او به بیان روایتی از امام حسین (ع) که فرمودهاند «ای مردم در خوبی ها با یکدیگر رقابت کنید و در کسب غنائم (معنوی) شتاب کنید، اساساً کار خوبی که برای رسیدن به آن عجله و شتاب نشود را معروف نپندارید» پرداخت و ادامه داد: با استفاده از مفاد این کلام گهربار معصوم(ع) میآموزیم که در زندگی فردی و اداری باید برای بدست آوردن خوبی ها با هم به رقابت بپردازیم که نتیجه آن در عرصه امور اداری جلب رضایت مردم و سعادت در دنیا و همچنین کسب پاداش اخروی خواهد بود؛ لذا باید مراقب باشیم که در حوزه کاری خود دچار روزمرگی نشویم که به استناد روایت مذکور، معروف و خوبی محسوب نمیشود.
اسماعیلی در ادامه سخنان خود با اشاره به کسب رتبه اولی برای دادگستری استان تهران در عرصه فرهنگی اظهار کرد: خوشبختانه در جلسه اخیر روسای کل دادگستری ها و دادستان های سراسر کشور، مطابق با گزارش معاون فرهنگی قوه قضاییه، دادگستری استان تهران در حوزه فرهنگی رتبه نخست را کسب کرد که این امر نشانگر اهتمام ویژه این دادگستری به امور فرهنگی است؛ لذا جا دارد از معاونت فرهنگی و همکارانشان و همه کسانی که در بخش های مختلف برای نیل به این مقام مهم تلاش کرده اند، صمیمانه تقدیر و تشکر کنم، البته لازم است که با انجام فعالیت های بیشتر نسبت به گذشته، این منزلت همچنان حفظ شده و بلکه ارتقا یابد.
او ضمن تاکید بر گسترش امور فرهنگی افزود: مسائلی از قبیل امر به معروف و نهی از منکر، استقبال از نمازهای جماعت، برخورد نیکو با همکاران و ارباب رجوع و برگزاری مراسمات مختلف مذهبی و همچنین تشکیل جلسات اخلاق و ... باید دائماً به عنوان یک اولویت مطرح باشد.
اسماعیلی در خصوص پیشنهادات واصله از ناحیه اعضای شورا جهت ارتقای عملکرد دادگستری کل استان تهران تاکید کرد: ضروریست کمیتهای به فوریت تشکیل و پیشنهادات قابل اجرا و بدون نیاز به معونه خاص را بررسی و پس از اولویت بندی لازم آنها را جهت عملیاتی شدن به شورا ارائه کند.
مطلب دیگر مشکلات موجود در محاکم تجدیدنظر استان تهران است که رعایت ماده ۴۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری جدید از علل مهم آن به شمار می رود که لازم است هر چه سریع تر نسبت به اصلاح آن با انجام تشریفات قانونی اقدام مقتضی معمول گردد، لکن وجود برخی دیگر از مشکلات در این دادگاهها، ناشی از آسیبهایی است که نیاز دارد به دقت بررسی و واکاوی گردد که نتایج حاصل از بازدید های اخیر در این خصوص موید همین مطلب است.
قابل ذکر است که در این راستا مقرر شد به فوریت کمیتهای تشکیل و ظرف مدت حداکثر دو هفته با مراجعه به دادگاههای تجدیدنظر، مراتب از زوایای متعدد به دقت بررسی و راهکارهای مقابله با مشکلات مطروحه ارائه گردد تا از این طریق ساماندهی مناسبی به امور مربوطه داده شود که در خصوص این موضوع و موارد دیگر بحثهای کارشناسی لازم مطرح شد و سپس حسب مورد تصمیماتی نیز اتخاذ شد.گردید.