کد خبر: ۶۹۷۵۵۱
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۶
تعداد بازدید: ۲۷۰
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: فساد مساوی است با انحصار ثروت و قدرت به علاوه پاسخ ندادن در شرایط انسداد سیاسی.
بالا رفتن درآمدهای نفتی به همراه سرکوب رقیب فساد به وجود آوردبه گزارش خبرداغ ، پژمان گرامی در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد گسترش فساد در کشور گفت: فساد نه تنها مانع توسعه بلکه عامل تهدید ملی است.

گرامی با بیان اینکه سازمان شفافیت بین المللی لیست شاخص فساد در کشورهای مختلف جهان را اعلام کرده است، افزود: در این ارزیابی وضعیت وجود فساد در کشورهای آسیا پاسفیک رو به افزایش است، در کشورهای حوزه صحرای آفریقا رو به وخامت و در حوزه اروپا و آسیای مرکزی رو به کاهش گزارش شده است.

وی تصریح کرد: فساد و مبارزه با آن مسئله اساسی در بسیاری از کشور‌ها است و ما در زمینه مبارزه با فساد جایگاه مناسبی نداریم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب باتاکید بر اینکه عوامل به وجود آورنده این معضلات ساختاری هستند، گفت: هر روز چندین جلسه، چندین مصوبه، دستور و چندین انتقاد از طرف کمیته‌ها و کمیسیون‌ها و شورا‌های متعدد اخذ و صادر می‌شود. اما همه این اقدامات نه تنها کمکی به تسهیل امور مردم نمی‌کند بلکه بر مراحل انجام امور افزوده و بیشتر اثر معکوس دارد.

گرامی با نگاهی به گذشته گفت: هر زمان که درآمد نفتی بالا رفته شاهد رونق ظاهری در اقتصاد بوده‌ایم اما در کنار آن فساد نیز شکل گرفته است.

عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان یکی از دلایل شکل گیری فساد را شیوه توزیع درآمدهای نفتی دانست و افزود: در دولت‌های نهم و دهم به درآمد بزرگ نفتی دست یافتیم که ۵۶ درصد کل درآمد نفتی تاریخ ایران بود، اما در آن سال‌ها نه تنها شاهد رشد و رونق نیستیم بلکه با رکود و بحران رو به رو هستیم و فساد‌های بزرگ در مقیاس‌های بی‌سابقه‌ای در تاریخ ظاهر می‌شود.

گرامی ادامه داد: در آن دوران انحصار مطلق ناشی از بسته شدن فضای سیاسی در کشور به وجود می‌آید و سرکوب رقیب تبدیل به ویژگی اصلی دولت وقت می‌شود و به همین دلیل شاهد بسته شدن نشریات و روزنامه‌ها در این دوره هستیم.

وی تصریح کرد: در آن سال‌ها بر خلاف قاعده بودجه نویسی عمل شد و بودجه‌های کشور دیر به مجلس ارائه شد، در این فاصله دولت محیطی ایجاد می‌کرد تا هر چه خواست از بودجه استفاده کند، مجلس هم بسیاری از کاستی‌ها را نادیده می‌گرفت.

نایب رییس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب در بخش دیگری ازاین گفتگو به دو فرمان ۸ ماده ایی در تاریخ انقلاب اسلامی اشاره کرد که به اعتقاد او در صورتی که این دو فرمان اجرایی و عملیاتی می‌شدند شاهد بسیاری از مشکلات از جمله فساد در کشور نبودیم.

وی با اشاره به اینکه امام خمینی در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۱۳۶۱ پیام ۸ ماده‌ای را صادر کردند که به منشور شهروندی معروف شد، خاطر نشان کرد: این فرمان ۸ ماده‌ای با گذشت ۳۴ سال هنوز از مطالبات مردم بوده و متعلق به یک دوره خاص نبوده است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: از سوی دیگر در در سال ۱۳۸۰ مقام معظم رهبری فرمان ۸ ماده‌ای دیگری که بعد‌ها به منشور مبارزه با فساد اقتصادی معروف شد را صادر کردند.

گرامی معتقد است هم با فرمان ۸ ماده‌ای حضرت امام که در خصوص کرامت انسان‌ها بوده و هم با فرمان رهبر انقلاب در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی سیاسی برخورد شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: