وزیر نفت با اشاره به اینکه در سالهای اخیر جز درخصوص پروژه غرب کارون که اقدامات مختصری از آن باقیمانده و پارس جنوبی که طرحهایش نهایی شده است؛ تقریبا در تمام سرمایه گذاریهای بالادستی نفت و پالایش نزدیک توقف هستند،افزود: کمبود منابع یکی از مشکلات اصلی برای تقاضا و عقد قرارداد است.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال قرارداد ۲۵۰ میلیون دلاری برای لولههای بدون درز به دلیل کمبود منابع و مشکلات دیگر متوقف شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه به ظرفیت کارخانههای داخلی در تولید محصولات مختلف اعتقاد دارم، گفت: به عنوان مثال برای ساخت لولههای CRA که بسیار پیچیده هستند قرارداد ۵۶۳ میلیون یورویی در اوایل سال با شرکت اروپایی و شرکت داخلی امضا شد که میتوان اذعان کرد این مهم بزرگترین قرارداد تولیدی بعد از ساخت توربین کمپرسور در بخش نفت تلقی میشود.
وی تصریح کرد: کارخانه لولهسازی اسفراین هم اکنون در حال واگذاری است و چنین کارخانهای نمیتواند سرمایهگذاری انجام دهد؛ مدتهاست که دنبال فردی برای واگذاری این کارخانه هستند.
زنگنه با اشاره به صحبتهای نماینده سوال کننده مبنی بر عقد قرارداد ۴۸ هزار تنی در سال ۸۰ گفت: در سالهای ۹۰ و ۹۱ مجموعا ۴۰میلیارد دلار سرمایهگذاری شده است، در سال جاری نیز تصور نمیکنم این رقم به ۱.۵ میلیارد دلار برسد.
وزیر نفت تصریح کرد: مناقصه برای ساخت لولههای بدون درز انعقاد شد که رقم قرارداد آن بالای ۲۰۰ میلیون دلار بود که به دلایل مختلف از جمله نداشتن منابع عملیاتی نشد.
وی با اشاره به اینکه کارخانه اسفراین توان تولید دارد و شکی در آن نیست و حتی در این میان طلب هم دارد، تصریح کرد: باید توجه داشت طبق قانون مصوب مجلس برای خرید باید مناقصه برگزار شود و بدون ترک تشریفات این مهم عملی نمیشود.
زنگنه افزود:برای افزایش قدرت رقابت شرکتهای ایرانی با اختیارات شخصی تأکید کردم قیمتها در زمان خروجی گمرک مقایسه شود تا این مهم به نفع شرکتهای ایرانی تمام شود،اما مناقصه برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ قلم کالای اصلی تعیین شده که از طریق ساخت داخل تأمین شود، افزود: لولههای CRA، انواع شیرآلات سرچاهی، پمپها و کمپرسورها، توربین ها و غیره از جمله آنها محسوب میشوند.
وزیرنفت خاطرنشان کرد: در هر شرایطی از شرکت لولهسازی اسفراین حمایت میکنیم.