کد خبر: ۶۹۱۰۱۵
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۲
تعداد بازدید: ۲۹۱
بهرام قاسمی خبر داد:
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: وزارت امور خارجه و سایر نهادها به طور جدی در تلاش هستند که این افراد به میهن خود بازگردند.
به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، بهرام قاسمی در نشست سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه ضمن تبریک به مناسبت برگزاری نمایشگاه مطبوعات با عنوان عنصر کلیدی در آگاهی جامعه و خسته و نباشید به افرادی که در این نمایشگاه فعالیت می‌کنند، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

با سومالی رابطه نداریم

او در پاسخ یه سوالی در رابطه با اسارت صیادان ایرانی در سومالی و کمپین جدیدی که برای این اسرا تشکیل شده است، در خصوص مسئولیت وزارت امور خارجه در پیگیری این مساله گفت: ما با سومالی رابطه نداریم و قطع رابطه هستیم. دولت کارآمدی در سومالی وجود ندارد.

این دیپلمات عالی‌رتبه وزارت امور خارجه با بیان اینکه تعداد روزهایی که این عزیزان در اسارت هستند، قائل تایید است، اظهار داشت: تلاش‌های زیادی توسط وزارت امور خارجه و سایر نهادها برای آزادی این عزیزان صورت گرفته است. متاسفانه چون گروگان‌گیرها دزدان دریایی با ویژگی‌های خاص خودشان در منطقه‌ای مشخص هستند، این مسئله کار را مشکل کرده و بر حساسیت موضوع می‌افزاید.

وزارت امور خارجه به طور جدی در تلاش است صیادان به کشور بازگردند

قاسمی ادامه داد: با توجه به یک اصل که در این موارد که درایت برای حفظ جان اتباع خودمان باید انجام بگیرد، شاید اطلاع‌رسانی کافی نبوده است. در این باره شاید خبردهی هم خیلی به مصلحت نبوده و به نفع این افراد نباشد.

او با اشاره به تشکیل کمپینی برای رسیدگی به این مسئله تصریح کرد: با توجه به اینکه کمپینی ایجاد شده و موضوع رسانه‌ای شده است، در این باره به جد می‌گویم وزارت امور خارجه و سایر نهادها به طور جدی در تلاش هستند که این افراد به میهن خود بازگردند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: با تلاش‌هایی صورت گرفته تعدادی از آنها در ماه‌های گذشته به ایران برگشتند و ان‌شالله این تلاش‌ها به نتیجه مطلوب برسد.

مسئله صیادان ایرانی فراموش نشده است

قاسمی یادآور شد: در مجموع نهادهای مختلف بر اساس شرح وظایف‌شان در این ماجرا حضور دارند و امیدوارم در زمان لازم خبرها را برسانیم.

او تاکید کرد: با توجه به اینکه جان این افراد در خطر است باید تاکید کنم این موضوع فراموش‌شده و بدون پیگیری نیست و وزارت خارجه به سهم خود و سایر ارگان‌های ذی‌ربط در تلاشند که این موضوع را به شکل مطلوب حل کنند.

تبادل هیات میان روسیه و اسرائیل امر عجیبی نیست

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در خصوص موضع جمهوری اسلامی در مورد یک هیات از اسرائیل به روسیه و رایزنی‌ آنها درباره ایران و سوریه خاطرنشان کرد: هیات‌های زیادی ممکن است بین مسکو و تل‌آویو رفت و آمد کنند و مساله‌ای نیست که من بخواهم در این باره اظهارنظر کنم. چیز عجیببی نیست. به هر حال روسیه با رژیم اشغالگر روابط سیاسی دارد و هر از گاهی هیات‌هایی مبادله می‌شود.

قطعنامه پارلمان اروپا درباره ایران کم‌نظیر بود

قاسمی درخصوص موضوع حقوق بشری در رابطه ایران و اتحادیه اروپایی و ارتباط آن با بازگشایی دفتر این اتحادیه ابراز داشت: قطعنامه پارلمان اروپا در نوع خودش کم‌نظیر بود. به طور مفصل شاید در بیش از سی بند موضوعات مبتلا به ایران و اتحادیه اروپا مطرح شده بود. دارای نقاط منفی و مثبتی بود. در بخش‌هایی به جزئیات درباره ایران صحبت شده بود و به نظر می‌رسد مطالعات خوبی صورت گرفته است. البته در جاهایی نیز دارای نقاط منفی بود. با این حال، آن قطعنامه با رای اکثریت پارلمان یه تصویب رسید.

روابط ایران با اتحادیه اروپایی به قطعنامه اخیر ربطی ندارد

او با بیان اینکه روابط ما با اتحادیه اروپایی به این قطعنامه اخیر ربطی ندارد، عنوان کرد: این قطعنامه در ادامه قطعنامه‌های پیشین با واقع‌بینی جدید درباره نقش سازنده ایران در مسائل ضد تروریستی منطقه و نقش ثبات‌بخش ایران و دیگر ویژگی‌های مثبت کشورمان بوده است.

گفت‌وگوها با اروپا در دوران تحریم قطع شد

این دیپلمات عالی‌رتبه وزارت امور خارجه روابط ایران با اتحادیه اروپایی دیرینه و قدیمی دانست و بیان کرد: روابط ایران و اروپا به چند دهه گذشته برمی‌گردد. قبل از اتحادیه اروپا و در دوران بازار مشترک اروپا هم ما این روابط را داشتیم. ما مذاکرات انتقادی و فراگیر و سازنده داشتیم. در مقاطعی در دوره تحریم‌ها این مذاکرات قطع شد. قرار است مجددا این روابط مستمر را در بروکسل و تهران داشته باشیم.

اولین نشست ایران و اتحادیه اروپایی روز چهارشنبه برگزار می‌شود

قاسمی با بیان اینکه نخستین نشست ما در سطح معاونان وزیر امور خارجه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز چهارشنبه در بروکسل برگزار می‌شود و موضوعات مختلفی ما را دربرمی‌گیرد، گفت: این مذاکرات ادامه خواهد داشت. اصولا کار با اتحادیه اروپایی دشوار است و بروکراسی خاص خودش را دارد. عمدتا آنچه ما تجربه کردیم این است که مذاکرات طولانی زمان‌بر است اما نفس مذاکرات و آغاز آن را خوب می‌دانیم و امیدواریم بر چالش‌های بین خودمان فائق بیاییم.

140 دفتر اتحادیه اروپایی در کشورهای جهان فعال است

او درخصوص افتتاح دفتر اتحادیه اروپایی در تهران اظهار داشت: یکی از مباحثی که شاید از یک سال پیش توسط اتحادیه اروپایی مطرح شد این است که آنها دفتری در ایران داشته باشند. البته ما دفترمان را در بروکسل از قبل از انقلاب داشتیم و سفارت ما در این شهر عهده‌دار کار با اتحادیه اروپایی بوده است. بحث بازگشایی دفتر در اروپا از سویی طرف اروپایی مطرح شده است و ما زمان مشخصی را برای این بازگشایی نداریم و بعدا معلوم خواهد شد با دفتر باید چطور بر اساس شرح وظایف این دفتر برخورد کنیم اما طبیعی است که اتحادیه اروپایی در کشورهای دیگر دفتر داشته باشد. بیش از 140 دفتر اتحادیه در کشورهای جهان فعال است.

افتتاح قریب‌الوقوع دفتر اتحادیه اروپایی را تایید نمی‌کنم

این دیپلمات عالی‌رتبه وزارت امور خارجه ادامه داد: این به آن معنا نیست که الان در تهران این اتحادیه فعال نیست. بخشی از امور اتحادیه اروپایی به کشورهای عضو این اتحادیه سپرده شده است. در گذشته کشوری که رئیس این اتحادیه بود امور مربوط به اتحادیه را دنبال می‌کرد.

قاسمی با بیان اینکه ما در حال بررسی مسئله افتتاح دفتر اتحادیه اروپایی در تهران هستیم، تصریح کرد: الان در سطح کارشناسی و بعدا در سطح بالاتر این کار صورت می‌گیرد. این تصور که بتوان در کوتاه مدت چنین دفتری در تهران افتتاح شود را بعید می‌دانیم. این با توجه به بروکراسی اتحادیه اروپایی است. من این مساله که قرار است قریب‌الوقوع باشد را تایید نمی‌کنم.

 

ادامه دارد...
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: