به گزارش خبرداغ،سیدابوالفضل موسوی بیوکی در گفتوگو با ایلنا، درخصوص وضعیت سپنتا نیکنام، عضو تعلیق شده شورای شهر یزد گفت: موضوع سپنتا نیکنام پیچیده شده است. با این حال، باید تاکید کنم که بحث سپنتا نیکنام، یک بحث سیاسی نیست بلکه یک بحث فقهی - حقوقی است.
وی افزود: هماکنون برای شورای نگهبان این مساله مطرح شده است که عضویت آقای نیکنام با موازین شرعی مغایرت دارد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس در تشریح راهکارهای حل و فصل این موضوع اظهار داشت: راهکار عدم تکرار چنین مسائلی آن است که هرچند شورای نگهبان به هر دلیلی و پس از ۲۱ سال از تایید مصوبه خود به این نتیجه رسیده است که حضور یک عضو غیرمسلمان در شورای نگهبان خلاف موازین است، این موضوع یک بار دیگر در مجلس برای اصلاح و بررسی به صورت طرح یا لایحه مطرح شود و آنگاه طرح یا لایحه مذکور به شورای نگهبان برود.
موسوی بیوکی با بیان اینکه نامه شورای نگهبان درباره عدم حضور نامزدهای غیرمسلمان در انتخابات شوراها برای تاریخ بیست و ششم فروردین بود، تصریح کرد: هیات نظارت بر انتخابات آن نامه را در همان زمان رد کرد. از طرفی، این نامه دقیقا زمانی مطرح شد که زمانبندیها برای انتخابات گذشته بود و هیات نظارت نظر خود را درباره صلاحیت افراد اعلام کرده بود.
وی افزود: با گذشت و رد آن و برگزاری انتخابات، شاهد رایآوری آقای نیکنام - که در دوره چهارم شورای شهر یزد هم نمایندگی مردم یزد را برعهده داشت – بودیم. انتخابات نیز توسط نهادهای نظارتی تایید و مراسم تحلیف آقای نیکنام نیز برگزار شد. بهتر است براساس استثنا، ایشان به کار خود ادامه بدهند و بررسی بحث حضور یا عدم حضور اقلیتها در شوراها به دوره بعد موکول شود.
نماینده یزد در مجلس با اشاره به راهکار دوم پیشنهادیاش برای این موضوع خاطرنشان کرد: راهکار دیگر، حل و فصل این موضوع از طریق شورای حل اختلاف و جمعبندی موضوع از طریق رایزنیهای سران قوا است که آقای لاریجانی آن را مطرح کرده است.
موسوی بیوکی در پایان ابراز داشت: با توجه به تایید انتخابات شوراها از سوی نهادهای نظارتی و رای مردم بهتر است که سپنتا نیکنام همچنان عضو شورای شهر باقی بماند.