کد خبر: ۷۱۴۷۲۴
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۰
تعداد بازدید: ۳۳۰
قدرت‌گیری محافظه‌کاران به ضرر روابط ایران و شورای همکاری خلیج فارس است
قدرت‌گیری محافظه‌کاران به ضرر روابط ایران و شورای همکاری خلیج فارس است چرا که محافظه‌کاران ایرانی علاقه چندانی به بهبود روابط خود با عربستان سعودی ندارند.
نشریه «عرب‌نیوز» با انتشار مطلبی اشاره می‌کند که شانس برای گفت‌‌وگوهای راهبردی شورای همکاری خلیج فراس و ایران متاثر از نتیجه انتخابات‌ریاست جمهوری در ایران خواهد بود. 

به گزارش خبرداغ به نقل از آفتاب، این نشریه می‌نویسد: گفت‌و‌گوی استراتژیک بین کشورهای عضو شورا و ایران در دستور کار شورای وزیران در ریاض در هفته گذشته قرار گرفت. با این حال، به نظر می‌رسد ایده گفت‌و‌گو از سوی وزرای امور خارجه مورد بازبینی قرار گرفت. در ماه‌های اخیر گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال باز شدن یخ روابط شورای همکاری خلیج فارس و ایران مطرح شده است. گمانه‌زنی در مورد گشایش دیپلماتیک در ماه نوامبر گذشته پس از آن مطرح شد که کشورهای صادر‌کننده نفت اوپک توافقی را برای کاهش تولید نفت انجام دادند.

 در ماه فوریه حسن روحانی رییس‌جمهوری ایران به یکی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس یعنی عمان سفر کرد و با سلطان آن کشور دیدار کرد و پس از آن برای دیدار با امیر شیخ صباح الاحمد الصباح به کویت سفر کرد. این سفر به دنبال دعوت‌نامه‌ای از جانب کویت برای سفر مقام‌های تهران به آن کشور بود که در ماه ژانویه از سوی وزیر امور خارجه کویت به تهران ارسال شد. کویت همچنین پیامی را از جانب شورای همکاری خلیج فارس تحویل ایران داده که در آن، شرایط شورا برای مذاکره با ایران مطرح شده است. سپس در ماه مارس مشاوره بین مقام‌های سعودی و ایرانی برای رفع اختلاف‌نظر بر سر موضوع سفر زائران ایرانی به مکه مطرح شد. این تلاش‌ها برای آغاز سازوکار مورد‌نیاز به منظور پرداختن به نگرانی‌های امنیتی و استراتژیک بوده‌اند. با این حال، نگرانی‌ها پابرجا هستند؛ چرا که هر دو طرف به طور مستقیم درگیر جنگ در سوریه و یمن هستند و یا از طرفین مختلف درگیر حمایت می‌کنند. 

این نشریه در ادامه اشاره می‌کند که بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای اشاره کرده‌اند که دولت‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس روز‌شماری می‌کردند که دوران ریاست جمهوری اوباما تمام شود و اکنون از اقدامات ترامپ راضی هستند. به نظر می‌رسد این تضمین برای دولت‌های عربی عضو شورا ایجاد شده که بار دیگر چتر امنیتی آمریکا در منطقه فعال می‌شود. اعتماد به نفس این کشورها افزایش یافته و در نتیجه می‌توانند از موضع قدرت و با دست بالا با ایران ارتباط برقرار کنند و هنوز مشخص نیست که سیاستگذاری امنیتی و سیاست خارجی ایران با سیاست تهاجمی‌تر آمریکا در قبال شورای همکاری خلیج فارس چه خواهد بود و آیا ایران پای میز مذاکره می‌نشیند یا آن که تندروها در آن کشور دست بالا را پیدا کرده و سیاست تهاجمی‌تری را اتخاذ خواهند کرد. 

عرب‌نیوز در ادامه اشاره می‌کند که به نظر می‌رسد با افزایش تنش در روابط امریکا و ایران تلاش برای کاستن از تنش بین عربستان سعودی و ایران غیر‌محتمل باشد. 

این نشریه اشاره می‌کند که انتخابات‌ ریاست‌جمهوری در ایران که بزودی برگزار می‌شود یکی دیگر از عناصر عمده‌ای است که سبب می‌شود شورای همکاری خلیج فارس در سیاستگذاری کلان خود در قبال ایران با عدم قطعیت مواجه باشد. قدرت‌گیری محافظه‌کاران به ضرر روابط ایران و شورای همکاری خلیج فارس است چرا که محافظه‌کاران ایرانی علاقه چندانی  به بهبود روابط خود با عربستان سعودی ندارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: