مشاور رییس دستگاه قضا گفت: یکی از مشکلات موجود در خصوص جمعیت کیفری، بحث متهمین با قرارهای موقت بوده که با اجرای بخشنامه ساماندهی زندانیان، شاهد بهبود رویهها در این بخش هستیم.
او با بیان اینکه حدود یک چهارم زندانیان را متهمین تحت قرار تشکیل میدهند، گفت: میانگین ماندگاری این افراد در زندانها ۱۱ روز است که نشان میدهد در صورت توجه کامل به ظرفیتهای قانونی و مدیریتی از ورود این بخش از افراد به زندانها جلوگیری میشود.
رییس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه گفت: ورود افراد به زندانها ولو برای یک روز آسیبهای جدی به فرد و خانواده او وارد میسازد که ایجاب میکند خانواده زندانیان تحت حمایت کامل مادی و معنوی قرار گیرند.
او تصریح کرد: عدم حمایت از خانواده زندانیان موجب ایجاد زمینه برای ورود آنها به چرخه جرم است.
رییس سازمان زندانها در این دیدار از کاهش ۱۰ درصدی ورودی متهمین به زندانها با اجرای بخشنامه ساماندهی وضعیت زندانیان خبر داد.
او گفت: ظرفیتهای موجود در قوانین قضایی و تاسیسات خوب حقوقی در صورت توجه کامل میتواند روند کاهش جمعیت کیفری را تسریع بخشد.
جهانگیر افزود: در برنامه ششم توسعه مکلف به انتقال ۲۰ زندان از داخل شهرها شدیم که امیدواریم بودجه لازم برای این امر تامین شود.
آیتالله دری نجفآبادی در این دیدار ضمن تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته در زندانها، گفت: برای تحقق برنامههای آموزشی، اصلاحی و تربیتی در زندانها باید از ظرفیتهای خیرین استفاده شود؛ چرا که بودجههای دولتی نمیتواند این هزینهها را تامین کند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: توجه به فعالیتهای فرهنگی در زندانها در کنار توجه به خانوادههای آنها باید در راس فعالیتهای زندانها قرار گیرد.
امام جمعه اراک گفت: ساخت زندانهای جدید با هدف جایگزینی با زندانهای قدیمی و توجه به استانداردهای لازم میتواند روند فعالیتهای اصلاحی و ترببتی در زندانها را تسریع کند.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام عبدالهی رئیس کل دادگستری استان مرکزی، گزارشی از وضعیت قضایی استان ارائه کرد.