کد خبر: ۶۹۷۶۴۶
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
تعداد بازدید: ۲۸۹
کمالوندی در نشست خبری:
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: در بحث آب سنگین آرزو داشتند تاسیسات ما را تعطیل کنند در حالیکه الان با نشاط کار می‌کند. ظرف حدود ۸ ماه ۷۰ تن آب سنگین فروختیم.
ظرف ۸ ماه ۷۰ تن آب سنگین فروختیم/در استخوان‌بندی هسته‌ای ما مشکلی ایجاد نشده استبه گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، بهروز کمالوندی در نشست خبری خود عنوان کرد:‌ بحث هسته‌ای ایران حدود ۱۵ سال است از مسائل مطرح در سطح بین المللی است. برای ما هم مهم بوده است. در هشت سال قبل از برجام حدود هشت قطعنامه شورای امنیت و چند قطعنامه شورای حکام علیه ما صادر شد که هر کدام برای صنعت هسته‌ای ما محدودیت ایجاد کرد. هر چند صنعت هسته‌ای با پیشرفت همراه بود ولی محرومیت‌هایی هم داشتیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: چند وقت قبل از آژانس درباره توان گداخت به ایران آمدند و دیدند نیروی انسانی قوی‌ داریم ولی دیدند امکانات ما قدیمی است که روند پیشرفت را کند می‌کرد. قبل از برجام از دسترسی به پروژه‌ها مانند ایتر محروم بودیم. برجام فصای تنفسی را برای ما ایجاد کرد؛ مانند پیوستن به پروژه ایتر که برای تجربه‌اندوزی ما موثر است و ما می‌توانیم به این پروژه موثر جهانی بپیوندیم. پروژه ایتر این امکان را می‌دهد که بشر بتواند از آب‌های اقیانوس‌ها انرژی کسب کند.

او در مورد دستاوردهای برجام گفت: در خصوص تحریم‌ها شاهد فروش نفت، برداشته شدن محدودیت‌ها و باز شدن ال سی‌ها هستیم و یک رشد ۷. ۴ درصد و تورم پایین را شاهدیم که فصای تنفسی برای محسوب می‌شود. البته آثار رشد اقتصادی در بلندمدت نشان داده می‌شود و اگر این فضا ادامه داشته باشد امکان دارد کشور ما جزو ۱۰ اقتصاد بر‌تر دنیا شود.

کمالوندی تاکید کرد: البته چیزی که انتظار می‌رفت محقق نشده است. تحریم‌ها با کندی برداشته شده است. در فرایند مذاکرات بحث امریکا این بود که تحریم‌های اولیه را دست نمی‌زنیم. اینکه چگونه باید آن‌ها را حل کرد تا فضای تنفسی ایجاد کند زمان برد. می‌توان از دو زاویه دید چه به دست آوردیم و چه به دست نیاوردیم. نوع نگاه ما در این زمینه موثر است.

او خاطرنشان کرد: در بحث هسته‌ای شرایط خوبی برای فعالیت هسته‌ای فراهم شده است. به دلیل تجربه در فعالیت در کشورهای مختلف و جایگاهم در سازمان انرژی اتمی به جرات می‌توانم بگویم در استخوان‌بندی هسته‌ای ما مشکلی ایجاد نشده و در اهداف اصلی در حال رشد هستیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: در بحث غنی‌سازی برخی کشور‌ها آرزو دارند تا ۱۰ عدد سانتریفوژ داشته باشند. ولی هزاران سانتی‌ریفوژ در کشور در حال کار هستند. درست است که ۳۰۰ کیلو باید ذخیره داشته باشیم ولی استثناهایی هم وجود دارد. در بند ۵۹ به این مساله اشاره شده است. با قاطعیت می‌توانم بگویم می‌توانیم به کشوری تبدیل شویم که نه تنها مشکلی نداریم بلکه اگر مساعد شویم یک کشور بین‌المللی در تولید سوخت خواهیم بود.  ما سوخت ۲۰ درصد تولید کردیم ولی سوخت نیروگاهی دنیا متفاوت است.

او گفت: در بحث آب سنگین آرزو داشتند تاسیسات ما را تعطیل کنند در حالیکه الان با نشاط کار می‌کند. ظرف حدود ۸ ماه ۷۰ تن آب سنگین فروختیم. در بازار دنیا تحول ایجاد کردیم. سالانه قرار است ۲۰ تن بفروشیم. فروش ۲۰ تن در یکسال کار سختی نیست. کارخانه آب سنگین کلرش را ادامه می‌دهد. ساخت مجدد راکتور اراک هم کار سختی نیست ولی وقتی قرار است، راکتور جدیدی بسازیم که ایزوتوپ‌های جدیدی بسازیم. این کار برای ما مفید است. اگر به منافع باشد این است که به راکتور قبل بازنگردیم چون راکتور قبلی ۱۰ کیلو پلوتیوم تولید می‌کند و راکتور جدید حدود ۱ کیلو که نیازی به آن هم نداریم.

کمالوندی با بیان اینکه در چرخه غنی‌سازی مراحل بعد و قبل آن استخراج و تولید کیک زرد است، گفت: در این زمینه ما صنعت مورد نیاز را داریم ولی نیازمند مواد لازم هستیم. بدون ارتباطات بین‌المللی چرخه سوخت صنعتی با مشکل روبرو می‌شود. در مرحله بعد از غنی‌سازی و تولید سوخت، نگهداری پسماند نیازمند مدیریت است. البته در این زمینه پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. در همین راستا سایت انارک سال قبل تاسیس شد. در این زمینه پیشنهادهایی را مطرح کردند. در این زمینه همکاری‌های جدیدی در حال شکل‌گیری است و توافقنامه‌های جدیدی امضا شده است. من چند روز قبل جمهوری چک بودم و توافق‌هایی را در این مورد امضا کردم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مورد هدف سفر آمانو به تهران گفت: این اولین سفر آمانو به ایران نبود. گزارش‌های آژانس به گزارش مدیرکل شناخته می‌شود و اطلاع از نقطه نظرات ما در این زمینه برای ما و آژانس مهم است. از هر فرصتی برای دیدار استفاده کردیم. آقای آمانو هم به دعوت دکتر صالحی به ایران آمد تا در جریان کار قرار گیرد و مطالب ما را منتقل کند.

او افزود: سفر آقای آمانو به ایران سفر مفیدی بود. در این سفر آقای آمانو چهار دیدار خوب داشت. در دیدار با آقای روحانی در مورد شرایط همواری ایران و ملاحظات ایران بحث شد و گفتند انتظار داریم زود‌تر به گزارش و نتیجه‌گیری جامع‌تر برسیم. در این سفر درخواست همکاری آژانس با ایران مطرح شد. آژانس دو نوع فعالیت دارد؛ یکی اینکه نگهبان فعالیت‌هاست که براساس ان پی تی است و دیگری همکاری‌های علمی است. الان راه‌های بسته باز شده و قرار است به ناهمواری‌های قبلی سرعت بدهند و همکاری گسترده داشته باشند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: نقطه نظراتمان را درباره مسائل مختلف با آژانس مطرح کردیم که این در تدوین گزارش‌ها موثر است. خوشبختانه در تمامی گزارش‌ها موضوع پایبندی ایران به تعهداتش مطرح شده است. به نظر من آقای آمانو و تیم‌شان احساس کردند با نقطه نظرات مختلف آشنا می‌شوند. برای همین هم این سفر مفیدی بود و آژانس به این نتیجه رسید که ایران صادق و به تعاهداتش پایبند است. مطالاتب ما هم در سطوح مختلف مطرح شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: