او نامگذاری این همایش به عنوان پانصد و پانزدهمین سال روابط را بسیار به جا خواند و افزود: تقریبا در همین تاریخ اولین سفرا بین دو کشور مبادله شدند.
سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه تاریخ روابط ما شاهد حوادث تلخ و شیرینی بوده است، یادآور شد: اما مهم این است که این تاریخ مورد مطالعه قرار گیرد و از آن درس بگیریم و در تاریخ توقف نکنیم.
سنایی به دوره معاصر تاریخ روابط ایران و روسیه اشاره کرد و افزود: به گفته مقامات و تحلیلگران هم از نظر کمی و هم کیفی و در تمام سطوح سیاسی، اقتصادی، امنیتی و.. دوران بی سابقهای است و برخی از عرصهها مانند همکاریهای منطقهای شاید برجستهتر باشد.
سفیر ایران در روسیه با ذکر این نکته که تصمیمات اتخاذ شده و اعتماد بین مسئولان دو کشور در تاریخ بیسابقه است، خاطرنشان کرد: مبادلات تجاری و اقتصادی آهنگ رشد خود را آغاز کرده و در سال ۲۰۱۵، هشتاد درصد رشد داشته که امیدواریم این میزان حفظ شود.
سنایی با بیان اینکه روابط ایران و روسیه از جنبههای راهبردی مختلفی برخوردار است، اظهار داشت: در سالهای اخیر روابط پایدار راهبردی را برای یک کشور تعریف کردن دچار تغییر شده، اما آنچه مهم است اراده مقامات کشورها برای برقراری روابط راهبردی است.
او افزود: اگر مقامات دو کشور در سطح رئیس جمهور، وزیر خارجه و ... بی وقفه در حال رایزنی هستند و اگر در این فضا اعتماد بین دو کشور وجود دارد و سامانه اس-۳۰۰ به ایران تحویل داده میشود، این نقاط مثبت نگاه راهبردی را بین دو کشور تقویت میکند.
سفیر ایران در ادامه سخنانش همچنین اعلام کرد که برنامهریزی برای سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به روسیه در حال انجام است.
او با بیان اینکه در روابط دو کشور همواره عامل سوم نقش منفی داشته است، اظهار داشت: غرب در سالهای اخیر و به صورت خاص آمریکا در این زمینه نقش منفی داشتهاند.
سنایی ادامه داد: زمانیکه برجام حاصل شد پوتین ضمن تبریک و استقبال از آن اعلام کرد که باید از برجام استقبال کرد چرا که به کاهش نقش منفی عامل سوم در روابط ایران و روسیه کمک میکند.
سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه باید در داخل کشور روسیه شناسی تقویت شود به این مساله که در اوایل قرن بیستم ۹۰۰ تاجر گیلانی در کرملین و آستاراخان فعالیت داشتند اشاره کرد واظهار داشت: تجار روس هم در ایران فعالیت گستردهای داشتند.
سنایی همچنین اظهارامیدواری کرد که مورخان و نخبگان دو کشور در تمام عرصهها بتوانند گفتوگوی سازندهای را با یکدیگر شکل دهند.