کد خبر: ۶۷۷۳۹۳
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۱
تعداد بازدید: ۶۷۵
معمولا اکثر ما توجه لازم را به ناخن هایمان نداریم و به اندازه کافی از آنها مراقبت نمی کنیم. این در حالی است که ناخن ها هم به اندازه پوست آسیب پذیر هستند.
معمولا اکثر ما توجه لازم را به ناخن هایمان نداریم و به اندازه کافی از آنها مراقبت نمی کنیم. این در حالی است که ناخن ها هم به اندازه پوست آسیب پذیر هستند. ناخن های ما نه تنها به مراقبت روزانه نیاز دارند، بلکه باید از انجام برخی عادت های آسیب رسان به آنها هم خودداری کرد تا سالم و زیبا باشند. در این مطلب برخی از عادت های تخریب کننده و آسیب رسان به ناخن ها معرفی خواهدشد.
 
عقب زدن کوتیکول ناخن هنگام مانیکور

کوتیکل به به چین پوستی لبه ناخن می گویند. با عقب زدن کوتیکول یک شکاف در اپایه ناخن ایجاد می کنید که نتیجه آن شکننده شدن ناخن است. اگر این عادت را مرتب تکرار کنید به مرور رشد ناخن کند می شود، ناخن نرم تر می شود و سطح آن پستی و بلندی پیدا می کند. زمانی که کوتیکول ناخن عقب می رود، میزان محافظت از ناخن کمتر می شود و همین مساله احتمال ابتلا به عفونت های قارچی را بالا می برد.

بررسی های علمی ثابت کرده در افرادی که به کرات در ماه ناخن هایشان را مانیکور می کنند، احتمال ابتلا به هپاتیت و زگیل در مقایسه با سایر افراد بالاتر است. در ضمن نباید فراموش کرد سوهان کشیدن ناخن هنگام مانیکور در واقع وارد آوردن ضربات مکرر به اطراف ناخن است که در صورت تکرار و عادت شدن آن، روی رشد ناخن و شکل طبیعی آن اثر منفی می گذارد و می تواند عامل فرورفتگی و خطوط روی ناخن باشد.

عادت جایگزین: عقب راندن کوتیکول ناخن و مانیکور را به شرایط خاص موکول کنید. در عوض روزانه از کرم مرطوب کننده استفاده کنید و ریشه ناخن را به واسطه آن ماساژ دهید. وقتی کوتیکول ناخن مرطوب باشد و آبرسانی به خوبی انجام شود، ناخن قوی تر و زیباتر خواهدبود.
 
 هشت دشمن ناخن

تماس با مواد شیمیایی

تماس مرتب با مواد شوینده شیمیایی دلیل اصلی سست و شکننده و نرم شدن ناخن هاست. ناخن یک زائده پوستی است و هر آنچه که برای پوست مضر باشد برای ناخن هم مخرب است.

عادت جایگزین: حین کار با محصولات شوینده و دیگر مواد شیمیایی از دستکش استفاده کنید.

کاشت ناخن و استفاده از ناخن مصنوعی

به دنبال کاشت ناخن با استفاده از ناخن مصنوعی، احتمال بروز حساسیت به مواد مورد استفاده و حتی بروز عفونت های قارچی وجود دارد. ناخن مصنوعی یا کاشت ناخن باعث ایجاد فضایی بسته روی ناخن می شود که در آن آب و میکروب تجمع پیدا می کند و می تواند عالم ابتلای فرد به بیماری های میکروبی، قارچی و باکتریایی باشد. بعد از برداشتن این نوع ناخن ها هم معمولا بستر ناخن ضعیف، نازک و شکننده است و حتی ممکن است تا مدت ها رشد ناخن دچار اختلال شود. 

عادت جایگزین: بلند کردن ناخن، چه به صورت طبیعی چه با کاشت، می تواند مشکلات بسیاری ایجاد کند. ناخن های بلند معمولا لای در گیر می کنند و ضربه به آنها صدمات شدیدی به ریشه ناخن وارد می کند که در آینده رشد ناخن را مختل خواهدکرد. هم چنین ضربه به ناخن می تواند عامل بروز لک های سفید یا شیارهای افقی روی ناخن باشد و گاهی عفونت های جدی ایجاد کند. سعی کنید ناخن ها را پاکیزه و کوتاه نگه دارید.
 
