در حدود سال۱۹۹۰، نگرانیهای بین المللی از سوءاستفادهی جنسی از کودکان با مقاصد تجاری و فروش آنها به حدی رسید که کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد تصمیم گرفت در مورد فروش کودکان، تنفروشی کودکان، و هرزهنگاری (پورنوگرافی) کودکان گزارشگر ویژه تعیین کند.
در ادامه به پنج کشور با بیشترین آمار تن فروشی کودکان اشاره میکنیم.
سریلانکا
سریلانکا یکی از ۵ کشور با بیشترین آمار تن فروشی کودکان است. طبق گزارشی از جانب یونیسف، شمار جرایم علیه کودکان در سریلانکا در ۲۰۱۲ نسبت به سال گذشتهاش ۶۴ درصد افزایش یافته است. رزی سینانیاک، نمایندهی عضو حزب اتحاد ملی در مجلس سریلانکا میگوید: "بر اساس یونیسف و سازمان بین المللی کار (ILO) 40000 کودک تنفروش در سریلانکا وجود دارد و ۶/۴ درصد از کودکان این کشور حامله میشوند.”
به گفتهی سازمان اکپت (نهاد مبارزه با قاچاق، هرزهنگاری، و تنفروشی کودکان)، با اینکه دختران توسط گردشگران جنسی و در این صنعت مورد سوءاستفادهی جنسی قرار میگیرند، بسیاری از سازمانهای مردمنهاد (انجیاو) معتقدند پسران بیش از دختران در معرض سوءاستفاده هستند. این سوءاستفادهها بیشتر از جانب کسانی صورت میگیرند که برای همین منظور به سریلانکا مسافرت میکنند.
به گزارش سازمان بین المللی کار، بخش کشاورزی سریلانکا به دلیل قاچاق کودکان و استفاده از آنها در بدترین شرایط کاری، به ویژه کار در خانهها و سوءاستفادهی جنسی با مقاصد تجاری بسیار بدنام است.
سازمان ملی حمایت از کودکان سریلانکا در ۲۰۱۱ هشدار داد با رشد سریع صنعت گردشگری این کشور، میزان سوءاستفادههای جنسی از کودکان افزایش یافته است.
تایلند
۸۰۰۰۰۰ کودک زیر شانزده سال در تایلند در ۲۰۰۴ به تنفروشی مشغول بودند. این رقم باعث شده تایلند در فهرست ۵ کشور با بیشترین آمار تن فروشی کودکان قرار بگیرد.
به گفتهی سازمان اکپت، به دلیل ماهیت پنهانی سوءاستفادهی جنسی از کودکان به سختی میتوان در این مورد آماری قابل اطمینان جمعآوری کرد و به شکل قانونی به آنها استناد نمود.
بر اساس آمارهای موجود میتوان تخمین زد در حال حاضر حدود ۳۰۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ کودک، صرفنظر از کودکان خارجی، به عنوان تنفروش در این کشور مورد سوءاستفاده قرار میگیرند.
سوءاستفادهی جنسی از کودکان در تایلند، مانند بسیاری از کشورهای دیگر، به شکلی عجیب تحت تاثیر صنعت گردشگری قرار گرفته است. پالیسورن نوجا، مدیر مرکز مبارزه با قاچاق انسان و سوءاستفاده از کودکان در پاتایا، به هافینگتونپست میگوید: "اگر خارجیها کمتر برای خرید خدمات جنسی به پاتایا میآمدند، مدیریت این اوضاع برایمان آسانتر بود.”
"آنها (کسانی که به سوءاستفاده از کودکان تمایل دارند) در سراسر دنیا دارای شبکهای گسترده از آدمهایی هستند که به دنبال کودکانی میگردند که بتوانند آنها را در جهت مقاصدشان قاچاق کنند. و گردشگری جنسی توقف این فرایند را با دشواریهایی بیشتر مواجه میکند.”
مجموعهی مستند عکاسی با عنوان "زیر سن قانونی” که توسط عکاسی به نام اُهم فانفیروج تهیه شده است، زندگی هزاران پسر تنفروش را در تایلند به تصویر میکشد که همگی زیر سن قانونی هستند.
این عکاس میگوید: "هدف این فیلم نمایش مشکلات و فسادی است که در بردارندهی سوءاستفاده جنسی علیه افراد زیر سن قانونی و سوءرفتار با کودکان است.”
برزیل
قاچاق جنسی برای بسیاری از جوانان برزیلی حقیقتی تلخ و ترسناک است؛ که بنابر گفتهی انجمن ملی پیشگیری از کار کودکان برزیل، نیم میلیون کودک در این کشور به عنوان کارگران جنسی مورد سوءاستفاده قرار میگیرند.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته توسط اسکای نیوز، کودکانی با سن ۱۲ سال در ازای مبلغی بسیار ناچیز تنفروشی میکنند.
هنگام برگزاری جام جهانی فوتبال در ۲۰۱۴ در این کشور، بر اساس حقیقتی تکاندهنده فوتبالیستهای بین المللی به پویشی (کمپین) پیوستند که در آن به طرفداران فوتبال که برای تماشای مسابقات جام جهانی به برزیل می آمدند در مورد سوءاستفاده از کودکان هشدار میدهد.
طبق مستندی به نام "برزیل – کودکان فروشی”، صدها کودک که در زاغهها زندگی میکنند، خانههایشان را در جستجوی گردشگران ترک میکنند؛ گردشگرانی که "مشتاق بدنهای ارزان و سهلالوصول” هستند، و این کودکان نیز برای مقداری پول و رهایی از فقر به این کار تن میدهند.
آمار بیکاری و فقر در برزیل بسیار بالا است و گاهی اوقات کودکان به تشویق پدر و مادرشان به تنفروشی روی میآورند.
ایالات متحده
امریکا نیز در فهرست ۵ کشور با بیشترین آمار تن فروشی کودکان قرار دارد.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشی جرائم علیه کودکان (CCRC)، آمار تنفروشان نوجوان و کودک در ایالات متحده بین ۱۴۰۰ تا ۲/۴ میلیون نفر تخمین زده میشود که این اختلاف آنقدر طبیعی نیست، ولی به باور بسیاری ممکن است شمار آنها بین ۳۰۰۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰۰ نفر باشد.
۱۶ کودکِ حدودا ۱۳ ساله در فوریهی ۲۰۱۴ ، در عملیاتی که پلیس در آن به دنبال فردی مظنون به قوادی بود، از چنگ تجارت جنسی رهایی یافتند؛ این فرد قربانیها را برای مراسمی در آخر هفته به نیوجرسی میبرد.
جولین شر، نویسندهی کتاب دختر یک فرد: داستان پنهان کودکان تنفروشی آمریکایی و مبارزه برای نجات آنها، میگوید: "کودکان تنفروش همیشه یتیمان دستگاه قضایی آمریکا باقی میمانند. آنها یا نادیده گرفته میشوند، یا در صورت مواجهه با قانون بازداشت، زندانی، و آزار و اذیت میشوند؛ در حالیکه بزرگسالانی که از آنها سوءاستفاده کردهاند – قوادها و مشتریانشان – غالبا از مجازات فرار میکنند.”
کانادا
طبق آخرین گزارش وزارت دادگستری کانادا، "کودکان و نوزادان بومی کانادا (اینوئیتها) مستقیما توسط والدین، اعضای خانواده، یا همخانههایشان برای انجام اعمال جنسی به دیگران فروخته میشوند.”
بر اساس گزارشی از جانب کمیتهی حقوق بشر مجلس سنای کانادا، سوءاستفاده جنسی از کودکان به شکلی عمیق در خانهها، خانوادهها، و جوامع کانادایی ریشه کرده است.
این کمیته که بررسی خود را از ۲۰۰۹ آغاز کرد، به این مسئله پی برد که تنها در یک سال نزدیک به ۹۰۰۰ مورد تجاوز جنسی علیه کودکان در کانادا گزارش شده است (که بسیاری از آنها متعلق به جوامع بومی این کشور بودند). اکثریت قریب به اتفاق سوءاستفادههای جنسی نیز گزارش نشدهاند.
دفتر نمایندگی یونیسف در کانادا طی بیانیهای در ۲۰۰۹ اعلام کرد، طبق تخمین سازمانهای خدمات اجتماعی سالانه بیش از ۱۶۰۰۰ کانادایی به خارج از این کشور قاچاق میشوند، ولی شمار کودکانی که داخل خاک کانادا از منطقهای به منطقهای دیگر قاچاق میشوند به دلیل ماهیت پنهان این نوع از فعالیتهای غیر قانونی، همچنان نامشخص باقی مانده است.
بازده