به گزارش خبرداغ به نقل از واشنگتنپست، «تد پو» نماینده آمریکا روز چهارشنبه مدعی شد: «امروز روزی است که باید به حساب ایران رسیدگی شود.»
این نماینده آمریکایی که در خلال ارائه طرح قانون حقوق بشر ایران و مسئولیت گروگانگیری سخنرانی میکرد مدعی شد: «این قانون باید تحریمهایی را علیه مقامهای ایرانی مسئول در زندانی کردن شهروندان آمریکایی اعمال کند.»
واشنگتنپست نوشت: «این لایحه روز پنجشنبه به تصویب رسید. لوایح مشابهی قبلا به تصویب رسیده بود و اغلب هیچ مخالفتی در مجلس با تصویب آنها وجود ندارد. ایران از معدود مسائلی است که در مورد آن بین هر دو حزب توافق نظر وجود دارد.»
«جرارد هوفمن» نماینده دموکرات عضو مجلس نمایندگان آمریکا به واشنگتنپست گفت: «به این دلیل به لایحه رای دادم که این قانون رییسجمهور را به سمت اعمال تحریمهایی علیه مقامهای ایرانی خواهد برد. بعد از تصویب برجام، ما دیدم که چطور مسیرهای دیپلماتیک برای آزادی زندانیها در ایران باز شد.»
نویسنده این گزارش تاکید کرد «قانون جدید به دو دلیل منحصر به فرد است؛ اول اینکه گروگانگیری توسط ایران را به عنوان یکی از ابزارهای سیاست خارجی معرفی کرده نه یک تقاضای ساده برای آزادی شهروندان در بند. دوم اینکه به جای اعمال تحریمهایی علیه مردم ایران، مقامهای موثر در بازداشت شهروندان آمریکایی را هدف قرار داده است.»
واشنگتنپست نوشت: «تعداد زیادی از مقامات ایرانی هر سال برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر میکنند. نه تنها حسن روحانی و جواد ظریف بلکه افرادی چون معصومه ابتکار معاون رییسجمهور درامور زنان. آمریکاییها ابتکار را به نام «خواهر مری» میشناسند. این نام به زمانی برمیگردد که او در جریان گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی در سفارت این کشور در ایران نقش سخنگو را بازی میکرد. یا محمد جواد لاریجانی که در برکلی درس خوانده است. او برادر رییس قوه قضاییه ایران است.»
ادوارد رویس رییس کمیته امور خارجی مدعی شد: «بسیاری از مقامهای ایرانی در لیست سیاه حقوقبشر قرار دارند. ما سعی میکنیم اهرمی ایجاد کنیم که ایران با نتایج حمله به آمریکا و شهروندانش در دیگر کشورها مواجه شود. ما باید از این اهرم که به شکل قانون درآمده استفاده کنیم.»