تماس مداوم ناخن با آب

آیا به دلیل شغلی که دارید باید مرتبا دستانتان را بشویید؟ خیس کردن مرتب دست ها می تواند سبب سست و شکننده شدن ناخن ها شود. اگر به دلیل شغل یا شیوه زندگی تان در طول روز چند بار دستانتان را می شویید یا با آب در تماس اید، سعی کنید از کرم های چرب کننده و استفاده کنید. این نوع کرم ها چربی بالایی دارند و معمولا از ناخن و پوست در 4-3 وعده شستشو محافظت می کنند.

عادت جایگزین: می توانید به جای شستشو با آب و صابون از ژل های هیدروالکلیک استفاده کنید که به ناخن آسیب نمی رسانند.

لاک

لاک ناخن دشمن شماره 1 ناخن است و می تواند علت سستی ناخن در برخی خانم ها باشد. لاک، ناخن را خشک می کند و به همین دلیل عامل شکننده بودن آن است. لاک همچنین می تواند عامل بروز حساسیت نه تنها در پوست اطراف ناخن بلکه در پوست تمام بدن به ویژه در ناحیه صورت باشد. غیر از مساله حساسیت، استفاده مرتب از استون برای پاک کردن لاک، می تواند سبب خشکی کوتیکول اطراف ناخن و ترک خوردگی آن شود.
 
برخی لاک ها به راحتی پاک نمی شوند و آرایشگر باید لاک را با سوهان پاک کند که این کار نیز می تواند سبب ضعیف و نازک شدن صفحه ناخن شود. گاهی به دنبال استفاده از سوهان های برقی روی صفحه نخن، ناخن ها فوق العاده شکننده می شوند و گاهی از نزدیک ریشه می شکنند. در ضمن استفاده مکرر از لاک سبب کدر شدن و زردی ناخن می شود.

عادت جایگزین: تا جای ممکن سعی کنید از لاک زدن به ناخن پرهیز کنید. اگر تمایل به این کار دارید از پایه های محافظت کننده ناخن زیر لاک استفاده کنید. اگر ناخن شما زرد یا شکننده و سست شده، 3-2 ماه لاک زدن را فراموش و هر از گاهی مانیکور کنید. امروز برچسب هایی برای ناخن وارد بازار شده که شاید بهتر از لاک هایی باشد که حاوی ترکیبات شیمیایی اند.
 
سیگار

سیگار نه تنها جریان خون زیر ناخن ها را کند می کند بلکه عامل زردی ناخن ها هم است. ناخن افراد سیگاری معمولا به دلیل کندی جریان خون رشد کمتری هم دارد.

عادت های جایگزین: سعی کنید در درجه اول سیگار را ترک کنید. بعد از ترک سیگار جریان خون بهتر خواهدشد و ناخن ها به مرور سلامت خود را باز می یابند اما اگر سیگاری هستید و این عادت را هنوز ترک نکرده اید برای بهتر شدن وضع ناخن هایتان از دستکش گرم استفاده کنید و دستانتان را با آب گرم بشویید. مصرف مواد غذایی غنی از امگا 3 و انجام ورزش هم می تواند مفید باشد.

تماس مداوم ناخن با سرما

در فصل زمستان بدون دستکش از خانه خارج می شوید؟ این عادت نه تنها برای پوست بلکه برای ناخن هایتان هم مضر است. در هوای سرد، جریان خون در ناحیه زیر ناخن به حداقل می رسد و این مساله عامل کندی رشد ناخن و شکننده شدن آن است.

عادت جایگزین: قبل از خروج از منزل در فصل سرد سال دستکش ها را فراموش نکنید.
 
هشت دشمن ناخن
 
رژیم های سفت و سخت

یک دوره رژیم سخت غذایی برای 3-2 ماه می تواند رشد ناخن را متوقف کند. به دنبال این موضوع ناخن ها شکننده و نرم می شوند که نشانه فقر ریزمغذی های لازم برای ناخن هاست. ناخن ها برای زیبا و سالم بودن همانند موها به برخی ریزمغذی ها نیاز دارند.

عادت جایگزین: تغذیه متعادل، متناسب و متنوعی داشته باشید. سعی کنید از برخی مواد غذایی که غنی از مواد معدنی هستند، استفاده کنید. تخم مرغ را در برنامه غذایی خود داشته باشید زیرا حاوی ویتامین B5 فراوانی است. از مصرف ماهی غفلت نکنید زیرا غنی از اسیدهای چرب ضروری است و به زیبایی ناخن کمک می کند.
منبع:برترین ها
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: