کد خبر: ۷۳۳۲۹۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
تعداد بازدید: ۷۱۴
آغاز یک همکاری چهارساله ؛
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم از سوی نمایندگان مجلس از امروز آغاز شد.
گزارش از جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهمبه گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم از سوی نمایندگان مجلس از امروز  آغاز شد.

۱۵:۲۵

باید تا سال ۱۴۰۴ ، ۲۰ میلیون گردشگر وارد کشور کنیم/ صعنت گردشگری باید احیا شود

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در موافقت با کلیات کابینه دوازدهم در صحن علنی مجلس با بیان اینکه ابتدا نیاز است یک اطلاعات کلی از وضعیت کشور داشته باشیم، گفت: دوستان شما در جریان هستید که در امر آموزش در میان ۲۰ کشور منطقه رتبه ما ۱۶ است و در سطح جهانی در میان ۱۳۸ کشور رتبه ما ۹۲ است که باید نسبت به این امر اقداماتی صورت بگیرد.

او ادامه داد: علی‌رغم تلاش‌های بسیار وزیر بهداشت در ۲۶ کشور منطقه، رتبه ما ۱۱ و در جهان از میان ۲۱۰ کشور ۱۹ است.

نماینده مردم لنگرود در دهمین مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جمعیت روستایی ما در حال کاهش است، گفت: جمعیت شهری ما در ۲۶ کشور منطقه رتبه دوم را دارد و در ۲۰۷ کشور جهان در جایگاه دوازدهم ایستاده است. این آمار بسیار خطرناک است که باید آن را جدی بگیریم. اگر جمعیت روستایی ما کاهش پیدا کند ما دیگر تولیدی در صنعت کشاورزی نخواهیم داشت.

لاهوتی ادامه داد: در میان ۲۱۳ کشور دنیا رتبه ما در میزان مصرف انرژی ۱۲ است. در مبارزه با فساد ما در رتبه ۱۳۱ در میان ۱۷۶ کشور جهان قرار گرفتیم. این آمار بسیار خطرناک است.

او خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اقتصاد مقاومتی به معنی کاهش نگاه به واردات و افزایش صادرات است. آمارها نشان می‌دهد که صادرات ما ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

نماینده مجلس دهم با اشاره به صنعت گردشگری و توصیه رئیس‌جمهور در ارتقای این صنعت گفت: امروزه گردشگری در دنیا رتبه سوم را در اقتصاد دارد. ما تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ میلیون گردشگر وارد کشور کنیم که با توجه به زیرساخت‌های موجود این امر امکانپذیر نیست.

لاهوتی ادامه داد: در بخش سرمایه‌گذاری خارجی نیز با مشکلات فراوانی روبرو هستیم که قطعاً می‌تواند در درازمدت برای کشور ما خطرناک باشد.

۱۵:۱۰

وقتی وزرا رای اعتماد گرفتند، به وعده‌ها عمل کنند

نبی هزار جریبی نماینده گرگان و آق‌قلا در موافقت با کلیات برنامه کابینه دوازدهم با تشکر از حماسه مردم در انتخابات شوراهای شهر و روستا و ریاست جمهوری گفت: در این انتخابات بیش از ۴۰ میلیون نفر شرکت کردند و این افتخار را به رییس‌جمهور اعطا نمودند که در جهت منافع ملی کوشا باشد. آقای روحانی در این برهه با رای قاطع مردم و تنفیذ حکم توسط مقام معظم رهبری رییس‌جمهور آحاد ملت اسلامی اعم از شیعه و سنی و اصلح‌طلب و اصولگرا هستید و هدف باید خدمت خالصانه باشد.

او با اشاره به شرایط کشور در حوزه اقتصادی گفت: متاسفانه در بحث صنایع تبدیلی و حمایت از تولید داخل موفق نبودیم و جا دارد که دولت برنامه‌های مسجلی در این باره داشته باشد و از قاچاق کالا، ارز و مبارزه با مافیای اقتصادی که سازمان یافته و ریشه‌دار هستند، جلوگیری کند.

هزارجریبی با اشاره به موفقیت‌آمیز بودن طرح تحول سلامت گفت: دولت باید به اشتغال پایدار جوانان که دغدغه مردم است توجه داشته باشد و کابینه جدید نیز باید بتواند با راهبرد توسعه‌‌ای جوانان را به آینده امیدوار کند. همچنین از دیگر برنامه‌های دولت باید بکار گیری زنان و اقوام در ارکان اجرایی نظام باشد.

نماینده مردم گرگان با بیان اینکه باید به NGO ها و سازمان‌های مردم نهاد خصوصا هنرمندان که هدفشان خدمت به دولت است توجه داشت، تصریح کرد: توجه ویژه به قومیت‌ها و برقراری عدالت از جمله ترک و کرد و بلوچ که برای نظام شهید دادند مهم است. همچنین باید توازن در تقسیم ثروت در همه نقاط کشور را مد نظر داشته باشند متاسفانه در استان‌های حاشیه‌ای فقر و بیکاری بیداد می‌کند امیدواریم وقتی وزرا رای اعتماد گرفتند به وعده‌ها عمل کنند.

هزارجریبی درباره سیاست خارجی دولت دوازدهم با تشکر از ظریف گفت: خوشبختانه آقای ظریف در دولت یازدهم مراودات خوبی را داشته و امیدوارم در دولت جدید این مراودات ادامه یابد. خوشبختانه در حوزه امنیت ملی و توان دفاعی تلاش‌خوبی را داشتیم؛ جوانان نخبه و فداییان ما در صنایع نظامی و توسعه صنعت موشکی اقدامات موثری داشتند و از نیروهای امنیتی و سربازان گمنام امام زمان که سنگ تمام گذاشتند، تشکر می‌کنم. 

او با اشاره به مشکلاتی که در حوزه علم و فناوری وجود دارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه مشکل عدم تناسب آموزش با نیازهای کشور دیده می‌شود. در خیلی از ارگان‌های دولتی افراد به صورت تخصصی جذب نشدند و الان به نیروهای متخصص نیاز داریم ولی به دلیل بار مالی دولت نمی‌تواند این افراد را جذب کند. جذب نیرو باید براساس ضوابط و شرایط باشد نه روابط.

نماینده گرگان و آق‌قلا درباره محیط‌زیست گفت: محیط زیست امانتی است که باید به آیندگان برسانیم برداشت‌های بی‌رویه در جنگل‌های شمال فجایعی به بار آورده و سیل اخیر نیز دستاورد همین فجایع است.

۱۴:۵۴

حدود ۹۰ درصد وزرای پیشنهادی رای اعتماد می‌گیرند/ جامعه تمایل به تغییر مداوم مدیران دارد

مسعود پزشکیان در حاشیه نشست علنی مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران درباره میزان هماهنگی جهت‌گیری وزرای پیشنهادی با اهداف و شعارهای رییس جمهوری در انتخابات عنوان کرد: مشکل ما این است که مدیرانی برنامه‌محور نداریم و یا اینکه از ابتدا عادت به اجرای برنامه نداشته‌ایم.

او با اشاره به نحوه اجرای برنامه‌ توسعه‌ای سوم، چهارم و پنجم خاطرنشان کرد: این مسئله در برنامه‌های توسعه‌ای سوم، چهارم وپنجم قابل مشاهده است و علت اینکه مدیران برنامه‌ها را به خوبی عمل نمی‌کنند این است که آنها سلسله مراتب را طی نمی‌کنند و براساس تجربه انتخاب نمی‌شوند و بعضاً تجربه، مهارت، آگاهی و درک لازم را ندارند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با این حال هنگامی که مدیران این دست از تجربیات را به دست می‌آورند جابجا می‌شوند و به خوبی از آنها استفاده نمی‌شود.

عضو فراکسیون امید مجلس تاکید کرد: جامعه تمایل به تغییر مداوم مدیران دارد اما این وضعیت مشکل‌زا است.

او در پیش‌بینی میزان توفیق دولت و کسب رای اعتماد مجلس اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود ۸۰ تا ۹۰ درصد وزرای پیشنهادی رای اعتماد بگیرند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره تیم اقتصادی دولت نیز گفت: تیم اقتصادی این دولت نسبت به دوره یازدهم تغییر چندانی ندارد و تنها آقایان نعمت‌زاده و طیب‌نیا تغییر کردند که آقای طیب‌نیا فردی باسابقه و علمی بود و به نظر می‌رسد حضورش در دولت به عینه تمام شد. بماند که علت این تغییر را باید از دولت بپرسیم.

او گفت: به طور کلی اگر تیم اقتصادی قبل معرفی می‌شد و نقاط ضعف اصلاح می‌شد بهتر از این بود که افرادی جدید انتخاب شوند و بعد از چهار سال بار دیگر بررسی کنیم که اشکالات در کجا بوده است.

پزشکیان خاطرنشان کرد: این رویکرد با این فرض انجام می‌شود که پیش‌فرضمان این است که برای حل مشکلات باید مدیران را تغییر دهیم. در حال حاضر در سطح منطقه‌ای و داخلی با مشکلاتی روبرو هستیم که برای حل آن باید با هماهنگی بیشتر اقدام کنیم و با دعوت از کارشناسان در جهت رفع مشکلات استفاده کنیم.

پزشکیان تاکید کرد: اگر چالش‌ها را اصلاح نکنیم طبیعتا موفق نخواهیم شد. این مسائل به مدیریت صحنه برمی‌گردد و اینکه چقدر مسئولان در راس قوا، حوزه‌های علمیه، روحانیت و دیگر ارگان‌ها مهارت مدیریت را داشته باشند تا جامعه را به افزایش وحدت و هماهنگی و مشارکت بیشتر تشویق کنند. هماهنگی‌ای که در حال حاضر وجود ندارد و صرفاً منتظریم یک نفر عیب بگیریم تا او را تخریب کنیم.

عضو فراکسیون امید مجلس یادآور شد: در مورد وضعیت اقتصادی اگر وزیر اقتصاد علامه هم باشد نمی‌تواند در محیط پرتنش برنامه‌های خود را پیش ببرد و اکنون این کار تیمی است که حرف آخر را می‌زند. تیم اقتصادی باید با هم هماهنگ باشند و مهم این است که این تیم تنها محدود به دولت نیست و متغیرهای سیاسی نیز در ‌آن موثر هستند.

او در پاسخ به سوالی در مورد لابی نمایندگان با وزرای پیشنهادی اعلام کرد: این مسئله اتفاق جدیدی نیست و بیش از بررسی صلاحیت‌ها همواره نمایندگان مسائلی درباره موضوعات مختلف مطرح می‌کنند و ابعاد مختلف را بررسی می‌کنند.

نائب رییس مجلس در پاسخ به سوال دیگری در مورد عدم معرفی وزیر پیشنهادی وزیر علوم تاکید کرد: بهتر بود که وزیر علوم هم معرفی می‌شد اما حالا که اینطور نشده نباید به چالش تبدیل می‌شود. مهم این است که کسانی که انتخاب می‌شوند سیاست‌های کلی و برنامه‌ها را اجرا کنند نه اینکه پس از آنکه برگزیده شدند کاری به کارشان نداشته باشیم.

۱۴:۴۷

یکی، دو نفر از وزرای معرفی شده در معرض خطر هستند

غلامرضا تاجگردون در حاشیه نشست علنی صبح امروز مجلس در جمع خبرنگاران در رابطه با برخی حاشیه‌ها در مورد وزرای معرفی شده به مجلس است؟ گفت: حرف‌هایی که در بیرون وجود دارد، در مجلس چنان مطرح نیست. از سویی، گاهی مسائلی اتفاق می‌افتد که قابل پیش‌بینی نیست مثل رای اعتماد به کابینه یازدهم و رای عدم اعتماد مجلس به ‌آقای نجفی که ما آن را پیش‌بینی نمی‌کردیم.

او با بیان اینکه به نظرم یکی، دو نفر از وزرای معرفی شده در معرض خطر هستند ولی باید تا روز آخر صبر کرد، اظهار داشت: جهت‌گیری کلی مجلس رای اعتماد به همه وزرای پیشنهادی است. در بین نمایندگانی که سیاسی نگاه نمی‌کنند و نگاه کارشناسی به مسائل دارند، بحث‌های اقناعی هم در جریان است. مثلا من به طرفداری از وزیری صحبت کرده بودم و امروز جمعی از دوستان مخالف درباره ایشان با من بحث کردند. در مواردی من آنها را قانع کردم و در برخی موارد هم آنها من را قانع کردند.

این نماینده مجلس ادامه داد: لابی‌ها و مسائل منطقه‌ای هم در رای اعتماد نمایندگان تاثیرگذار است و لابی‌ها خیلی هم مذموم نیست.

تاجگردون درخصوص ترکیب اقتصادی کابینه دوازدهم تصریح کرد: من ترکیب اقتصادی دولت را متعادل‌تر و هماهنگ‌تر می‌دانم. فارغ از بحث اقتصادی، موضوع عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت قبل مطرح بود اما در تیم کنونی، رییس‌جمهور هماهنگی را ارجح دانسته تا آنکه بخواهد سطح تخصصی را بالاتر ببرد.

او افزود: من نمی‌توانم بگویم آقای کرباسیان نسبت به آقای طیب‌نیا برتری دارد ولی رییس‌جمهور افراد را طوری انتخاب کرده که با بخش مالی و پولی هماهنگ‌تر باشند.

۱۳:۴۱

با تایید حداکثری کابینه، سهم خود را به عنوان نمایندگان ملت ادا کنیم

زهرا ساعی نماینده تبریز در جلسه رای اعتماد به وزرای کابینه دوازدهم در موافقت با کلیت برنامه دولت گفت: اقای دکتر روحانی و کابینه‌شان مشی اعتدالی را در دولت یازدهم به کار گرفتند و در انتخاب کابینه فراجناحی در دولت دوازدهم آن را ادامه دادند و این اعتدال همان گفتمانی است که مردم آن را پذیرفته‌اند و باید با تایید حداکثری برنامه و کابینه سهم خود را به عنوان نمایندگان ملت ادا نماییم.

نماینده تبریز افزود: تداوم حرکت در مسیر توسعه باید منوط به تعامل باشد و آنچه در کابینه یازدهم شاهد بودیم و کابینه دوازدهم برخواسته از حس تدبیر رییس جمهور است این است که نگاه دولت در تدوین برنامه و سیاست‌ها از آزمون و خطا فاصله گرفته و  وضع موجود شناسایی شده تا هنجارها تبیین شود. واقعیت دلخراش حال حاضر کشور نادیده گرفتن نرم‌ها و هنجارهاست.

او افزود: آنچه اصالت دینی و ایرانی ما را خدشه‌دار کرده، آسیب‌های اجتماعی است و این مهم در دستور کار دولت قرار گرفته است. خوشبختانه در برنامه دولت دوازدهم گام مهمیدر تغییر و تحول در دسترسی به آمارهای برداشته شده و برنامه‌ها با رویکرد جز‌ءنگر و استقرایی تدوین شده است.

او با اشاره به بحث پنجره جمعیتی و اینکه جمعیت یک موهبت است و این جمعیت را باید از تهدید به فرصت تبدیل کنیم، گفت: تمرکز بر عدالت جنسیتی، توجه به پنجره جمعیتی است. باید زنان در مسئولیت‌های اقتصادی و اجتماعی نقش خود را ایفا کنند.

ساعی در رابطه با برنامه دولت در مسیر عدالت جنسیتی گفت: ریل گذاری در مسیرقطار توسعه پایدار وابسته به مشارکت زنان و دختران در همه عرصه‌ها و زمینه‌ها است؛ مطالبه‌گری زنان از کابینه دوازدهم در راستای تحقق هدف گذاری دولت دوازدهم بود گرچه در کابینه دولت شاهد حضور زنان نبودیم اما انتظار می‌رود به فراصت و هوشیاری زنان برای ایجاد پایگاه سیاسی و اجتماعی توجه شود.

نماینده تبریز با بیان اینکه خوشبختانه رویکرد همه جانبه‌نگری در برنامه دوازدهم دولت به چشم می‌خورد، بیان کرد: در بحث مشکلات صندوق‌های بازنشستگی که عامه جامعه بازنسشتگان را از خود متاثر ساخته است، انتظار و خواست مردم از دولت و مجلس این است که راهگشای هرچه سریعتر برای خروج از این معضلات باشند و به صراحت در برنامه دوازدهم که شاخص توسعه است، جای گیرد .

او با بیان اینکه موضوع توجه پایدارسازی دیگر صندوق‌ها مورد تایید واقع شود، اظهار داشت: دولت یازدهم زیرساخت‌های آن را در برنامه ششم گنجانده است، بنابراین توجه به مطالبات کارگری در کشور و رفع مشکلات و دغدغه‌های این قشر تنها با انتخاب وزیر حاذق و با تجربه محقق می‌شود.

ساعی گفت: فرهنگ جامعه متاثر از سیاست کلان است، در برنامه فرهنگی  با رویکرد مستقیم حوزه سیاست تدوین شده است که یکی از مهمترین نکات قابل توجه آن دولتی نمودن تصدی‌های بخش فرهنگی است که باید به آداب و فرهنگ اصیل اقوام ایرانی توجه شود .

او ادامه داد: اهمیت استفاده از ظرفیت بالای اقوام می‌تواند در تقویت و هویت ملی ایجاد همبستگی به خصوص خطه آذربایجان با ظرفیتهای بی بدیل بی نظیرش اثرگذار باشد

ساعی با بیان اینکه از جمله موارد در برنامه دولت دوازدهم  نگاه پایدار و جلب مشارکت مردمی است، گفت: انتظار می‌رود در شرایط فعلی ناگزیر به ترسیم  نقشه راه تاثیرگذار هستیم، اگرچه با برنامه‌ریزی دولت دوازدهم می‌توانیم با برنامه قدم برداریم و با تصویب هوای پاک حفاظت از محیط زیست حفظ تالاب‌ها تلاش‌هایی داشته باشیم که موضوع دریاچه ارومیه از موارد مورد توجه محیط زیست کشور و منطقه است که نیازمند عزم ملی و منطقه برای حل معضل آن هستیم.

۱۳:۴۰

دولت در برنامه‌نویسی بر چشم‌انداز ۱۴۰۴ و قانون اساسی تاکید کند

محسن کوهکن پیش از ظهر امروز در مخالفت با کلیت رای اعتماد به هیات دولت در صحن علنی مجلس گفت: ماده ۲۰۶ آیین‌نامه شامل دو بخش است که در مورد بخش اول رای‌گیری نمی‌شود ولی در بخش دوم یعنی درخصوص صلاحیت نمایندگان رای‌گیری می‌شود.

او با بیان اینکه در ماده ۲۰۶ آیین‌نامه داخلی مجلس گفته شده است موافقان و مخالفان درباره برنامه و خط‌مشی دولت و ترکیب هیات وزیران سخن می‌گویند، اظهار داشت: هیات رئیسه باید تدبیر کند تا موافقان و مخالفان در این حوزه‌ها ورود کنند. جایگاه مجلس، جایگاه رفیعی است. اینکه در موافقت با یک طرح، نکاتی از آن را نوشته و آنها را بگوییم، شان مجلس را رعایت نکرده‌ایم. موافقان طرح نیز باید در موافقت با آن صحبت کنند و نگویند موافقیم ولی زنان در میان وزرا نیستند. این مسئله را باید مخالفان بگویند.

نماینده مردم لنجان در مجلس با بیان اینکه موافقان و مخالفان طرح دولت، درخصوص کلمات و جملات برنامه توجه کنند، تصریح کرد: جامعه عقلانی و اسلام رحمانی کلماتی هستنند که ما هم آنها را قبول داریم ولی کلمه انقلابی بودن دیده نمی‌شود.

کوهکن افزود: بحث حقوق شهروندی، در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته شده است و باید به همه آن اصول توجه کنیم. باید به اصول ۲۸ و ۲۹، حق تامین اجتماعی، حق مسکن، حق ارتقا و حتی اصل ۸ قانون اساسی هم توجه شود. خبری از این مسائل در این طرح نیست. به برخی از مشکلات اشاره شده ولی آن مشکلات کالبدشکافی نشده‌اند.

او با اشاره به مشکلات وزارت آموزش و پروش خاطرنشان کرد: زمانی که در کشور انقلاب شد، هفت میلیون دانش‌آموز در کشور وجود داشت که سالی یک میلیون به آن اضافه می‌شد. به همین خاطر، سالی ۳۳ هزار معلم استخدام و سالی ۳۳ هزار کلاس اضافه شد که در نهایت به ۲۰ میلیون دانش‌آموز رسیدیم ولی در سال‌های گذشته این تعداد به ۱۱ میلیون رسیده است.

این نماینده اصولگرای مجلس اضافه کرد: ۹ میلیون دانش‌آموز از آن ۲۰ میلیون کاسته شده اما بازهم در این باره بودجه می‌خواهیم و در طرح‌ها آورده می‌شود که از برنامه‌های دولت تامین اعتبارات آموزش و پرورش است. به قول رئیس جمهور بودجه آموزش و پرورش طی سال‌های گذشته به ۳۱ هزار میلیارد ارتقا یافته ولی نه معلم راضی است و نه اولیا.

کوهکن با انتقاد از برنامه وزرا ابراز داشت: در برنامه وزرا گفته نمی‌شود منابع ساخت و ساز که در کشور استفاده شده و راکد مانده است، چگونه می‌خواهند از آن استفاده کنند. هیچ‌جا گفته نشده از این منابع چطور باید استفاده کرد.

او ادامه داد: دولت وقتی برنامه و خط مشی می‌نویسد باید بر چشم‌انداز ۱۴۰۴ و قانون اساسی و قانون‌های دائمی  کشور تاکید کند.

۱۳:۱۷

استفاده از زنان، جوانان و اقوام در دولت باید مورد توجه قرار گیرد/ کابینه معرفی شده از افراد خدمتگذار و معتدل هستند

بهروز نعمتی در دفاع از برنامه کابینه معرفی شده از سوی حسن روحانی برای دولت دوازدهم، با بیان اینکه بدون شک ایران کشوری است که تمامی امور خود را از راه انتخابات برگزار می‌کند، گفت: این آرزوی کشورهای همسایه است که انتخابات دمکراتیک داشته باشند. در طول ۳۸ سال گذشته ما هر سال یک انتخابات داشتیم.برخی از جریان‌های مختلف سعی داشتند جمهوریت و یا اسلامیت را از نظام ما بردارند اما نظام ما همان است که امام (ره) فرمودند جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر.

عضو هیات رییسه فراکسیون مستقلین افزود:‌ آقای روحانی با ۲۴ میلیون رای منتخب ملت ایران شد و اکنون او رییس جمهور همه مردم شریف ایران است .

نماینده مردم تهران با بیان اینکه تجربیات نشان داده که هر جا مردم و رای آنها وجود داشته اتفاقات بسیار مهمی افتاده است، ادامه داد: در ایام انتخابات روحانی اعتدال را که یکی از شعارهای اصلی‌اش بود مطرح کرد و امروز نیز کابینه‌ای را معرفی کرد که مجموعا از افراد خدمتگذار و معتدل هستند.

او افزود: اکثر عزیزانی که امروز معرفی شده‌اند نقاط بسیار خوب و مثبتی دارند. آقای ظریف جز نفرات اول لیدر وزارت خارجه بوده و اقدامات او امروز ثمرات خوبی داده است.

نماینده مردم تهران با اشاره به اتفاقات در حوزه نفتی گفت: آقای زنگنه فردی زحمت کش و پرتلاش و جهادگری است که همه تلاش خود را به کار بسته تا اتفاقات خوبی بیافتد. مخصوصا قرارداد با توتال در چند ماه گذشته که البته ایشان باید بیش از این اقدام کنند. حفظ وزرای کارآمد باعث پیشرفت دولت می شود که یکی از خواسته‌های دولت یازدهم بود که در این دولت نیز استمرار دارد .

او در ادامه بیان کرد: ۹ فردی که از دولت گذشته به این دولت جدید آمده‌اند وظیفه‌شان سنگین‌تر است و زحمات بیشتری باید بکشند. ۹ وزیری که از مجلس رای اعتماد خواهند گرفت مخصوصا وزیر جوان ما باید با نشاط و امید کارهای کشور را پیش ببرند .

نعمتی خطاب به واعظی وزیر پیشین ارتباطات و فناوری گفت: با اجازه شما می‌خواهم بگویم تمامی زیر ساخت‌هایی که در وزارت ارتباطات اتفاق افتاد حاصل دسترنج آقای آذری جهرمی است .

او در ادامه افزود: وزارتخانه‌های سیاسی نیز در نوع خودشان تمام تلاش خودشان را به کار ببرند. حقوق شهروندی باید مورد توجه قرار بگیرد. وزارت کشور باید اقداماتی را در این زمینه انجام دهد تا افرادی که مسوول نیستند به نام نظام مشکلاتی را به وجود نیاورد.

این نماینده مجلس دهم تاکید کرد: در مجامع بین المللی ایران در ارتباط با حقوق شهروندی بسیار مورد سرزنش قرار گرفته ما باید کاری کنیم که این فضا از بین برود .

او ادامه داد: صداهای ناکوکی از برخی وزراتخانه‌ها مانند اقتصاد و سلامت به گوش می‌رسد که باید یک سیستم واحد در نظر گرفته شود .

نعمتی خطاب به روحانی عنوان کرد: بحث استفاده از بانوان فرهیخته و جوانان و اقوام و مذاهب یکی از مباحثی بود که باید مورد توجه قرار می گرفت. امروز کشور با ابرچالش‌هایی همچون اشتغال و بیکاری و موضوعات مختلف سیاسی گریبانگیر است که باید این معضلات بر طرف شود تا بهانه به دست به دشمنان انقلاب ندهیم.

۱۳:۰۰

مطالبه جوانان و تشکل‌های مردمی اجرای منشور حقوق شهروندی است/ عدم حضور وزیر زن از ایرادهای کابینه است

محمدرضا عارف در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رییس جمهور به عنوان نماینده موافق کلیت کابینه صحبت کرد.

رییس فراکسیون امید مجلس ضمن  تشکر  از مردم کشور برای خلق حماسه و حضور موثر در انتخابات، از زهرا ساعی که وقتش را به او داد تشکر کرد و گفت : خوشبختانه شرایط خوبی برای دوره دوم کار آقای روحانی است.

عارف اظهار کرد: عملکرد خوب دولت اول و تغییر شرایط کاری در دوره دوم و همچنین همراهی و کمکی که راهبرد مجلس دهم است از ظرفیت‌های این دوره است که دولت باید با اتکا به این شرایط دستاوردهای ارزشمندی داشته باشد.

رییس فراکسیون امید با تاکید بر اینکه روحانی می‌توانست انتخاب‌های بهتری هم داشته باشد گفت: عدم حضور وزیر زن به طور ویژه یکی از ایرادهای کابینه است؛ اما اصل کلیدی این است که دولت برای انجام کار نیاز به همکاری و همدلی دارد؛ باید از دولت یک صدا شنیده شود و بخش‌های مختلف هماهنگ عمل کنند. با این پیش فرض ترکیب دولت قابل دفاع است.

او از برنامه ارایه شده توسط روحانی تشکر کرد و گفت: این برنامه بیانگر شناخت دقیق دولت از مشکلات و اولویت های کشور است. اگر به اصول و جهت‌گیری‌های مهم دولت که در شانزده بند گفته شده بخواهیم اشاره کنیم توجه به مناقع ملی، تعامل سازنده با دنیا، رعایت حقوق شهروندی و پایدار سازی محیط زیست و سایر موارد نمایان گر جهت گیری خوب دولت در چارچوب اسناد بالادستی است. این برنامه‌ها هم منطبق با سند چشم انداز و هم سیاست های کلی در اصل ۴۴ و هم برنامه ششم است.

عارف خطاب به نوبخت خاطر نشان کرد : آنچه امروز ضرورت دارد و وظیفه سازمان برنامه و بودجه است و کمبودی که در دولت و برنامه وزرا احساس می شود، نداشتن شاخص های کمی است.  انتظار ما این است که شاخص‌های کمی ارزیابی هم توسط سازمان برنامه در چارچوب برنامه ششم تدوین شود.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه مهم‌ترین بخش در برنامه دولت بخش اقتصادی است گفت: جهت‌گیری اصلی این بخش اصلاح ساختاری است؛ ما در بخش اقتصاد اغلب با مشکلاتی روبه رو هستیم که در اقتصاد ریشه دارد. اصلاح اقتصادی برای رشد مستمر و ضد فقر و دستیابی به حفظ ثبات اقتصادی است. در این برنامه، توسعه بخش خصوصی مورد تاکید قرار گرفته است؛ این مساله امروز یک ضرورت است که به مفهوم واقعی به بخش خصوصی بها داده شود.

او ادامه داد: افزایش درون زایی اقتصاد و اصلاح ساختار انرژی بحث مهمی است که در برنامه وزرای انرژی بوده است. اصلاح نظام بانکی کشور هم یکی از بخش های مهم است.  نظام بانکی ما در وضعیت نگران کننده ای است. من نمی‌خواهم واژه تندتری به کار ببرم. در مجموعه برنامه‌ها، سیاست‌های کاهش فقر را داریم. تغییر نظام ساختار مالیاتی نیز مهم است. ما امروز با واقعیت فرار مالیاتی مواجه هستیم. انتقال نظام ارزی دو گانه به نظام ارزی شناور نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. این در دولت اصلاحات رخ داد؛ در دولت نهم هم چند سال ارز تک نرخی داشتیم و به هر دلیلی باطل شد. خواهش میکنم دوباره این مساله دنبال شود.

رییس فراکسیون امید در ادامه به بندهای دیگر برنامه دولت دوازدهم نیز اشاره کرد و گفت: اصلاح قوانین بازنشستگی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی در برنامه دیده شده است . ما سالانه حداقل 65 میلیون دلار سرمایه گذاری باید داشته باشیم.  در بخش اجتماعی جهت گیری دولت مقابله با آسیب‌های اجتماعی است؛ خوشبختانه با برنامه خوب دولت می‌توانیم امیدوار باشیم که چهار سال آینده وضعیت بهتری داشته باشیم.

عارف با بیان اینکه در برنامه اجتماعی دسترسی بدون تبعیض به خدمات اجتماعی و مدیریت آسیب های اجتماعی و مقابله جدی با آنها هم دیده شده گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و مدیریت فرایند آموزشی نیز دیده شده است.  باید دغدغه آموزش و پرورش و دولت اجرای این سند باشد.

او به برنامه‌های دولت در بخش فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: واگذاری اغلب تصدی‌های بخش فرهنگ به بخش‌های غیر دولتی بخشی از این برنامه است.وعده‌ای همیشه به هنرمندان داده می‌شود تشکیل و ایجاد نظام های صنفی است. بند دیگر مردمی کردن فرهنگ و هنر هست.

رییس فراکسیون امید برنامه‌های سیاست خارجی را دارای جهت گیری خوب خواند و گفت: مقام معظم رهبری هم در مورد جهت گیری دولت برای تعامل با جهان صحبت‌های خوبی داشتند.دولت باید توسعه روابط با کشورهای همسایه و اسلامی را در دستور کار قرار دهد. بستر سازی برای همکاری های دو یا چند جانبه اقتصادی هم دیده شده است.

او افزود: مطالبه بسیاری از جوانان و نخبگان و تشکل‌های مردمی، اجرایی کردن منشور شهروندی است. اگر نیاز به قانون است خواهش می‌کنم دولت با اولویت لایحه‌اش را به مجلس بدهد. اجرای سیاست دسترسی آزاد به اطلاعات مطالبه جدی است؛ اگر به مقابله با فساد اعتقاد دارید راهی جز دسترسی آزاد به اطلاعات نیست.

نماینده مردم تهران خاطر نشان کرد: تدوین و اجرای قوانین شفافیت و تمرکز گرایی دولت از راهبردهای حیاتی است. دولت باید تصدی‌ها را به بخش‌های غیر دولتی و استان‌ها بدهد. عدم مداخله دولت در امور فردی و خصوصی و انسجام ملی میان اقوام ایرانی و تقویت دولت الکترونیک برای مقابله با فساد از جمله برنامه‌های دولت است. در بخش‌های امنیت ملی و توان دفاعی و محیط زیست احکام خوبی گفته شده است .

عارف ضمن تشکر از وزرای دولت یازدهم که برای دولت دوازدهم معرفی نشدند، به حضور برخی از چهره‌های برجسته دولت قبل در کابینه جدید اشاره کرد و گفت: در میان وزرای جدید چهره‌هایی با سابقه ارزشمند و خوب دیده می‌شود. در مجموع وضعیت خوب است اما اینکه در آستانه سال تحصیلی وزیر علوم معرفی نشده خوب نیست. خواهش می‌کنیم رییس جمهور  هرچه زودتر وزیر علوم را معرفی کند.

او در پایان گفت: ما نیاز به اتاق فکر داریم تا در قالب اتاق فکر یا شورای عالی مرکب از بخش خصوصی و غیر دولتی و دانشگاه‌ها بتوانیم مصوبه‌ها را اجزایی کنیم. باید تلاش جدیدی برای از بین‌بردن سیستم رانتی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی و محوری برای تامین منافع ملی داشته باشیم.

رییس فراکسیون امید اظهار کرد: در صحبت‌های آقای روحانی هم بود که باید جدی تر در خصوص مساله زنان و جوانان عمل کرد. ما در این راستا با وزرا صحبت‌هایی داشتیم و همه بدون شک با این مساله موفق بودند.

۱۲:۵۲

کابینه پیشنهادی تفاوت چندانی نکرده است/ روحانی برای جلب آرا، از روش‌های دوستانش در سال ۸۸ بهره برد

محمدحسین فرهنگی پیش از ظهر امروز در مخالفت با کلیت برنامه کابینه دوازدهم در صحن علنی مجلس گفت: موافقت یا مخالفت با کلیت کابینه به معنای موافقت یا مخالفت با وزرا نیست به طور مثال من در موافقت با برخی از وزرا ثبت نام کرده‌ام.

او با بیان اینکه کابینه معرفی‌شده تفاوت چندانی با کابینه قبلی ندارد، اظهار داشت: کابینه قبلی، کابینه موفقی در زمینه‌های مهم و اساسی کشور نبود. در حوزه اشتغال تحول خاصی رخ نداد. در حوزه مسکن اتفاقی ایجاد نشد. در مبارزه با فساد گام موثری برداشته نشد. در انضباط موسسات مالی مانند کاسپین قدم‌های موثری برداشته نشد. روش‌های تنگ‌نظرانه سیاسی در بخش‌های مختلف حاکم بود و به غیر از موارد خاصی، شاهد تحولی خاصی در کشور نبودیم.

نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: برای رفع محرومیت گامی برداشته نشد. عمران در کشور تعطیل شد. رکود بیداد کرد. فرهنگیان که وظیفه آموزش مدیران آتی کشور را برعهده دارند، از شرایط معیشتی خود ناراحت هستند. این مسائل موجب شده تا تاثیر رای خود را در قالب ۱۶ میلیون رای داده شده به رقیب و 15 میلیون فردی که در انتخابات شرکت نکردند، نشان داد.

فرهنگی مدعی شد: از سویی، رئیس جمهور در جلب آرا براساس همان روش‌هایی استفاده کرد که دوستان‌شان در سال ۸۸ از آن بهره بردند.

او خطاب به رئیس جمهور تصریح کرد: هنوز برخی از دوستان شما از آن حوادث تلخ حمایت می‌کنند و رئیس‌جمهور نیز از آنها حمایت می‌کند و مشورت می‌گیرد. پول‌پاشی در انتخابات از جمله روش‌هایی بود که از آن استفاده شد و برخی از مسئولان برخلاف صراحت قانون، مصاحبه و بیانیه می‌دادند.

این نماینده اصولگرا با بیان اینکه اکنون که از زمان انتخابات گذشته است، برخی مسئولان همان روش‌ها را ادامه می‌هند، خاطرنشان کرد: مانع ارتقای هیات علمی‌ها می‌شوند، کارمندان را تبعید می‌کنند و آنها از مسئولیت‌ها برکنار می‌کنند. ما امیدواریم این روش ناپسند که روش کشورهای عقب‌مانده است، متوقف شود.

فرهنگی با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت تفاوت چندانی نکرده است پس ما نباید شاهد تحول جدی باشیم، ابراز داشت:  گرفتاری‌های حوزه مسکن ادامه خواهد داشت، پرداخت بالاتر از کارخانه به هواپیماهای خریداری‌شده استتمرار می‌یابد و عدم تحقق تحول در بافت شهرها و موضوع حاشیه‌نشینی، دورنمای خوبی به ما نمی‌دهد.

او اضافه کرد: بی‌برنامگی در بخش اشتغال استمرار می‌یابد و من نمی‌دانم عدد ۹۵۰ هزار شغل در سال از کجا آمده است. جدول یک برنامه ششم نرخ بیکاری را ۱۲ درصد درج کرده که سالانه هشت درصد به آن اضافه می‌شود که بیانگر رشد بیکاری در هر سال است. این رشد بیکاری هر سال ۳۰۰ هزار شغل را شامل می‌شود بنابراین هر سال یک تا ۱.۵ میلیون نیروی کار به کشور اضافه می‌شود پس برنامه‌ریزی‌های برای ایجاد اشتغال باید حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار شغل باشد.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی با بیان اینکه امیدواریم شرط رهبری در مراسم تنفیذ در برنامه‌های دولت دیده شود و آن اجرای برنامه ششم توسعه است، عنوان کرد: رئیس جمهور برنامه ششم توسعه و احکام دائمی توسعه را ابلاغ نکرد و رئیس مجلس آن را ابلاغ کرد.

فرهنگی با بیان اینکه رهبری گفتند که برنامه بسیار مهم است و دولت براساس آن حرکت کند، یادآور شد: التزام به آن برنامه‌ها می‌تواند برخی از کاستی‌ها را جبران کند و در این چارچوب، مجلس نیز در طول اجرای برنامه ششم احکام را نظارت می‌کند.

او ادامه داد: نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می‌دهند و بخش عمده‌ای از آنها را مدیران و کارکنان دولت تشکیل می‌دهند. بانوان نیمی از فارغ التحصیلان راشامل می‌شود که مورد توجه قرار نگرفته‌اند.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه امیدواریم در زمان باقی مانده این مشکل حل شود، بیان کرد: میانگین سنی کابینه تفاوت چندانی نکرده است که امیداریم با تلاش‌های فراوان این نقیصه جبران و شاهد تکرار آن کابینه خسته نباشیم. امیدواریم جریان‌های سیاسی پشت پرده کابینه و رئیس جمهور نتایج کار را بپذیرند.

فرهنگی با بیان اینکه در خصوص دریاچه اورمیه شاهد اتفاق خاصی نبوده‌ایم، گفت: مسئول آن را به کار گمارده‌اند و ما نمی‌دانیم این کار چه نتیجه‌ای را برای دیگر تالاب‌ها و دریاچه‌ها به همراه دارد.

او اضافه کرد: توصیه بعدی درخصوص استفاده از اهل سنت و جوانان است که امیدواریم با برطرف شدن ضعف‌ها و مقابله با تهدیدها این مسائل حل شود و توجه به قومیت‌ها و فرهنگ و زبان آنها دوره آتی را موفق کند.

این عضو هیات رئیسه مجلس افزود: امیدواریم به انتظارات عمومی پاسخ داده شود و این کار موجب دلگرم شدن آنهایی که رای دیگری داشتند یا درانتخابات شرکت نکردند، شود و آنها را به مسیر آینده امیدوار کند.

فرهنگی در پایان تاکید کرد: همه ما در یک موضوع متفق‌القول هستیم و آن انتظار، ایجاد تحولات مثبت در حوزه‌های مختلف است.

۱۲:۴۲

طرح استاد-شاگردی در دولت دهم با شکست مواجه شد

حسن کامران نماینده اصفهان در مخالف با کلیت برنامه وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم اظهار کرد: رییس‌جمهور طرح مهارت‌آموزی و کارورزی را از برنامه‌های وزیر کار دانستند. در دولت دهم چیزی به عنوان استاد شاگردی مطرح شد و با شکست روبرو شد بعد همان طرح را به اسم دیگری آوردند که دیوان عدالت آن را رد کرد اما امروز به اسم طرح مهارت‌آموزی آمده است.

او با تاکید بر امنیت شغلی گفت: ضرر این طرح این است که از کارگر بدون و بیمه امنیت شغلی استفاده می‌کنند و بعد از مدتی اخراج می‌شوند. تامین اجتماعی در دولت رشد ۵۰ درصدی داشته است، متاسفانه هر دولتی که روی کار می‌آید تامین اجتماعی حیات خلوت آن‌ بوده و معوقات آن‌ها پرداخت نشده است.

نماینده مردم اصفهان با اشاره به عدم پرداخت معوقات بیمه‌ها به بخش درمان تصریح کرد: ۴۵ ماه است که ۱۳ استان هزینه‌های درمان‌شان را از بیمه‌ها نگرفتند در حالی که این بودجه موجود بوده و در صندوق پول واریز شده است و به بانک سامان داده شده که بعد مفقود شد و وزیر باید پاسخگو باشد.

او خاطرنشان کرد: گفته می‌شود برای همسان‌سازی پول برنامه ششم را قانون کردیم اما هر بار که میان کارگران می‌رویم کارگران داد و فریاد می‌کنند که البته حق هم دارند.

کامران درباره وام‌های پرداخت شده به این سازمان گفت: معتقدم باید مشخص شود که چقدر وام گرفته شده که  ۶ هزار میلیارد تومان سود آن است در حالی که یکی از بحث‌های اشتغال سرمایه‌گذاری است. صندوق‌ها برای کارگران در نظر گرفته شده بود که در حال حاضر به کارمندان پرداخت می‌شود.

او با تاکید بر رعایت حقوق شهروندی گفت: متاسفانه وزارت کار با هیچ یک از نهادهای کار مشورت ندارد و آنها را در جلسات راه نمی‌دهد. سند ملی شایستگی کار نیز روی زمین مانده است.

۱۲:۱۹

با کلی‌گویی نمی‌توان مملکت را اداره کرد/ اگر امروز متعهدانه عمل نکنیم، فردا سیل سوال از وزرا سرازیر می‌شود

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در مخالفت با کلیت برنامه‌های ارائه شده از سوی روحانی برای دولت دوازدهم با بیان اینکه اگر این برنامه‌ها رای بیاورد در ثواب آن سهیم هستیم و همینطور شریک جرم آن هستیم، گفت: بهترین اصل در تفکیک قوا ماندن بر سر تعهدات است. باید بر سر مشترکات به توافق برسیم .مجلس و دولت باید خودشان را متعهد کنند که در اجرای برنامه‌های کلان به خوبی اقدام صورت بگیرد.

او خاطرنشان کرد: اگر امروز به شکل متعهد اقدام نکنیم، فردا سیل تذکرات و سوالات سرازیر می‌شود آن وقت مجلس باید تمام وقت خود را به سوالات وزراء بپردازد .

فلاحت پیشه خطاب به مجلس گفت: دولت وارث همه گذشتگان و چهارسال پیش خود است. برنامه ششم توسعه که آقای لاشکی درباره آن سخن گفتند به طور کلی است و جایی برای تعهدات نگذاشته است ما می‌گوییم سالی یک و نیم میلیون شغل باید ایجاد شود که ۳۰۰ هزار شغل آن جبران گذشته است یا مثلا می‌گوییم عدالت اجتماعی برقرار شود با این کلی‌گویی‌ها نمی توان مملکت را اداره کرد .

او ادامه داد: عزیزان من مشکل اصلی در وهله اول همان صفحه ۵۲ است که گفته‌ام. یعنی حرکت به سوی دولتی توسعه‌گرا که من از همین نگرانم دولت توسعه‌گرا بعد از جنگ تحمیلی و با الگوبرداری شرق آسیا مطرح شد که ما شرایط کشور ما مطابقت ندارد .

نماینده اسلام آباد غرب در دهمین مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه ششم توسعه و خصوصی‌سازی در این برنامه گفت: ما می‌خواهیم به سمت خصوصی‌سازی گام برداریم اقدامی که در دهه ۷۰ و ۸۰ بی‌ثمر ماند و حتی رییس‌جمهور کنونی تحت عنوان خصولتی یاد می‌کند یعنی تعهداتی را از سر خود باز می‌کند که می‌تواند منشا رانت شود.

او در ادامه افزود: ما در زمینه بانک‌ها مشکل داریم وقتی کلی حرف می‌زنیم کار به اینجا می‌رسد فراریان بزرگی با استفاه از تسهیلات بانکی به کار خودشان ادامه می‌دهند اما جوانان در وام ازدواج خود مانده‌اند و کشاورزان نمی‌توانند وام بگیرند ما برنامه روشنی نداریم .

فلاحت پیشه با اشاره به برنامه وزرای پیشنهادی گفت:‌ آموزش و پرورش وزارتخانه بسیار بزرگی است من در گذشته هم گفته‌ام چرا ژنرال‌ها را برای آموزش و پرورش معرفی نمی‌کنند و کسانی، به راحتی بر سر کار می‌آیند.

او ادامه داد: رییس‌جمهور گفت ما می‌خواهیم واسطه‌ها را از بین ببریم باید بگوییم واسطه‌ها روز به روز بیشتر شده‌اند که کشور به این روز افتاده است.

این نماینده مجلس خطاب به وزرای حاضر در خانه ملت گفت: فرهنگ مهمترین اصل است که ما به آن به درستی نپرداخته‌ایم.

فلاحت پیشه در خاتمه عنوان کرد: مساله مهم در جریان سیاسی کشور تحزب است احزاب زیر پای جناح‌های سیاسی له شده و به همین دلیل است که ما فضای روشنی نداریم.

۱۲:۱۱

تیم فرهنگی و تیم سیاسی دولت با هم همگون نیستند/ بحث ما شکستن حصار مدیریت در کشور است

محمدجواد ابطحی در مخالفت با کلیت کابینه دولت دوازدهم در جلسه علنی امروز  مجلس گفت: آقای لاشکی قانون برنامه ششم باید اجرا شود و این برنامه‌ای که نوشتند و دستشان درد نکند، انشاء خوبی است. اگر می‌خواهند اجرا شود باید به قانون توجه کنند؛ دولت چه عزمی برای اجرای برنامه ششم دارد که مانند برنامه پنجم توسعه نشود؟

او با بیان اینکه هیات وزیران فقط در این جلسه رای اعتماد نمی‌گیرند بلکه مدیران و زیردستان هم درمعرض رای هستند گفت:  هماهنگی بین مدیران و وزراء را نباید نادیده گرفت.ترکیب وزیران ترکیب مکرر است و آقای روحانی می‌گوید تحت فشار نبوده‌اند اما اخبار فشار جریان اصلاحات و اعتدال را داریم .

نماینده مردم خمینی شهر افزود: ما برای عدالت چه کردیم؟ چقدر ثروتمندان حذف شده‌اند؟ سالها از نسل جوان طفره رفتند.  اکنون بحث جوانگرایی نیست بلکه بحث شکستن حصار مدیریت در کشور براساس الیگارشی فامیل بازی و شایسته سالاری است .

ابطحی با اشاره به صحبت‌های رییس جمهور مبنی بر اینکه رفتار باید اعتدالی و مودبانه باشد گفت: دولت اقای روحانی روند گراست نه توسعه گرا یعنی به دنبال حفظ وضعیت موجود هستند و در زمینه اقتصادی کابینه تغییر اساسی نداشته  و این چینش نشان می‌دهد که روند قبلی ادامه پیدا می‌کند.

او ضمن انتقاد از واردات کالا از چین گفت: واردات از چین، دولت روحانی را به رتبه اول دولت‌ها تبدیل کرده است و شرکت‌های وابسته به وزارت نفت قراردادهایی بستند که لوله وارد کنند و در بخش مواد غذایی وزیر راه بزرگترین کترینگ  خاورمیانه را با شرکت اتریشی منعقد کرده است.

ابطحی ادامه داد: وعده‌های دولت محقق نشده و شاهد کاهش تولید بوده‌ایم و فقر و بیکاری در مردم و تحصیلکردگان افزایش یافته است.

نماینده مخالف کلیت کابینه با اشاره به وزیر امور خارجه، گفت: اقای ظریف می خندند. من به ایشان می‌گویم اگر به جای شما یک اقتصاددان را می‌آوردند بهتر بود. لذا هر چه به شما می گوییم  به سرمایه گذاری خارجی اشاره می‌کنید.

او ادامه داد: سالانه ۵۰ هزار هکتار به بیابان‌های کشور اضافه می‌شود و ۲۴ استان در معرض ریزگرد هستند.اهواز رتبه اول الایندگی جهانی را به خود اختصاص داده است و همچنین ایران رتبه نخست فرسایش خاک را از آن خود کرده است.

او در پایان تاکید کرد: تیم فرهنگی و تیم سیاسی دولت با هم ناهمگون هستند و با این تیم نمی‌توان مشکلات را حل کنید.

۱۲:۰۵

دولت، مردمی شدن مسائل فرهنگی را دنبال می‌کند/ اعلام حمایت اقلیت‌های دینی از دولت روحانی

یوناتن بت کلیا پیش از ظهر امروز در موافقت با کلیت برنامه کابینه دوازدهم در صحن علنی مجلس گفت: همکاران عزیز به جای شما، من و این و آن، ما باشیم چراکه لیاقت ما این است. دولت دوازدهم تشکیل می‌شود تا با ادامه سیاست‌های دولت تدبیر و امید و اصلاح اشتباهات آن متکی بر شعار آزادی، آرامش، امینت و پیشرفت، راه طی‌شده را تکمیل کند.

او با بیان اینکه از طرف نمایندگان دیگر ادیان الهی مصرح و شناخته شده در قانون اساسی حمایت اقلیت‌های دینی را از دولت روحانی اعلام می‌کنم، اظهار داشت: برنامه دولت دوازدهم براساس اصول مقبولی بنا شده است که پایبندی به آن موجب می‌شود نگرش عمومی به دولت اصلاح شده و نگاه مثبتی به حاکمیت ایجاد شود.

این نماینده مجلس با اشاره به برنامه‌های دولت در حوزه اقتصاد تصریح کرد: در حوزه اقتصاد ایران، برنامه‌های دولت دارای سه بخش اساسی است؛ ایجاد ثبات متغیرهای کلان که در این باره، بسته اصلاح سیاست‌های پولی و ارزی ارائه شده است. کنترل بدهی‌های دولت و اصلاح نظام مالیاتی کشور هم مورد توجه دولت قرار گرفته است که درخواست دیرینه بخش خصوصی است. همچنین اصلاح صندوق‌ها در این دولت مورد توجه قرار گرفته شده است.

بت کلیا افزود: در بخش دوم، رشد بلندمدت و مستمر هدف‌گیری شده است که راه آن، حضور بخش خصوصی و برون‌گرایی مورد لحاظ قرار گرفته است. تداوم درون‌گرایی دیگر ممکن نیست و راهی جز برون‌گرایی و حضور در رقابت‌های جهانی نداریم. این برنامه تک‌بعدی نیست و در این حوزه اصلاح سیاست‌های کار، کاهش فقر و اصلاح سهام عدالت مطرح می‌شود. این مجموعه، مجموعه جامعی است که جوانب مختلف در آن دیده شده است.

او در رابطه با برنامه‌های اجتماعی دولت خاطرنشان کرد: در حوزه اجتماعی، دولت بحث آسیب‌های اجتماعی را مدنظر داده است. توجه به زنان و کودکان طلاق، قربانیان انحرافات جنسی و حاشیه‌نشینی را در دستورکار داده است. دولت می‌خواهد مشارکت محلی را برای حل مسائل اجتماعی در دستورکار قرار دهد و از آن پشتیبانی ملی کند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت‌ها تا پیش از این تصور می‌کردند می‌توان از مرکز مسائل را مدیریت کرد، ابراز داشت: دولت در مسائل اجتماعی تلاش‌هایی را برای توانمندسازی زنان و دختران قائل شده است. حوزه بهداشت و درمان و صندوق‌های بازنشستگی دو اولویتی هستند که در حوزه اجتماعی بخش‌های آسیب‌پذیر جامعه را هدف گرفته و می‌خواهد مانع از فرو رفتن آنها به زیر خط فقر شود.

بت کلیا با بیان اینکه در حوزه مسائل فرهنگی، دولت تصمیم استراتژیکی را گرفته است، عنوان کرد: دولت بجای متولی شدن در امور فرهنگی، مردمی شدن مسائل فرهنگی را دنبال می‌کند. تمرکززدایی از مسائل فرهنگی و حمایت از خلاقیت‌ها و هنروران را دنبال می‌کند. دولت درصدد است قانون خط‌مشی صداوسیما را مطرح کند.

او با بیان اینکه در عرصه سیاست داخلی مشارکت فعال جامعه در مدیریت امور مدنظر قرار گرفته شده است، یادآور شد: برای حل مشکلات، دولت به درستی سیاست ضدفساد و شفافی را در دست دارد. تعهد به حقوق شهروندی و افزایش مشارکت اقلیت‌ها، موجب رفع موانع ذهنی برای نقش آفرینی اقشار مختلف می‌شود.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه دولت تنش‌زدایی، تقویت پیوندهای خارجی با همه کشورها به صورت عام و کشورهای منطقه را به صورت خاص در عرصه سیاست خارجی دنبال می‌کند، بیان کرد: دولت تلاش می‌کند با حفظ برجام از منافع اقتصادی بهره‌مند شود.

بت کلیا اضافه کرد: دولت برای حل بحران سوریه و یمن تلاش می‌کند و درصدد است گفت‌وگوهای منطقه‌ای را احیا کند. در حوزه مسائل دفاعی، بر تجهیز قوای نظامی و دفاعی تاکید شده است که این مبتنی بر نگاه درست بر مسائل منطقه‌ای است.

او با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری دولت بر عدالت آموزشی را مورد تاکید قرار داده است، گفت: دولت تلاش می‌کند محتواهای درسی را روزآمد کند. دولت تلاش می‌کند در حوزه فناوری، بنگاه‌های بزرگ را فناورانه کند

این نماینده مجلس با بیان اینکه استفاده از فرصت‌های همکاری‌های بین‌المللی و برون‌گرایی دو گامی است که موجب تقویت علم و فناوری می‌شود، اظهار داشت: آقای روحانی از ابتدا خود را متعهد به محیط زیست اعلام کرده و در برنامه اعلام کرده‌اند تصویب هوای پاک، حفاظت از خاک و محیط زیست و تالاب‌ها را دنبال می‌کنند. دولت متعهد شده همه پروژه‌‌ها ارزیابی زیست محیطی داشته باشند.

بت کلیا یادآور شد: در عرصه آب، تهدیدات جدی متوجه کشور است و دولت درصدد حکمرانی آب است. تدوین قانون جامع آب، حفظ حق آبه‌ها، حراست از حوزه‌های آب ریز و استفاده از آب تصفیه‌شده و آبخیزداری نیز در این باره از سوی دولت دنبال می‌شود. دولت تلاش می‌کند با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مشارکت عمومی را جلب کنند.

۱۱:۵۶

ساعت کاری مجلس در ایام بررسی رای اعتماد به وزرا مشخص شد/ جلسات تا ساعت ۱۹:۳۰ ادامه دارد

تغییر در ساعت کاری مجلس شورای اسلامی در ایام رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

بر این اساس، مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح از ساعت ۸ تا ۱۳ و در نوبت بعداز ظهر از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۹:۳۰ به بررسی صلاحیت نمایندگان معرفی شده از سوی دولت خواهد پرداخت.

۱۱:۵۵

در تطابق برنامه وزرا با اسناد فرادستی، مغایرتی دیده نشد

قاسمی احمدی لاشکی نماینده نوشهر، چالوس و کلاردشت در موافقت با برنامه‌های رییس‌جمهور گفت: در استمرار حماسه پرشور ۲۹ اردیبهشت و پس از برنامه تنفیذ و تحلیفی که برگزار شد، امروز رییس‌جمهور زودتر از مهلت قانونی معرفی وزرا را برعهده داشت که از این بابت تشکر می‌کنم. البته به عنوان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گله دارم چراکه در گذشته وزرا و مدیران از وزارت علوم انتخاب می‌شدند اما این بار چه شده که معرفی وزیر علوم با توجه به وجود اساتید خبره به تاخیر افتاد.

او با بیان اینکه با کلیات برنامه کابینه دوازدهم موافقت دارد در پاسخ به یکی از مخالفان اظهارکرد: وزرا در این دوره نیاز به برنامه ندارند، چراکه در چند ماه گذشته برنامه پنج ساله ششم نوشته و تصویب شده است و هر وزیری بیاید باید بر اساس این برنامه کار کند.

نماینده مردم نوشهر در پاسخ به نماینده مخالف دیگری گفت: گفته شد که رعایت مسائل قانونی نشده است. این کتابچه در اختیار معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی است و تمام برنامه‌های پیشنهادی وزرا با آن تطبیق داده شده و اعلام شده که هیچ مغایرتی با برنامه‌ها و اسناد فرادستی دیده نشده است و مبنا صرفا قانون است و خوشبختانه برای دولت فصل الخطاب قانون است.

احمدی‌لاشکی تاکید کرد: نگرانی ما در حوزه اقتصاد و معاش مردم و بیکاری جوانان است من معتقدم دولت باید انتظارات مردم و تاکیدات مردم را در اولویت اصلی خود قرار دهد. از همین‌رو در برنامه رشد اقتصادی فراگیر مستمر و اشتغال‌زا و ضد فقر قرار داده شده که این بسیار مهم است. همچنین انسجام فکری بین دولت معرفی شده بیشتر از قبل است و هماهنگی بیشتری در روش و شیوه اجرا وجود دارد چرا که از همان وزارت‌خانه‌ها نیروها معرفی شدند و همه آن‌ها کار را می‌دانند و کارشناس هستند البته این کفایت نمی‌کند. وزیر باید سیاست‌مدار هم باشد چراکه در هیات دولت موضوعات عام نیز مطرح می‌شود اما همین که وزرای مختلف از بدنه همان وزارت خانه هستند باعث می‌شود بهتر بتوانند اظهار نظر کنند.

او ادامه داد: تا سال گذشته ۲۰ درصد از درآمد نفت باید به صندوق توسعه پرداخت می‌شد که در حال حاضر ۳۰ درصد باید پرداخت شود یعنی برای آینده برنامه تعیین شده است. همچنین کنترل نوسانات نرخ ارز نیز از ۱۰ درصد بیشتر شده و خسارت بنگاه‌های تولیدی توسط دولت باید پرداخت شود و خوشبختانه طرح تحول سلامت نیز با همین وضعیت ادامه خواهد داشت.

۱۱:۴۶

متوسط سنی وزرا از دوره قبل بیشتر است/ هیات دولت نتیجه رایزنی با سران اصلاحات و اعتدال است

حمیدرضا فولادگر در مخالفت با کلیت برنامه کابینه دوازدهم گفت:  باید دید آیا دولت ارزیابی دقیقی از برنامه چهار سال پیش خود دارد؟ آیا برنامه ۹۵ مبتنی بر این آسیب‌شناسی است؟ آیا کابینه با وعده‌های خود رییس‌جمهور هم خوانی دارد یا نه؟ 

او گفت: هیات دولت نتیجه رایزنی با سران اصلاحات و اعتدال است این عزیزان باید مسئولیت چهار سال آینده را بپذیرند. منتقدان هم انتظار ندارند تیم از آنها تشکیل شود اما انتظار دارند مسئولیت بپذیرند. 

فولادگر در مورد بحث جوان‌گرایی گفت: غیر از وزیر ارتباطات متوسط سنی وزرای ۹۶ از دوره قبل بیشتر است. در مورد تحول‌گرایی غیر از یک جابه‌جایی در وزارت اقتصاد که آن هم از دوستان خوب اقای طیب‌نیا انتخاب شده ما تحول دیگری ندیدم.

این نماینده مجلس گفت: پنج ابر چالش به نام چالش‌های روبه‌روی نظام توسط مشاور رییس‌جمهور معرفی شد. من خواهش می‌کنم این کابینه را با توانی که برای حل چالش ‌های اشتغال،  اصلاح نظام بانکی، صندوق‌های بازنشستگی، بودجه دولت و محیط زیست است، تطبیق دهند. آیا معاونان و وزرا در این بحث‌هایی که گفته شد توانایی حل این ابر چالش‌ها را دارند؟

او ادامه داد: بحث دیگر تغییر گفتمان و سیاست‌زدایی از اقتصاد بود. ما می‌گوییم از دولت شروع شود. با منتقدان مهربان‌تر باشید و سینه باز کنید برای حرف‌های منتقدان. خیلی از بحث‌های گفته شده در تبلیغات انتخاباتی در برنامه‌های دولت هست. یادتان هست در بحث اشتغال یک میلیون نفری که برخی کاندیداها می‌گفتند شما می‌گفتند این یکی شعار پوپولیستی است.

فولادگر افزود : برنامه ششم هنوز خیلی از بخش‌نامه‌هایشان گفته نشده است. اقتصاد مقاومتی در این برنامه جایگاه خیلی کمتری از آنچه باید می‌بود، دارد . قانونی سال ۹۴ تصویب کردیم که هیاتی تشکیل شود و از ظرفیت سه قوه برای اقتصاد مقاومتی استفاده کند این هیات تا امروز تنها یک جلسه داشته است.

او در مورد مساله حمایت از تولید داخلی گفت: واردات ما بیشتر شده است. یک سری شاخص‌های دیگر در رقابت‌پذیری هست کارهایی هم شده اما این هیات دولت و برنامه اقتصادی باید بسیار پر توان‌تر باشد.

۱۱:۳۸

برنامه وزرا نسبتی با برنامه ششم ندارد/ لایحه حقوق شهروندی را دنبال کنید

محمدرضا صباغیان بافقی در مخالفت با برنامه ارائه شده رئیس‌جمهور در صحن علنی اظهار داشت: مخالفت بنده از این باب است که برنامه ارائه شده نکات مثبت ندارد. ضمن اینکه تلاش‌ها و خدمات را نادیده نمی‌گیریم، اما این برنامه می‌تواند بهتر و کامل‌تر باشد.

او افزود: آقای روحانی برنامه عقلانی و رحمانی، استفاده از جوانان، مبارزه با فساد را مطرح کردید که همه این اصول بسیار عالی و جزو اهداف و آرزوی همه ملت‌ها از جمله ایران است.

نماینده ابرکوه، بافق، مهریز درمجلس گفت: در حوزه سیاست امیدواریم با تحقق اساسی برنامه‌ها، کشور از گردنه مشکلات به ویژه مشکلات اقتصادی عبور کند اما احساس می‌شود برنامه اینگونه است که براساس آرمان و احساس تهیه شده عقلانی نیست. به نظر می‌آید این برنامه ارائه شده باید بیشتر با برنامه ششم توسعه تطبیق داده می‌شد. اما برنامه وزرا هم نسبتی با برنامه ششم ندارد.

او ادامه داد: ما می‌خواهیم بدانیم که در دولت وضعیت تورم چگونه است و در آینده چه برنامه‌ای دارید؟ می‌خواهیم بدانیم مشکلات در چه وضعیتی است و در برنامه مشخص شود که در چهار سال آینده به کجا می‌رسد؟ همانطور که نفت را با یک میلیون بشکه در روز آمار ارائه دادید، می‌خواهیم بدانیم فساد اقتصادی در دولت چگونه بوده و هم‌اکنون چه وضعیتی خواهد داشت.

صباغیان اظهار داشت: در زمینه برنامه بانکداری اسلامی می‌خواهیم بدانیم که چه اقداماتی انجام شده است. اکنون در چه وضعیتی هستیم و همچنین آمار و اطلاعات کودکان کار، زندانیان، کارتن‌خواب‌ها در اوایل دولت چگونه بوده و برای آینده چه برنامه‌ای دارید و وضعیت صندوق‌های بیمه و آمار بیکاری چگونه است.

او گفت: می‌خواهیم بدانیم آمایش سرزمینی در دولت یازدهم چگونه بود و اکنون چه کارهایی صورت گرفته و مردم می‌خواهند نظارت بر قاچاق کالا و ساخت کالای داخلی را ببینند و برای عملیاتی شدن آن دولت چه می‌کند.

او تاکید کرد: کارگران باید صاحبان اصلی کار باشند و مردم می‌خواهند بدانند برای کارگران در این چهار سال و در پایان چهار سال آتی چه اقداماتی در نظر دارید. لذا هنوز مشاهده می‌کنیم که قرارداد سفید امضا از کارگران گرفته می‌شود و حقوق حداقلی 400 و 600 هزار تومان پرداخت می‌کنند. برای کارگران چه کرده‌اید ؟

نماینده مجلس دهم گفت: برنامه‌ها به طور کلی کیفی و آرمانی ارائه می‌شود و ما تقاضا داریم برنامه‌ها کمی باشد لذا برنامه‌ها مقایسه‌ا ی و نموداری نیست.

صباغیان در رابطه با حقوق شهروندی گفت: آقای روحانی برای تحقق حقوق شهروندی لایحه حقوق شهروندی را دنبال کنید. صرف کلمات قشنگ و زیبا قرار نیست اتفاقی بیفتد و برای تقویت بخش خصوصی و جلوگیری از فساد بخش خصوصی را کمک گیرید اما در قدرت سیاسی آنها را شریک نکنید. لذا بسیاری از مفاسد و سوءاستفاده‌ها به رانت‌های اطلاعاتی برمی‌گردد که در نتیجه خود شریک می‌شوند و سازوکاری باید دیده شود که این اتفاقات نیفتد.

او افزود: تاکید بر آزادی، لایحه حمایت از افشاگری، حقوق شهروندی و.... قابل تقدیر است اما باید برنامه‌های  کیفی‌تری را دنبال کنند.

او گفت: برای شفاف‌سازی باید سامانه حقوق مسئولان راه اندازی شود و در این برنامه مشخص کنیم درصد افراد صاحب قدرت که فرار مالیاتی دارند چقدر است. برنامه شما عالی است اما توصیه‌ای است و تقاضا داریم برنامه کمی باشد.

او در رابطه با مبارزه با فساد اقتصادی با بیان اینکه  به تیمور لنگ گفتند چطور در این مملکت به این وسیعی  عدالت را  برقرار کردید، گفت: تیمور لنگ گفت  هرجا دزدی شد دست داروغه را قطع کردم. آقای روحانی موسسه مالی کاسپین را ببینید هیچ کسی از آنها بازخواست نمی‌کند و مردم را دچار مشکلات فراوان کرده‌اند.

۱۱:۳۷

پور ابراهیمی: معرفی ناقص کابینه برای کشور مشکل ایجاد می‌کند/ لاریجانی: اشکال قانون اساسی به این کار مجلس وارد نیست

محمدرضا پور ابراهیمی در جریان نشست علنی مجلس شورای اسلامی و پس از اتمام سخنان رییس‌جمهور ، در ابتدای ورود به بحث اظهار نظر موافقان و مخالفان کلیات کابینه اعلام کرد: با توجه به تذکر آقای محبی‌نیا در مورد لزوم معرفی همه هیات وزیران، به نظر می‌رسد نیاز به اصلاح آیین نامه وجود دارد چرا که اگر این مسیر ادامه یافته و هر دولتی در آینده نیز مبنای نصف معیار کار خود برای معرفی وزراء قرار دهد به مشکل بر می خوریم.

او خطاب به لاریحانی خاطرنشان کرد: تفسیر جنابعالی این بود که معرفی نصف هیات وزیران مبنای کار است که به نظر می‌رسد این رویکرد مطلوبی نیست که نه از طرف رییس جمهور که تعدادی از وزراء را معرفی نکنیم و نیز این که در آینده احتمالا این رویه در دولت های بعد تکرار شود.

نماینده اصولگرا کرمان تاکید کرد: ممکن است در آینده یک رییس جمهور مثلا ۷ نفر از هیات وزیران را معرفی نکند و با توجه به اینکه مبنای معرفی نصف هیات رعایت شده پس مشکلی هم نخواهیم داشت که این رویه مطلوب نیست و برای کشور مشکل ایجاد می کند .

علی لاریجانی در واکنش به تذکر این نماینده اصولگرا اعلام کرد: این که می فرمایید آیین نامه اصلاح شود بحث دیگری است اما فعل الحال آیین نامه می گوید اگر چند نفر از وزراء معرفی نشوند به معنای این نیست که امکان بررسی هیات وزیران وجود ندارد بنابراین اشکال قانون اساسی به این کار مجلس وارد نیست.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در تبصره ۲ ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی نیز آمده که چنانچه مجلس به یک و چند وزیر رای اعتماد نداد یا وزارتخانه ای به هر دلیل وزیری نداشته باشد مشکلی نخواهد بود و این تاکید بر به "هر دلیل " می تواند مصداق همین وضع باشد.

لاریجانی در پایان تصریح کرد: با آیین نامه فعلی اشکال قانونی به کار مجلس وارد نیست اما اگر تاکید دارید که باید آیین نامه اصلاح شود بحث دیگری است که می توانید طرح بیاورید و مشکی ندارد.

۱۱:۲۴

قوامی: باید درباره کلیات کابینه رای‌گیری کنیم/ لاریجانی: در آیین‌نامه مجلس انجام رای‌گیری درباره کلیات کابینه پیش‌بینی نشده است

هادی قوامی در جریان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی و پیش از ورود به بحث اظهار نظر موافقان و مخالفان کلیت کابینه در تذکری با استناد به ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی اعلام کرد: قانونگذار قطعا کار عبث انجام نمی‌دهد و قاعده ما در مجلس این است که در مورد هر طرح و لایحه‌ای در صحن پس از کلیات طرح موضوع و با اظهارات مخالفان و موافقان درباره این کلیات رای گیری می‌شود و پس از آن وارد جزییات می‌شویم.

او با اشاره به تاکیدات قانونی در مورد نحوه اعطای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی یادآور  شد: آنچنان که در آیین نامه مورد اشاره قرار گرفته باید در مورد کلیات هم رای گیری انجام شود واگر بنا بر این نبود قاعدتا باید رییس جمهوری صرفا نکاتی مقدماتی را مطرح می‌کردند و سپس وارد بحث جزییات می شد. و با توجه به اینکه پیش از سال ۶۸ نیز این چنین بود باید پس از بحث درباره کلیات کابینه رای گیری انجام شود وگرنه چه علتی داشت که تا این حد به این مساله بپردازیم.

علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر اعلام کرد: ما مقید به اجرای نص آیین نامه هستیم و در آیین نامه انجام رای گیری درباره کلیات پیش بینی نشده است و این طور نیست که هر گاه دلمان بخواهد رای گیری کنیم.

او با تاکید برصحت این دیدگاه دررابطه با طرح‌ها و لوایح عادی خاطرنشان کرد: با این حال بررسی کلیات کابینه بدون رای گیری کار عبثی نیست چرا که در این بخش درباره نقشه راه و کلیات برنامه دولت صحبت می کنیم و سپس وارد بحث در مورد تک تک وزراء می شویم.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با این حساب ابتدا رییس جمهور صحبت می کند سپس موافقان و مخالفان و در ادامه وارد بحث بررسی صلاحیت هر یک از وزراء می شویم.

لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: آیین نامه در این رابطه صراحت دارد و بنا بر آیین نامه رای گیری برای کلیات امکان پذیر نیست.

 

۱۱:۱۴

رییس‌جمهور صحن علنی مجلس را ترک کرد/ روحانی دفاع پایانی از کابینه را بر عهده جهانگیری گذاشت

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور پس از معرفی وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم صحن علنی مجلس را ترک کرد.

با اعلام رئیس مجلس حدود ۲۶ دقیقه از وقت روحانی باقی ماند که قرار است جهانگیری در پایان برای دفاع از وزرا از این وقت استفاده کند.

 

۱۰:۵۱

قاضی‌پور: رییس‌جمهور برای وزارت علوم فردی از آذری‌زبان‌ها معرفی کند/ لاریجانی: در دولت آذری کم نیست

نادر قاضی‌پور در تذکر قانون اساسی در حین معرفی وزرای پیشنهادی از سوی رییس‌جمهور گفت: اصل ۱۴۲ قانون اساسی می‌گوید دارایی رییس جمهور و وزرا و اقوام باید قبل و بعد از مسئولیت معرفی شود. در دولت قبل دو تن از وزرا دارایی خود را معرفی نکردند. نمایندگان درخواست دارند که این کار انجام شود. اصل ‌۱۹ قانون اساسی هم می‌گوید مردم  ایران از هر قوم و قبیله‌ای باشند برابر هستند. از کل آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل یک وزیر هم معرفی نشده و ما از رییس‌جمهور می‌خواهیم از مردم کاردان و شایسته این منطقه در معرفی وزیر باقی مانده استفاده کند.

لاریجانی در پاسخ به اظهارات نماینده مردم ارومیه گفت: درباره مطلب شما در خصوص اموال  وزرا که در دولت قبل این کار را کردند اینجا هم اگر رای بگیرند باید این کار را کنند. در مورد مطلب دوم تردیدی نیست. برادران آذری زحمت زیادی کشیدند در طول تاریخ. در این دولت هم آذری کم نیست. شما زنجانی ها را هم باید آذری بدانید.

۱۰:۴۱

عدم معرفی همه کابینه خلاف قانون است/ از رییس‌جمهور و رییس‌مجلس به کمیسیون اصل نود شکایت کردم

 

جهانبخش محبی‌نیا حین سخنان رییس‌جمهور در تذکر و اخطار قانونی اساسی گفت: آقای  لاریجانی تذکر من  مواد ۲۰۴ و ۲۰۶ و حتی مواد بعدی آیین‌‌نامه است. اصل ۱۳۳ قانون اساسی را هم مستمسک اخطار خود قرار می‌دهم. البته توضیح بین نطق اقای روحانی کُر و حرارت اخطار حقیر را گرفت.

نماینده مردم میاندوآب ادامه داد: من نسبت به دو مرحله‌ای کردن معرفی کابینه اخطار دارم. ماده ۲۰۴ آیین‌نامه داخلی مجلس می‌گوید که رییس‌جمهور کتبا اسامی همه هیات وزیران  را به همراه شرح حال آنها ارائه بدهد. ماده بعدی میگوید اخذ رای اعتماد برای هیات وزیران. در همین ماده می‌گوید. چنان چه مجلس به یک یا چند وزیر رای اعتماد نداد رییس جمهور می‌تواند سرپرست انتخاب کند.

او افزود: در نتیجه همه وزرا باید معرفی شوند نه ناقص. پس آیین نامه و منطق ماهوی دولت این امر را به شکل ایجابی بر ما متبادر می‌کند. این دفعه اگر از سر لاعلاجی بوده دوره بعدی پنج وزیر را انتخاب معرفی و بعد همه وزرا را انتخاب نکنند و بخواهند سرپرست انتخاب کنند.

محبی‌نیا اظهار کرد:  من با اجازه شما، از دست شما و رییس جمهور به کمیسیون اصل نود شکایت کردم. از این رو  بی نهایت از اقای رییس جمهور عذرخواهم هرچند که آن را پس خواهم گرفت.

لاریجانی در ادامه گفت :  تذکر شما خوب بود اما به نظر نمی‌آید وارد باشد. مقصود شما این است که همه هیات وزیران باید معرفی شود ما کلمه «همه» را نداریم. در اصل ۱۰۶ می‌گوید رییس جمهور می‌تواند وزرا را عزل کند و در این صورت باید رای اعتماد بگیرد. اگر نیمی از وزرا نباشند باید برای همه رای اعتماد بگیرد. اگر از نصف بیافتد هیات وزرا معنی ندارد. اگر نه هیات سر جای خود هست.

رییس مجلس تاکید کرد: در عدم معرفی وزیر علوم ایراد قانونی ندارد؛  هرچند می‌توانست بهتر باشد که همه وزرا معرفی شوند.

حجت‌الاسلام سلیمی نماینده مردم محلات نیز در اخطاری گفت: بنده اخطار اصل ۱۳۳ دارم. الفاظ ظهور دارند و ظهور آنها حجت است. در این اصل می‌گوید وزرا یعنی مجموعه وزرا تعیین و برای رای اعتماد معرفی می‌شوند. در ماده ۲۰۴ هم همین طور است. می‌گوید رییس‌جمهور کتبا اسامی هیات وزرا را اعلام کند نه بخشی از آن. همان طور که آقای محبی‌نیا گفت یک نفر از وزرا ناقص است.

لاریجانی در پاسخ به اخطار نماینده مردم محلات گفت: مطلب شما مشابه آقای محبی‌نیا بود. باید این اصل همراه با اصول دیگر تفسیر شود. در اصل ۱۰۶ قانون اساسی نصاب دوباره رای اعتماد گرفتن را افتادن از نصف می‌داند. عقلایی هم همین طور است. فرض کنید همه وزرا را معرفی کردند همان روز یک نفر سکته کرد و از دنیا رفت چه باید کرد؟ مثل اقای ربیعی که درباره غیبت در جلسه امروز گفتند من تصادف کردم و در راه ماندم. خب مجلس باید کارش را انجام دهد و برای بقیه تعیین تکلیف کند.

 

۹:۳۵

از لابی‌‌ و گعده‌های نمایندگان تا تذکر لاریجانی برای رعایت نظم در صحن مجلس

در حالی که جلسه امروز مجلس با ۲۳۴ نماینده کار خود را آغاز کرد، همزمان با گشایش درب ورودی خبرنگاران به صحن علنی مجلس و در لحظه آغاز رسمی صحن علنی روحانی، به همراه ۱۷ وزیر و همراهانش در صحن حضور داشتند.

رییس جمهور کشورمان از ابتدای نشست امروز در سخنانی دفاعیات کلی خود از کابینه را آغاز کرده و هم اکنون نیز در حال سخنرانی است.

در این میان در دقایق ابتدایی سخنرانی روحانی با توجه به اینکه نمایندگان باید اسامی خود را برای سخنرانی به عنوان موافق و مخالف کلیت کابینه اعلام کنند در گوشه‌گوشه صحن گروه‌های مختلفی از نمایندگان تجمع کرده و مشغول انجام هماهنگی‌های لازم بودند که این مسئله منجر به برهم خوردن نظم جلسه در دقایق ابتدایی شد و علی لاریجانی رئیس مجلس به آنها تذکر داد که روی صندلی‌هایشان بنشینند.

همزمان با تجمع حدود ۳۰ نفر از نمایندگان از طیف‌های مختلف مجلس در گوشه سمت چپ صحن به منظور انجام هماهنگی جهت نام‌نویسی برای صحبت در مورد کابینه، گروه‌های کوچک‌تری نیز در دیگر قسمت‌های صحن تجمع کرده و با یکدیگر صحبت می‌کردند.

در این میان تلاش سه فراکسیون مجلس نیز کاملاً مشهود بود که به نظر می‌رسد عبدالکریم حسین‌زاده، محمدرضا تابش و بهرام پارسایی به عنوان سه عضو هیات رئیسه فراکسیون امید در انجام هماهنگی‌های این فراکسیون نقش مهمی برعهده داشته و در طیف مقابل نیز محمد دهقانی نقندر مسئول انجام هماهنگی‌ها در فراکسیون نمایندگان ولایی است.

دهقانی در حالی که پوشه‌ای در دست دارد در صحن حرکت کرده و با نمایندگان مختلف صحبت می‌کند که از جمله می‌توان به درخواست او از محمدرضا پورابراهیمی دیگر نماینده اصولگرا و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اشاره کرد که بر این اساس از او خواست در مخالفت با ظریف نام‌نویسی کند.

از دیگر نکات جالب در حاشیه نشست علنی امروز مجلس همزمان با صحبت‌ها و رایزنی‌هایی که میان نمایندگان فراکسیون‌های مختلف انجام می‌شود در مواردی صحبت‌هایی نیز میان نمایندگانی با سلایق سیاسی مختلف در جریان است.

هم اکنون گروهی از اصولگرایان با محوریت دهقانی در گوشه‌ای از صحن سرگرم انجام مذاکرات خود هستند که حضور جواد کریمی قدوسی، محسن کوهکن، حسین نوروزی و عباس گودرزی در این جمع به چشم می‌آیند.

همزمان در حالی که اصولگرایان در نیمه سمت راست صحن گعده کرده بودند تعدادی از اصلاح‌طلبان هم در منتها‌علیه سمت چپ مشغول مذاکره بودند. در این جمع حدوداً ۱۰ نفره محمدرضا تابش، عبدالکریم حسین‌زاده بهرام پارسایی، مسعود گودرزی، قاسم میرزایی‌نیکو، شهاب نادری، محسن علی‌جانی زمانی، فریده اولادقباد و فاطمه سعیدی حضور داشتند.

از دیگر حواشی جالب امروز صحن این بود که پس از سپری شدن کمتر از یک ساعت از آغاز جلسه علنی مجلس و سخنرانی رئیس جمهوری در صحن لحظاتی نطق رئیس جمهور متوقف شد.

علی لاریجانی در این لحظه با یادآوری زمان باقی مانده از مهلت انجام نطق خطاب به روحانی گفت که دو ساعت و نیم فرصت صحبت دارد که این مسئله منجر به واکنش توام با مطایبه روحانی شد.

حسن روحانی با لبخند خطاب به نمایندگان و رئیس مجلس گفت: به هرحال «مستمع صاحب‌سخن را بر سر ذوق آورد» من هم ۲۰ سال شبیه به شما نماینده بودم و این فضا را درک می‌کنم و وقتی که روسای جمهور برای معرفی کابینه به مجلس می‌آمدند، مثل شما بودم.

روحانی تاکید کرد که با جمع‌بندی سخنانش فرصت را در اختیار اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری قرار خواهد داد.

 

۸:۲۰

شایعه در میان گذاشتن لیست وزرا با رهبری، درست نیست

حجت‌الاسلام روحانی در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی با حضور در صحن مجلس عنوان کرد: خداوند بزرگ را شاکرم که بار دیگر پاداش چهار سال تلاش صادقانه به مردم را از طریق رای ملت توفیق مجددی برای خدمت به آرمان‌های اسلام و انقلاب اسلامی و عظمت ایران قرار داد.

او افزود: به ساحت امام زمان درود و سلام می‌فرستم که با عنایات خاصه خود این ملت مومن را در حمایت خود قرار داد و از مردم بیدار و غیور ایران سپاسگذارم که با حضور آگاهانه خود در انتخابات ۹۶ از سویی امنیت ملی را تضمین کردند و بر اعتبار صندوق رای به عنوان شاخص وحدت پای فشردند و از رهبری فهیم تشکر می‌کنم که همواره با رهنمود خود از استقلال کشور و آزادی مردم حراست کرده و از دولت جمهوری اسلامی در مسیر خدمت به مردم حمایت کردند .

مراسم تحلیف نمادی از همدلی میان ارکان نظام و نمودی از جایگاه بین‌المللی ایران بود

رئیس‌جمهور تاکید کرد: لازم می‌دانم بابت مهمان‌نوازی مجلس در مراسم روز تحلیف از رئیس مجلس، هیات رئیسه و همه نمایندگان تشکر کنم. مراسم تحلیف نمادی از همدلی میان ارکان نظام و نمودی از جایگاه بین‌المللی ایران بود. انتخابات ۹۶ که با حضور پرشور مردم برگزار شد، علاوه بر تجلی اصل مردم‌سالاری دینی در جامعه جوان ایران، ۳۹ سال بعد از انقلاب فرصتی فراهم کرد که مردم در میان رویکردها آگاهانه به داوری بنشینند و به برنامه رئیس‌جمهور منتخب رای دهند.

کار امروز شروع یک همکاری چهارساله خواهد بود

روحانی گفت: الان که ملت با اکثریت قاطع اعتدال را برگزیده من خود را به تحقق آن برنامه‌ها متعهد می‌دانم و حراست از حقوق همه مردم (چه آنها که به من رای دادند چه آنها که دیگری را انتخاب کردند) وظیفه خود می‌دانم و برای تامین آزادی، امنیت و پیشرفت از همه نخبگان و صاحب‌نظران و اقشار مردم در کشور مدد می‌جویم. کار امروز شروع یک همکاری چهارساله خواهد بود.

رئیس جمهور و نمایندگان وظیفه مشترک برای تحقق خواست مردم دارند

رئیس جمهور با بیان اینکه نقش نمایندگان، نقشی ویژه و تعیین‌کننده است، خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس وظیفه‌ای مشترک برای تحقق خواست مردم دارند. این وظیفه مشترک هم در انتخاب وزرا و هم در فراهم کردن فضای حقوقی و عملی اقدام و عمل خواهد بود.

مسائل اصلی کشور با همدلی و همکاری سه قوه حل می‌شود

روحانی با بیان اینکه کاری را که امروز آغاز می‌کنیم شروع یک همکاری چهار ساله خواهد بود، ابراز داشت: وزیرانی که با معرفی رئیس‌جمهور و رای اعتماد نمایندگان بار مسئولیت اداره کشور را بردوش می‌گیرند، باید اطمینان داشته باشند که در مسیر خدمت از حمایت و همکاری مجلس برخوردار خواهند بود و همچنان که رهبری بارها تاکید کرده است مسائل اصلی کشور تنها با همدلی و همکاری سه قوه و دیگر نهاهای کشور حل خواهد شد.

امروز کسی از انزوا، آشفتگی اقتصادی، تورم و توقف اشتغال‌زایی سخن نمی‌گوید

او تاکید کرد: امروز با لطف خدا و همت مردم برخی از چالش‌های سال ۹۲ را پشت سر گذاشته و امیدوارتر و تواناتر از گذشته، آماده تدبیر و عبور از چالش‌های بزرگ پیش‌رو هستیم. امروز کسی دیگر نمی‌تواند از انزوای ایران و ائتلاف جهانی علیه ملت ایران سخن بگوید. کسی امروز نمی‌تواند از آشفتگی اقتصادی، تورم چهل درصدی، کاهش تولید ملی و توقف اشتغال‌زایی سخن بگوید.

دولت می‌خواهد در ۴ سال دوم خود به اصلاح امور اقتصادی بپردازد

رئیس دولت دوازدهم با اشاره به انتخابات ۲۹ اردیبشهت گفت: امروز دولت با اعتماد روزافزون مردم که در رای سیاسی و عمل اقتصادی تجلی یافته است معتقد است این سرمایه اجتماعی می‌تواند به پشتوانه حرکات اقتصادی و شکوفایی فرهنگی تبدیل شود.

او ادامه داد: راه درازی مانده است تا رسیدن به زندگی شایسته برای این مردم سربلند در خانواده جهانی باید گام‌های بلندی را برداریم.

روحانی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید می‌خواهد در ۴ سال دوم خود به اصلاح امور اقتصادی بپردازد که به کمک صمیمانه و صبورانه مجلس و قوه قضائیه نیازمند است. دولت دوازدهم برای هماهنگی هر چه بیشتر از محیط زیست گرفته تا سیاست خارجی، مدیریت اقتصادی و هر آن چه در سرنوشت مردم تاثیر می‌گذارد با دو قوه دیگر بایدهماهنگی داشته باشد

تصمیمات ما بر مبنای خردجمعی خواهد بود

او با اشاره به این که روند تصمیم‌گیری همت همه‌جانبه می‌خواهد، گفت: دولت دوازدهم نظارت دقیقی بر امور خواهد داشت. با شفافیت بر دستگاهای دولتی زمینه رقابت را فراهم خواهد کرد.

رئیس دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به برنامه‌های دور دوم دولت تدبیر و امید عنوان کرد: هفته قبل برنامه دولت دوازدهم را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کردم که برخاسته از همان برنامه‌ای بود که در دوران انتخابات به مردم تقدیم کردیم.

او با تشریح برنامه‌های خود گفت: دولت دوازدهم بر مبنای باور به اسلام و با گرایشی اعتدالی تشکیل خواهد شد. تصمیمات ما بر مبنای خردجمعی خواهد بود. جلب مشارکت جامعه در مراحل مختلف تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری از اصول ماست.

شجاعانه و با دوراندیشی و درایت تصمیم خواهیم گرفت

روحانی تاکید کرد: دولت دوازدهم بر اساس واقع بینی و لحاظ کردن ظرفیت‌های توانمندی گام برمی‌دارد. دولت دوازدهم شجاعانه و با دوراندیشی و درایت تصمیم خواهد گرفت. دوراندیشی که همه عرصه‌ها را در بر خواهد گرفت.

او افزود: ما در دولت یازدهم منشور حقوق شهروندی را تدوین کردیم و به عنوان راهبردی برای اهتمام هرچه بیشتر مردم می‌دانیم و بر رعایت کامل آن پافشاری خواهیم کرد.

باید فضای جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از ۵۰ میلیارد دلاری نفت تنظیم کنیم

روحانی ادامه داد: کشور ما امروز با مشکلاتی متعددی در حوزه‌‌های صندوق‌های بازنشستگی، آب و محیط زیست مواجه است عدم توجه به دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ما را با این آسیب‌ها مواجه کرده است. اولین ویژگی مشکلات ذکر شده این است که همگی به تدریج و در طول زمان شکل گرفته و گسترش پیدا کرده است و وقوع همه آنها قابل پیش‌بینی بوده است.

او با بیان اینکه این مشکلات از خارج نظام شکل نگرفته گفت: این مشکلات از دل تصمیمات اتخاذ شده بیرون آمده و انباشت مشکلات ما را به این جمع‌بندی رسانده که باید در در شیوه نظام اداری کشور تغییرات الزامی را ایجاد کنیم و برای انتخاب مسیر درست در اصلاحات اقتصادی ضروری است به چرایی مشکلات اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم.

رییس دولت داوزدهم خاطرنشان کرد: رفع مشکلات اقتصادی از سوی دولت‌ها کمتر مورد توجه بوده و شکاف بزرگ میان سطح مورد انتظار مردم و مشکلات ساختاری را همواره درآمدهای ناپایدار نفت پرکرده است همین باعث شده نتوانیم ضعف‌های بزرگ سیاست‌گذاری را مشاهده کرده و از آن درس بگیریم. درآمدهای بالاتر از صد میلیارد دلار سال‌های نیمه دوم دهه هشتاد تا چند سال دیگر در دسترس نخواهد بود. پس اولین نکته آن است که فضای جامعه و توقعات جامعه را متناسب با درآمداهای کمتر از ۵۰ میلیارد دلاری نفت تنظیم کنیم.

اجرای موفق اصلاحات اقتصادی به پشتیبانی مردم نیازمند است

روحانی تاکید کرد: ما نمی‌توانیم سرنوشت مردم را در حوزه‌های مهمی مانند امنیت، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و تامین اجتماعی که باید بیش از هر چیز دیگر از ثبات برخوردار باشند به بازار پرتلاطم نفت و نوسانات قیمت آن گره بزنیم. هیچ کشوری نتوانسته با مصرف جایگزین دارایی طبیعی رفاه پایدار را داشته باشد ما نیز دارایی‌هایمان را به جای حفظ و افزایش مصرف کرده‌ایم و امروز بخش بزرگی از این دارایی‌ها در مرز هشدار قرار دارد.

او با تاکید بر اینکه دولت دوازدهم تغییرات بنیادین در شیوه منابع کشور را به عنوان مهمترین اولویت در دستور کار خود قرار داده، تصریح کرد: میزان دارایی‌های طبیعی کشور امکان اداره مسرفانه به شیوه گذشته را نمی‌دهد منبع شفابخش همیشگی یعنی درآمدهای نفتی به میزانی نخواهد بود که بتواند نقش مسکن خود را به خوبی ایفا کند.

رییس دولت داوزدهم با بیان اینکه اجرای موفق اصلاحات اقتصادی به پشتیبانی مردم نیازمند است، اظهارکرد: گاهی بیم از واکنش مردم در انجام اصلاحات اقتصادی باعث شده اجرای آن با تعلل روبرو شده و با تعویق انداختن اصلاحات، هزینه‌های بیشتری به نسل‌های آینده تحمیل کند. مردم اگر بدانند که دولت منتخب آنها صادقانه برای اصلاح امور و بهبود زندگی خود آنها در پی انجام اصلاحات اقتصادی است، علیرغم سختی‌ها در کنار دولت خواهند بود. مردم مصالح بلند مدت خود و فرزندانشان را به یک رفاه ناپایدار ترجیح می‌دهند این را مردم در انتخابات با زبان رای به خوبی اعلام کردند. حرکت به سمت قله پیشرفت صعود در مسیری دشوار و همراه با سختی‌هاست.

مردم انتظار دارند درد را درمان کنیم و نه کتمان بیماری

روحانی با بیان اینکه اگر اقتصاد کشور دچار بیماری است مردم انتظار دارند درد را درمان کنیم و نه کتمان بیماری، عنوان کرد: مردم از ما شفافیت و صراحت بیشتری می‌خواهند. در این مسیر، ما دو راه بیشتر نداریم یا تدبیر و عقلانیت در راه انجام اصلاحات اقتصادی و درمان یا آنکه با پرداخت هزینه‌های فراوان منفعلانه به سمت و سوی مهار دشواری‌‌ها و پیامدهای حاصل شده از اجرای سیاست‌های نادرست خود بپردازد.

زمینه پرداختن به مسائل اساسی را فراهم کرده‌ایم

او افزود: دولت یازدهم با سخت‌کوشی و تلاش فراوان و با دستیابی به ثبات و آرامش اقتصادی و گسترش مناسبات در عرصه سیاست خارجی و اقتصادی زمینه را برای پرداختن مسائل اساسی فراهم کرده است.

برنامه دولت دوازدهم تحقق اقتصاد مقاومتی است

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه برنامه دولت دوازدهم تحقق اقتصاد مقاومتی است، یادآور شد: سیاست‌های دولت در جهت درون‌گرایی و برون‌زایی اقتصادی است که این مسائل در برنامه دولت دوازدهم به صورت کامل تشریح شده است اما دستیابی به اقتصادی درون‌گرا و برون‌زا نیازمند حل مشکلات و چالش‌های کشور است.

یکی از مهمترین‌ چالش‌های کشور عدم تعادل در بودجه کشور است

روحانی یکی از مهمترین‌ چالش‌های کشور را عدم تعادل در بودجه کشور دانست و بیان کرد: طی سال‌های گذشته اتکا به درآمدهای نفتی و عدم تعادل در قیمت نفت موجب عدم تعادل در بودجه اقتصادی دولت شده است. داستان تکراری سال‌های گذشته ما این است که با افزایش قیمت نفت، هزینه‌ها و مخارج افزایش می‌یابد ولی با کاهش قیمت نفت دولت نتواسنته است مخارج خود را کاهش دهد.

او با اشاره به کاهش قیمت نفت از سال ۹۳ گفت: عدم توجه به کاهش قیمت و ارائه خدمات به همان سبک و سیاق سبب می‌شود از یکسو کیفیت خدمات کاهش یابد و از طرفی بدهی دولت به فعالان اقتصادی افزایش پیدا کند که این مسائل نیز قابل تداوم نیست.

باید اتکای دولت به منابع پایدار افزایش یابد

رئیس جمهور با بیان اینکه برای حل این مسئله باید اتکای دولت به منابع پایدار افزایش یابد، اظهار داشت: برای حل این چالش به دنبال اصلاحات در نظام مالیاتی کشور هستیم و در این راستا، در دولت دوازدهم به سمت نظام جامع مالیات بر درآمد هستیم. ما در این نظام جامع، بجای افزایش بر نرخ مالیاتی به دنبال افزایش پوشش مالیاتی هستیم. کاهش نرخ مالیاتی در عین افزایش پوشش مالیاتی ضمن آنکه موجب کارایی نظام اقتصادی می‌شود و می‌تواند عدالت در مالیات‌ستانی را هم به دنبال داشته باشد.

باید انگیزه حضور بخش خصوصی را فراهم کنیم

او افزود: با نظام جامع مالیاتی علاوه بر کاهش درآمد‌ها می‌تواند منابع خود را کارا تخصیص دهد و به همین خاطر ارائه خدمات عمومی مانند آموزش و بهداشت را افزایش دهد. البته حضور بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در ارائه خدمات عمومی مشروط بر آن است که با اصلاح نظام قیمت‌گذاری انگیزه‌های لازم برای حضور بخش خصوصی فراهم کنیم که نیازمند حمایت شما نمایندگان است.

مردم انتظار دارند دولت و کل حاکمیت بر خود سخت بگیرند

رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه طرح‌های عمرانی با مشارکت بخش خصوصی و اهرم‌سازی از منابع بخش خصوصی و عمومی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: امری که بودجه امسال و برنامه ششم نیز به آن اشاره داشته است. مردم انتظار دارند که در گام اول، دولت و بلکه کل حاکمیت بر خود سخت بگیرند و از هزینه‌های زاید مجموعه سازما‌ن‌های بخش عمومی بکاهند.

ترازنامه بانک‌های کشور نیازمند اصلاحات است

روحانی با بیان اینکه انجام اصلاحات محدود به دولت نمی‌شود، بلکه ترازنامه بانک‌های کشور نیازمند چنین اصلاحاتی است، خاطرنشان کرد: ضعف بر نظارت بانکی و گسترش موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، سیاستگذاری‌های نادرست پولی، تامین منابع مالی از طریق بانک‌ها، رونق کاذب در بخش مسکن و بنگاهداری‌های بی‌ضابطه شبکه بانکی سبب شده تا نظام بانکی امروز با مشکلات عدیده‌ای روبرو باشد.

بار مالی کسری بودجه و شهرداری‌ها و سایر نهادهای بر دوش بانک‌ها نیافتد

او اضافه کرد: تجمیع این مشکلات خود را به شکل سودهای وام بالا نشان داده است. نگاه حاکمیت به نظام بانکی به عنوان محل تامین منابع باید تغییر کند. برنامه دولت این است که بودجه خود را تراز کند ولی علاوه بر آن، سیاستگذاری باید به گونه‌ای باشد که بار مالی کسری بودجه و شهرداری‌ها و سایر نهادهای بر دوش بانک‌ها نیافتد.

رئیس جمهور تاکید کرد: در دولت دوازدهم برنامه اصلاح بانکی ادامه می‌یاید و دولت و بانک مرکزی از طریق نظام رتبه‌بندی برای بانک‌ها و موسسات بانکی برنامه تجدید بانک‌ها را اجرا می‌کنند.

او تاکید کرد: رئیس‌جمهور در معرفی وزرا تحت فشار هیچ جناح و حزبی نبوده البته همه جناح‌ها پیشنهاد داشتند. شایعاتی هم بوده که لیست وزرا با رهبری در میان گذاشته شده و این هم درست نبود آنچه من در دولت دوازدهم عمل کردم عیننا همان رویه‌ای است که در دولت یازدهم هم عمل کردم

برنامه افزایش سرمایه بانک‌ها عملیاتی خواهد شد

رییس جمهور با بیان این که برنامه افزایش سرمایه بانک‌ها عملیاتی خواهد شد، گفت: از آنجایی که اشتغال در بنگاه‌های کوچک صورت می‌گیرد تامین مالی بنگاه‌های بزرگ از نظام بانکی به نظام سرمایه منتقل خواهد شد. اصلاحات اساسی در بودجه دولت برای نظام بانکی و نظام بنگاهداری از جمله برنامه‌های اصلاح نظام پولی است .

او بیان کرد: برای دستیابی به عدالت اجتماعی نیازمند تغییر از شیوه حمایت اجتماعی خود هستیم و دولت دوازدهم حمایت اجتماعی را از یک پوشش گسترده بر تمرکز بر پوشش اقشار نیازمند تغییر خواهد داد و پوشش حمایت‌های نامشروع به مشروع تغییر می‌کند و وضعیت معیشتی حدود ۱۰ میلیون نفر از اقشار آسیب‌پذیر تا سال ۹۹ افزایش ۵ برابری خواهد داشت.

حقوق شهروندی از دستگاه‌های تحت نظر قوه مجریه آغاز شده است

روحانی اظهار داشت: دولت دوازدهم علاوه بر تلاش بر رشد اقتصادی که مهمترین مسیر ایجاد شغل پایدار است، در نظر دارد سیاست‌های اشتغال را به اجرا در آورد و طرح کارورزی را به اجرا می‌گذارد تا با آموزش نیروهای کار بتواند شرایطی را برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و همچنین استفاده بنگاه‌های بزرگ از آنها را فراهم کند و همچنین در کاهش هزینه بنگاه‌های سرمایه‌ای سهم معافیت بیمه کارفرما را اجرا می‌کند.

او با اشاره به سیاست‌های داخلی گفت: ایران جامعه‌ای گسترده است و احترام به همه اقشار ، ادیان و فرهنگ‌ها از اهداف دولت است و همچنین استفاده از زنان در سمت‌های مختلف را در نظر داریم که استفاده از زنان جوانان در معاونت زمینه فراهم شدن فعالیت همه اقشار است.

روحانی با تاکید بر توسعه نهادی و حزبی تاکید کرد: حق شهروندان را در فعالیت سیاسی ، اجتماعی به رسمیت شناخته و از آنها حمایت خواهد کرد  و اجرای حقوق شهروندی از دستگاه‌های تحت نظر قوه مجریه آغاز شده است و همچنان سایر قوا را به رعایت حقوق شهروندی دعوت می‌کند.

رییس جمهور با اشاره به سیاست خارجی گفت: تعامل گسترده با جهان در حفظ عزت ، کرامت ایرانیان است و در این مسیر پرونده هسته‌ای با مذاکرات کارشناسانه اجماع ملی ، حمایت مقام معظم رهبری به سرانجام رسید.

ایران برجام را تهدیدی علیه کشورها نمی‌داند

روحانی با یادآوری شرایط ایران در زمان تحریم گفت: قطعنامه‌های تهدیدکننده امنیت ملی و تحریم‌ها و همچنین قطعنامه فصل هفت زیر نظر شورای امنیت ملی با برجام یک جا لغو شد و مشاهده کردیم که مناسبات اقتصادی با جهان به یکباره شتاب تازه ‌ی گرفت .

او ادامه داد: در حوزه‌های فناوری با آن که فشارهایی که بر روی ایران بود انتظار بی ثباتی را داشتند اما دیدند که ناکام هستند و ایران در شرایط امنی به سر می‌برد .

رییس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: با به فرجام رسیدن برجام، فصل نوینی در سیاست خارجی ایران آغاز شد ایران برجام را تهدیدی علیه کشورها نمی‌داند بلکه توافقی برد برد است که مسیر همکاری را بین کشورها باز کرده است .

او ادامه داد: علت بهانه‌جویی و عهدشکنی دولت جدید آمریکا در زیاده‌خواهی این کشور است ایران به تعهدات خود پایبند است .

جهانیان دیدند که ایران به روح برجام پایبند است

روحانی با اشاره به رفتارهای رییس جمهور جدید آمریکا گفت: آنها دوست دارند با زبان تهدید سخن بگویند و می‌خواهند خود را از مزایای صلح محروم کنند. عده‌ای نیز از پاره کردن برجام سخن می‌گفتند با مشورت با مشاوران خودشان متوجه شدند که این ایران نیست در انزوا قرار می‌گیرد بلکه خودشان دچار این تهدید می‌شوند.

او در ادامه افزود: جهانیان دیدند که ایران به روح برجام پایبند است و دولت ایالات متحده همه نوع توافقی را از پاریس گرفته تا باکو از نفت تا ماورای اقیانوس آرام زیر پا می‌گذارد و به دنیا نشان داد که نسبت به تعهدات خودش چگونه عمل می‌کند .

برجام الگوی توسعه دیپلماسی بشر را تغییر داده است

رییس دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به رفتارهایی که دولت آمریکا در مقابل برجام دارد، عنوان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ پرافتخار خود نشان داده که هر جا تعهدی را امضا کند، پای آن می‌ایستد و امروز دنیا متوجه شده که این آمریکا است که به تعهدات خود عمل نمی‌کند. دولت جدید آمریکا از تجربه دولت‌های قبلی درس بگیرد و ببیند آنها چگونه در پای میز مذاکره نشسته‌اند.

روحانی خطاب به دولتمردان آمریکا گفت:‌ اگر آنان مایل باشند برجام را نقض کنند، مطمئن باشید در مدت زمان کمتری از  ماه و سال آن هم در شرایط ساعت و روز به شرایط پیشرفته‌ای به زمان قبل از برجام بازخواهیم گشت برجام الگوی توسعه دیپلماسی بشر را تغییر داده است.

در زمینه سیاست فرهنگی، اولویت ما اخلاقی زیستن است

او ادامه داد: منطقه پرتنش غرب آسیا به دلایلی در وضعیت بسیار خطرناکی است. ایران خواستار منطقه‌ای امن است و همکاری و همدلی کشورهای منطقه تنها راه دستیابی به امنیت و اهداف مشترک و نابسامانی‌های درونی و تحمیلی در منطقه می‌‌داند. ایران بی‌ثباتی، گسترش افراطی‌گری و خشونت گروه‌های تکفیری به عنوان چالش اصلی منطقه می‌داند و با حسن نیت به دنبال ثبات است و راه حل آن را تنها از طریق منطقه می‌داند. ایران به عنوان لنگرگاه ثبات، دست دوستی خود را به سوی دیگر کشورهای منطقه دراز کرده است.

روحانی با اشاره به اولویت سیاست خارجی گفت: اولویت بنیادین سیاست خارجی در دولت دوزداهم گسترش دوجانبه و چند جانبه‌ای است. اولویت دیگر تقویت دیپلماسی اقتصادی در جهت دستیابی به حضور موثر در منطقه و تقویت صادارات کالاهای غیرنفتی و زمینه‌سازی برای حضور بخشی خصوصی در منطقه و جامعه بین‌المللی است.

رییس دولت دوازدهم درباره اولویت برنامه‌های دولت در حوزه‌‌های محیط‌زیست، فرهنگی و اجتماعی گفت: در زمینه سیاست فرهنگی، اولویت ما اخلاقی زیستن است. نکته دوم در این حوزه زدودن نگاه امنیتی به فرهنگ است و بسط آزادی‌های قانونی و مخصوصا دوری کردن از برخوردهای سلیقه‌ای که معضل اصلی ما در بحث اجتماعی و فرهنگی است.

نظام سلامت نیازمند اصلاحات ساختاری است

او ادامه داد: کیفیت‌گرایی در مدارس و دانشگاه‌ها از دیگر اولویت‌های ما است که مهمترین اقدامات فرهنگی دولت است همچنین کارآمد کردن دانشجویان و دانش‌آموزان برای اینکه بتوانند شغل و فعالیت را در آینده بر دوش گیرند از دیگر برنامه‌های دولت دوازدهم است.

رییس‌جمهور درباره اولویت‌های محیط‌زیستی گفت: در زمینه محیط‌زیست برنامه‌های اصلی ما اصلاح مدیریت منابع آب است که یکی از عوامل مشکلات محیط زیستی است. همچنین مقابله با فرسایش خاک، احیای جنگل‌ها و مراتع مقابله با آلودگی هوا در کلان‌شهرها، مقابله با ریزگردها که با معاونت جدید  سازمان محیط‌زیست به طور مفصل در این‌باره صحبت شده است. حفظ جنگل‌ها و مراتفع مدیریت پسماندها و فاضلاب از دیگر اولویت‌های دولت است.

روحانی درباره اولویت‌های اجتماعی دولت گفت: اولین مسئله در حوزه اجتماعی بهداشت و درمان است. طرح تحول سلامت نشان‌دهنده این است که دولت یازدهم به این مسئله اهمیت داده است و در دولت دوازدهم نیز ادامه خواهد داشت. نظام سلامت نیازمند اصلاحات ساختاری است که اصول آن تشریح شده ما نیاز به این اصلاحات داریم تا بتوانیم به منابع پایدارمتکی باشیم. ما نیازمند اتکا به مردم و کاهش تصدی‌گری هستیم.

شایعه در میان گذاشتن لیست وزرا با رهبری، درست نیست

روحانی خاطرنشان کرد: بهبود سطح پوشش و ارائه کیفیت خدمات بیمه‌ها از دیگر اولویت‌هاست. همچنین مسئله آسیب‌های اجتماعی از مهمترین اولویت‌هاست که به جد دنبال می‌شود و خوشبختانه نسبت به گذشته مقداری کاهش‌پیدا کرده است. همچنین اصلاح وضعیت صندوق‌های بازنشستگی از دیگر اولویت‌های ما خواهد بود.

او با بیان اینکه خلاصه برنامه ما ۷۷ صفحه است و کتاب شامل ۲۳۲ صفحه است و نمایندگان آن را مطالعه کرده‌اند، تصریح کرد: نمایندگان محترم من برای تشکیل کابینه دولت دوازدهم با توجه به رویکردها و برنامه‌های مطرح شده پس از مشورت‌های فراوان و ارزیابی عملکردها و هماهنگی در مسیر اعتدلال، ۱۷ نفر از مدیران ارشد کشور را با توجه به جمیع جهات و محدودیت‌های موجود معرفی کردم من به همه آنها اعتماد دارم و مطمئن هستم این افراد توانمندی خود را برای توسعه کشور و تامین منافع ملی و در راستای نظام جمهوری اسلامی به کار خواهند گرفت.

رییس‌جمهور با اشاره به شایعاتی که در خصوص انتخاب وزرا در فضای مجازی و حقیقی مطرح شده بود تاکید کرد: رییس جمهور در معرفی ۱۷ وزیر تحت تاثیر هیچ جناح، حزب و تشکلی نبوده همه جناح‌ها و تشکل‌ها پیشنهاداتی را کتبی و شفاهی داشتند اما هیچ فشاری نبوده و شایعاتی مطرح شد مبنی بر اینکه لیست وزرا با مقام معظم رهبری در میان گذاشته شده که این شایعه درستی نبوده آنچه در دولت دوازدهم عمل کردم عیننا در دولت یازدهم نیز به آن عمل کردم.

با رهبری ۵۰ سال رفاقت دارم

روحانی با اشاره به دوستی خود با رهبر انقلاب و مشورت‌هایش با ایشان گفت: رهبری به عنوان رهبر و بزرگ ما و کسی که با او ۵۰ سال رفاقت دارم، معمولا در همه مسائل با ایشان مشورت می‌کنم و ایشان با کمال محبت آنچه مصلحت کشور است، تذکر می‌دهند.

برای وزارت علوم سرپرست معرفی می‌کنم

او با بیان اینکه معرفی وزرا در چارجوب قانون اساسی است، اظهار داشت: امروز رئیس‌جمهور ۱۷ وزیر را معرفی می‌کند و در روزهای آینده یک وزیر باقی مانده علوم را معرفی کنم که البته دوست داشتم امروز وی را معرفی کنم ولی به تاخیر افتاد از جمله آنکه فردی که با او صحبت کرده بودم، ایشان در دقایق آخر اعلام انصراف کرد و در ساعت‌های باقیمانده فرصت صحبت و هماهنگی نبود و بعد از رای اعتماد وزرا، برای وزارت علوم سرپرست معرفی می‌کنم.

رشد سازمانی بطحایی در وزارت آموزش و پرورش بوده است

رئیس دولت تدبیر و امید در رابطه با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تصریح کرد: از دکتر فانی و دکتر دانش آشتیانی که زحمات بسیاری در دولت یازدهم در زمینه وزارت آموزش و پرورش کشیدند، تشکر می‌کنم و برای آنها آرزوی موفقیت می‌کنم. برای این وزارتخانه، آقای سید محمد بطحایی را در نظر گرفتم که در سمت‌های مختلف این وزارتخانه خدمت کردند و رشد سازمانی‌شان نیز در این وزارتخانه بوده است. ایشان در سند تحول بنیادین زحمات بسیاری کشیدند و در ماه‌‌های گذشته در سمت معاونت توسعه مدیریت آموزش خدمت می‌کردند و در ماه‌های اخیر رئیس مرکز ملی راهبردی برنامه و بودجه بود.

برای وزیر آموزش و پرورش سفارش جدی می‌کنم

روحانی افزود: مهمترین و بزرگترین وزارتخانه آموزش و پرورش است هر جا در این زمینه کار کنیم و برای آن سرمایه‌گذاری کنیم، نتیجه بهتری برای کشور و فرزندان خواهد بود. همانطور که انتظار دارم همه وزرا رای اعتماد را کسب کنند، برای وزیر آموزش و پرورش سفارش جدی می‌کنیم زیرا می‌خواهیم بسیار قوی در این زمینه کار کنند.

روحانی تربیت زیربنایی فکری برای زندگی، تقویت هویت ایرانی اسلامی دانش‌آموزان، تریبت انسان‌هایی خلاق و سازگارتر با نیازمندی‌های ما، توانمندسازی دانش‌آموزان از نظر جسمی و ذهنی، ارتقای وضعیت معیشتی معلمان، متناسب‌سازی نیروهای آموزش با نیازهای کشور از نظر کمی و کیفی، کاهش تصدی‌گری و چابک‌سازی تشکیلات را از جمله مهمترین دستورکارهای وزارت آموزش و پرورش در دولت دوازدهم برشمرد و تاکید کرد: من به ایشان گفتم خروجی آموزش و  پرورش با گذشته باید متفاوت باشد. ضمن سپاس از همه معلمان برای جامعه پیچیده آینده نیازمند دانش‌آموزانی هستیم که جامعه را بشناسند و بتوانند از هویت و فرهنگ خود دفاع کند. محفوظات تحویل آنها ندهیم که با یک به چپ چپ و به راست راست نیمی از آن بپرد.

وزرای دولت دوازدهم باید برای رده‌های مدیریتی از ظرفیت زنان و جوانان استفاده کنند

روحانی در ادامه با اشاره به گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری گفت: از محمود واعظی که زحمات زیادی برای وزارت ارتباطات و فناوری کشیده است، تشکر می‌کنم. ایشان دولت الکترونیک، فراهم کردن زیرساخت‌ها و شبکه ملی اطلاعات را به وجود آورد که این اقدامات بسیار مطلوب است.

او ادامه داد: آقای واعظی فضای کسب و کار را در کشور ما آماده کرده‌اند. دولت یازدهم به مسئله ارتباطات و فضای مجازی اهمیت زیادی می‌داد که در این دولت هم به آن اهمیت خواهیم داد.

روحانی با اشاره به وزیر معرفی شده عنوان کرد: در وزارت فناوری اطلاعات برای اولین بار ما جوان‌گرایی خواهیم کرد. آن چیزی که آرزوی من از دولت یازدهم بود. کتباً نیز به وزرای دولت دوازدهم اعلام کردم که باید برای سمت‌های بالا و رده‌های مدیریتی تعدادی زنان و جوانان حضور داشته باشند.

علاقه‌مند بودم در دولت دوازدهم سه وزیر زن معرفی کنم، اما نشد

رئیس دولت دوازدهم با انتقاد به گزینش افراد در دولت‌ها گفت: اینکه دولت ما تمام می‌شود و بازمی‌گردیم به همان زمینه قبلی یعنی اینکه فضا را آماده نکرده‌ایم. بعد از ۴۰ سال هنوز نمی‌توانیم در رده‌های مدیریتی و مدیرکلی از جوانان با انگیزه و زنان استفاده کنیم.

او تاکید کرد: فرقی بین زنان و مردان نیست. ما برای حضور زنان و جوانان باید برنامه داشته باشیم که البته گیرهای فرهنگی در این میان بی‌اثر نیست که باید آنها را برطرف کنیم. به شدت علاقه‌مند بودم که در دولت دوازدهم سه وزیر زن معرفی کنم، اما نشد. حضور زنان در سطح‌های بالا باید صورت بگیرد.

درب فضای مجازی را نمی‌توان قفل زد

روحانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: این اولین بار است که ما یک جوان در فضای بعد از انقلاب به دنیا آمده و رشد یافته به عنوان وزیر معرفی می‌کنیم. آقای جهرمی را من در شورای عالی مجازی دیدم. در آنجا مشاهده کردم که چگونه بحث می‌کند و به فضای مجازی و مسئله ارتباطات آگاهی کامل دارد.

او ادامه داد: بعضی‌ها نظرشان این است اگر در یک اتوبان تصادف شد و شخصی زیر ماشین رفت و فوت شد خانواده او می‌توانند با شکایت اتوبان را ببندند. ما می‌توانیم اتوبان را ببندیم و تصادف نشود اما مردم از کوره‌راه‌ها سر در می‌آورند. جلوی تصادف در آنجا را نمی‌توان گرفت.

رئیس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: باید از فضای مجازی به درستی استفاده کنیم. من از وزرای دادگستری کشور و اطلاعات خود در دولت دوازدهم می‌خواهم که همکاری لازم را داشته باشند. درب فضای مجازی را نمی‌توان قفل زد. روحانی این قفل را باز نکرده است این مردم بودند که قفل‌ها را یکی پس از دیگری باز کردند.

وزیر آینده فرهنگ استفاده از فضای مجازی را جا بیندازد

او تاکید کرد: اگر حواسمان نباشد و دقت لازم را نداشته باشیم همین فضای مجازی می‌تواند خطرآفرین باشد.

رئیس دولت دوازدهم خطاب به جهرمی وزیر پیشنهادی وزارت فناوری و اطلاعات گفت: من از شما می‌خواهم که فضا را به درستی رصد کنید. ظرفیت‌ها را بشناسید و تولید و اشتغال را در سرلوحه کارهای خود قرار دهید.

او در ادامه افزود: سال گذشته آقای واعظی گفتند که صدهزار شغل تولید شده از آقای جهرمی می خواهم که ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کند. شما به عنوان جوان‌ترین وزیر بعد از انقلاب هستید. پس به خوبی به مسائل و فضای امروز جامعه آشنایی دارید.

روحانی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های وزارت فناوری و اطلاعات گفت: از وزیر آینده می‌خواهم فرهنگ استفاده از فضای مجازی را جا بیندازد. تولید و اشتغال و خلق ثروت را به دست بیاورد و از بخش خصوصی می‌خواهم در این زمینه ورود کند.

اینکه کسی را دستگیر کنیم و بعدا بفهمیم تقصیری نداشته برای دستگاه اطلاعاتی خوب نیست

رییس جمهور با اشاره به گزینه  معرفی شده وزارت اطلاعات، گفت: با حجت الاسلام سید محمودعلوی رفاقت و آشنایی از  اداوار مجلس شورای اسلامی دارم  و در زمان تدوین قانون وزارت اطلاعات ایشان خود آن را نوشتند.

او با بیان اینکه می‌خواهیم امنیت را حفط کنیم و از آن طرف آرامش برای مردم ایجاد شود، بیان کرد: برای آرامش نیاز به امنیت داریم و وزارت اطلاعات می‌تواند با رعایت کامل قانون اساسی و احترام به مردم و برخورد ضروری و حداقلی امنیت ایجاد کند؛ چرا با یک احتمال باید برویم و کسی را دستگیر کنیم و بعدا بفهمیم که تقصیری نداشته است؟ این برای دستگاه قضایی و اطلاعاتی خوب نیست و باید تلاش کنیم با مهربانی و رافت با مردم رفتار کنیم.

روحانی با اشاره به فعالیت‌های وزارت اطلاعات گفت: این وزارتخانه در زمینه تروریست فعالیت‌های خوبی داشته و همچنین در دستگیری مجرمان اخلاق را رعایت کرده اما هنوز با رفتار ماموران در زمینه دستگیری رضایت کامل نداریم و آقای علوی به عنوان رییس شورای هماهنگی اطلاعاتی باید این فرمان را در دست گیرد و در قانون است که دستگاه‌ها باید هماهنگی با وزارت اطلاعات داشته باشد و از آقای علوی می‌خواهیم اجرای حقوق شهروندی مقابله با فساد و تضمین حقوق گروه‌های مذهبی ، قومی را در ایران در نظر داشته باشند و مقابله با جاسوسی نفوذ بیگانگان و توسعه گردشگری را فراهم کند .

او تاکید کرد: در بخش سایبری اشراف اطلاعاتی را بالا ببرد و تحلیل های راهبردی را بیشتر بتوانند در اختیار مسوولان قرار دهند.

کرباسی بیش از ‌سی سال تجربه مدیریت رده بالا اقتصادی دارد

روحانی در دفاع از گزینه پیشنهادی برای وزارت  اقتصاد گفت : من از دکتر طیب‌نیا تشکر جدی می‌کنم. ایشان وزیر فعال و پرتلاشی بود. در ما در دولت یازدهم ۲۰۰ جلسه شورای هماهنگی اقتصادی داشتیم.

او افزود: این که رییس‌جمهور خودش به این مساله اهمیت می‌داد مهم است. تقریبا تصمیمات اساسی و مهم دولت یازدهم در اینجا اتخاذ شده است. ایشان یکی از افراد فعال در این جلسه بود. من سپاس‌گذارم و امیدوارم در جای دیگر از او استفاده کنیم. دکتر مسعود کرباسی در این وزارت‌خانه کار کرده است.

روحانی به شوخی گفت: ما آن وزیر را در دولت قبل خواستیم انتخاب کنیم، گفتیم بگویید بیاید گفتند در راه اصفهان است؛  این وزیر را گفتیم گفتند در راه اصفهان است این مبنای این وزارت خانه است.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد : دکتر کرباسی در شهرداری و این وزارت‌خانه بوده و بیش از ‌سی سال مدیریت رده بالا را در بخش‌های مختلف اقتصادی داشته و در زمینه علم و دانش و ترجمه و نوشتن کتاب فعال بوده و یعنی ارتباط خود را با دنیا حفظ کرده رشته تحصیلی او هم برنامه‌ریزی است .

نباید به گونه‌ای باشیم که کشورهای دیگر برای مبارزه با پولشویی به ما سفارش کنند

او گفت : یکی از موفقیت‌های خوبی که باعث شد من اعتماد بیش از گذشته به او پیدا کنم، سامان‌دهی گمرک است. گمرک ما مشکلات زیادی داشت. سامانه الکترونیکی فعال شد و به جایی رسید که در مقطعی واردات کم شده بود ولی درآمد ما افزایش داشت

روحانی افزود: اولین خواست من از ایشان مبارزه قاطع با پول‌شویی و فسادهای سازمان یافته است.  در مسائل پولی و مالی و بانکی ما نیازمند هستیم همه آیین‌نامه‌های مربوط به پول‌شویی و مبارزه مالی با تروریسم به دقت اجرا شود. ما نباید به گونه‌ای باشیم که کشورهای دیگری به ما سفارش کنند، برای مبارزه با پول شویی و مبارزه مالی با تروریسم ما باید پیشرو باشیم. ما  قربانی تروریسم هستیم. اسلام به ما این را می‌گوید. ما باید این را اولویت قرار دهیم.

روحانی اولویت دوم را مسائل بانکی خواند و گفت: اینها باید اصلاح شود ما نیاز به تحول و اصلاحات داریم. بانک باید به کار خودش برگردد. بانک منحرف شده و نمی‌تواند کارش را انجام دهد. وظیفه بانک بنگاه‌داری نیست. مخصوصا اگر ما تولید می‌خواهیم و اگر اشتغال می‌خواهیم و صادرات غیرنفتی می‌خواهیم اینها  حمایت‌های بانک را می‌خواهد. در سرمایه‌گذاری خارجی باید بانک‌های ما فعال باشد. بانک باید با جهان ارتباط برقرار کند. بخش بزرگی از این مشکلات در دولت یازدهم حل شده و انضباط مالی و نظام مالیاتی برای ما مهم است.

نظام مالیاتی ما به قرن ۱۹ برمی‌گردد

روحانی گفت : نظام مالیاتی ما به قرن ۱۹ برمی‌گردد. این باید معلوم باشد که ما چقدر درآمد داریم، از کجا می‌آوریم و به کجا می‌فروشیم. نباید فشار مالیاتی به مردم بیاوریم. از آنهایی که تا به حال مالیات ندادند و نمی‌دهند، مالیات بگیریم. عدالت مالیاتی باید رعایت شود. 

او در خصوص این وزارت خانه در پایان گفت : دولت الکترونیک مهم است. صنعت بیمه و افزایش سهم بیمه مهم است. سالم‌سازی مسیر خصوصی سازی مهم است و مساله جلب سرمایه‌گذاری خارجی برای اشتغال مهم است

ظریف را به کارشناس بودن و صبر می‌شناسید

روحانی درخصوص وزارت امور خارجه و گزینه پیشنهادی آن، محمدجواد ظریف خاطرنشان کرد: آقای ظریف گفتند معرف از معرف اجلا باشد. همه شما دکتر ظریف را به تقوا، به پاکدامنی، کارشناس بودنش در سیاست خارجی، به پر کار بودنش و به صبر و حوصله‌اش که البته گاهی عصبانی هم می‌شود، می‌شناسید.

مردم ایران چماق امریکا را بالای سر ایران می‌دیدند

او با بیان اینکه دکتر ظریف با صبر و حوصله زیادی با آن جماعت عجیب و غریب مذاکره انجام داد، ابراز داشت: من از طرف همه ملت ایران و وزرا از ایشان تشکر می‌کنم. ایشان یک توطئه بزرگ را خنثی کردند. امریکایی‌ها حربه‌‌ای را ایجاد کرده بودند. اگرچه امریکا نمی‌توانست آن حربه را عملی کند و ملت ایران ایستاده بود ولی هر وقت مردم سرشان را بالا می‌آوردند، یک چماق را بالای سر خود می‌دیدند.

چماق امریکا قطعنامه ها بود

رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه آن چماق فصل هفتم منشور سازمان ملل و قطعنامه‌ها و موصبات شورای حکام بود، عنوان کرد: آنها مانند چماق بودند. یک نفر با چماق بالای شما باشد، شما بگویید نمی‌زند، خب نزند ولی بالا بودن آن چماق موجب حواس‌پرتی می‌شود. ما این چماق و دست را از بین بردیم.

راه تقویت بنیه دفاعی کشور را فراهم کردیم

روحانی با بیان اینکه برجام را اقتصادی می‌دانند، یادآور شد: مسئله اول برجام، امنیت ملی، برهم زدن برنامه‌ها و حربه‌های امریکا و تثبیت حقوق هسته‌ای ایران است. ما امروز کار هسته ای می‌کنیم و دنیا به ما کمک می‌کند. ما حقوق خود را در مسئله هسته‌ای تثبیت کردیم. منع معاملات تسیلحاتی را از بین بردیم و ممنوعیت آن را به پنج سال محدود کردیم که دو سال آن گذشه است. راه تقویت بنیه دفاعی کشور را فراهم کردیم.

برای حل تحریم‌های غیرهسته‌ای آماده‌ایم

او افزود: برخی وضعیت قبلی کشور را یادشان رفته است. اقتصاد و وضعیت نفت را فراموش کردند. بحث سوئیفت و عدم سرمایه‌گذاری در کشور را فرامشو کردند. حالا می‌گویند چرا بانک‌های بزرگ سرمایه‌گذاری نمی‌کند، می‌گوییم این بانک بزرگ کیست؟ می‌گویند می‌دانیم ۶۰ درصد آن بانک برای امریکایی‌ها است، تکلیف ما را روشن کنیم. تحریم هسته‌ای را برداشتیم. تحریم‌های غیرهسته‌ای هم اهل و سهلا! به ما در مسئله هسته‌ای اجازه داده شد در این باره نیز مجوز بدهید می‌رویم آنها را حل می‌کنیم البته ما متولی همه مسائل نیستیم.

ظریف برای سرمایه‌گذاری خارجی کارهای زیادی انجام داده‌ است

رئیس جمهور با بیان اینکه من از دکتر ظریف تشکر می‌کنم، بیان کرد: تلاش‌های ایشان منحصر به برجام نبوده است بلکه در منطقه نیز تلاش‌های فراوانی کرده‌اند. می‌خواهیم شعله جنگ در منطقه ما فروکش بکند البته این شعله خاموش نشده است. ایشان برای سرمایه‌گذاری خارجی کارهای زیادی انجام داده‌اند.

عده‌ای با ذات برجام مشکل دارند

روحانی از ظریف خواست تا برجام را به خوبی حفظ کند و گفت: عده‌ای با ذات برجام مشکل دارند. بحث ترامپ و امریکا و سنا نیست آنها کار غلطی انجام داده‌اند که می‌ایستیم ولی عده‌ای با نوجوان برجام مشکل دارند و از آن خوششان نمی‌آید. باید از آن حفاظت و حراست کنیم. باید برای اقتصاد مقاومتی و افزایش صادرات غیرنفتی تلاش کنیم.

او تاکید کرد: امینت منطقه اولویت ماست. کاهش مشکلات منطقه و تصویر درست از ملت ایران در فضای عمومی جامعه جهانی و کسب جایگاه شایسته‌تر بین المللی و حل مسائل محیط زیست را از ایشان می‌خواهیم.

از شما می‌خواهیم این ۱۷ وزیر را تایید صلاحیت کنید

روحانی با گلایه از همهمه نمایندگان گفت: شاید به دلیل بحث‌های مکرر شما با وزرا در چند روز گذشته این مباحث برای شما تکراری باشد اما من وظیفه معرفی وزرا را دارم و از شما می‌خواهیم این ۱۷ وزیر را تایید صلاحیت کنید و بیشتر نمی‌خواهیم. شما هم وظایفی دارید از نظر قانون و دلسوزی‌تان برای کشور است و رای شما هر چه باشید مورد احترام است.

باید با حفظ کیفیت خدمات هزینه‌های درمانی را کم کنیم

او درباره وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم در حوزه بهداشت و درمان تصریح کرد: وزیر پیشنهادی ما برای این حوزه دکتر قاضی‌زاده هاشمی است که زحمات بسیار زیادی برای طرح تحول سلامت کشیدند و این طرح کار بسیار سخت و بزرگی بود که انجام آن به دلیل مشکلات بودجه با سختی پیش می‌رفت و آقای هاشمی گاهی مواقع  اوقات‌شان از خزانه و بودجه تلخ می‌شد اما بسیار صبر و تحمل کرد و مردم از انجام این طرح راضی هستند ما هم بعد از رضای خدا رضای مردم را می‌خواهیم تا بتوانیم خدمات لازم را ارائه دهیم البته همه دولت باید در طرح تحول سلامت کمک کنند.

او با اشاره به تلاش‌های وافر و پیگیر هاشمی و سفرهای مکرر او گفت: امیداوریم آقای هاشمی با نشاط بیشتر در ۴ سال پیش رو فعال باشند البته این طرح به اصلاحاتی نیاز دارد که باید صورت بگیرد و با حفظ کیفیت خدمات هزینه‌ها را کم کنیم البته کار سختی است اما شدنی است.

حذف همپوشانی‌های بیمه در دستور کار است

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: مسئله سطح‌بندی خدمات بسیار مهم است برخی از خدمات در حوزه پزشکی انجام می‌شود که ضرورت ندارد و مستحب و مباح نیست و وارد مکروه و حرام می‌شود. همچنین درباره  نظام تشخیص نیز باید سامان‌دهی شود و پرونده الکترونیک بیماران اجرایی شود این طرح بسیار مهم است و می‌تواند تسریع کننده باشد همچنین خرید راهبردی بسته‌های سلامت بسیار مهم است. حذف همپوشانی‌های بیمه در دستور کار است و  توریسم سلامت برای ما بسیار مهم است و ان‌شاالله در زمینه این کار وزیر بعدی نیز کمک شایسته‌ای به وزیر بهداشت درمان و آموزش و پزشکی خواهند کرد.

ربیعی در مسئله صندوق‌ها کار بسیار بزرگی انجام داده‌ است

او درباره معرفی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دکتر علی ربیعی تلاش‌های خوبی در این زمینه داشتند ما به طور مفصل درباره اقداماتی که باید در بخش صندوق‌ها، شستا، رابطه این وزرات‌خانه با وزارت بهداشت و بیمه‌ها صحبت کردیم. خدمات بسیار خوبی در ۴ سال گذشته داشتند همچنین در زمینه سیستم رفاه اجتماعی برنامه‌های خوبی داشتند و ادامه می‌دهند.

روحانی با اشاره به زندگی شخصی و تخصصی او اظهارکرد: زندگی دکتر ربیعی نیز به در همین زمینه کار و رفاه است و مذیقه زندگی را چشیده‌اند افرادی که مضیقه زندگی را نچشیده‌اند خیلی مشکلات مردم را حس نمی‌کنند شاید یکی از فلسفه‌های ماه رمضان هم همین است آنهایی که خود کارگر بودند و می‌توانند شرایط کارگران را بهتر درک کنند.

او ادامه داد: آقای ربیعی در مسئله صندوق‌ها کار بسیار بزرگی انجام داده‌اند همچنین عملکرد سازمان بهزیستی بسیار خوب بوده و قدم‌های خوبی برداشته شده که باید ادامه داشته باشد یکی از بارهای سنگین این وزارتخانه مسئله اشتغال است که مربوط به وزارت کار نیست و همه وزارت‌خانه‌ها در آن سهیم هستند اما وزارت کار طرح های خوبی در این زمینه داشته که طرح کاروزی در برخی از استان‌ها انجام شده است. مسئله اصلی ما با آقای ربیعی اشتغال و پس از آن صندوق‌ها و مسئله سوم بهداشت و درمان است.

در ادامه لاریجانی با اشاره به عدم حضور وزیر کار در مجلس گفت: وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی  در مجلس حضور ندارند.

روحانی در پاسخ به لاریجانی گفت: از این به بعد هر وزیری که نبود بگویید برنامه‌هایشان را نخوانیم

برای معرفی وزیر دادگستری با رئیس قوه قضائیه مشورت کردم

رئیس‌جمهور درباره وزیر پیشنهادی در وزارت دادگستری گفت: در دولت یازدهم آقای پورمحمدی در این وزارت‌خانه بودند که بسیار نقش موثری بین قوه قضائیه و قوه مجریه داشتند. ایشان به خوبی در بحث‌های دولت شرکت می‌کردند و حرف می‌زدند.

او ادامه داد: آقای پورمحمدی برای ایجاد رابطه بین قوه قضائیه و مجریه بسیار تلاش کردند. حال ببینید اگر ایشان نبود چه اتفاقی می‌افتاد.

رئیس دولت دوازدهم با اشاره به روند انتخاب وزیر دادگستری عنوان کرد: حال طبق قانون این قوه قضائیه است که وزیر دادگستری را معرفی می‌کند. ما در این مرحله با رئیس محترم قوه قضائیه نشستی داشتیم که در آن پس از بحث‌های مختلف آقای آوایی انتخاب شد. ایشان در تمامی سمت‌های وزارت دادگستری فعال بودند و کارنامه خوبی دارند.

هرچه از آقای آوایی شنیدیم مشی اعتدال بوده است

او ادامه داد: هرچه از آقای آوایی شنیدیم مشی اعتدال بوده است. در روزهای سختی که در کشور داشتیم، آقای آوایی معتدل عمل کردند و این بسیار برای ما مهم است.

روحانی خطاب به وزیر پیشنهادی دادگستری در دولت دوازدهم گفت: ایجاد ارتباط خوب و موثر بین قوه قضائیه و مجریه از وظایف وزیر دادگستری است که البته خدا را شکر بین این دو قوه ارتباط خوبی وجود دارد.

او در ادامه افزود: حقوق شهروندی و مبارزه با فساد اهداف مهمی است که وزیر دادگستری باید آنها را پیگیری کند.

امیر حاتمی کاملاً به وزارت دفاع مسلط است

رئیس جمهور در رابطه با گزینه وزارت دفاع اظهار داشت: در وزارت دفاع برادر خوبمان سردار دهقان مسئولیت را برعهده داشتند که آشنایی ما به دفاع مقدس برمی‌گردد. ایشان وزیر خوبی در دوره دولت یازدهم بودند و در بخش‌های راهبردی و تسلیحاتی اقدامات خوبی انجام دادند و شرایط با گذشته متفاوت بود.

او ادامه داد: در دولت دوازدهم بنا بر این داشتیم که با یکی از برادران ارتش همکاری کنیم و البته ارتش و سپاه ندارد و فرمانده‌شان ولی فقیه است و هر دو برای کشور تلاش می‌کنند و به نیروهای ارتش و سپاه احترام می‌گذاریم.

روحانی بیان کرد: امیر سرتیپ حاتمی شخصیتی است که در رده‌های مختلف ارتش فعال بوده و مدت‌ها در ستاد کل نیروهای مسلح ارتش فعالیت داشتند و همچنین مدت زیادی با سردار باقری رئیس کل ستاد نیروهای مسلح همکار بودند بنابراین کاملاً به وزارت دفاع مسلط است.

حاتمی فرد مورد اعتماد خانواده بزرگ نیروهای مسلح است

او با بیان اینکه همه طرح‌هایی که در وزارت دفاع باید پیش می‌رفت، پیش رفته است، گفت: حاتمی فرد مورد اعتماد خانواده بزرگ نیروهای مسلح است و برای خدمت به همه نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی زمینی، انجام وظیفه می‌کند و سفارش اکید من در برخی از سلاح‌ها به خصوص توان موشکی به دلیل اهمیتی که دارد این است که فعالیت بیشتری داشته باشند.

