به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا ، علی تاجرنیا درباره جلسات استیضاح سه تن از وزرا که هفته گذشته گفت: من فکر میکنم استیضاح حق مجلس است و باید حق نظارت مجلس را به رسمیت بشناسیم اما متاسفانه نحوه شکلگیری مجلس و فرآیندی که منجر به انتخاب نمایندگان مجلس شده است در واقع یک فرآیند غلط است که باعث شده شاهد مجلسی ضعیف باشیم. متاسفانه هر چه از گذشته به حال آمدیم منافع شخصی نمایندگان نه تنها در منافع ملی بلکه بر منافع جناحی آنها نیز میچربد. من استیضاحهای اخیر را عمدتا ناشی از این نوع نگاه و رویکرد میدانم.
تاجرنیا با اشاره به نمایندگانی که اولویت آنها منافع شخصی است گفت: درواقع بخش عمده این نمایندگان کسانی هستند که خارج از وظایف اصلیشان خواستههایی دارند. حال اگر جزو افراد خوب باشند منافع منطقهای را در نظر میگیرند که به نظر من آن هم وظایفشان نیست. به هر حال عدم تحقق خواستههایشان منجر به استیضاح میشود و این به آن معنا نیست که وزرای دولت کار خود را درست انجام میدهند و نقدی بر آنها وارد نیست یا مجلس نباید نظارت کند. اگر استیضاحی صورت میگیرد باید دلایلی جدیتر و درستتر داشته باشد.
وی تصریح کرد: من عدم نقش احزاب و از بین رفتن فراکسیونهای شفاف حزبی را در این گونه معاملهگریها بیتاثیر نمیدانم. این مساله چند مشکل دارد و آن از بین رفتن بخشی از وقت وزراست. ضمن اینکه افکار عمومی خواستههایی دارند که با این عدم رای بازگشت به نقطه اول است. احساس میکنم مجلس در راستای توسعه گام برنمیدارد و نگاه شخصی و منطقهای را اولویت قرار داده است.
تاجرنیا با تاکید براینکه اعتبار مجلس با اقدامات اخیر زیر سوال است گفت: از قدیم گفتهاند حرمت امامزاده با متولی اوست به این معنا که مجلس خودش باید حرمت خودش را نگه دارد. وقتی ما شاهدیم که در مجلس قانونگذاریهای ضعیفی صورت میگیرد یا نطقهای غلط اتفاق میافتد و یا نوع نظارتها بعضا شخصی و منطقهای است باعث میشود افکار عمومی نسبت به صادق بودن نمایندگان شک پیدا کنند.
وی افزود: طبیعی است وزیری که برای پرسش و پاسخ آمده نقطه نظرات خود را بیان کند و این توهین به نمایندگان نیست. البته همه باید حرمت نمایندگان مردم و مجلس را رعایت کنند اما پیش از مردم، خودِ مجلس باید احترام خود را نگه دارد. مجلس در طی این دو سال اصلا نتوانسته اعتماد افکار عمومی را جلب کند. به نظر من نمایندگان قبل از نقد دولت خود را نقد کنند.
نماینده مجلس دوره ششم گفت: استیضاح باعث شد اعتماد افکار عمومی به مجلس و دولت کمتر شود و در نهایت مردم را به نهادهای حاکمیتی بیاعتماد کرد. وزرایی که در مجموعه دولت هستند باید از نقاط جدیتری مورد پرسش قرار میگیرند. اما عدم وجود نگاههای کارشناسانه در مجلس باعث شد این استیضاحها تنزل پیدا کرده و به خواستههای شخصی نمایندگان خلاصه شود. مجلس باید به عنوان نماینده مردم مقتدر باشد اما این استیضاح اقتدار مجلس را زیر سوال برد.