به گزارش خبرداغ به نقل از انتخاب، دومین عمل به دلیل خونریزی داخلی صورت گرفت و سومین عمل برای برداشتن کیسه صفرا و آخرین عمل به دلیل عفونت پیشرفته بوده است. آنچنان که در ادامه روند درمان او رو به پیشرفت گزارش شد. به گفته مشاور وزیر بهداشت یک تیم پزشکی باتجربه پیگیر درمان عباس کیارستمی بود. وزیر بهداشت هم به ملاقات کیارستمی رفت و از نزدیک روند درمان او را دنبال کرد.
کیارستمی پس از گذراندن دوره نقاهت در تهران برای ادامه درمان با آمبولانس هوایی کمپانی MK۲ با هزینه تهیهکننده فیلم آخرش که ساخته نشد، راهی فرانسه شد، اما پس از چند روز به دلیل لخته شدن خون، سکته مغزی کرد و در پاریس درگذشت. بعد از درگذشت عباس کیارستمی، کمپین پیگیری پرونده پزشکی او توسط گروهی از سینماگران و علاقهمندان به کیارستمی راهاندازی شد.
هدف این کمپین پیگیری روند درمان کیارستمی در ایران و فرانسه است و قصد دارد مشخص کند آیا در روند درمان این کارگردان خطایی از طرف تیم پزشکی رخ داده است یا خیر. این در حالی است که پس از اعلام خبر درگذشت این کارگردان مشهور ایرانی اخبار متناقصی در مورد قصور و کم کاری پزشکی در درمان او در داخل کشور منتشر شد، تا جایی که هم مردم و هم هنرمندان منتظر هستند که پس از بررسیهای کارشناسانه صحت و سقم این ماجرا مشخص و نتیجه نهایی اعلام شود.
بررسی پرونده کیارستمی
روز گذشته قائم مقام معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر بازگشایی پرونده مرحوم کیارستمی و پیگیری جدی علت فوت او بیان کرد: ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح چهارشنبه نخستین جلسه کمیسیون تخصصی رسیدگی به پرونده این هنرمند با حضور بیش از ۲۰ نفر از اساتید برجسته رشتههای مختلف پزشکی، اعضای ارشد سازمان نظام پزشکی و همچنین پزشکان معالج او از دو بیمارستان مختلف آغاز می شود.
محسن خلیلی با اشاره به اینکه پزشکان بیشتری در جریان مداوای عباس کیارستمی حضور داشته اند تاکید کرد: پزشک شخصی او نیز که خدمات مشاوره پزشکی به وی ارائه می کرده به منظور بررسیهای بیشتر به کمیسیون رسیدگی احضار شده و این در حالی است که پزشک امین کیارستمی خود عضو کمیسیون بررسی علت فوت این هنرمند است.
او در ادامه در مورد ادعای اعضای خانواده کیارستمی مبنی بر عفونت محل بخیههای ایشان نیز اظهار داشت: فعلا هیچ گونه موضوعی نه در این زمینه و نه در زمینه جریانسازیهای رسانههای خارجی به عنوان قصور پزشکی تایید و محرز نشده، زیرا با توجه به اینکه پرونده ایشان روز شنبه تحویل داده شده روز چهارشنبه به طور علنی تحت واکاوی قرار می گیرد.
نیاز کیارستمی به ۲ عمل جراحی دیگر
همزمان قائم مقام وزیر بهدشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عوارض ایجاد شده حین درمان عباس کیارستمی در حال بررسی است اما علت مرگ وی سکته مغزی در فرانسه است و چون داروی ضد انعقادی مصرف می کرد، امکان جراحی وجود نداشت.
ایرج حریرچی در باره روند درمان مرحوم عباس کیارستمی توضیح داد: مرحوم کیارستمی به علت ضایعات مشکوک به سرطان در یک بیمارستان خصوصی بستری و جراحی شده بود که در پی آن دچار عوارض ناشی از عمل گردید و این عوارض نیز خطیر بوده است.
او ادامه داد: این عوارض به حدی شدید بوده که در یک مرحله جان وی به طور جدی به خطر افتاده و به کما رفته بود که پس از آن با اقدامات همان تیم اولیه پزشکی و تیمی که از طرف وزارت بهداشت اضافه شد، وضعیت وی رو به بهبود گذاشت در حدی که پس از مدتی از بیمارستان خصوصی که در آن بستری بود، مرخص شد.
حریرچی که پیش از این از طرف وزیر بهداشت به عنوان عضو تیم نظارتی به تیم پزشکی عباس کیارستمی اضافه شده است، ادامه داد: مرحوم کیارستمی پس از ترخیص از بیمارستان توانسته بود فعالیت هایی در منزل و اطراف تهران داشته باشد، در حالی که عوارض درمان وی بر طرف نشده بود و این کارگردان نامدار ایرانی به حداقل دو عمل جراحی دیگر نیاز داشت که انجام آنها نیاز به گذر زمان داشت و باید در زمان مناسب انجام می شد.