کد خبر: ۷۳۸۹۹۸
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰
تعداد بازدید: ۲۲۶
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر این‌که ایران به برجام پایبند است، گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای به منزله نقض توافق و نقض یک قطعنامه شورای امنیت است.
موگرینی: خروج آمریکا از برجام، نقض توافق است نه تلاشی برای مذاکره مجدد/ قرار نیست برجام تمام رفتارهای ایران را پوشش دهد
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر این‌که ایران به برجام پایبند است، گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای به منزله نقض توافق و نقض یک قطعنامه شورای امنیت است.

به گزارش خبرداغ ، فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با شبکه سی ان ان در پاسخ به این سوال که توافق هسته‌ای مورد تهدید است؟ اظهار داشت: این یک توافق بین‌المللی و یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است، بنا بر این سرنوشت آن در دستان یکی از طرف‌ها قرار ندارد. این توافق به تمام جامعه بین‌الملل تعلق دارد و همان‌طور که اروپایی‌ها تضمین خواهند داد توافق پابرجا می‌ماند.

موگرینی در پاسخ به سوالی درباره‌ این‌که رییس‌جمهور آمریکا گفته که تصمیم خود را درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گرفته است، گفت: من شنیده‌ام که وی تصمیم‌اش را گرفته است و امیدوارم که هنوز زمان برای فکر کردن باقی مانده باشد. ما با ایران به توافقی دست یافتیم که تنها به موضوع هسته‌ای رسیدگی می‌کند، هرچند که مسائل زیاد دیگری برای رایزنی با ایران داریم.

این مقام اروپایی تاکید کرد که توافق هسته‌ای در حال اجرا و کارساز است.

وی افزود: ما یک بحران هسته‌ای در شرق یعنی کره شمالی داریم و یک توافق هسته‌ای که دارد کار خودش را می‌کند. یک بحران هسته‌ای در حال حاضر کافی است. ما باید نظام منع اشاعه را تقویت کنیم نه آنچه کارساز بوده است را از بین ببریم.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سوالی در خصوص تلاش دولت ترامپ برای بازگشایی مذاکرات درباره‌ توافق هسته‌ای تاکید کرد: این یک توافق هسته‌ای است که 104 صفحه دارد و 12 سال به صورت فشرده برای آن مذاکره شد که تمام جنبه‌های یک برنامه هسته‌ای را پوشش می‌دهد. هر موضوعی که خارج از چارچوب این توافق است می‌تواند و باید حل شود، اما نه در داخل چارچوب این توافق.

موگرینی ادامه داد: این یک توافق جداگانه است. توافق هسته‌ای کارساز بوده و همه آن را تایید کرده‌اند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید می‌کند که ایران به تمام تعهدات مرتبط هسته‌ای خود پایبند است. آخرین بار 10 روز پیش بود، بنا بر این توافق موثر بوده و نباید نابود شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که برجام قرار بوده است تمام رفتارهای ایران را پوشش دهد؟ گفت: خیر. این یک توافق بسیار دقیق درباره‌ موضوعات هسته‌ای است. من روی این مساله تاکید می‌کنم. شاید انتظاراتی وجود داشته باشد که این توافق مبنایی برای روابط دو جانبه متفاوت میان ایران و آمریکا باشد، اما مسیر سیاسی جداگانه از توافق هسته‌ای طی می‌کند.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یادآور شد: بحران سوریه همچنان ادامه دارد و شرایط در حاشیه خلیج (فارس) هنوز بسیار تنش‌آلود است، اما از بین بردن یک توافق عدم اشاعه که در حال اجراست و کارساز هم هست رفتاری غیرمسوولانه در دنیایی است که ما امروز باید یک توافق مشابه (در خصوص کره شمالی) به دست آوریم.

موگرینی درباره تلاش‌های دیگر طرف‌های توافق از جمله اظهارات رییس جمهور فرانسه که درباره زمان بعد از پایان محدودیت‌های توافق هسته‌ای صحبت کرده است، گفت: زمان‌بندی توافق کاملا روشن است و شب‌ها، هفته‌ها و ماه‌های طولانی با ایرانی‌ها درباره آن گفت‌وگو کردیم. ایران به صراحت تعهد داده است که هرگز یک برنامه هسته‌ای تسلیحاتی توسعه نمی‌دهد. ایران به عنوان یک قدرت غیراتمی و یکی از اعضای معاهده منع اشاعه هسته‌ای هیچ‌گاه بمب اتم نمی‌سازد و این در توافق نوشته شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: برخی مفاد توافق زمان‌بندی اجرایی مشخص، برخی دیگر زمان‌بندی اجرایی طولانی‌تری دارند و برخی هم برای همیشه اجرا می‌شوند. مساله زمان‌بندی بخشی از توافق است که روی آن مذاکره شد و اجرایی خواهد ماند.

این مقام ارشد اروپایی اظهار داشت: ما از همان ابتدا با بدبینی‌های زیادی مواجه بودیم. بسیاری می‌گفتند شما هرگز نمی‌توانید به توافق دست یابید مردم می‌گفتند که بعد از امضاء این توافق به مرحله‌ اجرا نمی‌رسد، اما اکنون دو سال از آن می‌گذرد توافق اجرایی شده و ادامه دارد. ایران همچنان به تعهداتش پایبند است. همگان نیز از جمله روسیه، چین، اروپا و سازمان ملل این پایبندی را تایید می‌کنند.

موگرینی همچنین در پاسخ به این سوال که آمریکا از برجام خارج شود، چه اتفاقی برای این توافق می‌افتد؟ بیان کرد: این یک توافق بین‌المللی است و تنها به آمریکا تعلق ندارد. در این توافق سازوکاری وجود دارد که در صورت نقض آن شش کشور طرف قرارداد به علاوه ایران تحت رهبری من گردهم جمع می‌شوند و مساله را حل می‌کند. این ساز و کار پیش‌بینی کرده که مساله طی کم و بیش یک ماه حل خواهد شد. این یک مکانیزم سیاسی برای یافتن راه‌حل است.

وی در پایان تاکید کرد: چنین اقدامی (خروج آمریکا از توافق) نقض توافق هسته‌ای است، نه خروج از توافق یا تلاش برای مذاکره مجدد. همان‌طور که گفتم این یک معاهده دوجانبه نیست، بلکه قطعنامه شورای سازمان بین‌المللی است که آمریکا می‌تواند آن را نقض کند.
منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۳۱
0
0
محورهای بیانات رهبر انقلاب در نماز عید فطر:
سیاست ما درمقابل آمریکا تغییر نمی کند/ حمایت از آزادیخواهان منطقه

شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۴
رهبری و سران قوا
رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز عید سعید فطر فرمودند: سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد و همان طور که بارها تکرار کردیم ما با آمریکا در مورد مسائل گوناگون مذاکره نداریم.
به گزارش خبرنگار مهر، اهم مطالب مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز عید سعید فطر به این شرح است:
تجلیل از حضور پرشور مردم در راهپیمایی روز قدس
- شعار مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا (در روز جهانی قدس)، فضای کشور را تکان داد و مخصوص تهران و شهرهای بزرگ هم نبود.
- ملت ما را از خودش، از شعارش، از حرکتش، از این جلوه‌های عظیم باید شناخت.
- آنچه که دشمن با فضاسازی سعی می‌کند از ملت ایران نشان دهد و بعضی کج‌فهم‌ها هم همان را تکرار می‌کنند، انحراف و غلط است.
- حوادث منطقه در این ماه مبارک رمضان و قبل از آن حوادث ناگواری بود.
- متاسفانه دستهای نامبارکی، ماه مبارک رمضان را برای بسیاری از مردم منطقه تلخ کردند.
- بسیاری از مردم مومن یمن، بحرین و فلسطین روزهای سختی را سپری کردند.
مذاکرات هسته ای
- نکته اول تشکر از دست اندرکاران این مذاکرات طولانی و نفس‌گیر است. رئیس جمهور محترم و به خصوص هیات مذاکره کننده حقیقتا زحمت کشیدند و تلاش کردند.
- چه متنی که تهیه شده در مجاری قانونی پیش بینی شده خود تصویب بشود و چه نشود، اجر مذاکره کنندگان کشورمان محفوظ است. این را به خود آن برادران از نزدیک عرض کردم، البته برای تصویب این متن، مسیر قانونی پیش بینی شده ای وجود دارد که باید طی شود.
- انتظار ما این است که دست اندرکاران، مصالح کشور را با دقت در نظر بگیرند و آن چه را که تحویل ملت خواهند داد، بتوانند با گردن افراشته در مقابل خدای متعال هم ارائه دهند.
- نکته بعدی این است که چه این متن تصویب شود و چه نشود، به حول قوه الهی اجازه هیچ گونه سوء استفاده ای از آن داده نخواهد شد. اجازه خدشه در اصول اساسی نظام اسلامی به کسی داده نخواهد شد. قابلیت های دفاعی و حریم امنیت کشور به فضل الهی حفظ خواهد شد. جمهوری اسلامی در زمینه حفظ قابلیت های دفاعی و امنیتی خود هرگز تسلیم زیاده خواهی دشمن نمی شود.
- چه این متن تصویب شود و چه تصویب نشود، ما از حمایت دوستانمان در منطقه دست نخواهیم کشید، از ملت مظلوم فلسطین، از ملت مظلم یمن، از ملت و دولت سوریه، از ملت و دولت عراق، از مردم مظلوم بحرین و مجاهدان صادق مقاومت در لبنان و فلسطین همواره مورد حمایت ما خواهند بود.
- در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد.
- همان طور که بارها تکرار کردیم ما با آمریکا در مورد مسائل گوناگون جهانی و منطقه ای مذاکره ای نداریم، در مورد مسائل دوجانبه مذاکره نداریم. گاهی در موارد استثنایی مثل مورد هسته ای بر اساس مصلحت مذاکره کرده ایم.
- سیاست های آمریکا در منطقه با سیاست های جمهوری اسلامی ۱۸۰ درجه اختلاف دارد. آمریکاییها حزب الله و مقاومت لبنان را که فداکارترین نیروهای دفاع ملی در یک کشورند متهم به تروریسم می کنند آن وقت در مقابل، دولت تروریستی صهیونیستی کودک‌کش را مورد حمایت خود قرار داده اند. با این چنین سیاستی چگونه می شود معامله و مذاکره کرد و به توافق رسید؟
رجزخوانی های آمریکا
- در چند روزی که از پایان این مذاکرات گذشته است، مسئولین آمریکایی مشغول رجزخوانی اند، هر کدام با زبانی رجز می خوانند که البته ما کاری به آنها نداریم. مشکلات داخلی آنها، آنها را ناچار می کند که اینگونه رجز بخوانند. می گویند ما ایران را سر میز مذاکره نشاندیم، تسلیم کردیم، مانع از سلاح هسته ای ایران شدیم! حقیقت قضیه چیز دیگری است.
- سلاح هسته ای ایران ربطی به گفتگوی آمریکا و غیر آمریکا ندارد؛ خود آنها هم می دانند. گاهی هم اهمیت فتوای حرمت سلاح اتمی را بر زبان آوردند. ما بر اساس حکم قرآن و شریعت اسلامی، تولید سلاح هسته ای و نگهداری و به کار بردن آن را حرام می دانیم و اقدام نمی کنیم به آنها ربطی ندارد به مذاکرات هم ربطی ندارد.
- آنها می دانند آنچه مانع جمهوری اسلامی در زمینه تولید هسته ای است، تهدید توپ و تشر آنها نیست. یک مانع شرعی است. اهمیت این فتوا را می دانند.
- امریکایی ها به ملتشان راست نمی گویند. آنها درباره مسائل گوناگون می گویند ایران را تسلیم کردیم. تسلیم ایران را مگر در خواب ببینند.
- ۵ رئیس جمهور قبلی امریکا از اول انقلاب تا به امروز در این آرزو که جمهوری اسلامی را تسلیم کنند یا مردند یا در تاریخ گم شدند! شما هم مثل آنها. شما هم این آرزو را هرگز به دست نخواهید آورد که ایران اسلامی را تسلیم کنید.
- یک نکته در کنار حرف های رئیس جمهور آمریکا در این چند روز وجود داشت و آن اعتراف به اشتباهات گذشته آمریکا بود. البته مشتی از خروار بود. اعتراف کرد که در ۲۸ مرداد آمریکاییها در ایران خطا کردند. اعتراف کرد در کمک به صدام حسین، آمریکایی ها خطا کردند. رییس جمهور امریکا دو سه مورد را گفت اما دهها مورد را نگفت.
-۲۵ سال حکومت ظالمانه و جائرانه پهلوی دوم، شکنجه ها، کشتارها، غارت ها، فاجعه آفرینی ها، از بین بردن عزت ملت ایران، تسلط صهیونیست ها، نابود کردن هواپیمای مسافربری به وسیله شلیک موشک از دریا، لگدکوب کردن منافع داخلی و خارجی ملت ایران و بسیاری چیزهای دیگر به وسیله آمریکا انجام گرفت که رییس جمهور امریکا آنها را نگفت.
- امروز شما(دولتمردان امریکا) بعد از گذشت سالهای طولانی از ۲۸ مرداد یا از جنگ هشت ساله اعتراف می کنید که اشتباه کرده اید. در حالی که الان هم اشتباه می کنید. الان هم مشغول اشتباه هستید، در جای جای مختلف منطقه و به خصوص نسبت به جمهوری اسلامی و ملت ایران در حال اشتباه هستید و چند سال دیگر، کسی می آید و همین اشتباه شما را به رخ خواهد کشید. همچنان که شما اشتباهات گذشتگانتان را به رخ می کشید.
مقاومت رمز پیروزی
- حقیقت را بفهمید و از اشتباه خارج شوید. آنچه من به ملت ایران می خواهم عرض کنم این است که جمهوری اسلامی به توفیق الهی و به حول قوه الهی مقتدر و قوی است و روز به روز هم قوی تر شده است.
- ۱۰ - ۱۲ سال است که ۶ دولت بزرگ جهانی که از لحاظ صنعت اقتصادی و ... جزو کشورهای مقتدر دنیا محسوب می شوند در مقابل ایران نشسته اند تا ایران را از پیگیری صنعت هسته ای باز بدارند، این را صریحا گفتند. هدف واقعی آنها این است که پیچ و مهره های صنعت هسته ای باز شود. این را سالها پیش هم به مسئولان ما صریحا بیان کردند. الان هم در این آرزو هستند. ۱۰-۱۲ سال کشمکش با جمهوری اسلامی نتیجه اش این شد که این ۶ قدرت، ناچار شدند که گردش چند هزار سانتریفیوژ را در کشور تحمل کنند، ناچار شدند ادامه این صنعت را در کشور تحمل کنند. ادامه تحقیقات و توسعه این صنعت را تحمل کنند.
- تحقیق و توسعه صنعت هسته ای ادامه خواهد داشت. گردش صنعت هسته ای ادامه خواهد یافت. چیزی که سالها تلاش کردند و امروز روی کاغذ آوردند و امضا می کنند معنایش چیزی نیست جز اقتدار ایران.
- این (اقتدار) براثر ایستادگی ملت، مقاومت ملت و شهامت و ابتکار دانشمندان هسته ای ماست. رحمت خدا بر شهریاری ها، رضایی نژادها و احمدی روشن ها و علیمحمدی ها، رحمت خدا بر شهیدان هسته ای، رحمت خدا بر خانواده های آنها و ملتی که پای حرف حق خود و احقاق حق خود می ایستد.
- این آقا(رییس جمهور امریکا) گفته است که می تواند ارتش ایران را نابود کند، من نمی خواهم در این زمینه چیزی بگویم. اگر آنها که این حرف را خواهند شنید می خواهند درست بفهمند، اگر می خواهند از تجربه های خود درست استفاده کنند بدانند ما از هیچ جنگی استقبال نمی کنیم، ما به هیچ جنگی مبادرت و پیش دستی نمی کنیم، اما اگر جنگی اتفاق بیفتد، آن کسی که سرشکسته از جنگ خارج خواهد شد، آمریکای متجاوز و جنایتکار است.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: