کد خبر: ۶۹۷۶۲۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۲
تعداد بازدید: ۲۷۰
منشور حقوق شهروندی روحانی گامی به رو به جلو در راستای احقاق حقوق فردی شهروندان است.
صدای تندروها و محافظه کاران از اقدام اخیر روحانی درآمده و ناراضی هستندبه گزارش خبرداغ،منشور حقوق شهروندی تضمین کننده حقوق اساسی از جمله ازادی بیان، محاکمه های عادلانه و حفظ حریم خصوصی است اما این برنامه به گفته خبرگزاری «فرانسه» با مخالفت تندروها در داخل ایران مواجه شده است. 

این خبرگزاری با انتشار گزارشی در این باره اشاره می کند که رونمایی روز دوشنبه روحانی از این منشور نقطه عطفی در احقاق حقوق شهروندان بود. این خبرگزاری می نویسد«او خواستار حفظ حریم خصوصی شهروندان ایرانی است و گفت که این منشور یکی از قدیمی ترین رویاهایش برای اجرا بود است. اگرچه بسیاری از مفاد مندرج در منشور حقوق شهروندی در قانون اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ میلادی وجود دارند اما روحانی اولین فردی بوده که این اصول را فهرست بندی کرده است و برای اجرا به نهادهای دولتی ایران ابلاغ کرده است. روحانی در سخنرانی ای گفت که خوشحال است که یکی از مهم ترین وعده هایش در زمان انتخابات را عملی کرده است». 

این خبرگزاری در ادامه می نویسد:«با این حال، بسیاری از دیگر نهادهای خاص کنترل شان در اختیار تندروهاست به منشور حقوق شهروندی روحانی روی خوش نشان نداده اند. آنان معتقدند که اولویت باید حفاظت از انقلاب در مقابل مخالفان داخلی و مداخلات خارجی باشد. این در حالیست که روحانی معتقد است که مقام های دولتی باید به حریم شخصی شهروندان احترام بگذارند. او با اشاره به نقل قول هایی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد که هیچ کس مجاز به وارد شدن به خانه فرد دیگری بدون کسب اجازه از او نیست. این موضوع درباره مغازه و محل کسب و کار نیز صدق می کند». 

این خبرگزاری اشاره می کند که منشور حقوق شهروندی یکی از خواسته های مهم هواداران اصلاح طلب روحانی پیش از انتخابات سال ۲۰۱۳ میلاید نیز بود و اکنون در ماه های باقی مانده به انتخابات می تواند بار دیگر این طیف را به سوی روحانی جذب نماید. این خبرگزاری در ادامه به نقل از «یوسف مولایی» حقوقدان در تهران می افزاید:«این یک گام رو به جلو در راستای احقاق حقوق و آزادی است که مردم باید از آن برخوردار باشند. رییس جمهوری بر اهمیت حقوق شهروندان و نیاز به رعایت قوانین موجود تاکید داشت قوانینی  که به طور کامل اجرایی نشده اند. برای مثال، در برخی از موارد دادگاه و قضات تصمیم می گیرند که وکیل متهم نباید در جلسه رسیدگی به پرونده حضور داشته باشد این در حالیست که در این منشور آمده است که این تفسیر درستی از قانون نیست». 

خبرگزاری فرانسه در پایان اشاره می کند که محافظه کاران به سرعت نسبت به منشور واکنش منفی از خود نشان داده اند و می نویسد:«آنان می گویند که این کار یک اقلیت اصلاح طلب بوده است نه عموم مردم ایران. در یکی از کانال های وابسته به محافظه کاران در شبکه های اجتماعی آمده بود که این روزها مردم بی صبرانه منتظر تحقق شعارهای اقتصادی دولت درباره برجام و دستاوردهای آن هستن و نه طرح مسائلی چون حقوق شهروندی».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: