برای جلوگیری از پیری زودرس پوست، ایجاد چین و چروک و لک، افراد میتوانند با مصرف برخی مواد غذایی روند پیری پوست را به تاخیر بیندازند.
به گزارش
خبرداغ به نقل از شفاآنلاین،عواملی مانند افزایش سن و بیتوجهی به تعادل رطوبت و چربی پوست بر پیری زودرس پوست، ایجاد چین و چروک و لک اثر میگذارند؛ البته با پیشرفت علم، انجام جراحیهای زیبایی بر روی پوست و مصرف لوازم آرایشی خاص میتوان روند پیری پوست را به تاخیر انداخت.
عواملی که بر روند پیری پوست اثر دارند، عبارتند از: افزایش سن، آلودگی محیطی مثل آلودگی آب و هوا، در معرض زیاد نور خورشید قرار گرفتن، استرس، مصرف غذاهای بیکیفیت مانند غذاهای ساندویچی، ناراحتیهای کبدی و کلیوی، یبوست مزمن و استعمال مواد مخدر مانند سیگار و قلیان.
برای بررسی اینکه چه مواد غذایی میتوانند در جوانسازی و شادابی پوست موثر باشند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مواد غذایی مفید برای جوانسازی و شادابی پوست
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مواد غذایی مفید برای جوانسازی و شادابی پوست اظهار کرد: مصرف میوهها، سبزیجات، جوانهها و مغزها مانند فندق، بادام، گردو و پسته تاثیر چشمگیری در شادابی پوست دارند.
وی درباره مناسبترین روغنها برای پوست بیان کرد: مصرف روغنهای طبیعی مانند روغن زیتون و کنجد سبب جوانسازی و شادابی پوست میشوند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: گوجهفرنگی، هویج، لیموترش تازه، انگور و میوههای سرخ رنگ به جوانسازی، شادابی و زیبایی پوست کمک شایانی میکنند.
موثرترین مواد مورد نیاز پوست
عظمایی تاکید کرد: پوستمان به ترکیباتی مانند پلیفنول و تاننها نیاز دارد؛ این آنتیاکسیدانها مانند پلیفنولها و آنتیرادیکالها مانند تاننهای نقش موثری در جلوگیری از پیری زودرس پوست دارند؛ پیری زودرس پوست بر اثر استرس، خستگی، آلودگی آب و هوا و در معرض زیاد نور خورشید قرار گرفتن ایجاد میشود؛ میوههای زرد و سرخ رنگ سرشار از پلی فنول و تاننها هستند.
وی مصرف موسیلاژ و پکتینها را در مرطوب نگه داشتن پوست مفید دانست و تصریح کرد: این مواد بیشتر بر لایه اپیدرم پوست اثر دارند؛ موسیلاژ و پکتینها در میوههایی مانند سیب و انگور یافت میشوند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: میوههای ارگانیک متعادلکننده جریان هستند و گردش خون را در زیر پوست افزایش میدهند؛ مصرف این میوهها به سلولسازی پوست کمک میکند.
عظمایی انگور، گوجهفرنگی و مرکبات را از منابع مهم اسیدهای میوهای دانست و اظهار کرد: افراد باید در فصل زمستان از خشکبرهایی مانند انجیر و خرما خشک شده که غنی از قند هستند، استفاده کنند؛ مصرف میوههای آبدار مانند طالبی و هندوانه هم در فصل تابستان مفید است.
میوهها و سبزیجات مناسب برای جوانسازی و شادابی پوست
وی بیان کرد: لیموترش تازه و پوست آن حاوی ویتامین C است؛ مصرف این میوه و پوستش نقش موثری در از بین بردن چین و چروک پوست دارد؛ این ترکیب ضد لک و روشنکننده پوست هم هست.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: به انگور مروارید حیات میگویند؛ این میوه حاوی انواع ویتامینها، اسیدهای میوهای و آنتیاکسیدانها است؛ مصرف انگور نقش موثری در رطوبتبخشی به پوست و شفافیت آن دارد.
عظمایی تاکید کرد: میوههای قرمز رنگ مانند توتفرنگی، شاتوت و تمشک، جوانکننده پوست، ضد پیری و لک هستند.
وی تصریح کرد: هویج ضد التهاب و جوانکننده پوست است؛ بتاکاروتن موجود در هویج که موجب ساخت ویتامین A در کبد میشود، نقش محافظتکنندگی پوست را دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: پرتقال جزء مرکباتی است که نقش موثری در جوانسازی پوست دارد.
عظمایی کدو را نرم و مرطوبکننده پوست دانست و اظهار کرد: مصرف موضعی و خوراکی کدو جهت ترمیم پوستی موثر است.
وی افزود: گوجهفرنگی پاک و روشن کننده پوست است؛ گوجه فرنگی همچنین سوختگی را ترمیم میکند و جوشهای سرسیاه را از بین میبرد.
این محق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: خیار تاثیر بسزایی در رطوبتبخشی به پوست دارد؛ گریپفروت هم پاک و ضدعفونیکننده پوست است؛ این میوه همچنین نقش موثری در جوانسازی پوست دارد.
عظمایی درباره خواص ژل آلوئهورا تصریح کرد: این ژل تاثیر چشمگیری در جوانسازی پوست دارد؛ ژل آلوئهورا همچنین جوش و چین و چروک را رفع میکند.
وی گفت: مصرف جوانهگندم، انجیر، زیتون و چهار مغز (فندق، گردو، بادام و پسته) سبب ترمیم، جوانسازی و شادابی پوست میشود.
مناسبترین روغنها برای جوانسازی پوست
عظمایی یادآور شد: مصرف روغنهایی مانند بابونه، گشنیز، گل بنفشه، گلهمیشهبهار، گل راعی (هوفاریقون)، بادامشیرین و روغن شترمرغ موجب جوانسازی پوست میشوند؛ این روغنها همچنین ضد خشکی، لک و چین و چروک پوست هم هستند.