به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، کامبیز شیخ حسنی در این گفتوگو گفت: مردم ایران مانند سایر ملل، خواستار در دست گرفتن سرنوشت خودشان بودند، ولی استبداد داخلی و مداخلات قدرتهای بزرگ ۱۰۰ سال از این اتفاق ممانعت به عمل آوردند.
وی ضمن مقایسه رژیمهای دیکتاتوری اسبق در ایران و کوبا، تجربه مشترک دو ملت در این زمینه را یادآور و اظهار داشت: مردم ایران از این حیث که اینک مقدرات و سرنوشتشان توسط خودشان تعیین می شود، خرسند هستند و با مشکلات ناشی از دشمنی نظام سلطه علیه انقلاب هم با ایثار و فداکاری مبارزه میکنند.
سفیر کشورمان درخصوص ناآرامیهای اخیر با اشاره به جایگاه حق اعتراض و تجمعات قانونی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تاکیدات مقامات عالیرتبه نظام بر این موضوع، از جمله تصریحات مقام معظم رهبری و ریاستجمهوری در این زمینه، به تشریح آغاز ناآرامیهای اخیر، سوءاستفاده اغتشاشگران از اعتراضات مسالمت آمیز و حمایت کشورهای خارجی و دشمنان انقلاب از آنها پرداخت و در ادامه اوضاع کنونی کشورمان را عادی توصیف و اظهار داشت که مردم ایران بلافاصله نیت سوء اغتشاشگران را تشخیص داده و به صورت میلیونی در شهرهای مختلف کشور در حمایت از نظام به خیابانها آمدند و ظرف یک هفته اغتشاشگران و حامیان آنها شکست خوردند و در حال حاضر اوضاع کاملا عادی است.
شیخحسینی همچنین با اشاره به وجود برخی مشکلات اقتصادی تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران برای حل این مشکلات سخت در تلاش بوده و همانگونه که ملت کوبا نیز به مدت ۶۰ سال با تحریم ظالمانه مواجه بوده، تحریم های مذکور بر رشد اقتصادی و رفاه جامعه تاثیر سوء میگذارد، ولی به خوبی میدانیم که راه مقابله با آن فداکاری ملی و مقاومت انقلابی است.
در مورد تهدیدهای دولت آمریکا به خروج از برجام نیز شیخ حسنی خاطرنشان کرد: برجام معاهدهای بینالمللی است و خروج از آن دارای تبعات خاص خود است. ما توافق را به نفع سیستم عدم اشاعه و حقوق کشورهای در حال توسعه برای برخورداری از حقوق صلحآمیز هستهای میدانیم.
وی افزود: ایران بهطور کامل به این قرارداد پایبند بوده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ۹ بار این پایبندی را تائید کرده است. ولی اگر آمریکا توافق را به روشنی نقض کرده و از آن خارج شود و برجام نفعی برای ملت ایران نداشته باشد، بازگشت به وضعیت قبل از توافق در اسرع وقت، ممکن بوده و ما برای هر سناریویی آماده هستیم.
پایان بخش مصاحبه سفیر کشورمان روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کوبا بود.
شیححسنی ضمن تاکید بر سطح عالی روابط سیاسی از تلاشهای انجام شده درخصوص گسترش هرچه بیشتر روابط اقتصادی دو کشور با اشاره به دستاوردهای روابط دو کشور در سال گذشته میلادی و تلاشهای صورت گرفته جهت ارتقای آن در اقتصاد در حوزههای بهداشت و درمان، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، کشاورزی، صنعت برق و آب ابراز امیدواری شد که در سال پیش روی نیز با برگزاری هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور این روند با شتاب بیشتری ادامه مسیر دهد.