کد خبر: ۷۰۳۷۱۵
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۷
تعداد بازدید: ۳۶۱
دونالد ترامپ رییس جمهور جدید آمریکا همان طور که در زمان کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود در نخستین هفته آغاز به کار خود در کاخ سفید با صدور فرمان های اجرایی به برخی از وعده های انتخاباتی خود از جمله ایجاد محدودیت و ممنوعیت در ورود پناهجویان و مهاجران به خاک آمریکا جامه عمل پوشانید.
فشار ترامپ به ایران و ماه عسل تندروهابه گزارش خبرداغ،ترامپ در فرمان اجرایی خود شهروندان 7 کشور از جمله ایران را از ورود به خاک آمریکا به مدت 1 ماه ممنوع کرده و پس از آن نیز ممکن است این مهلت تمدید شود و در صورت عدم تمدید به احتمال فراوان با سخت تر شدن صدور روادید آمریکا برای شهروندان ایرانی، صدها و یا شاید هزاران ایرانی که پیشتر می توانستند با دریافت روادید این کشور وارد خاک آمریکا شوند، از این فرصت محروم شوند.

اقدامات ترامپ در نخستین روزهای حضورش در کاخ سفید ناظران خوش بین را از خواب غفلت بیدار کرد و نشان داد که خوش بینی درباره احتمال تعدیل و یا تغییر مواضع ترامپ در زمان حضورش در کاخ سفید بنا به مصالح حکومتداری برای این رییس جمهور جنجالی تاریخ آمریکا چندان مصداقی ندارد و او قصد دارد ؛ شعارهایی را که به واسطه آنها وارد کاخ سفید شده به بدترین شکل ممکن به مورد اجرا بگذارد.

یکی از جنجالی ترین این شعارها و وعده ها ساخت دیوار در مرز با مکزیک و ایجاد ممنوعیت و محدودیت در ورود پناهجویان و مهاجران به خاک آمریکا به ویژه از کشورهای مسلمان است و حالا ترامپ با صدور فرامین اجرایی جدید نشان داده است به واقعیت آنچه که گفته است باور دارد و این شعارها را اجرا خواهد کرد.

اما چرا نام ایران نیز در لیست 7 کشوری است که شهروندان آن از ورود به خاک آمریکا منع شده اند؟

لازم است در این باره بحث و بررسی شود تا بسیاری از حقایق پشت ماجرا و اشتباه فاحش ترامپ در اتخاذ این تصمیم روشن شود.

با نگاهی اجمالی به طیف شهروندان ایرانی که در دهه های گذشته به ینگه دنیا رفته و در آنجا اقامت گزیده اند می توان به راحتی دریافت که به هیچ وجه انگ تروریستی و تهدید امنیتی به طبقه مهاجر ایرانی ساکن آمریکا نمی چسبد، وانگهی این طبقه از ایرانیان مهاجر هم به لحاظ سطح فرهنگی و آموزشی و هم از منظر مالی یک سروگردن بالاتر از بیشتر مهاجران حاضر در خاک آمریکا هستند و از این منظر نه تنها سربار جامعه آمریکا نیستند بلکه به واسطه سرمایه و خدمات و تخصص هایی که دارند، جزء طبقه ای ممتاز از جامعه این کشور هستند.

بنابراین محروم کردن و ایجاد محدودیت برای خانواده های این قشر از ایرانیان ساکن آمریکا برای ورود به خاک آمریکا نه تنها اقدامی از سر منطق و مصلحت نیست بلکه بسیار نابخردانه و نابجاست و نه تنها به نتیجه دلخواه دولت ترامپ نخواهد رسید بلکه مانند تحریم ها دود آن تنها به چشم مردم عادی و صدها هزار ایرانی ساکن آمریکا و خانواده های آنها خواهد رفت که از سر قضا نه تنها عداوتی با آمریکا و دولت این کشور ندارد بلکه سال ها و دهه ها انگ و برچسب روی این جماعت از سوی برخی محافل سیاسی تندرو در داخل ایران، سرسپرده و غربزده بودن و وابستگی به آمریکا و عدم غیرت ایرانی و اسلامی و... و اتهامات و تهمت هایی از این دست بوده است.

اقدام نابخردانه ترامپ در یکسان دانستن شهروندان کشوری چون ایران و کشورهایی ورشکسته و نابسامان همچون لیبی و یمن و سومالی و عراق و سوریه ... اشتباه کوچکی نیست و پیامدهای آن در آینده گریبان ترامپ و دولت او را خواهد گرفت.

تنها دلیلی که می توانسته ترامپ را به این اقدام وادارد  جدای از ناآگاهی کامل از ابعاد این تصمیم  ، دیدگاه به شدت منفی او نسبت به حکومت جمهوری اسلامی ایران و سیاست های آن در منطقه و ادعای او در زمینه حمایت حکومت جمهوری اسلامی از گروه های تروریستی ضد آمریکایی است. ترامپ به احتمال زیاد می خواهد با این کار هشداری به حکمرانان جمهوری اسلامی بدهد و بر این نکته تاکید کند که دوران ماه عسل برجام با دولت اوباما به سرآمده است و نگاه دولت او به جمهوری اسلامی نگاهی توام با دشمنی و بی اعتمادی است.

اما ترامپ "سیبل هدف " را اشتباه گرفته و می خواهد برای تنبیه حاکمیت مستقر در ایران ، صدها هزار شهروند ایرانی ساکن آمریکا و خانواده های آنها و هزاران ایرانی دانشجو و غیر دانشجوی در حال برنامه ریزی برای سفر به آمریکا را مورد مجازات قرار دهد.

بر حسب اتفاق این همان کاری است که برخی محافل تندرو در داخل ایران بسیار مشتاق و مایل اند که آینده تعاملات بین دو ملت و دو کشور را به آن سمت و سو ببرند تا گفته های خود را به کرسی نشانده و طبقه متوسط هر دو کشور را از تعامل بیشتر بازدارند و دیوار بی اعتمادی را بین دو کشور همچنان پابرجا نگه دارند؛ با این اقدام ترامپ  دیگر  چه نیازی به نصب بیلبوردهای ضد آمریکایی در شهرهای ایران است وقتی خود ترامپ با دست خودش موجبات بی اعتباری دولت آمریکا را فراهم کرده و چند لایه خشت و آجر بر روی دیوار بی اعتمادی بین دو کشور افزوده است.

تنبیه طبقه متوسط جامعه ایران از سر خصومت با حکومت ایران با هر منطق و دلیلی، اقدامی بی سابقه در دوران 38 ساله رابطه ایران و آمریکا پس از استقرار جمهوری اسلامی در ایران است و ترامپ با این اقدام نابخردانه نشان داده نه همچون سلف های دموکرات و جمهوریخواه خود می اندیشد و نه حتی بدیهی ترین اصول را در گرفتن تصمیماتی این چنینی که می تواند زندگی و زمانه صدها هزار و یا شاید میلیون ها را تحت تاثیر قرار دهد، مورد توجه قرار می دهد. 

به راستی با وجود عدم ارتباط سیاسی بین تهران و واشنگتن و خصومت ورزی دو دولت علیه یکدیگر در بیش از 37 سال گذشته آیا تا کنون شهروندی ایرانی در خاک آمریکا یا بیرون از آن اقدامی تروریستی یا تهدیدی جدی علیه منافع شهروندان آمریکایی خلق کرده است که حالا با فرمان اجرایی ترامپ قرار است از ورود ایرانی ها به خاک آمریکا – ولو به طور موقت – جلوگیری شود و سوال دیگر اینکه چرا نام کشورهایی چون پاکستان و عربستان که تروریست هایشان در دهه های گذشته قاتل جان هزاران آمریکایی در درون و بیرون آمریکا بوده اند ، در این لیست قرمز نیست؟

شاید بهتر بود ترامپ پیش از اتخاذ این تصمیم نگاهی به نتایج انبوه افکار سنجی های موسسات آمریکایی درباره کشورها و مردم خاورمیانه می انداخت و به این حقیقت می نگریست که حتی شهروندان نزدیک ترین متحدان آمریکا در منطقه همچون ترکیه و عربستان تا چه میزان با مواضع دولت هایشان در رابطه با آمریکا زاویه دارند و دیدگاه های ضد آمریکایی رسوخ کرده در مردم این منطقه در دهه های گذشته تا چه میزان منطبق بر لیست سیاه تهیه شده از سوی اوست.

منبع: عصرایران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: