
به گزارش خبرداغ به نقل از ایرنا محسن رنجبر روز چهارشنبه در همایش بین المللی
گردشگری پایدار مبتنی بر ظرفیت های فرهنگی اقوام در گرگان ، اظهارداشت:
توسعه صنعت گردشگری باعث خواهد شد تا این درآمد در دورترین نقاط مقصد توزیع
شود و به ماندگاری روستاییان در روستاها، حفظ منابع طبیعی و استفاده بهینه
از منابع کمک کند.
وی اضافه کرد: توسعه گردشگری در جهان از سال 1950 سیرصعودی داشته و در کشور ما این روند سالانه چهار درصد رشد دارد.
به گفته وی؛ درآمد صنعت گردشگری در واقع راهکار برون رفت از اقتصاد ساکن است.
رنجبر
گفت: بعد از آغاز بکار دولت یازدهم به حوزه گردشگری به عنوان یکی از
محورهای اساسی توسعه توجه شد و در برنامه ششم توسعه نیز لحاظ شده است.
مدیرکل
دفتر مطالعات و آموزش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود:
گردشگری بعد از برجام در کشور رشد مطلوبی داشته است، بطوری که براساس
آمارهای موجود در سال 2015 نسبت به سال قبل آن میزان گردشگران ورودی از
کشورهای فرانسه و آلمان به ایران به ترتیب 110 و 40 درصد افزایش داشت و این
روند را در حوزه گردشگران دیگر کشورهای اروپائی نیز مشاهده می کنیم.
به
گفته وی؛ امروزه صنعت گردشگری به عنوان یک شغل با کمترین میزان هزینه و
سرمایه گذاری برای ایجاد اشتغال بوده و بیشترین بازدهی را دارد.
وی
با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال در حوزه گردشگری صنعتی 300 تا 400 میلیون
ریال کافی است، یادآور شد: در شرایط کنونی اقتصادی و مشکلات در حوزه
اشتغال، ایجاد مشاغل در حوزه صنعت گردشگری یکی از راه های برون رفت از این
وضعیت است.
وی؛ گردشگری را به عنوان یک نیاز روحی بیان کرد و گفت:
یکی از اثرات گردشگری توسعه تعاملات فرهنگی است و به نوعی دیپلماسی عمومی
محسوب می شود.
رنجبر؛ استان گلستان را کلکسیون و موزائیکی از اقوام
مختلف دانست که ظرفیت بالائی در بخش های مختلف صنعت گردشگری دارد و افزود:
توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در میان اقوام ساکن در استان و تعاملات
میان فرهنگی دیده می شود.
مدیر کل دفتر مطالعات و آموزش میراث
فرهنگی کشور همچنین گفت که با وجود محدودیت های جدید اعلام شده از سوی رئیس
جمهور آمریکا ، بسیاری از مردم این کشور ایران را به عنوان مقصد گردشگری
بیان کرده و این مساله نشات گرفته از ظرفیت و تنوع قومی فرهنگی در ایران و
زندگی مسالمت آمیز اقوام مختلف است.
وی در بخش دیگری با بیان اینکه
در ایران 2 هزار و 560 نوع غذا وجود دارد، اما در رستوران ها تعداد معدودی
از آن طبخ و توزیع می شود، عنوان کرد: این تنوع غذایی در واقع یک ظرفیت و
فرصت است که به جذب بیشتر گردشگران کمک کند.
رنجبر؛ فراهم کردن
امکان بهره مندی گردشگران از همه مکان های کشور را از برنامه های این
سازمان اعلام کرد و گفت: ساماندهی تعطیلات با معرفی مقاصد مختلف از دیگر
برنامه ها بوده که از آن به عنوان 'همه زمانی کردن گردشگری' نام برده می
شود.
مدیر کل دفتر مطالعات و آموزش سازمان میراث فرهنگی به مساله
گردشگری کم شتاب نیز اشاره کرد و گفت: هدف از این گردشگری در واقع جلوگیری
از تخریب محیط زیست، فراهم کردن حداکثر بهره وری و استفاده بهینه از محیط
زیست است.