به گزارش
خبرداغ به نقل از مجله
دیجی کالا - زهرا غلامی: فیزیکدانان دانشگاه تمپل (Temple University) در
فیلادلفیا یک روش جدید ابداع کردهاند که به کمک آن میتوان شکلات را با
چربی کم تولید کرد. در حال حاضر برای اینکه تولید کنندهها بتوانند شکلات
را در حالت مایع نگهدارند به آن میزان زیادی چربی (حدود ۴۰ درصد) اضافه
میکنند. اما محققان در این روش جدید به شکل هوشمندانهای از میدان
الکتریکی استفاده کردند تا شکلات را در حالت مایع نگه دارند.
تحقیقات
این فیزیکدانان در زمینهی الکترورئولوژی صورت گرفت. رشتهی
الکترورئولوژی با تغییر شکل جریان ماده بر اثر الکتریسیته سر و کار دارد.
محققان تمپل پی بردند که با اعمال میدان الکتریکی در مسیر جریان شکلات مایع
میتوانند میزان چسبندگی و غلظت آن را کاهش دهند. چون این میدان الکتریکی
ذرات کاکائو را قطبی میکند، محققان توانستند جهت این ذرات را تغییر داده و
آنها را درون شکلات جمع کنند، سپس آنها را به زنجیرههای کوتاهی تبدیل
کردند تا بتوانند به راحتی به جریان درآیند.
هر
چه میزان چسبندگی و غلظت شکلات کمتر باشد، چربی مورد نیاز برای حفظ حالت
مایع آن کمتر میشود. تیم تمپل میگویند که با استفاده از این روش
میتوانند این رقم را از ۴۰ درصد به ۳۲ درصد کاهش دهند. استدلال آنها این
است که هر چه شکلات چربی کمتری داشته باشد، سالمتر خواهد بود، چون میزان
کالری آن کاهش مییابد. آنها میگویند چربی بالا در شکلات منجر به چاقی
مفرط میشود. البته آنها قبول دارند که درصد زیادی از چربی شکلات، در واقع
کرهی کاکائو است که به نوبهی خودش فوایدی برای سلامتی ما دارد.