به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، در این دیدار اصغر جهانگیر با اشاره به برنامههای اصلاحی و تربیتی در زندانها گفت: مهمترین ماموریت سازمان زندانها، اصلاح و تربیت است که اجرای مطلوب آن در گرو چند عامل است.
وی تصریح کرد: اولین عامل در خصوص اجرای مطلوب فرآیند اصلاح و تربیت متناسب بودن تعداد زندانیان با فضاهای موجود است؛ لذا تراکم جمعیت زندانیان مهمترین مانع در راستای اجرای دامنهدار و عمیق برنامههای اصلاحی و تربیتی در زندانها است.
رییس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه بیان کرد: طی سالهای اخیر بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و سیاستهای راهبردی قوه قضاییه اقدامات خوبی در زمینه کاهش مجازات حبس و کاهش جمعیت زندانیان صورت گرفته است.
وی با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته گفت: در حال حاضر روند رشد جمعیت زندانیان که در سالهای گذشته به ۱۰ درصد رسیده بود را متوقف و این رقم به کمتر از ۵ درصد رسیده است.
جهانگیر ابراز امیدواری کرد که با توسعه اقدامات پیشگیرانه و فرهنگ سازی لازم آمار ورود به زندان همچنان کاهش یابد.
مشاور رئیس دستگاه قضا در ادامه افزود: اعتقاد ما این است که اگر بتوانیم از ورود به زندان یک نفر نیز جلوگیری کنیم و یا زندانی موجود را ولو یک ساعت زودتر آزاد کنیم این اقدام یک کار ارزشمند و خدمت به جامعه خواهد بود.
جهانگیر گفت: بسیاری از افرادی که وارد زندان میشوند علاوه بر مشکل اعتیاد به لحاظ مهارتهای شغلی و سلامت جسمانی دارای مشکلات عمده هستند که فعالیتهای اصلاحی و تربیتی سازمان زندانها را تحت الشعاع قرار داده است.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات موجود امروز مجموعه قوه قضاییه و سازمان زندانها با کار جهادی نسبت به وظایف خود اقدام میکند.
این مقام ارشد قضایی با اشاره به برخی از فعالیتهای اصلاحی و تربیتی عنوان کرد: در ۹ سال گذشته سازمان زندانها به عنوان دستگاه برتر کشوری در اقامه نماز انتخاب شده است.
جهانگیر گفت: کسب این عنوان در شرایطی است که بسیاری از افرادی که وارد زندانها می شوند نسبت به برخی مسائل دینی از جمله نماز اهتمام کافی ندارند و این ها در زندانها با کمک روحانیون و برنامههای فرهنگی به سمت نماز بازگشتهاند.
رئیس سازمان زندانها افزود: فعالیتهای قرآنی در سطح وسیع و تحت عناوین آموزش روخوانی، روان خوانی، تفسیر، تلاوت، حفظ و… در زندان ها اجرا میشود.
جهانگیر اظهار داشت: در کنار نماز و قرآن، کلاسهای آموزش نهج البلاغه، آثار شهید مطهری، مهارتهای زندگی و آشنایی با احکام در سه سطح از جمله برنامههای فرهنگی در زندان هاست.
رئیس دفتر یازرسی ویژه قوه قضاییه با اشاره به فعالیتهای اشتغال و حرفه آموزی در زندانها گفت: در حال حاضر بیش از ۱۲۰ رشته و مهارت شغلی در زندانها آموزش داده میشود و برنامه ما این است که هر زندانی حداقل یک مهارت شغلی را آموزش ببیند تا بعد از آزادی دچار معضل بیکاری نشود.
جهانگیر گفت: حمایت از خانوادههای زندانیان یکی دیگر از فعالیتهای سازمان زندانها است که در سالهای اخیر با توسعه این بخش اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: در سال گذشته حدود ۱۰ هزار خانواده در معرض طلاق شناسایی شد که با مشاوره و پیگیریهای قضایی بسیاری از این خانوادهها حفظ و دچار آسیبهای طلاق نشدند.
جهانگیر ادامه داد: بیش از ۶۰۰ دانش آموز که به خاطر حضور یکی از والدین در زندان ترک تحصیل کرده بودند با پیگیری و همکاری وزارت آموزش و پرورش به کلاسهای درس برگردانیدم که این مساله در راستای پیشگیری از وقوع جرم و جلوگیری از توسعه چرخه جرم اقدام مهمی بوده است.
در این دیدار آیت الله حسینی همدانی با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در زندانها ابراز امیدواری کرد جمعیت زندانیان به حداقل ممکن برسد.
نماینده ولی فقیه در استان البرز با اشاره به موارد حبس در اسلام گفت: باید تا جای ممکن از مجازاتهای جایگزین استفاده شود.
امام جمعه کرج همچنین با تاکید بر تراکم جمعیتی در زندان های استان البرز خواستار اقدام مناسب در این زمینه شد.