کد خبر: ۷۵۰۲۰۶
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۸
تعداد بازدید: ۴۰۱
ایندیپندنت:
سفیر سابق بریتانیا در لبنان، اردن و مصر در این مقاله با بیان اینکه قدرت ایران در منطقه با شکست داعش در عراق و سوریه افزایش یافته است، نوشت: « دمشق بقای خود را مدیون ایران می‌داند. در لبنان هم حزب الله به عنوان نیروی مورد حمایت ایران به هشدارهایش به اسرائیل ادامه می‌دهد.»
قدرت ایران در منطقه با شکست داعش افزایش یافته است/ دولت آمریکا پیشنهاد روحانی برای حل دیپلماتیک مشکلات را بپذیرد

به گزارش خبرداغ به نقل از  ایلنا، ایندیپندنت نوشت: « ترامپ باید به جای تغییر پایتخت رژیم صهیونیستی به بیت‌المقدس برای دستیابی به صلح بین اسرائیل و فلسطین به فکر بهبود روابط با ایران باشد.»

در ادامه این گزارش آمده است: « زمانی که همه چیز به سمت آشوب می‌رود، تنها راه جلوگیری از آشوب عقب‌نشینی و توجه به بنیادها است. اخیرا دو اتفاق آشوب برانگیز در خاورمیانه‌ای که خود درگیر جنگ و آشوب است، اتفاق افتاد؛ بدترین آن تصمیم خودخواهانه ترامپ برای شناسایی بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل بود.»

ایندیپندنت دراین گزارش تاکید کرد: « این تصمیم ترامپ بعد از هفت دهه اجماع دقیق بین‌المللی بر سر ماهیت منحصر به فرد این شهر بود که در نهایت برای احترام به حقوق فلسطینی‌ها هرگز چنین تصمیمی اتخاذ نشده بود. »

نویسنده این گزارش دومین خبر بد روزهای اخیر را تحولات ویرانگر در یمن خواند و به کشته شدن علی عبدالله صالح اشاره کرد.

این گزارش به اعتراض‌های بین المللی به اعلامیه ترامپ درمورد رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: «کشورهای خلیج فارس که به برقراری امنیت به وسیله آمریکا امیدوار شده بودند، از این حرکت ناشیانه آمریکا که می‌توانست به خشم عمومی علیه آمریکا منجر شده و شراکت با این کشور را در همه جوانب پرهزینه کند، وحشت‌زده شدند.»

ایندیپندنت به دیپلماسی سکوت امارات متحده عربی اشاره کرد و نوشت : «این سیاست در جهت بهبود وضعیت روابط با غزه که نیاز مبرم به کمک‌های بشردوستانه در فرآیند صلح اسرائیل و فلسطین دارد، بود. اعلامیه اورشلیم از سوی ترامپ همه این سیاست‌های امارات را به خطر می‌اندازد.»

این روزنامه بریتانیایی با بیان اینکه گزینه‌های پیش روی کشورهای خلیج فارس به اندازه کافی پیچیده است، نوشت: « شاید داعش در بعد سرزمینی شکست خورده باشد اما تنش‌های منطقه پایان نیافته است. محاصره قطر توسط کشورهای عربی و سیاست مقابله با ایران به عنوان سیاست مرکزی عربستان سعودی سبب شده این کشور به اسرائیل نزدیک شود.»

«جیمز وات» سفیر سابق بریتانیا در لبنان، اردن و مصر در این مقاله با بیان اینکه قدرت ایران در منطقه با شکست داعش در عراق و سوریه افزایش یافته است، نوشت: « دمشق بقای خود را مدیون ایران می‌داند. در لبنان هم حزب الله به عنوان نیروی مورد حمایت ایران به هشدارهایش به اسرائیل ادامه می‌دهد.»

در این یادداشت تاکید شده است که برای ایران که خاطره حمله عراق و ناتوانی شورای امنیت از محکوم کردن  این حمله و جنگ هشت ساله با قدرت‌های بزرگ را دارد به راحتی مقوله دفاع از خود قابل توجیه است. آنها می‌دانند که تنها با ایجاد ائتلاف‌های استراتژیک با عراق و سوریه می‌توانند به حفظ آینده کشورشان امیدوار باشند. عربستان سعودی و متحدانش این دفاع از خود را به منزله تهاجم می‌دانند. تهدیدهای ائمی اسرائیل علیه ایراننتیجه عکس داشته است به گونه‌ای که امروز بر اساس گزارش‌ها ۱۶۰ هزار موشک در انبارهای حزب الله وجود دارد.

وات در این یادداشت مدعی شده باید باب گفت‌وگو ها درباره این اختلافات باز شود و نوشت: « آمریکایی‌ها نیز خواستار پایان دادن به اهریمن‌سازی علیه ایران هستند. دولت آمریکا باید پیشنهاد روحانی رییس‌جمهور ایران را برای حل و فصل دیپلماتیک مشکلات بپذیرد و کنگره باید در دام اعمال تحریم‌های مجدد علیه ایران نیفتد. باید توصیه‌های صادقانه‌ای به عربستان سعودی شود و آنها را به بهترین مسیر برای ایجاد امنیت‌ منطقه‌ای سوق دهد. اروپایی‌ها باید به حفظ برجام ادامه دهند و بریتانیا باید از حصارهای موجود درباره آینده سرزمین‌های فلسطینی بیرون بیاید.»

وی در پایان نتیجه گرفته که قدرت‌های خارجی باید بدانند واقعیت منطقه چیست و نوشت: «برخی کشورها به ویژه مصر و امارات و عمان دائما به دنبال دیپلماسی هوشمندانه بودند. پنج عضو شورای امنیت باید مسئولیت خود را در قبال صلح بین‌المللی بپدیرند. این کشورها نباید آنگونه که دولت ترامپ  مسیر را در پیش گرفته سیاست‌های خودخواهانه خود را به دیگر کشورها دیکته کنند. بلکه باید از اصول بنیادین صلح حمایت کرد و صدای ملل کشورهای منطقه را که سال‌ها است توسط قدرت‌های بزرگ به آنها افترا زده شده، شنید.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: