او با بیان اینکه باید این افراد را شناسایی کنیم گفت: در حقیقت با شناسایی این افراد و ایجاد تسهیلات مقرراتی و سرگردان نکردن آنها در ادارات میتوان از این افراد به صورت مجموعهای در کشور استفاده کرد و به آنها اجازه سرمایهگذاری در کشور و موجبات استخدام بدون قید و شرط و بدون تشریفات را برای آنها فراهم کرد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به کارشناسان ایرانی که در خارج از کشور فعالیت میکنند گفت: بسیاری از کارشناسان نفتی ما در یکی از ایالتهای ایالات متحده فعالیت میکنند که تمایل به بازگشت به کشور دارند اما ضوابط پیچیده و بروکراسیهای اداری باعث تردید آنها میشود و امکان استخدام ندارند.
هاشمیطباء بیان کرد:باید به این موضوع توجه داشته باشیم که کسی که در ایالات متحده کار میکند ماهیانه 4 هزار دلار دریافت میکند و نمیتواند در ایران با ماهی سه میلیون تومان زندگی کند لذا باید امکانات برای این افراد فراهم شود و از سرگردانی آنها جلوگیری شود.
او تاکید کرد: بسیاری از این کارشناسان علاقهمند هستند در ایران فعالیت کنند اما باید راهی ایجاد شود تا بتوانند در کشور فعالیت داشته باشند.
هاشمیطباء درپایان این مناظره و در جمعبندی سخنانش گفت: با حذف تعرضاتی که دوستان نسبت به هم داشتند باید بگویم همه ما دغدغه کار و خدمت داریم اما در این دغدغه خیلی از وظایفی که بیشتر از حد و حدود امکانت دولت است بر خود تحمیل میکنند.
او ادامه داد: متاسفانه به گونهای برخورد میشود که خدمات دولتها فراموش شده در حالی که دولتها خدمات بسیاری انجام دادهاند. معتقدم اولویت دولت برنامه برای اشتغال و کار باشد و دولت باید سیاستگذاری دقیق در این زمینه داشته باشد و سرمایه کارآفرینان و بخش خصوصی و سرمایهگذاری آنان باید محترم شناخته شود و زمینه برای جذب آنها فراهم شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: معتقدم با توجه به تاکید دوستان بر حفظ زیستگاه ایران از این میراث گذشته خداوند و طیبعیت حفاظت کرد و بر حفظ ایران همراه با اصلاح کشاورزی و رسیدگی به مستضعفان و محرومان در حد حداقل یک زندگی شرافتمندان از طرف دولت تاکید میکنم. با سرمایهگذاری در صنعت، خدمات، کشاروی، جهانگردی و توریسم برای اشتغال کامل تاکید میکنم. معتقدم هر اشتغالی با ارزش نسیت بلکه اشتغال باید ارزش افزوده داشته باشد باید تولید با کیفیت و قابل صادارت داشته باشیم تا اشتغال معنای خود را بیایبد.