روحانی بیان کرد: ساماندهی صندوق بازنشستگی به نیروهای مسلح، ارتقای سطح معیشت و منزلت کارکنان و تولید و تجهیزات نظامی و واگذاری بخش‌های غیر نظامی به بخش خصوصی را از ایشان خواستاریم.

اولین چیزی که از آخوندی خواستیم ساماندهی مسئله مسکن است

رئیس جمهور در رابطه با گزینه وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: آقای آخوندی وزیر بسیار فعالی بودند که در دولت دوازدهم اولین چیزی که از ایشان خواستیم مسئله مسکن است.

او تاکید کرد: معتقدم که مشکل مسکن از طریق خاصی با همکاری بخش خصوصی قابل حل است و در بافت فرسوده باید کار کنیم و اینکه در بیابان ساختمانی درست کنیم که نه آب و نه برق، نه گاز و نه مدرسه دارد درست نیست و اگر در بافت فرسوده این هزینه‌ها را انجام دهیم بسیاری از مسائل از جمله آب، برق، گاز، مسجد، آیت‌الله دارد و آنچه از ایشان می‌خواهیم این است که این مسئله مسکن هموار شود. البته مشکلاتی با شهرداری تهران داشتند.

رییس جمهور گفت: آقای آخوندی در زمینه راه ، بنادر ، هوایی کارهای بسیار جدی انجام دادند و فعال بودند در چابهار ، اینچه برون  و زاهدان شاهد فعالیت‌های ایشان بودیم و امیدواریم در زاهدان راه آهن به سمت چابهار و خراسان برود و جاده‌های روستایی و آزادراه کارهای زیادی صورت گرفت و در جاده شمال برخی به اتمام نهایی رسیده و بخشی هم پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

عده‌ای وقتی هواپیمای نو می‌خریم ناراحت می‌شوند

او با اشاره به فعالیت آخوندی در زمینه هواپیمایی گفت: در دولت یازدهم توانستیم در زمینه هواپیمایی با یک شرکت هواپیماساز قرارداد ببندیم. چطور می‌توانیم خوشحال باشیم از این که برویم هواپیمای دست دوم از کشور آفریقا بیاوریم و عده‌ای وقتی هواپیمای نو می‌خریم ناراحت می‌شوند اینکه هواپیمای قراضه را با التماس و منت سه برابر قیمت بخریم افتخار نیست.  در این کار بزرگ آقای ظریف و آخوندی اقدامات بسیار خوبی انجام دادند که البته آقای سیف هم همکاری‌های زیادی داشتند.

او افزود: امیدواریم با تخصص و تجربه‌هایی آخوندی دارد، بتوانیم از حضورش استفاده کنیم و ایشان هم از بحث مسکن مهر خلاص شود و هدایت سرمایه‌گذاری به سمت مسکن برود.

روحانی پس از پایان یافتن تذکرها، با اشاره به ماده ۲۰۶ آیین‌نامه مجلس اظهار داشت: از لحن این قانون و ماده برمی‌آید که اگر در مجلس یک یا چند وزیر رای نیاوردند یا رئیس جمهور به هر دلیلی نتواند وزیری را معرفی کند، می‌تواند سرپرست معرفی کند. فکر می‌کنم اگر ایرادی در این باره بود هیات رئیسه این موضوع را در دستورکار قرار نمی‌داد و به ما تذکر می‌داد و اگر نظری بود جلسه رای اعتماد را به تاخیر می‌انداخت.

او در ادامه توضیحاتش درباره وزارت مسکن افزود: پیشرفت صنعت مسکن، مبارزه با حاشیه‌‌نشینی، توسعه خطوط ریلی و جاده‌ای، بازسازی ناوگان هوایی، تقویت بنادر، ارتقای ایمنی در شهرسازی و توجه به شاخصه‌های محیط زیستی از جمله دستورکارهای وزارت راه و شهرسازی است.

نعمت‌زاده شیخ‌الوزرای دولت یازدهم بود

رییس‌جمهور درخصوص گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز تصریح کرد: ابتدا لازم می‌دانم از مهندس نعمت‌زاده تشکر کنم. اینکه به ایشان گفته می‌شود پدر صنعت ایران هستند، نادرست نیست. ایشان در زمینه صنعت فعال بوده‌اند. با آنکه ایشان شیخ‌الوزرای دولت یازدهم بودند، همیشه فعال بوده و در شهرستان‌ها حضور داشتند و برای صنعت و معادن خدمات بسیاری انجام دادند.

او با بیان اینکه ساخت خودرو با مشارکت و سرمایه خارجی – که بی‌نظیر بوده است - با تلاش‌های ایشان صورت گرفت، خاطرنشان کرد: الان در صنعت خودرو به‌روز هستیم. خودرویی را تولید می‌کنیم که در فرانسه تولید و در اروپا استفاده می‌شود. این کار، کار بزرگی در صنعت و فناوری بود.

حمایت از تولیدات معدنی از اولویت‌های وزارت صنعت معدن و تجارت است

رئیس دولت تدبیرو امید اضافه کرد: امروز آقای شریعتمداری مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت را برعهده می‌گیرند. ایشان سمت‌های مختلفی را قبلا برعهده داشتند. آقای شریعتمداری همیشه عنصر مخلص و فعالی بوده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارتخانه مهمی است که با سه معاون قوی باید شاهد تحرک خوبی در این وزارتخانه باشیم.

روحانی بهبود فضای کسب و کار مسئله اولیه وزارت صنعت، معدن و تجارت برشمرد و ابراز داشت: سازگاری سیاست‌های صنعتی و تجاری با مزیت‌های تجاری، افزایش صادرات غیرنفتی، مبارزه جدی با فساد، شفاف‌سازی تجارت و دنبال کردن سیاست صنعتی و همچنین حمایت از تولیدات معدنی از جمله اولویت‌های این وزارتخانه است.

صالحی اشراف خوبی به شرایط فرهنگی جامعه و حوزه و دانشگاه دارد

او درخصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بیان کرد: در زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دو وزیر گذشته دولت یازدهم تشکر می‌کنم. آقای جنتی و صالحی امیری تلاش‌های مجدانه‌ای انجام دادند. آقای سیدعباس صالحی در چهار سال گذشته در این وزارتخانه بوده‌اند. ایشان هم در حوزه و هم در دانشگاه تحصیل کرده است. اشراف خوبی به شرایط فرهنگی جامعه و حوزه و دانشگاه دارند.

دستگاه‌های دیگر حق مداخله در امور اجرایی کشور را ندارد

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وضعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ما مهم است، یادآور شد: نباید بگذاریم سلیقه در کشور ما حاکم شود. ممکن است یک آقا سلیقه‌ای داشته باشند که برای خودشان محترم است اما اگر وظیفه برعهده ماست ما باید انجام دهیم و اگرنه مجلس باید این وظیفه را از ما بگیرد.

او تاکید کرد: وقتی وظیفه‌ای برعهده وزارت ارشاد و دولت است دستگاه دیگر حق مداخله در امور اجرایی کشور را ندارد و اگر حق با مداخله‌گر است مجلس این وظایف را به مداخله‌گران واگذار کند.

روحانی حفظ و حراست از هویت و سبک ایرانی – اسلامی، پاسداشت از تعدد و تنوع بومی، حضور بخش خصوصی در حوزه مسائل فرهنگی، رفع موانع در تولید آثار فرهنگی، افزایش حضور کشور در مناسبات جهانی و منطقه‌ای، افزایش ایران از سهم تولید و ترویج محصولات فرهنگی، افزایش سهم زنان و جوانان در سیاستگذاری و حمایت از حقوق اقلیت‌ها در زمینه فرهنگی به ویژه اهل سنت و تمرکززدایی را از جمله برنامه‌های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم برشمرد.

حجتی تاکنون تحولات بسیار خوبی را در حوزه کشاورزی ایجاد کرده است

روحانی درباره معرفی وزیر کشاورزی با بیان اینکه آقای حجتی در دولت یازدهم مسئولیت سنگینی را بردوش داشته است، گفت: آقای حجتی در این دولت نیز مسئولیت را قبول کردند. او به حق وزیر شایسته‌ای است و کاملا به کارش مسلط است و وزارت کشاورزی را خوب می‌شناسد. همچنین بر بخش‌های مختلف این حوزه مسلط است و تحولات بسیار خوبی را تاکنون ایجاد کرده است.

او با اشاره به عملکرد آقای حجتی در دولت یازدهم تصریح کرد: ما در دولت یازدهم در گندم یکبار دیگر به خودکفایی رسیدیم همچنین در زمینه دانه‌های روغنی حرکت خوبی شروع شد و اقدامات بسیار مهمی در زمینه مزارع مدرن و صرفه‌جویی در مصرف آب انجام گرفته که باید ادامه پیدا کند. بزرگترین وظیفه آقای حجتی این است که محصولات ما را به مرز خودکفایی و امنیت ببرد و همچنین مصرف آب را کم کند و در حفظ خاک نیز کوشا باشد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه مصرف کود و سموم شیمایی مشکلات زیادی را ایجاد کرده گفت: باید در زمینه بهینه‌سازی  مصرف و توجیه اقتصادی بسیار دقیق عمل کنند. همچنین سرمایه‌گذاری‌های پایداری در حوزه کشاورزی انجام شود و مسئله آبیخیزداری را مد نظر گرفته و محصولات اقتصادی بیشتر با مصرف آب کمتر تولید کنند همچنین یارانه بخش کشاورزی را هدفمند کند و در کشت فراسرزمینی بیشتر باید فعالیت کنند.

امیدواریم رحمانی فضلی بتواند با اقدامات خود مردم را راضی کند

روحانی در معرفی رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور گفت: آشنایی ما با آقای رحمانی‌فضلی از زمان مجلس شورای اسلامی بوده است همچنین آقای رحمانی‌فضلی سمت‌های مختلفی در صداو سیما، دبیرخانه شورای امنیت نیز داشته‌اند که در همه جا موفق و پرکار بوده‌اند.

او ادامه داد: فعالیت در وزارت کشور بسیار سخت است. وزارت کشور باید از یک سو توقعات رییس جمهوری و از سوی دیگر توقعات دولت، نمایندگان، امامان جمعه و افرادی که در شهرستان‌ها صاحب نفوذ هستند را برطرف کند که سامان‌دهی این مسئله بسیار سخت است. ما باید مسئولین رده بالای کشور را بر مبنای خاص مردم انتخاب کنیم و امیدواریم آقای رحمانی فضلی بتواند اقدامات خوبی انجام دهد که مردم را راضی کند.

رحمانی فضلی با صبر و حوصله با ارگان‌ها مشکلات را حل می‌کرد

رییس‌جمهور با اشاره به رضایت‌مندی و عدم رضایت‌مندی مردم از استانداران گفت: اگر مردم از استاندار یا فرمانداری راضی باشند کاملا در چهره‌شان نشاط است و عدم رضایت نیز باعث ناراحتی مردم می‌شود بنابراین وظیفه سنگینی بردوش دارند. او انتخابات خوبی را در سه مقطع برگزار کرده و ما شاهد انتخابات آرام و  بی‌مشکل بودیم. آقای رحمانی فضلی با صبر و حوصله با ارگان‌ها مشکلات را حل می‌کرد که اگر فرد دیگری می‌خواست این کار را انجام دهد شاید سخت‌تر این هماهنگی‌ها بوجود می‌آمد.

روحانی تصریح کرد: ما از وزیر کشور خواسته‌ایم برای تقویت انسجام ملی در کشور از زنان استفاده کند همچنین در بخش‌های مختلف از اهل سنت نیز استفاده شود برای ما شیعه، سنی، کرد و بلوچ تفاوتی ندارد. همچنین آقای رحمانی فضلی در زمینه استفاده از ظرفیت شورای اجتماعی، نقش اقوام و مذاهب در مدیریت‌های محلی، توسعه مناطق مرزی و مبارزه با قاچاق کالا و مبارزه با خشونت و افراطی‌گری و مدیریت‌بحران‌ها اقدامات خوبی داشته باشند.

زنگنه کار بزرگی قبل و بعد از برجام انجام داد

روحانی در معرفی وزیر نفت با اشاره به عملکرد زنگنه در دولت یازدهم گفت: کار بسیار بزرگی در زمینه نفت در دولت یازدهم انجام شده است در آغاز دولت یازدهم در مجلس دلیل اصرارم برای وزارت آقای زنگنه را بیان کرده بودم همه از توانمندی او مطلع  هستیم. انصافا آقای زنگنه کار بزرگی قبل و بعد از برجام انجام داده اقداماتی که در میادین مشترک انجام شده همچنین در زمینه خودکفایی عملکرد خوبی داشته‌اند ما توانستیم در دولت یازدهم گازوییل را صادر کنیم همچنین در بخش گاز به خودکفایی رسیدم و برای اولین‌بار واردات گاز قطع شد و مشکلی برای ما پیش نیامد از سوی دیگر نعمت گاز در اختیار بسیاری از روستا‌ها قرار گرفته است.

او ادامه داد: مهمترین خواست ما از آقای زنگنه این است که اتصال لوله نفت به جزیره جاسک که در دولت یازدهم محقق نشد انجام شود نباید صادارت منحصر به خلیج فارس باشد همچنین ساحل مکران باید آباد شود و  مسئله فلرهایی که مقام معظم رهبری به آن حساس هستند نیز باید برطرف شده و سرمایه‌گذاری در این زمینه انجام شود که برای محیط‌زیست هم بسیار مهم است.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: از برنامه‌های ما در دولت دوازدهم مناطق مشترک گازی، بازیافت‌ها و حفظ سهم بازار ایران در جهان است میدان گاز پارس جنوبی را باید در این دولت به اتمام برسانیم همچنین نوسازی بخش‌های فرسوده صنایع پتروشمیی که بسیار  مهم است همکاری با وزارت نیرو داشته همچنین همکاری بهتری با آقای بی طرف داشته باشد و توجه به ساکنان بومی هر جایی که فعالیت نفت و گاز داریم بسیار مهم است.

وزیر پیشنهادی نیرو  باید مشکل حق‌آبه را مرتفع و تعادل را بازگرداند

رییس دولت دوازدهم در معرفی وزیر پیشنهادی برای وزارت نیرو با بیان اینک از آقای چیت چیان و بخاطر کارهای بزرگی که انجام دادند تشکر می کنم گفت: ایشان در مناطق استراتژیک غرب کشور اقدامات خوبی انجام دادند ۳۷ سد افتتاح کردند و دلسوزانه به مردم شریف ایران خدمت کردند. حتما از وجود ایشان در دولت استفاده خواهیم کرد.

او ادامه داد: گزینه‌ای که معرفی شده منظورم آقای بیطرف سالها در زمینه نیرو فعالیت داشتند و امیدوارم رای بیاورد و کارها و برنامه های خود را به انجام برساند.

روحانی خاطرنشان کرد: در زمینه آب و برق ما مسائل پیچیده‌ای داریم به جد برای تامین آب آشامیدنی صنعت کشاورزی با مشکل روبرو هستیم .

او در ادامه افزود: مساله حقابه یکی از مسایل مهمی است که باید مشکلات آن بر طرف شود تامین برخی از منابع آبی مشکلاتی دارد که وزیر پیشنهادی در دولت دوازدهم  باید آنها را مرتفع و تعادل را بازگرداند .

امیدوارم به زودی با تصویب مجلس سازمان ملی جوانان استقلال پیدا کند

روحانی در ادامه به معرفی گزینه پیشنهادی برای وزارت ورزش و جوانان پرداخت و عنوان کرد: از آقای گودرزی تشکر می کنم که زحمات زیادی برای این وزارتخانه کشیدند اقای مسعود سلطانی فر مدت زیادی در میراث فرهنگی بودند ایشان ۳۵ سال در بخش های مختلف خدمت کردند که امیدوارم در وزارت ورزش و جوانان نیز به طور مطلوب اقدام کنند .

روحانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: امیدوارم به زودی با تصویب مجلس سازمان ملی جوانان استقلال پیدا کند.

او در ادامه افزود: وزیر ورزش باید سرانه فضای ورزشی، عدالت در امکانات، شفافیت مالی، آماده سازی کشور برای انجام رویدادهای مهم ورزشی و همچنین ورزش های باستانی گام های مطلوب و مثبتی بردارد.

روحانی در خاتمه ضمن تشکر از نمایندگان مجلس گفت: امیدوارم دولت دوازدهم با تلاش و مشورت امروز بتواند برنامه هایی که هفته قبل معرفی کرده را در طول ۴ سال آتی به ثمر برساند انشاءالله هر ۱۷ وزیر رای اعتماد خواهند گرفت تا دولت دوازدهم قدم های محکمی را در جهت خدمت به مردم بردارد.

۸:۱۵

پس از قرائت قرآن، رنجبرزاده عضو هیات رئیسه با بیان اینکه قرعه‌کشی موافقان و مخالفان ناطق درباره کلیت کابینه نمایندگانی از سه فراکسیون امید، مستقلین و ولایی حضور داشتند، گفت: براساس قرعه‌کشی به عمل آمده احمد همتی نماینده مردم سمنان، زهرا ساعی نماینده مردم تبریز، یوناتن بت کیا نماینده مسیحیان، بهروز نعمتی نماینده مردم تهران، نبی‌رضا جبری نماینده مردم گرگان به عنوان موافق بحث و بررسی خط مشی و اصول کلی دولت دوازدهم سخن می گویند.

عضو هیات رییسه مجلس ادامه داد: محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مهریز و بافق، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام‌آباد، محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز ، سیدجواد حسینی‌کیا نماینده مردم سنقر و محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان نیز در مخالفت با کلیت کابینه سخنرانی خواهند کرد.

او ادامه داد: این افراد می‌توانند بخشی از وقت خود را در اختیار سایر نمایندگان قرار دهند.

۸:۱۰

با آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دستور جلسه امروز پارلمان از سوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی به شرح ذیل قرائت شد:

الف؛ بحث و بررسی خط مشی و اصول کلی دولت حجت‌الاسلام حسن روحانی اولین برنامه امروز نمایندگان مجلس خواهد بود.

ب؛ بررسی برنامه و صلاحیت وزاری پیشنهادی دولت داوزدهم به ترتیب وزیر آموزش و پرورش سید محمد بطحایی، وزیر ارتباطات و اطلاعات محمد جواد آذری جهرمی، وزرات اطلاعات سید محمود علوی، وزرات اقتصاد و دارایی مسعود کرباسیان، وزارت امور خارجه محمدجواد ظریف، وزارت بهداشت سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی علی ربیعی، وزارت جهاد کشاورزی محمود حجتی نجف‌‌آبادی، وزرات دادگستری سید علیرضا آقایی، وزارت دفاع امیر حاتمی، وزارت راه و شهرسازی عباس آخوندی، وزارت صنعت و معدن و تجارت محمد شریعتمداری، وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی سید عباس صالحی، وزارت کشور عبدالرضا رحمانی فضلی، وزارت نفت بیژن نامدار زنگنه، وزارت نیرو حبیب‌الله بی‌طرف و وزارت ورزش مسعود سلطانی

۸:۰۰

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور  راس ساعت ۸ صبح برای حضور در جلسه رای‌اعتماد به وزرای پیشنهادی وارد صحن مجلس شد.

نهاوندیان، حسینعلی امیری و جمعی از وزرای کابینه روحانی را در جلسه رای اعتماد همراهی کردند .

علی مطهری از نمایندگانی بود که به محض ورود روحانی به صحن مجلس به استقبال وی رفت.

با ورود رییس‌جمهور به صحن پارلمان زنگ آغاز جلسه علنی مجلس نواخته و به این ترتیب جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی آغاز شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: