه تبلیغات گردشگری گفت: «این مسئله یکی از ضعف‌های حوزه گردشگری است. البته علاوه بر تبلیغات باید همه فعالان حوزه‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز بر توسعه گردشگری تمرکز کنند.»

معاون رئیس‌جمهوری با اشاره به راه‌اندازی پورتال جامع گردشگری در اواخر سال 96 گفت: «این پورتال می‌تواند کمک بزرگی به معرفی استان‌های کشور کند.»

او با تأکید بر اینکه باید به توسعه کیفی بوم‌گردی‌ها توجه شود گفت: «به‌ زودی استانداردهایی برای افزایش و حفظ کیفیت بوم‌گردی‌ها به تمام اداره‌کل‌های میراث‌فرهنگی استان‌ها ابلاغ می‌شود.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه صادرات صنایع‌دستی شامل دو بخش است گفت: «یک بخش از طریق مبادی رسمی و یک بخش از طریق صادرات چمدانی به‌عنوان سوغات صورت می‌گیرد که در همه‌جای دنیا مرسوم است. آن‌چیزی که رویداد خوبی نیست فروش فله‌ای صنایع‌دستی است و باید با برندسازی از فروش فله‌ای که زیبنده صنایع‌دستی فاخر ایرانی نیست جلوگیری شود.»

او اشاره به اینکه گردشگری فرابخشی است تصریح کرد: «تمام اختیارات گردشگری در اختیار سازمان میراث‌فرهنگی نیست، بلکه باید همه بخش‌ها برای توسعه گردشگری کمک کنند. ارتقای حمل‌ونقل کشور یکی از  اولین گام‌ها برای توسعه گردشگری در کشور است، در نتیجه باید همه دستگاه‌ها ادارات در استان گلستان توسعه گردشگری را جزو اولویت‌های خود قرار دهند.»

مونسان اعلام کرد: «در اواخر سال 96 با معاون‌اول قوه قضائیه نشستی داشتیم و درخواست کردیم که قضات را به مسائل میراث‌فرهنگی و حفظات از ساختمان‌های تاریخی حساس‌تر کنند. پیرو این نشست در ابتدای سال 97 معاون او قوه قصائیه بخشنامه‌ای به سراسر دستگاه‌ها مبنی بر حمایت از میراث‌فرهنگی و بناهای تاریخی ابلاغ کرد.»

او با تأکید بر اینکه سمن‌ها می‌توانند به حفاظت از میراث‌فرهنگی بسیار کمک کنند افزود: «بسیاری از گزارش‌های واصله به سازمان در حوزه میراث‌فرهنگی مردمی است. خوشبختانه مردم بیش از پیش به اهمیت موضوع واقف شده‌اند. همچنین بُعد اقتصادی حفاظت از میراث‌فرهنگی برای مردم پررنگ‌تر شده و فشار مردمی و رسانه‌ها مانع از تخریب و آسیب به بسیاری از اماکن فرهنگی‌تاریخی می‌شود، زیرا رسانه‌ها قدرت بسیار زیادی برای جلوگیری از این مسئله دارند.»

معاون رئیس‌جمهوری بیان کرد: «خوشبختانه وضعیت سازمان‌ میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در دولت و مجلس خوب است، تصویب کلیات طرح وزارتخانه شدن سازمان در مجلس شورای اسلامی نیز نشان از توجه نمایندگان به حوزه‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است.»

او تصریح کرد: «به‌زودی بحث کاوش دیوار دفاعی گرگان سرعت بیشتری می‌گیرد و بر اساس توافق منابع استانی و ملی هرکدام با سهم 50درصد به این کار اختصاص خواهد یافت.»

باید همه ابعاد توسعه را باهم دنبال کرد
سیدمناف هاشمی استاندار گلستان نیز در این نشست گفت: «نمی‌توانیم فقط با یک نگاه کشاورزی، صنعتی یا حتی گردشگری توسعه را دنبال کنیم. بسیاری از شهرهای در دنیا بحث‌ها و پرژه‌های زیست‌محیطی را مدنظر قرار داده‌اند. در طول سال‌های گذشته با یک نگاه به استان ها از سایر ظرفیت هی مغفول ماندیم.»

او افزود: «در دولت تدبیر و امید این افتخار را داشتیم که دستور زه‌کشی 280هزار هکتار داده شود اما این برای اشتغال، سرمایه‌گذاری استان کافی نیست. حوزه صنعت و معدن و تجارت جزو اولویت‌های استان است اما باید طوری عمل کنیم که شرایط زیست‌محیطی را رعایت کرده باشیم.»

استاندار گلستان بیان کرد: «با توجه به قدمت بالای 7هزار سال در حوزه تاریخی مکان‌‌های بی‌نظیری را در استان داریم. باید در حوزه تاریخ و طبیعی گام‌های بلندی برداریم تا کمبودها را جبران کنیم. در نتیجه باید همه ابعاد توسعه را باهم دنبال کرد.»

او افزود: «با اقدامات خوبی که صورت گرفت زمان اوج‌گیری صنعت گردشگری در استان فرا رسیده است. اگر مدیرکل میراث‌فرهنگی استان یک تلاش جدی تبلیغاتی را در دستور کار قرار دهد و در کنار آن بر استفاده بخش روستایی از تسهیلات تمرکز داشته باشند می‌توانیم بیش از 100 اقامتگاه بوم‌گردی را در استان فعال کنیم.»

هاشمی با بیان اینکه اکنون به‌نسبت گذشته بین دستگاه‌ها دیدگاه رقابتی برای کمک به حوزه‌های گردشگری ایجاد شده خاطرنشان کرد: «امیدواریم با مشارکت مردم و مسئولان بتوانیم اقدامات مهمی در حوزه گردشگری در استان انجام دهیم.»

استفاده از ظرفیت سمن‌ها و جوانان در گلستان
ابراهیم کریمی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان نیز در این نشست گفت: «استان گلستان با 218 تشکل ثبت شده رتبه اول تعداد تشکل‌های فعال در حوزه‌های مربوط به سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در کشور را دارد. جوانان فعالی در عرصه‌های مختلف سرمایه‌گذاری در این استان فعال هستند و این نقطه قوت استان است.»

او افزود: «با توجه به تأکیدات استاندار بر استفاده از جوانان، در اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان و سایر دستگاه‌های این استان همواره از ظرفیت جوانان در پست‌های مدیرتی استفاده شد.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان تصریح کرد: «ما در اداره‌کل میراث‌فرهنگی همواره سعی کردیم از منتقدان برای توسعه استان استفاده کنیم و اگر ظرفیت‌های زیادی در استان ایجاد شده نتیجه استفاده از منتقدان و فعالان دلسوز بود.»

او افزود: «استان گلستان در زمینه برون‌سپاری فعالیت‌ها به جوانان تشکل‌ها پیشتاز بود و اثرات مثبتی را به دنبال داشت.»

لزوم مشارکت مردم برای ثبت بناهای تاریخی
محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی نیز در پاسخ به مسائل مطرح‌شده در خصوص خانه مشروطه گفت: «اعتبار برای مرمت خانه مشروطه در نظر گرفته شده است و حتی در اولویت خرید قرار گرفته اما مالک قیمتی بیش از مبلغ کارشناسی درخواست کرده است و امیدواریم از طریق رایزنی بتوانیم این خانه را تملک و سپس مرمت و احیا کنیم.»

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درخصوص کاخ آقامحمدخان گفت: «پیگیری‌های حقوقی لازم انجام شده است و در حال رایزنی هستیم. باید شرایطی را فراهم کرد که در سال 97 کمتر شاهد تخریب باشیم. امیدواریم خود مردم برای ثبت ملی آثار استان پیشقدم شوند، مثلاً در یزد 70 پرونده برای ثبت ازسوی خود مردم ارائه شده امیدوارم این موج در استان گلستان نیز ایجاد شود.»

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: