کد خبر: ۶۹۲۶۸۱
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۳
تعداد بازدید: ۱۷۴
منطقه مامملو از جنگ های نظامی و فرقه ای است. هیج کسی نمی خواهد ببیند که فضا به دو قطبی اعراب و ایران تقسیم شده است به گونه ای که اوباما در ذهنیت خود این تصور را از خاورمیانه داشت.
اعراب خواستار جنگ علیه ایران نیستند/سیاست بیطرفی دولت اوباما در قبال ایران کارآمد نبودبه گزارش خبرداغ به نقل از آفتاب نیوز ، «طارق الحمید» تحلیلگر نشریه «الشرق الاوسط» با انتشار یادداشتی می نویسد:«رمانی که اوباما در قدرت بود و سراسیمه به سمت توافق هسته ای با ایران رفت فهمیدیم که بی طرفی ارزش ندارد.

اکنون به نظر می رسد که با به قدرت رسیدن ترامپ تنش در روابط ایران و امریکا افزایش خواهد یافت. مسلما او زمانی که سوگند یاد کند متوجه عمق مداخلات ایران در منطقه خواهد شد. اکنون در چهار پایتخت مهم عربی نفوذ کرده است: دمشق، بیروت، بغداد و صنعا. باید بدانیم که تصمیم ترامپ در مورد ایران بر ما و بر منطقه تاثیرگذار خواهد بود و مطمئنا هیچ کس نمی خواهد شاهد یک جنگ دیگری در منطقه به خصوص جنگ با ایران باشد.

منطقه مامملو از جنگ های نظامی و فرقه ای است. هیج کسی نمی خواهد ببیند که فضا به دو قطبی اعراب و ایران تقسیم شده است به گونه ای که اوباما در ذهنیت خود این تصور را از خاورمیانه داشت.

هنری کیسینجر وزیر امور خارجه پیشین امریکا در مصاحبه با نشریه «آتلانتیک» گفته بود که تهران باید با کشورهای منطقه مطابق با قوانین و معیارهای پذیرفته شده بنی المللی و حسن همجواری رفتار کند. این رویکرد صحیحی است و ایران باید برای حل مشکلات با کشورهای عربی در خلیج فارس در یمن، سوریه ،عراق و لبنان همکاری کند. این اتفاق نخواهد افتاد مگر آن که ایران تصمیم بگیرد که به مرزهای خود بازگردد و به عنوان یک کشور عمل کند. کیسینجر گفته بود که ایران باید تصمیم بگیرد که انتخاب کند که یک کشور باشد یا یک علت!».

این تحلیلگر در ادامه می افزاید که اعراب نمی توانند در قبال بهبود و یا وخامت در روابط ایران و امریکا موضعی بیطرفانه و خنثی داشته باشند. به خصوص آن که تهران گفته است که اگر ترامپ حسن نیت نشان دهد حاضر به همکاری با او در مبارزه علیه داعش، طالبان و حاضر به همکرای برای حل منازعه در یمن خواهد بود. این بدان معناست که ایران از وضعیت آشفته در منطقه می خواهد به نفع خود بهره برداری کند و از ترامپ امتیاز بگیرد. ما باید اظهارات، نگرش ها و رویکردها را مورد توجه قرار دهیم و برنامه ای داخلی و خارجی برای مهار افراط گرایی داشته باشیم. باید راه حل و ایده های عملی برای سوریه، یمن و عراق داشته باشیم. هم چنین ضروری است که با الهام گرفتن از تجربه هشت ساله اوباما و نتایج حاصل از عجله پوچ او در توافق با ایران برای آینده درس بگیریم».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: