کد خبر: ۶۸۴۰۲۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۱
تعداد بازدید: ۷۶۲
چند ماه مانده به پایان کار دولت و برگزاری انتخابات سرنوشت‌ساز ریاست‌جمهوری که این‌بار به‌جای خردادماه، کمی زودتر و در اردیبهشت ۹۶ برگزار خواهد شد، اصولگرایان که پس از سیطره ۱۲ ساله بر مجلس می‌خواهند با همین توان باقی‌مانده، محبوبیت دولت را در اقصی نقاط کشور به چالش بکشند و برای اجرای این تاکتیک، نیاز به بازیکنانی تاثیرگذار دارند؛ نمایندگانی که بتوانند همه چیز را به گردن دولت بیاندازند و با دستاویزهایی همچون FATF و برگزاری فلان کنسرت و اکران فیلم و ... به دولت فشار بیاورند.

دلواپسان ۱۰ نفره بازی می‌کنند/ تازه‌نفس‌هایی بجای رسایی و کوچک‌زادهحالا چندماهی است که دیگر خبری از حمید رسایی، مهدی کوچک‌زاده، علیرضا زاکانی، مرتضی آقاتهرانی، مهرداد بذرپاش، سیدمحمود نبویان، بیژه نوباوه‌وطن، مسعود میرکاظمی و دیگرانی که در یکی دو سال پایانی مجلس نهم به‌عنوان «دلواپسان مجلسی» معروف شدند، نیست. مجلس این روزها بیش از هر زمان دیگری، از سال ۹۲ تا کنون سعی دارد باشعار اعتدال گره از مشکلات بگشاید.

تازه‌نفس‌ها وارد می‌شوند

پس از عدم موفقیت نمایندگان سابق در ورود به مجلس، گروه دیگر از اصولگرایان تازه‌نفس، قدم در راهی گذاشتند که پیش از این از کوچک‌زاده‌ها و رسایی‌های ناشناس یک دهه پیش، چهره‌هایی متفاوت ارائه کرده بود؛ نمایندگانی که تعدادی سابقه حضور زیر سایه این بزرگان مجلس نهمی را در کارنامه دارند و عده‌ای که یا در مجلس نهم غایب بودند یا هرگز در مجلس حاضر نشده‌بودند.

با پایان دور دوم انتخابات و معرفی نمایندگان مجلس دهم، احمد امیرآبادی فراهانی، محمدمهدی زاهدی، احمد سالک، حمیدرضا حاجی‌بابایی، سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، عبدالرضامصری وسیدحسین نقوی حسینی که برخلاف عموم دوستانشان موفق به جلب اعتماد مجدد مردم در حوزه‌های انتخابیه‌شان و ورود به مجلس دهم شدند، سعی کردند با فراهم‌کردن بستر تشکیل فراکسیون برای نمایندگان اصولگرا، نیروهای تازه‌وارد و کمتر دیده‌شده را جذب کنند و با سرمایه‌گذاری روی آنها، فعالیت علیه دولت را سازماندهی کنند و با وجود این‌که از یک‌روز پیش از آغاز دوره دهم، اعلام کردند فراکسیونی به‌نام «ولایت» تشکیل داده‌اند، هنوز هم پس از نزدیک به چهارماه از آن روز همچنان خبری از اساسنامه و تشکیلات «ولایت» نیست؛ با این حال اما اصولگرایان به‌صورت انفرادی در مسیر اهداف‌شان که در یک کلام کارشکنی و مخالفت با اقدامات دولت است،دستاوردهایی داشتند.

اگر به این هفت نام، حمیدرضا فولادگر که باتوجه به کسب رای نخست اصفهان، به‌صورت غیررسمی در کنار این هفت اصولگرا و بعضاً در کنار نقوی‌حسینی که سخنگوی کمیته بود، به‌عنوان سخنگوی غیررسمی آن فعالیت می‌کرد، اضافه کنیم، همچنان می‌توان روی نام ۱۰ اصولگرای دیگر در مجلس انگشت گذاشت که در کنار این گروه ۷+۱ نفره، علیه دولت عمل می‌کنند.

محسن کوهکن؛ هر هفته یک سوژه

فضای رسانه‌ای مجلس از مجلس هفتم تا دهم بسیار تغییرات بسیاری را به خود دیده و پر بیراه نیست اگر بگوییم تعداد خبرنگارانی که این روزها در راهروهای مجلس برای نمایندگان کمین می‌زنند، چندین برابر تعدادی است که روزگاری در مجلس هفتم و در ساختمان هرمی‌شکل و نوساز آن‌روزهای پارلمان رفت و آمد داشت.

شاید به همین دلیل بود که کوهکن در یکی و دو ماه نخست ورودش به مجلس دهم پس از ۸ سال دوری، نه مصاحبه‌ای می‌کرد و نه آن‌چنان توجهی به عکاسان صحن داشت. با این حال، پس از آن‌که برای نخستین‌بار به‌درخواست خبرنگاران قدم به راهروی مجلس گذاشت، متوجه این تغییرات شد و حال، می‌داند بهترین شیوه برای تخریب دولت این است که هفته‌ای یک‌بار سری به راهروی مجلس بزند و برای تمام طول هفته به خبرنگاران پرشمار اصولگرا، علیه دولت سوژه و تیتر بدهد.

نایب‌رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری که به مردم حوزه انتخابیه‌اش وعده داده بود با رای‌دادن به او، وزنه‌ای را برای رقابت با لاریجانی به پارلمان می‌فرستند، حال پایین صحن می‌نشیند و پس از چند ماه سکوت، آموخته که برای جریان‌سازی علیه دولت و اصلاح‌طلبان، باید در صحن فعال باشد و همین فهم جدید از فضای رسانه‌ای و سیاسی مجلس دهم، او را مرکز بسیاری از عملیات تخریبی اصولگرایان قرار داده است. کوهکن که این‌روزها رویای حضور مجدد در هیات‌رییسه مجلس را نقش بر آب می‌بیند، هرچه در توان دارد به کار بسته تا به‌زعم خود مانع از ادامه حضور مطهری در جایگاه نایب‌رییسی مجلس شود.

محمد دهقانی نقندر؛ نایب رییس دو روزه

محمد دهقانی نقندر که با سابقه حضور در هیات‌رییسه مجلس نهم، و باوجود این‌که در مرحله دوم انتخابات، به‌سختی توانست بار دیگر نماینده مردم طرقبه و چناران شود، درپی شکست از مطهری در جریان انتخاب اعضای هیات‌رییسه مجلس دهم و از دست دادن کرسی نایب رییسی مجلس که سال‌ها در اختیار اصولگرایان بود، مجبور به نشستن در پایین صحن شد.

دهقانی حال که جایگاه هیات‌رییسه را از دست داده، به نظر می‌رسد سعی دارد با هجمه به دولت، خود را تیتر و عکس رسانه‌ها کند.

ناصر موسوی لارگانی؛ جای دوستان خالی ...

در روزهای کابوس‌وار مجلس نهم، همیشه تندترین و شدیدالحن‌ترین طرح‌ها و بیانیه‌ای‌ها، آن‌هایی بود که به امضای اعضای جبهه پایداری می‌رسید و در این میان، ناصر موسوی‌لارگانی یار دوازدهم پایداری‌ها بود که باوجود عدم عضویت در این جبهه، همراه‌شان بود.

مجلس نهم که تمام شد بسیاری از این اعضای این گروه ، از حضور مجدد در مجلس دهم بازماندند و حال موسوی‌لارگانی که شاید به‌دلیل آن‌که هیچ‌گاه رسماً به‌عضویت پایداری درنیامد، موفق به عبور از خان انتخابات شد، در پارلمان تنها مانده و سعی می‌کند جای خالی دوستان غیررسمی‌اش را پر کند.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی؛ این حاجی می‌تواند!

هنگامی که حمید رسایی ردصلاحیت شد و نتوانست همچون کوچک‌زاده و سایرین بخت خود را در انتخابات بیازماید، برخی گفتند این حاجی می‌تواند بهترین جایگزین معمم پرحاشیه مجلس نهم باشد و با آغاز به کار مجلس دهم، نماینده اصفهانی مردم شاهین‌شهر شمشیرش را علیه دولت از رو بست.

با این حال، مواضع تند حاجی‌دلیگانی در جریان هجمه‌های رسانه‌ای اخیر علیه دولت که با گره‌زدن «FATF» و «خیانت» به یکدیگر کار را تا آن‌جا پیش برد که حتی به مسعود پزشکیان نایب‌رییس اصلاح‌طلب مجلس هم انگ وطن‌فروشی و خیانت زده شد.

حاجی دلیگانی در روزهای گذشته باوجود تعطیلات مجلس، لحظه‌ای از دلواپسی و تخریب دولت دست نکشید و ابتدا به همراه جواد کریمی‌قدوسی و یکی دیگر از نمایندگان مجلس دهم، در نامه‌ای به روحانی خواستار ممانعت از ورود حسین فریدون به نهاد ریاست جمهوری شد و پس از آن نیز همین چند روز پیش با حضور در همایش «خسارت محض» که آخرین همایش دلواپسان بود و توسط تشکل‌های دانشجویی بسیجی برگزار شد، در کنار دلواپسان شناسنامه‌داری همچون سعید زیباکلام، محمدصادق کوشکی، محمدحسن قدیری ابیانه، فواد ایزدی و حسین شریعتمداری سخنرانی کرد و با ناامیدی از رییس اصولگرای مجلس، گفت که یک‌بار زنگنه را برای پاسخگویی به یک سوال به مجلس کشانده اما مجلس با رایی بالاتر از رای‌اعتماد وزیر نفت، سوال را وارد نداست.

سید محمدجواد ابطحی؛ پایداری‌چیِ اصفهانی

ابطحی در کنار حاجی‌دلیگانی و کریمی‌قدوسی در نامه‌ای علیه برادر رییس‌جمهور خطاب به شخص رییس‌جمهور خواستار ممانعت از ورود او به نهاد ریاست جمهوری شد.

او که ازجمله مجلس‌هشتمی‌هایی است که بعد از چهارسال غیبت دوباره به مجلس بازگشته، عضو جبهه پایداری و نماینده شهرستان مذهبی کوچکی در استان اصفهان است که به‌گفته خودش رکورددار آمار بیشترین خودکشی درسراسر کشور است؛ نماینده خمینی‌شهر که این‌روزها پای ثابت همه تذکرهای کتبی به رییس‌جمهور و وزرای کابینه است، در همین مدت کوتاه تا توانسته به مخالفت با دولت پرداخته و انتظاری که از یک پایداری‌چی می‌رود را برآورده کرده است.

کاظم دلخوش؛ آقای اشتباه‌های لپی

دلخوش را می‌توان از دو جهت با ابطحی مقایسه کرد؛ اول این‌که همچون ابطحی علی‌رغم حضور در مجالس هشتم و دهم، شانس حضور در مجلس نهم را از دست داد و دوم این‌که بازگشتش به پارلمان پس از چهارسال، با حواشی رسانه‌ای همراه شد.

نماینده اصولگرای مردم صومعه‌سرا که سابقه عضویت در فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم را در کارنامه دارد، در نخستین روزهای ورودش به مجلس دهم در پی قرائت قطعه شعری در حمایت از رییس مجلس، اقدام به بیان مطلبی خارج از عرف و ادب از تریبون رسمی قوه قانونگذاری کشور کرد و گفت که اگر آمانو به رفتار خود ادامه دهد، حساب او با شهر آقای داود محمدی (نماینده مردم قزوین) است و جالب‌تر آن‌که این نماینده اصولگرا نام مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اشتباه تلفظ کرد!

علت اصلی این‌که باید دلخوش را در صف دلواپسان مجلس دهم جای داد، انتقادهای گاه و بیگاه او به دولت و همراهی‌اش با هجمه‌ها و تخریب‌های تندروهای مجلس علیه دولت است.

هاجر چنارانی؛ دور افتاده

هنگامی که با آغاز به کار مجلس دهم و باوجود ردصلاحیت مینوخالقی پس از انتخابات، رکورد حضور زنان در تاریخ مجالس شورای اسلامی شکست، کمتر کسی انتظار داشت یکی از زنان تازه‌واردنخستین سوال از وزیر مجلس دهم را کلید بزند و مهمتر این‌که تصور عمومی راجع به زنان مجلس دهم این بود که همگی آن‌ها برخلاف ۹ زن مجلس نهم، اصلاح‌طلب هستند و این درحالی بود که این تصور صادق نبود و هاجر چنارانی با داشتن سابقه ۲۰ سال فرماندهی بسیج و سپاه، به نظر می‌رسد علقه ای به جمع شانزده زن اصلاح طلب مجلس ندارد.

محمدعلی پورمختار؛ همراه ناگهانی پایداری

سرتیپ همدانی سال‌های دور و نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس نهم رییس کمیسیون مهم اصل نود بود اما با آغاز به کار مجلس دهم و باوجود عدم استقبال نمایندگان از حضور در این کمیسیون، پورمختار به درخواست لاریجانی به کمیسیون قضایی رفت که از قضا همچون کمیسیون اصل نود، مورد بی‌مهری نمایندگان بود و آن‌جا هم به این‌که عضوی ساده باشد، قناعت کرد.

همزمان با این نقل‌وانتقال شایعه‌هایی درباره آزمون زبان رییس کمیسیون اصل نود مجلس نهم به گوش رسید که البته تایید نشد اما رییس کمیسیون اصل نود مجلس نهم به عضو ساده کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم تبدیل شد.

پورمختار که دو سه ماهی را بی‌سروصدا سر کرد اما ناگهان، در مخالفت با دو نامه علی مطهریدرباره  حوادث سال ۶۷ که درپی انتشار فایل سخنرانی آیت‌الله منتظری منتشر شده بود، همراه باجواد کریمی‌قدوسی و محسن کوهکن و حسینعلی حاجی‌دلیگانی اقدام به تهیه نامه‌ای به‌منظور سلب صلاحیت مطهری از حضور در جایگاه هیات رییسه و مقام نایب‌رییسی مجلس کرد و عجیب آن‌که امضای عبدالله رضیان و ولی‌الله نانواکناری دو نماینده قائم‌شهر و بابلسر نیز پای نامه جعل شده بود و عجیب‌تر آن‌که به‌گفته علی‌اصغر یوسف‌نژاد نماینده ساری که به‌عنوان دبیر هیات رییسه مجلس مسئول رسیدگی به چنین نامه‌هایی است، اساساً نامه‌ای تقدیم هیات رییسه نشده بود.

علیرضا سلیمی؛ پایداری‌چیِ محلاتی

در روزهای آغازین مجلس دهم و هنگامی که حتی تکلیف رییس مجلس هم مشخص نشده بود،اصلاح‌طلبان می‌دانستند چه عارف رییس شود و چه از ریاست باز بماند، قطعاً به کمیسیون آموزش و تحقیقات خواهد رفت و این مساله باعث شده بود، محمود صادقی و محمدجواد فتحی دو نماینده تاثیرگذار تهرانی که سال‌ها سابقه حضور در هیات‌علمی دو دانشگاه مهم تربیت مدرس و تهران را در کارنامه داشتند، تلاش کنند تا با حضور در این کمیسیون، بازوی چپ و راستِ اصلاح‌طلب سپیدموی مجلس دهم را تشکیل دهند.

پس از پیروزی لاریجانی بر عارف اما در مسیر ورود فتحی و چند اصلاح‌طلب دیگر به کمیسیون آموزش سنگ‌اندازی شد تا اصلاح‌طلبان نتوانند در این کمیسیون اکثریت را در اختیار داشته باشند و عارف را رییس کنند. عارف هم که فضا را این‌گونه دید، از خیر نامزدی برای ریاست گذشت وکمیسیون در دست زاهدی و کوچکی‌نژاد و سلیمی روحانیِ محلاتیِ عضو جبهه پایداری افتاد.

تا آن‌جا که به‌گفته یکی از اعضای این کمیسیون، زاهدی با رویکردی سیاسی منجر به ایجاد فضای تقابلی در این کمیسیون شده است و در این مسیر سلیمی و کوچکی‌نژاد در کنار سیدجواد ساداتی‌نژاد، اسدلله عباسی، ضیاءالله اعزازی، حبیب‌الله دهمرده و البته سیدمحمدجواد ابطحی به کمک زاهدی شتافتند و سیطره‌اش بر کمیسیون را کامل کردند.

مجتبی ذوالنور؛ سنگ تمام حمله به دولت

موسس و فرمانده تیپ مستقل ۸۳ امام جعفر صادق (ع) به‌مدت ۲۳ سال و البته موسس و فرمانده بسیج طلاب و روحانیون در حوزه‌های علمیه قم، خراسان رضوی و اصفهان، روحانی لر اهل ملایری است که مدعی شده بود در جریان حوادث سال ۸۸ به‌خاطر همین نزدیکی قومیتی به شیخ اصلاحات، دیدارهایی با کروبی داشته و بیش از ۱۰ ساعت با او صحبت کرده و باوجود این‌که از ۸ خرداد امسال و همزمان با آغاز مجلس دهم، نماینده مردم قم شده، پیش از این، جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه بوده است.

روحانی‌ عضو جبهه‌ پایداری مجلس که هم درجریان قراردادهای نفتی در هجمه به دولت سنگ‌تمام گذاشت و هم به‌عنوان عضوی از کمیسیون امنیت ملی مجلس، نقش خود را در مسیر ایجاد ممانعت در تصویب برنامه ششم توسعه به‌خوبی ایفا کرد و آنطور که گفته می‌شود همچون برخی دیگر از دوستانش در قبال فیش‌های حقوقی نامتعارف دلسوز ملت و درخصوص واگذاری املاک عمومی پایتخت به مسولان شهرداری و اعضای اصولگرای شورای شهر بی‌تفاوت و خنثی بود؛ ذوالنور در شرایطی در میان سه نماینده قم در مجلس، رتبه سوم را به صورت رسمی به جبهه پایداری تقدیم کرد که نماینده دوم این حوزه انتخابیه، چند سالی است با مشی معتدل و به‌قیمت خروج از فهرست اصولگرایان و حتی با قرارگرفتن در فهرست انتخاباتی اصلاح‌طلبان، برای نهمین سال روی کرسیریاست مجلس می‌نشیند و نفر نخست هم که با انکار نزدیکی به جبهه پایداری، توانست بیشتر از رییس مجلس رای جمع کند و در نهایت به کرسی هیات رییسه برسد.

تاکتیک تیم دلواپسان مجلس دهم

چند ماه مانده به پایان کار دولت و برگزاری انتخابات سرنوشت‌ساز ریاست‌جمهوری که این‌بار به‌جای خردادماه، کمی زودتر و در اردیبهشت ۹۶ برگزار خواهد شد، اصولگرایان که پس از سیطره ۱۲ ساله بر مجلس  می‌خواهند با همین توان باقی‌مانده، محبوبیت دولت را در اقصی نقاط کشور به چالش بکشند و برای اجرای این تاکتیک، نیاز به بازیکنانی تاثیرگذار دارند؛ نمایندگانی که بتوانند همه چیز را به گردن دولت بیاندازند و با دستاویزهایی همچون FATF و برگزاری فلان کنسرت و اکران فیلم و ... به دولت فشار بیاورند. حال باید منتظر ماند که تا چندماه باقی‌مانده چه نقشه‌ای خواهند ریخت!

منبع: ایلنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
1
خداییش خیلی جانبدارانه و ناشیانه مطلب میذاری داغ. شما بااین افراط کاری هم ابروی ازادی رو بردید و هم مخالفانتون رو داغ می کنید. از اون پایگاه مستقل و مردمی که نوشتید خنده ام میگیره هم خیلی پوپولیستیه. کرو کور و لال هم میفهمه شما سینه چاک دولت هستیدو گرنه مردم عادی رو که من هرروز می بینم از این دولت دل خوشی ندارن.درج خبر بدون گرایش ارزوی ماست که تا حالا هیچ کدوم از سایت های خبری نداشتند ولی شما در راس اونا هستید. بقول اوس موسی در پایتخت خسته نباشید همین الان خسته نباشید .ساده دلان برجامی متوهم
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: