کد خبر: ۷۶۹۴۳۲
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۸
تعداد بازدید: ۱۱۳۰
در این مطلب طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد را آموزش می‌دهیم که در آشپزی حتما به کارتان خواهند آمد.
به گزارش خبرداغ به نقل از وب سایت دونفره: سس بشامل یکی دیگر از سس های پایه شش گانه است . این سس که پایه بسیاری از سس های دیگر است بسیار راحت تهیه شده و بسیار نیز پر کاربرد است .

سس بشامل یا béchamel sauce

مواد لازم :

  • آرد سفید 10 گرم
  • کره 10 گرم
  • شیر 200 میلی لیتر
  • پیاز 1 عدد کوچک
  • برگ بو 1 عدد
  • نمک وفلفل به میزان لازم

طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد
طرز تهیه:

  1. برای تهیه شیر طعم دار برگ بو را با میخک به پیاز وصل کرده و داخل شیر قرار میدهیم . شیر را حرارت داده تا جوش آمده و از روی حرارت بر میداریم .
  2. آرد را در کره تفت داده تا رنگ آن عوض نشود . توجه کنید که برای تهیه سس بشامل از white roux استفاده میکنیم .
  3. سپس شیر طعم دار را که گرم است آرام آرام به کره و آرد روی حرارت اضافه کرده هم میزنیم تا آرد در شیر باز شود . کمی حرارت داده تا سس کمی غلیظ شود .
  4. نمک فلفل (ترجیحا فلفل سفید) به سس اضافه کنید . سس آماده است و میتوانید از این سس به صورت مستقل و یا به عنوان پایه سایر سس ها استفاده کنید.

نکات :

  1. توجه کنید که این دستور بر طبق متد فرانسوی است . میتوانید از مزه دار کردن شیر بگذرید و کار را راحت تر انجام دهید . به این معنی که تنها شیر را گرم کنید و پس از کمی خنک شدن ادامه مراحل را انجام دهید .

سس مُرنیی یا mornay sauce

مواد لازم:

  • پنیر پارمزان 2 قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • خامه 2 قاشق غذاخوری
  • سس بشامل 1 پیمانه

طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد
طرز تهیه:

  1. سس بشامل را تهیه کرده . در کاسه ای کوچک زرده را با خامه مخلوط کرده و با چنگال هم میزنیم . مخلوط را آرام به سس روی حرارت اضافه کرده هم زده و در آخر پنیر پارمژان رنده شده را به سس اضافه کرده و از روی حرارت بر میداریم .
  2. در زبان فرانسه به ترکیب زرده و خامه که به سس اضافه میشود liaison میگویند .
  3. این سس یکی از زیر مجموعه های سس های مادر و البته یکی از مهمترین آنها یعنی زیر مجموعه سس بشامل است . این سس خوشمزه میتواند همراه بسیاری از غذاهای گوشتی سرو شود.

سس هلندیز یا hollandaise sauce

مواد لازم:

  • کره از دوغ 100 میلی لیتر
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • فلفل 6 عدد
  • آب 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید 2 قاشق غذاخوری
  • آب لیمو تازه 1 قاشق غذاخوری
  • نمک وفلفل به میزان لازم

طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد
طرز تهیه:

  1. دانه فلفل را در سرکه حرارت داده تا سرکه نصف شود .
  2. آب را اضافه کرده کمی حرارت داده و از روی حرارت بر میداریم .
  3. این ترکیب را صاف کرده و مایع آن را به زرده اضافه کرده و روی حرارت غیر مستقیم(بخار آب) به مدت 1 دقیقه با همزن دستی تند میزنیم .
  4. سپس از روی بخار برداشته و کره آب شده و دوغ گرفته را که حرارت آن زیاد بالا هم نباشد را به زرده آرام آرام اضافه کرده و با هم زن دستی تند میزنیم تا سس شکل بگیرد .
  5. در آخر آب لیمو و نمک و فلفل را به سس افزوده و از سس استفاده میکنیم .

نکات :

  1. توجه کنید که این سس قابل نگهداری در یخچال نیست و پس از تهیه حداکثر تا ۲ ساعت باید مورد استفاده قرار گیرد .
  2. کره دوغ گرفته کره ای است که روی حرارت آرام قرار داده ایم و کف سفید روی آن را جمع نموده ایم.
  3.  سس هلندیز یکی از ۶ سس پایه است که در بسیاری از غذا ها کاربرد دارد . تهیه این سس آسان است اما دقت و نکات خود را دارد . این سس در آشپزی فرنگی کاربرد بسیار زیادی دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: